Imam par pitanja, pa vas molim za vas savet, objasnjenje itd.. Inace, imam iskustva sa ambasadom, ali nije zanemarljivo i vase tumacenje istog. Dakle, zavrsio sam fakultet pre godinu i po dana, trenutno sam zaposljen (van svoje struke) naravno iz firme cu moci da uzmem papir na kome stoji prosek plata u proslih tri meseca, mesecna plata kao i to da imam godisnji odmor. Situacija je sledeca, ja sam bio pre sedam godina u Ameriku, naravno preko studentske vize J1, rad nabazenu itd.. ispostovao sam njihove uslove i vratio se na vreme kuci, ubrzo je usledio poziv iz ambasade radi provere da li sam dosao kuci, posle toga sam opet isao na J1, tri godine nakon prvog puta, opet sam dobio vizu bez problema, ali sam imao porodicne probleme kod kuce, pa sam odustao od toga,dakle, par dana nakon dobijanja vize sam otisao u ambasadu i zatrazio da mi se viza ponisti, jer sam zeleo da bude sve po pravilima, tada su mi rekli da to ne utice na sledece izdavanje vize u negativnom smislu. Kakvo je vase misljenje o tome? Sada bih otisao na Novu godinu u NYC,par dana tamo i u Miamiu bih bio par dana, naravno hotel bih bukirao i sa takvim papirom otisao u ambasadu. Planiramo nas troje da odemo, drugar,drugarica i ja na Novu godinu, turisticki i nista vishe od toga !! Na racunu naravno da imam odredjenu sumu novca, naravno, par hiljada evra sto planiram i da potrosim u tu svrhu putovanja, na sebe nemam nista sto se vodi,iako bih imao dosta toga da stavim na svoje ime,od roditelja, ali to necu da radim, jer svrha mog putovanja je turisticka poseta i proslava Nove godine na trgu,iskreno, zato i ne bih "budzio" papire. Moj pasos je inace dosta ispunjen, samo ove godine sam posetio Italiju, Spaniju,Fransucku, Tunis,Italiju,Grcku,Maltu,Bugarsku,Grcku,Sloveniju ,isao na krstarenja dvaput u protekle dve godine..koja nisu jeftina uopste,skoro do 1500e aranzman itd.. Vase savet, misljenje?!?! Moguca pitanja?!
Ja sam ovo pisao na34. stranici jos, ali niko nije zeleo da me udostoji odgovora,pa evo opet cu. Malo su se izmenile stvari oko odlaska,nisam aplicirao,ali planiram sada opet, u sustini prica je ista, otisao bih turisticki, moze li mi neko od iskusnih odgovoriti. hvala