Američka viza

Inace u Americi je jako bitno da ne stavlja svoju fotografiju na resume posto se to smatra diskriminirajuce. Dakle nema tu nista na lepotu. Jedino u Holivudu.
Ono sto bi bilo dobro jeste da dobije pravu h1b vizu ali to ide bas tesko uz gomilu veza. Ako mu je istekao I-120 onda cak i da nadje nekoga da zeli da podnese peticiju za H1B vizu ne moze da je dobije jer je ispao iz statusa.
e sad me nasmeja u svoj ovoj muci...pa ne stavlja koliko ja znam, to ja onako majcinski, moj jez:) inace su ga navatavali da reklamira parfem, a on blesan nije hteo...znaci nema mu druge nego da se zeni...jos samo da nadje:zcool:

Isao sam prosle nedelje u USA ambasadu na razgovor za turisticku vizu,gde mi je posle par pitanja receno da sam odbijen.Od dokumenata sam imao radnu knjizicu i potvrdu sa posla da sam zaposlen za stalno i da sam u toj firmi 10god,kao i resenje god.odmora,da sam u braku i imam dvoje dece,vlasnicki list od 2 kuce,garaze,lokala i automobila,devizni racun sa 4000e i dinarski sa 150000rsd,stari pasos(plavi)sa nemackom vizom,i sadasnji pasos koji ima ispecatirano 7 strana.Trazio sam turisticku vizu na 3 nedelje da bih posetio druga iz detinjstva koji je tamo i ima green kartu,i kod koga bih isao sam.Sluzbenica me je pitala sto idem,kod koga,jesam li zaposlen,ozenjen,i ko ce finansirati taj put,stim sto mi nista nije trazila od dokumenata,sem starog i novog pasosa.Dobio sam tipski papir na kojem pise da nisam podoban za dobijanje vize.MOLIO bih za bilo kakvu pomoc koji bi bili razlozi mog odbijanja.I da, nisam naveo da sam igrao lutriju za green card u oktobru,kao i da nisam u elektronskoj prijavi u pitanju imam li koga od rodbine u USA,NAVEO TASTU koja je u Californiji i koja je USA drzavljanin,kod koje inace nisam ni imao nameru da idem.Da li nesto od toga moze da bude razlog mog odbijanja,i da li i kad da pokusam ponovo.NOV sam na forumu i ako neko moze da mi da neki savet.Hvala unapred

Molio bih Miku ili bilo koga drugog ko je malo vise upucen u ovu temu,da mi pomogne i odgovori na pitanja.Hvala unapred!!!!!!!!!!!!

Ja licno mogu da ti kazem samo da oni imaju evidenciju da li si igrao lutriju. Cak su i nama koji zivimo u Kanadi postavili pitanje zasto igramo lutriju, kada smo rezidenti i radimo u Kanadi!

Verovatno sada pocinju da odbijaju za svaku mogucu sitnicu,jer su svesni da sve vise ljudi pokusava da emigrira, pa to pravi velike smetnje onim ljudima koji zaista iz turistickih ili drugih razloga idu u Ameriku samo na kratko vreme.

Gledajuci postove ovde koliko ljudi biva odbijeno, covek bi rekao da je prakticno nemoguce vise uci u Ameriku iz zamalja sa viznim rezimom.
A evo sta se nama dva puta dogodilo na prelazu Canada - USA.
Prvi put smo vodili prijatelja koji je obnavljao radnu dozvolu u Kanadi, procedura je dodjes do USA granice kazes da radis flagpole i oni ti daju odbijenicu za ulazak u zemlju (koja ne utice na tvoj dosije) i vratis se u Kanadu (oni te isprete do granice). Oni su pogledali moj pasos sa americkom vizom, nisu ni otvorili pasos naseg prijatelja koji je obnavljao dozvolu (a nema vizu za Ameriku), pitao gde idemo i rekao OK??? Prakticcno je pustio u zemlju osobu koja nema vizu....
Drugi put sam prelazio sa novim pasosem koji nije srpski a u starom mi je istekla viza. Ja mu dajem novi pasos, on trazi stari i pita kada sam zadnji put bio u Americi. Ja mu dajem stari pasos on pogleda I94 koji je zakacen u pasosu od ranije, ne gleda da mi je istekla viza za ulazak, spaja stari sa novim pasosem ( uoste ne primecuje da novi pasos nije iz iste zemlje) i vraca mi dokumenta??? ...naravno ja sam zbog sebe mu onda objasnio situaciju i u novom pasosu dobio novi I94...Sustina price je koliko se pravili 'tvrdi' u ambasada, na granici je totalni haos, neobuceni su, nisu detaljni u pregledu, nekoliko puta mi se desilo da kaze prvi put vidim pasos ove zemlje....

Isao sam prosle nedelje u USA ambasadu na razgovor za turisticku vizu,gde mi je posle par pitanja receno da sam odbijen.Od dokumenata sam imao radnu knjizicu i potvrdu sa posla da sam zaposlen za stalno i da sam u toj firmi 10god,kao i resenje god.odmora,da sam u braku i imam dvoje dece,vlasnicki list od 2 kuce,garaze,lokala i automobila,devizni racun sa 4000e i dinarski sa 150000rsd,stari pasos(plavi)sa nemackom vizom,i sadasnji pasos koji ima ispecatirano 7 strana.Trazio sam turisticku vizu na 3 nedelje da bih posetio druga iz detinjstva koji je tamo i ima green kartu,i kod koga bih isao sam.Sluzbenica me je pitala sto idem,kod koga,jesam li zaposlen,ozenjen,i ko ce finansirati taj put,stim sto mi nista nije trazila od dokumenata,sem starog i novog pasosa.Dobio sam tipski papir na kojem pise da nisam podoban za dobijanje vize.MOLIO bih za bilo kakvu pomoc koji bi bili razlozi mog odbijanja.I da, nisam naveo da sam igrao lutriju za green card u oktobru,kao i da nisam u elektronskoj prijavi u pitanju imam li koga od rodbine u USA,NAVEO TASTU koja je u Californiji i koja je USA drzavljanin,kod koje inace nisam ni imao nameru da idem.Da li nesto od toga moze da bude razlog mog odbijanja,i da li i kad da pokusam ponovo.NOV sam na forumu i ako neko moze da mi da neki savet.Hvala unapred

Ne znam sta da ti kazem ovde se pojavljuju razliciti slucajevi niko pouzdano ne moze da tvrdi zasto je bas tebe odbio. Moze da bude milion razloga a najverovatniji je taj sto su posumnjali da ces da ostanes u Americi da radis na crno.

Da,verovatno,a da li vredi pokusavati ponovo,jer to sto sam igrao lutriju,kod njih ce verovatno ostati zauvek ubelezeno,i da li postoji mogucnost ako bi ja i supruga zatrazili zajedno vize(s tim sto je ona imala zelenu kartu,koja je istekla 2006) da idemo kod njene majke u posetu,koja je USA drzavljaninn,da ona dobije vizu a mene da odbiju?? E da,deca bi ostala u Srbiji za to vreme

Da,verovatno,a da li vredi pokusavati ponovo,jer to sto sam igrao lutriju,kod njih ce verovatno ostati zauvek ubelezeno,i da li postoji mogucnost ako bi ja i supruga zatrazili zajedno vize(s tim sto je ona imala zelenu kartu,koja je istekla 2006) da idemo kod njene majke u posetu,koja je USA drzavljaninn,da ona dobije vizu a mene da odbiju?? E da,deca bi ostala u Srbiji za to vreme

Tesko je reci zasto si odbijen sa ovako malo informacija. Obzirom da ti nije trazila nista osim pasosa, pretpostavljam da si odmah na pocetku zbog neceg 'otpao'. Verovatno je presudilo to sto si lagao u aplikaciji. Ne znam koji je bio razlog da ne spomenes da si igrao lutriju i da ti je tasta u americi?

Ovo sa suprugom mislim da je losa ideja, samo ces biti jos sumnjiviji (bar ja tako mislim, mozda neeko misli drugacije). Ja bih pokusao za par meseci opet sam, ovog puta sa tacno popunjenom aplikacijom i dobro pripremljenim odgovorima.

Neznam,zaista sta da mislim,raspametio sam se.Tastu nisam spominjao,jer sam mislio da se to odnosi na najblizu rodbinu,tipa brata,sestre,tetke...,a za lutriju se i nesecam da je bilo neko konkretno pitanje,a mozda i gresim.Bilo kako bilo,nazad nema,a za dalje cu videti.Miko hvala ti na odgovoru,a ako slucajno budes imao bilo kakv jos savet za mene ti ili bilo ko drugi jos,voleo bih da mi napisetez:poz:
Tesko je reci zasto si odbijen sa ovako malo informacija. Obzirom da ti nije trazila nista osim pasosa, pretpostavljam da si odmah na pocetku zbog neceg 'otpao'. Verovatno je presudilo to sto si lagao u aplikaciji. Ne znam koji je bio razlog da ne spomenes da si igrao lutriju i da ti je tasta u americi?

Ovo sa suprugom mislim da je losa ideja, samo ces biti jos sumnjiviji (bar ja tako mislim, mozda neeko misli drugacije). Ja bih pokusao za par meseci opet sam, ovog puta sa tacno popunjenom aplikacijom i dobro pripremljenim odgovorima.

Dobili turisticke vize . Doduse ja sam ranije imala i poslovne i turisticke multi koje nisam nikad prekrsila . Dete ne .
Nista nisu trazili od gomile ponete dokumentacije . Samo pogledali i pitali par pitanja vezanih za unete u aplikaciju
I sad idemo turisticki u hotel .Svaki pasos je prilicno ispecatiran jer dosta putujemo i imamo puno drugih viza
Mislim da sve zavisi od psiholoske procene . I obucite se normalno . Ono danas sto sam videla nema smisla . Prosto im izgled vristi da im treba posao. Lepo pitaju hocete li da pricate na engleskom ili srpskom . Zasto natucati i zbunjivati se na losem engleskom kad vec imaju ponudjenu opciju ? I opustite se ... mi smo se salili sa svima od ulaska do izlaska ;)

I da ... dala sam agenciji da uradi aplikacije jer nisam imala vremena ove nedelje da se bavim time a pritom nisam htela nista da prepustim slucaju da negde napravim gresku

Poslednja izmena:
Dobili turisticke vize . Doduse ja sam ranije imala i poslovne i turisticke multi koje nisam nikad prekrsila . Dete ne .
Nista nisu trazili od gomile ponete dokumentacije . Samo pogledali i pitali par pitanja vezanih za unete u aplikaciju
I sad idemo turisticki u hotel .Svaki pasos je prilicno ispecatiran jer dosta putujemo i imamo puno drugih viza
Mislim da sve zavisi od psiholoske procene . I obucite se normalno . Ono danas sto sam videla nema smisla . Prosto im izgled vristi da im treba posao. Lepo pitaju hocete li da pricate na engleskom ili srpskom . Zasto natucati i zbunjivati se na losem engleskom kad vec imaju ponudjenu opciju ? I opustite se ... mi smo se salili sa svima od ulaska do izlaska ;)

I da ... dala sam agenciji da uradi aplikacije jer nisam imala vremena ove nedelje da se bavim time a pritom nisam htela nista da prepustim slucaju da negde napravim gresku

Kakva je to agencija?

Srecna Nova godina svim calnovima foruma.
Hvala svima koji su svojim odgovorima doprineli ovoj temi. Pripremajuci se za vizu dosta sam citao ovaj forum. Ima dosta korisnih informacija. Mada ima dosta zbunjujucih izjava. To svako mora sam za sebe da profiltrira i da uzme korisne informacije. Sve u svemu poslednjeg dana prosle godine moja porodica (4 clana) bili smo na razgovoru. Iako smo poneli gomilu dokumenata (potvrda sa posla, potvrda iz banke, potvrde iz skole, dokaz o nekretninama) nista od toga nisu trazili da vide. Nekoliko opstih pitanja: zasto idete, koliko cete se zadrzati i da li ste vec ranije bili u USA. Sve u svemu trajalo je nekoliko minuta.Jako prijatno iskustvo. Svi smo dobili vize.

Kakva je to agencija?

Da, stvarno, kakva je to agencija?

Kakva je to agencija?

Da, stvarno, kakva je to agencija?

Postoje agencije koje se bave popunjavanjem aplikacija i on line prosledjivanjem ambasadama.
Ukoliko postoji neki problem , nedostatak , detalj koji mozete prevideti ...etc... oni to odmah vide i upozore vas
Svakodnevno se bave time , nije pravilo da cete zbog njih dobiti vizu ali cete je pravilno ( ako shvatate) popuniti tj oni
i kad dobijete termin koji vam odgovara za intervju sami idete .
U svakom slucaju ako postoji neki realan nedostatak bar necete baciti pare za vizu koje nisu male .
Ja sam dobila preporuku za agenciju od prijatelja koji su kod njih radili vize i nisam pitala dalje , otisla direktno sa najavom.
Ne mogu vam ovako dati jer bi to bila reklama , koga zanima nek pise na pp
A ti Shekura moras napisati jos nekoliko postova da bi poplaveo i dobio opciju privatne poste

Postoje agencije koje se bave popunjavanjem aplikacija i on line prosledjivanjem ambasadama.
Ukoliko postoji neki problem , nedostatak , detalj koji mozete prevideti ...etc... oni to odmah vide i upozore vas
Svakodnevno se bave time , nije pravilo da cete zbog njih dobiti vizu ali cete je pravilno ( ako shvatate) popuniti tj oni
U svakom slucaju ako postoji neki realan nedostatak bar necete baciti pare za vizu koje nisu male .
Ja sam dobila preporuku za agenciju od prijatelja koji su kod njih radili vize i nisam pitala dalje , otisla direktno sa najavom.
A ti Shekura moras napisati jos nekoliko postova da bi poplaveo i dobio opciju privatne poste

Ja se čudim, a već uveliko postoje agencije po različitim osnovama, tako da je potpuno prirodno mesto i ovoj.
Vrlo korisno u svakom slučaju.
Ne bi bilo loše da mi pošalješ, iako smo već dobili vize, da imam ako nekom meni bliskom bude potrebno.

Pozdrav drustvo!

E sad bih vam ja iznela svoj problem, pa bih vas molila za misljenje, savet... Od oktobra 2013 sam apsolvent, ostalo mi je jos 4 ispita i planiram da diplomiram do maja ove god... E sad, prijavila sam se za strucnu praksu koja se odvija preko leta i aplicirala sam upravo za USA. U slucaju da upadnem na ovaj program, trebala bi mi turisticka viza za USA, tako mi je receno. Sta mislite koje su mi sanse da je dobijem, s obzirom da cu u trenutku apliciranja za vizu verovatno jos uvek biti apsolvent? Da li mi je bolje da sacekam da diplomiram i da se zaposlim ( prednost je sto me ceka siguran posao), pa onda da se prijavim za vizu?

Jos par stvari da spomenem, imam poljoprivredno gazdinstvo na svoje ime i zemlju koju obradjujem... Takodje sam prosle god bila na J1 vizi u USA...

zelim na vreme da se spremim pa da ako treba nesto da uradim povodom te vize da bih postala 'pozeljan kandidat' da to i uradim...

Nadam se da neko ima sevet :D

evo pisem postove... :)
zamolila bih te da mi das kontakt te agencije, ja sam skupila sva dokumenta i sad sam krenula da popunjavam DS-160 pa citajuci ovo, bolje da ne rizikujem i da mi neko to strucno uradi

Koliko to kosta?

Imam par pitanja, pa vas molim za vas savet, objasnjenje itd.. Inace, imam iskustva sa ambasadom, ali nije zanemarljivo i vase tumacenje istog. Dakle, zavrsio sam fakultet pre godinu i po dana, trenutno sam zaposljen (van svoje struke) naravno iz firme cu moci da uzmem papir na kome stoji prosek plata u proslih tri meseca, mesecna plata kao i to da imam godisnji odmor. Situacija je sledeca, ja sam bio pre sedam godina u Ameriku, naravno preko studentske vize J1, rad nabazenu itd.. ispostovao sam njihove uslove i vratio se na vreme kuci, ubrzo je usledio poziv iz ambasade radi provere da li sam dosao kuci, posle toga sam opet isao na J1, tri godine nakon prvog puta, opet sam dobio vizu bez problema, ali sam imao porodicne probleme kod kuce, pa sam odustao od toga,dakle, par dana nakon dobijanja vize sam otisao u ambasadu i zatrazio da mi se viza ponisti, jer sam zeleo da bude sve po pravilima, tada su mi rekli da to ne utice na sledece izdavanje vize u negativnom smislu. Kakvo je vase misljenje o tome? Sada bih otisao na Novu godinu u NYC,par dana tamo i u Miamiu bih bio par dana, naravno hotel bih bukirao i sa takvim papirom otisao u ambasadu. Planiramo nas troje da odemo, drugar,drugarica i ja na Novu godinu, turisticki i nista vishe od toga !! Na racunu naravno da imam odredjenu sumu novca, naravno, par hiljada evra sto planiram i da potrosim u tu svrhu putovanja, na sebe nemam nista sto se vodi,iako bih imao dosta toga da stavim na svoje ime,od roditelja, ali to necu da radim, jer svrha mog putovanja je turisticka poseta i proslava Nove godine na trgu,iskreno, zato i ne bih "budzio" papire. Moj pasos je inace dosta ispunjen, samo ove godine sam posetio Italiju, Spaniju,Fransucku, Tunis,Italiju,Grcku,Maltu,Bugarsku,Grcku,Sloveniju ,isao na krstarenja dvaput u protekle dve godine..koja nisu jeftina uopste,skoro do 1500e aranzman itd.. Vase savet, misljenje?!?! Moguca pitanja?!

Ja sam ovo pisao na34. stranici jos, ali niko nije zeleo da me udostoji odgovora,pa evo opet cu. Malo su se izmenile stvari oko odlaska,nisam aplicirao,ali planiram sada opet, u sustini prica je ista, otisao bih turisticki, moze li mi neko od iskusnih odgovoriti. hvala

Imam par pitanja, pa vas molim za vas savet, objasnjenje itd.. Inace, imam iskustva sa ambasadom, ali nije zanemarljivo i vase tumacenje istog. Dakle, zavrsio sam fakultet pre godinu i po dana, trenutno sam zaposljen (van svoje struke) naravno iz firme cu moci da uzmem papir na kome stoji prosek plata u proslih tri meseca, mesecna plata kao i to da imam godisnji odmor. Situacija je sledeca, ja sam bio pre sedam godina u Ameriku, naravno preko studentske vize J1, rad nabazenu itd.. ispostovao sam njihove uslove i vratio se na vreme kuci, ubrzo je usledio poziv iz ambasade radi provere da li sam dosao kuci, posle toga sam opet isao na J1, tri godine nakon prvog puta, opet sam dobio vizu bez problema, ali sam imao porodicne probleme kod kuce, pa sam odustao od toga,dakle, par dana nakon dobijanja vize sam otisao u ambasadu i zatrazio da mi se viza ponisti, jer sam zeleo da bude sve po pravilima, tada su mi rekli da to ne utice na sledece izdavanje vize u negativnom smislu. Kakvo je vase misljenje o tome? Sada bih otisao na Novu godinu u NYC,par dana tamo i u Miamiu bih bio par dana, naravno hotel bih bukirao i sa takvim papirom otisao u ambasadu. Planiramo nas troje da odemo, drugar,drugarica i ja na Novu godinu, turisticki i nista vishe od toga !! Na racunu naravno da imam odredjenu sumu novca, naravno, par hiljada evra sto planiram i da potrosim u tu svrhu putovanja, na sebe nemam nista sto se vodi,iako bih imao dosta toga da stavim na svoje ime,od roditelja, ali to necu da radim, jer svrha mog putovanja je turisticka poseta i proslava Nove godine na trgu,iskreno, zato i ne bih "budzio" papire. Moj pasos je inace dosta ispunjen, samo ove godine sam posetio Italiju, Spaniju,Fransucku, Tunis,Italiju,Grcku,Maltu,Bugarsku,Grcku,Sloveniju ,isao na krstarenja dvaput u protekle dve godine..koja nisu jeftina uopste,skoro do 1500e aranzman itd.. Vase savet, misljenje?!?! Moguca pitanja?!

Ja sam ovo pisao na34. stranici jos, ali niko nije zeleo da me udostoji odgovora,pa evo opet cu. Malo su se izmenile stvari oko odlaska,nisam aplicirao,ali planiram sada opet, u sustini prica je ista, otisao bih turisticki, moze li mi neko od iskusnih odgovoriti. hvala
Edit: Ok sad sam video da si stalno zaposlen? Ako jesi ne verujem da ces imati problema jedino na primer da tvoji drug i drugarica ako predajete zajedno mogu da te 'povuku' ako njih budu odbijali. To je jedino sta mi pada na pamet ovo ostalo ti je sve dobro.

Da, stalno sam zaposeljen, ne znam kako da nastupim tamo, solo ili sa njima, sta mislite oko toga,a i inace za moj slucaj, malo je cudno da sam bukiran neki hotel i odem sam kao turista?!

nigde ne pise da ako ides sa nekim, da moras da apliciras za vizu zajedno ili istog dana...
cak i da idete zajedno u ambasadu po vizu, predajete jedan po jedan, ne idete svi zajedno pred salter

Back