marajuskica
Početnik
- Poruka
- 10
Pozdrav...Zanima me da li neko odgovara na pitanja na postavljenu temu turisticka viza...ili moramo pisati ovde i postavljati pitanja koja nas zanimaju...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne znam da li podstiče ilegalan rad ili ne, ali bez problema par ljudi koje znam su prešli sa H2B na B1-B2 vizu bez ikakvih problema samo što su platili taksu od nekih 300 dolara. Očigledno mastiljare u administraciji pare najviše interesuju, a u ambasadama je druga stvar i mogu odbiti tebe i tvoju familiju ako posumnjaju u rad na crno.Nesto mi tu nije jasno: kazes da se radi o standardnoj proceduri odobravanja turisticke vize po isteku H2B. Zatim tvrdis da ambasada ne tolerise takve stvari. Jel' to znaci da americka vlada kod kuce podstice ilegalan rad ili da ambasade rade po svome i da se ponasaju na osnovu politike izdavanja viza koju sami kreiraju, ne obaziruci se na vlastito ministarstvo? Meni tvoji stavovi zvuce nekako na osnovu onog sto si nappisao ne mogu da sklopim sliku.
Naravno da može, ja sam baš tako upisao i niko me nije ništa pitao.Drugo, u formular se ne moze upisivati "I Don't Know". Ako neki podatak ne moze da se upise, potrebno je napisati "N/A", a onda kasnije usmeno obrazlagati.
Naravno da moze da se uradi "Adjustment of Status" sa H2B na B1/B2 vizu bez problema. Ono sto se mislilo jeste da on sa tom novom B1/B2 vizom moze da ostane maksimalno 6 meseci i posle toga mora da se vrati sto do sada nismo dobili odgovor da li je uradio ili nije. Ako je vec odlucio da se vrati onda je bolje da mu brat preda za vizu tek kada se on vrati. Ovde se mika bazirao dosta na pretpostavkama posto odgovori nisu bili bas potpuni ;-)Ne znam da li podstiče ilegalan rad ili ne, ali bez problema par ljudi koje znam su prešli sa H2B na B1-B2 vizu bez ikakvih problema samo što su platili taksu od nekih 300 dolara. Očigledno mastiljare u administraciji pare najviše interesuju, a u ambasadama je druga stvar i mogu odbiti tebe i tvoju familiju ako posumnjaju u rad na crno.
Mislim da su svi videli tvoje pitanje ali niko ne zna sta da ti odgovori ;-)Pozdrav...Zanima me da li neko odgovara na pitanja na postavljenu temu turisticka viza...ili moramo pisati ovde i postavljati pitanja koja nas zanimaju...
Cao svima,moja situacija je sledeca, pa bih bila super zahvalna na savetu i inf ..
E ovako, ja sam pre skoro dve godine aplicirala za turisticku vizu,i tada sam bila apsolvent sa jedno 14 ispita do kraja....navela sam tada u obrascu da idem kod rodjaka,koji je ustvari prijatelj mojih roditelja ceo zivot,cak mislim da smo i neki rod po nekom 10 kolenu...
...Elem,u medjuvremenu nisam nijednom vise pokusavala,dala sam deset ispita,ostalo jos cetiri , dobila stan na svoje ime, i proputovala dobar deo Evrope..Sada planiram da zajedno sa deckom apliciram sredinom novembra,on je dobio ugovor za stalno pre dva meseca posle pet godina rada u istoj,vecinu putovanja bi finansirao on,a i ja bih imala dovoljno novca na racunu (dobila povracaj PDV za stan),..
..pa me zanima kakve su nam sanse,i postoji li posebna procedura kada zajedno apliciramo i zakazujemo razgovor...Mene je ,iskreno strah,zbog faxa da me ne odbiju,jer duugo studiram,pa da mi to ne bude minus,iako sam toliko ispita dala u medjuvremenu...radila sam honorarne poslove,i sada jos uvek...ne planiramo da ostajemo tamo,idemo iz ciste zelje da vidimo USA,i vidimo se sa nekim prijateljima...pa sta nam je najpametnije ciniti?!..
Pozdrav....
Ne znam da li podstiče ilegalan rad ili ne, ali bez problema par ljudi koje znam su prešli sa H2B na B1-B2 vizu bez ikakvih problema samo što su platili taksu od nekih 300 dolara. Očigledno mastiljare u administraciji pare najviše interesuju, a u ambasadama je druga stvar i mogu odbiti tebe i tvoju familiju ako posumnjaju u rad na crno.
Naravno da može, ja sam baš tako upisao i niko me nije ništa pitao.
A i ne planiram ni da vidjam tog..Samo mi jos recite sta da navedemo u obrascu kod koga idemo, i ako me slucajno pitaju a sta je sa rodjakom sto sam htela da putujem prosli put,sta da kazem?! I postoji li posebna procedura kada se kao par prijavljujemo,je li se sve popunjava isto kao pojedinacno da putujemo?
Navedi hotel i gde idete i koliko ostajete i vaucere od tog hotela ponesi. Pa nista kazi to je bilo tad sad vise nije u planu itd.
Ne znam ali ja ne bih lagao i poneo bih radnu knjizicu, potvrdu koliko dugo radim kod njih i potvrdu da imam odmor u tom i tom periodu. Posao bi ti svakako mnogo povecao sanse. Pogotovo ako je u nekoj dobroj firmi.
Jasno naravno..Ja stvarno radim u toj firmi,ali nisam prijavljena,jer vlasnicima tako odgovara...pa zato pitam,da li bi potvrda nesto znacila da tu radim bez ugovora,i da sam dobila dane..
A sta ces da radis ako ti kazu u Ambasadi donesi nam kopiju radne knjizice na uvid ili radnu knjizicu?
Pa zato sam i pitala je li dovoljna potvrda,ili mozda da ih pitam da me prijave,ili kako vec funkcionise,i da im objasnim situaciju...jer meni stvarno nije namera da ostajem u USA...
Samo ako imas 'nekoga' mogao bi da aplicira za tebe za H1B radnu vizu. Vrlo je tesko dobiti to tek tako.Koje je najbolje resenje da dobijem neku radnu dozvolu da radim tamo?
Postoji sansa samo ako znas neku vecu firmu koja je voljna da podnese peticiju za H1B radnu vizu. Mnogi nasi odu na J1 vizu (kao studenti) i onda ostanu tamo 'prekorace trajanje vize' i zatim se 'legalizuju' preko braka sa US citizenom a pricaju druge priceDa li uopste i imam sanse za to posto od 18 do 28 studenti mogu da odu u USA bez mnogo problema? Moj drugar je tako otisao pre 3 god i sad je dobio green card.
Ne. Jedino bi mogao da ti pomogne tako da nadje neku firmu koja je voljna da podnese peticiju za tebe (vrlo tesko).Da li mozda on moze da mi pomogne nekako?
Ne.Imam i devojku koja bi isla sa mnom (sad ili kasnije, nebitno je) pa me interesuje da li postoje neki povoljni uslovi recimo za bracne parove?
Jeste nesto je lakse ako ispunjavas dovoljan broj poena (na njihovom sajtu).Citao sam negde da je i u Kanadi dobro za posao, a mnogo lakse da se dobije viza... Da li je i to tacno?
Idemo u posjetu kod mog brata.
Iz par recenica koje si napisao, tesko je reci sta sje izazvalo sumnju zbog koje ste odbijeni za vizu. Ipak, poseta rodbini cesto se tretira kao rizicna i kao takva razlog je za odbijenicu.
al sta navesti onda ako ne posjeta,jer smo i u formularu DS160 upisali Turist.