Američka viza

Bolje i jedan u zilion nego nula :lol:

Pa ima naravno univerziteta koji ne nude graduate program, znaci nemaju ni master ni PhD. Sta on studira? Pominjes sport, izgleda kao da mu je to obezbedjivalo dosadasnje studije? Jeste jedan od nacina da obezbedi stipendiju ali nije jedini. Ako dobije stipendiju za doktorat to nisu neke velike pare, znaci ne placa same studije i ima dovoljno novca za studentski zivot sto obicno znaci da deli stan sa nekim drugarom ili devojkom, da kola ako nisu neophodna onda su nepotreban trosak, za hranu odecu izlaske i sl imace dovoljno. Za masters moze da pokusa ali kao sto sam vec pomenula retko ko daje stipendije za masters (mozda ako nadje neku sportsku).

Ako on sad u decembru zavrsava osnovne studije on je vec morao da konkurise za dalje skolovanje, i neka to pod hitno uradi - verujem da su rokovi vec odavno prosli za vecinu univerziteta. Ja ne bih savetovala da krsi zakon ni u kom slucaju, i moze da se desi da mora da se vrati u Srbiju dok ne nadje univerzitet gde ce nastaviti skolovanje.

Usmene ponude ne bih ni razmatrala, to za sada nista ne znaci ako nije konkretna ponuda na papiru. Osim toga kakvo je to sponzorstvo? Za studije ili za posao?
Istina:lol:..studira int. biznis a stipendiju je dobio kao teniser...i da na tu stipendiju misli i dalje sportsku, da dobije mesto asisteta gl. trenera i masters od dve god. mislim ...sponzorstvo je i za posao i studije, chovek bi platio dalje shkolovanje i prijavio ga da radi kod njega, a njegov posao bi bio da mu trenira sina...u pravu si verujem shto se faxa tiche, msm da se on josh lomi oko mastera i bi i ne bi,..neshto ga posao vishe privlachi verujem zbog novca, i na kraju nije nishta izdefinisao...inache za posao asist, koucha je aktuelna jesen a ne prolece, tako da pominjanje dolaska nazad ima smisla, i imam utisak da ja bash ne znam kompletnu prichu

samo da dodam da je dobio savet da uzme imigracio. advokata koji bi sve pojasnio i uradio za njega...jasno da prvo mora imati poslodavca,shta mislite o tome?

Nepotrebno bacanje para al bukvalno. Nije on u nekoj zamrsenoj i komplikovanoj situaciji da bi mu trebao advokat.
Ljudi tako misle da ti advokati nesto znaju ;-) a uglavnom se pokaze suprotno a naplate $5,000-$10,000 za cas. Sve sto mu treba je nesto vremena i internet.
Da je on neki biznismen pa da radi 24/7 i da nema kad da cita po internetu onda bih razumeo ali ovako bacati pare na advokata $250 po satu je totalno nepotrebno pogotovo sto nije on u komplikovanoj situaciji nego je sve vise manje cisto.

Poslednja izmena:
Postovani, molim da mi pomognete, u vezi sam da deckom koji je americki drzavljanin, planiramo se vencati, koji mi je najbrzi nacin da dobijem vizu za USA, da li je brzi proces za dobijanje vise da se odmah vencamo ovde, pa da cekam odr. proceduru ili vjerenicka visa i sta vec predlazete za brzi odlazak. HVALA

Nepotrebno bacanje para al bukvalno. Nije on u nekoj zamrsenoj i komplikovanoj situaciji da bi mu trebao advokat.
Ljudi tako misle da ti advokati nesto znaju ;-) a uglavnom se pokaze suprotno a naplate $5,000-$10,000 za cas. Sve sto mu treba je nesto vremena i internet.
Da je on neki biznismen pa da radi 24/7 i da nema kad da cita po internetu onda bih razumeo ali ovako bacati pare na advokata $250 po satu je totalno nepotrebno pogotovo sto nije on u komplikovanoj situaciji nego je sve vise manje cisto.
Dobro, to sam htela da chujem...znash kad si ovde u Srbiji,prosto neke stvari izgledaju drugachije,msm njihovi zakoni se razlikuju od nashih...inache jeste chisto, nije bio u sukobu sa zakonom ni jednom a msm i nece, nije toliko lud:mrgreen:a nece ni fal. nishta em nije taj tip,em zna kolki rizik to nosi...malo kasni, to ne valja...vec bi bio diplomirani ali je zeznuo tri ispita i sada to guli ceo semestar, a opet i to vreme koje je sada tamo ce mu se mozda nekad rachunati, tako da u krajnjem skoru ne ispafda loshe...hocu da te pitam josh neshto jer vidim da si verziran,naime pomenuo si vreme 3+3 pod radnom dozvolom...hipotetichki, ako uspe da se zaposli kako treba i sve bude ok, da li je to r.dozvola na 3gd.sa mogucnoshcu da dobije na josh 3,znachi sest ako dobro razumem...da li to onda znachi da moze da aplicira za zelenu kartu?

Dobro, to sam htela da chujem...znash kad si ovde u Srbiji,prosto neke stvari izgledaju drugachije,msm njihovi zakoni se razlikuju od nashih...inache jeste chisto, nije bio u sukobu sa zakonom ni jednom a msm i nece, nije toliko lud:mrgreen:a nece ni fal. nishta em nije taj tip,em zna kolki rizik to nosi...malo kasni, to ne valja...vec bi bio diplomirani ali je zeznuo tri ispita i sada to guli ceo semestar, a opet i to vreme koje je sada tamo ce mu se mozda nekad rachunati, tako da u krajnjem skoru ne ispafda loshe...hocu da te pitam josh neshto jer vidim da si verziran,naime pomenuo si vreme 3+3 pod radnom dozvolom...hipotetichki, ako uspe da se zaposli kako treba i sve bude ok, da li je to r.dozvola na 3gd.sa mogucnoshcu da dobije na josh 3,znachi sest ako dobro razumem...da li to onda znachi da moze da aplicira za zelenu kartu?

H1B radna viza se izdaje na 3 godine a moze da je produzi na jos 3 godine i posle toga mora da se vrati u Srbiju. Eventualno u izuzetnim okolnostima neki broj od radnih viza moze da bude sponzorisan za zelenu kartu ali to nije nesto na sta treba racunati. Po meni najbolje mu je da studira sto duze i da ceka da ga izvuku za zelenu kartu na lutriji ili da se zeni :)
Jer jednom kad krene u to H1B i prodje 6 godina nema vise kud mora nazad. Tako da to sto kasni sa ispitima i nije nuzno toliko lose. Mozda cak i da upise posle toga jos jedan master (pre trazenja nekoga za H1B) jer lakog resenja za status nema. Dodatni problem za H1B radnu vizu je to sto se viza izdaje vezano za odredjenu firmu pa onda on mora mnogo vise da pazi sta radi nego neko ko ima resen status i koga otprilike boli uvo ako ga otpuste nacice drugu za par dana.

H1B radna viza se izdaje na 3 godine a moze da je produzi na jos 3 godine i posle toga mora da se vrati u Srbiju. Eventualno u izuzetnim okolnostima neki broj od radnih viza moze da bude sponzorisan za zelenu kartu ali to nije nesto na sta treba racunati. Po meni najbolje mu je da studira sto duze i da ceka da ga izvuku za zelenu kartu na lutriji ili da se zeni :)
Jer jednom kad krene u to H1B i prodje 6 godina nema vise kud mora nazad. Tako da to sto kasni sa ispitima i nije nuzno toliko lose. Mozda cak i da upise posle toga jos jedan master (pre trazenja nekoga za H1B) jer lakog resenja za status nema. Dodatni problem za H1B radnu vizu je to sto se viza izdaje vezano za odredjenu firmu pa onda on mora mnogo vise da pazi sta radi nego neko ko ima resen status i koga otprilike boli uvo ako ga otpuste nacice drugu za par dana.

to sto pricas bi imalo smisla daa je decko expert za npr. GIS i da hoce da ga zaposli kompanija tipa Esri ili neko slican. Problem je sto je decko teniski trener za koga je zainteresovan neki amer da mu ovaj trenira klinca. Ima smisla da taj amer sponzorise master ali nema nikakvog smisla da juri H1B vizu. Ipk, ja mislim da je mama u pravu kad kaze da ima utisak da ne zna celu pricu.

to sto pricas bi imalo smisla daa je decko expert za npr. GIS i da hoce da ga zaposli kompanija tipa Esri ili neko slican. Problem je sto je decko teniski trener za koga je zainteresovan neki amer da mu ovaj trenira klinca. Ima smisla da taj amer sponzorise master ali nema nikakvog smisla da juri H1B vizu. Ipk, ja mislim da je mama u pravu kad kaze da ima utisak da ne zna celu pricu.
Da, tenis mu dobro ide...ovo oko vize otr. ovako bi ishlo...bio bi zaposlen u firmi tog lika na osnovu opt. koji to omogucava msm fiktivno ne bi radio stvarno posao za tu firmu...advokat poslodavca bi izdejstvovao H1B vizu recimo na tri godine, za to vreme moj sin bi imao obavezu da trenira sina i vodi ga po turnirima shto po Americi shto po Evropi jer bi mu H1b viza to omogucila msm sa njom moze da izlazi i ulazi u Ameriku tako sam ja to shvatila...shto se tiche sponzorstva za master i to je u igri,recimo nastavi master koji bi bio na istom faxu jer klinac zivi u tom gradu i onda opet ima I 20 sa kojim moze da dodje ovde i da produzi vizu po osnovu shkolovanja, koja mu naravno treba zbog putovanja van Amerika i vracanja u nju...verovatno bi teshko povezao i uchenje i putovanja ali master msm ima malo fleksibilniji raspored od osnovnog studiranja, tako da se chini prva opcija privlachnijom pod uslovom da se realizuje...ali kako Vrhunski kaze kad jednom udje u to ushao je nema nazad,..osim da se ozeni:mrgreen:msm da sam dobro povezala i molila bih za mishljenje, i sori shto malo davim:)

. Eventualno u izuzetnim okolnostima neki broj od radnih viza moze da bude sponzorisan za zelenu kartu ali to nije nesto na sta treba racunati.

Kazi mi ko u tom sluchaju to radi...firma, fizichko lice, za mene nepoznanica velika...

To si u pravu ali pominjala je da ima nekoga iz neke firme ko bi mogao da joj pomogne za H1B vizu. Inace tacno je H1B viza je za strucne radnike. Mada ako zavrsi master i recimo phd za jedno 8-9 godina bice strucan :)

@Oranz
Ja ti stvarno ne savetujem da 'petljas' niti da fejkuje bilo sta na aplikaciji za H1B niti to moze tek tako da se 'zavrsi'. Najbolje je da upise fakultet i da studira x godina. Fakultet ima pauze pa ono polako a sto se tice sporta moze uvek da se bavi necim u okviru koledza kao i svi ostali.

Poslednja izmena:
To si u pravu ali pominjala je da ima nekoga iz neke firme ko bi mogao da joj pomogne za H1B vizu. Inace tacno je H1B viza je za strucne radnike. Mada ako zavrsi master i recimo phd za jedno 8-9 godina bice strucan :)

@Oranz
Ja ti stvarno ne savetujem da 'petljas' niti da fejkuje bilo sta na aplikaciji za H1B niti to moze tek tako da se 'zavrsi'. Najbolje je da upise fakultet i da studira x godina. Fakultet ima pauze pa ono polako a sto se tice sporta moze uvek da se bavi necim u okviru koledza kao i svi ostali.
Hvala puno obojici, ne petljam nishta samo pokushavam da poveyem stvari...videcemo, mogucnosti su tu, shansu ima i treba pametno da je iskoristi...i da aplicirao je za zel.kartu:D

Postovani clanovi foruma!!
Koja su najcesca pitanja i koja mogu da postave na razgovoru u abasadi za h-2b vizu??
Sta mogu da me pitaju?
Ako je neko bio na razgovoru neka mi napise sta su ga pitali,,,unapred hvala!!

Pozdrav svima!
Moja devojka je pokrenula K-1 vizu i sto se Amerike odobrenje smo dobili u roku 35 dana od dana slanja. Sada od 5 do 8 sedmica cekamo da papirologija dodje u Beograd.
Da li neko kakvi su sa terminima za interviju? Ima li guzve?

Evo da javim rezultate, odbijeno smo supruga i ja.Iako smo oboje u stalnom radnom odnosu, ona u drzavnoj firmi a ja imam privatnu firmu, iako imamo 2 auta, svoju kucu, dosta deviza na racunu, ocigledno to nije dovoljno, ne samo da smo odbijeni, nego konzul nije pogledao niti jedan papir koji smo doneli sem DS160 i pasosa, kada mi je rekao da ne ispunjavamo zahteve za vizu ja prvo nisam mogao da verujem sta prica covek, neverovatno, po cemu je on zakljucio da mi ne ispunjavamo zahteve za vizu ako nije pogledao ni jedan papir?Pitao nas je sta ko radi, gde hocemo da idemo, i ko je kontakt osoba koju sam naveo u DS6 a naveo sam vratovog prijatelja DImitrija inace americkog drzavljana, i za njega me je takodje konzul pitao ko je DImitri, takodje da napomenem da mi je brat u USA na turistickoj vizi. Nemam reci, bez reci obrazlozenja smo odbijeni.Razmisljam da uputim mail u Americku imigracionu sluzbu ili ko je vec nadlezan da ih pitam na osnovu cega njihov konzul donosi odluke ako nije pogledao ni jedan jedini papir koji sam prilozio kao dokaz cvrstih veza sa svojom zemljom.

Evo da javim rezultate, odbijeno smo supruga i ja.Iako smo oboje u stalnom radnom odnosu, ona u drzavnoj firmi a ja imam privatnu firmu, iako imamo 2 auta, svoju kucu, dosta deviza na racunu, ocigledno to nije dovoljno, ne samo da smo odbijeni, nego konzul nije pogledao niti jedan papir koji smo doneli sem DS160 i pasosa, kada mi je rekao da ne ispunjavamo zahteve za vizu ja prvo nisam mogao da verujem sta prica covek, neverovatno, po cemu je on zakljucio da mi ne ispunjavamo zahteve za vizu ako nije pogledao ni jedan papir?Pitao nas je sta ko radi, gde hocemo da idemo, i ko je kontakt osoba koju sam naveo u DS6 a naveo sam vratovog prijatelja DImitrija inace americkog drzavljana, i za njega me je takodje konzul pitao ko je DImitri, takodje da napomenem da mi je brat u USA na turistickoj vizi. Nemam reci, bez reci obrazlozenja smo odbijeni.Razmisljam da uputim mail u Americku imigracionu sluzbu ili ko je vec nadlezan da ih pitam na osnovu cega njihov konzul donosi odluke ako nije pogledao ni jedan jedini papir koji sam prilozio kao dokaz cvrstih veza sa svojom zemljom.

Da se zalis ne vredi mnogo, mada imas i tu mogucnost. Kazes da je tvoj brat u USA. Da li je ostao tamo duze nego sto mu je odobreno u I-94?

Da se zalis ne vredi mnogo, mada imas i tu mogucnost. Kazes da je tvoj brat u USA. Da li je ostao tamo duze nego sto mu je odobreno u I-94?

Brat je bio od aprila do oktobra u Washingtonu na H2B, a zatim je podneo zahtev i dobio turisticku do 28. Marta 2014., inace ovo mu je treca godina da ide u USA prvi put je isao kao student, pa dve godine na H2B i nikada nije probio rok. Ne razumem to njihovo procenjivanje, znam da ispunjavam uslove, i nisam hteo da ostanem duze od 2 nedelje, ali nacin na koji te odbije bez reci objasnjenja je stvarno neljudski, a jos mi je gore kad znam kakvi sve kreteni dobiju vizu. Inace, imam drugara koji je pre 4 godine otisao kao student i ostao na crno, njegova sestra je dobila turisticku na 10 godina, dakle sta reci?Nema pravila, ocigledno da zavisi na koju je nogu ustao konzul toga dana.

Brat je bio od aprila do oktobra u Washingtonu na H2B, a zatim je podneo zahtev i dobio turisticku do 28. Marta 2014., inace ovo mu je treca godina da ide u USA prvi put je isao kao student, pa dve godine na H2B i nikada nije probio rok. Ne razumem to njihovo procenjivanje, znam da ispunjavam uslove, i nisam hteo da ostanem duze od 2 nedelje, ali nacin na koji te odbije bez reci objasnjenja je stvarno neljudski, a jos mi je gore kad znam kakvi sve kreteni dobiju vizu. Inace, imam drugara koji je pre 4 godine otisao kao student i ostao na crno, njegova sestra je dobila turisticku na 10 godina, dakle sta reci?Nema pravila, ocigledno da zavisi na koju je nogu ustao konzul toga dana.

OK. Razumem tvoj bes koji je opravdan. Moja pretpostavka je da si odbijen jer je tip koji te je ispitivao posumnjao da hoces da se pridruzis bratu u USA i da povedes suprugu da zajedno tamo ostanete. Ne vidim sta bi drugo moglo da bude razlog ako je sve onako kako si napisao. Da sam na tvom mestu ja bih sacekao mesec-dva i opet pokusao. Rekao bih konzulu da nisam zadovoljan odbijenicom i da svakako zelim da posetim ameriku i da cu biti uporan dok mi to ne dopuste.

Druze veruj mi da je sve tako od reci do reci, mene cak nisu ni pitali da li imam nekoga u usa iako znam ds znaju da mi je brat tamo, nego me je pitao ko je Dimitar, sta radi i odakle je, pa sam mislio da me je zbog njega odbio.Ne znam ni sam koji je kriterijum, nije ni bitno vise, uglavnom ruzan osecaj ostaje, proci ce me za koji dan, i svakako cu da posle nove godine da ponovo pokusam, nadam se da cu sledeci put imati vise srece jer je ocigledno sreca i te kako potrebna.

OK. Razumem tvoj bes koji je opravdan. Moja pretpostavka je da si odbijen jer je tip koji te je ispitivao posumnjao da hoces da se pridruzis bratu u USA i da povedes suprugu da zajedno tamo ostanete. Ne vidim sta bi drugo moglo da bude razlog ako je sve onako kako si napisao. Da sam na tvom mestu ja bih sacekao mesec-dva i opet pokusao. Rekao bih konzulu da nisam zadovoljan odbijenicom i da svakako zelim da posetim ameriku i da cu biti uporan dok mi to ne dopuste.

Upravo tako. Samo bih ja nasao jos neki cvrci dokaz da ces 100% da se vratis. Bilo sta da vide nesto da se promenilo od zadnjeg puta. Mora da bude razlike. Nece konzul da zabode noz u ledja drugom konzulu nego ce da se drze zajedno. Hocu reci mora da bude neka promena.

Druze veruj mi da je sve tako od reci do reci, mene cak nisu ni pitali da li imam nekoga u usa iako znam ds znaju da mi je brat tamo, nego me je pitao ko je Dimitar, sta radi i odakle je, pa sam mislio da me je zbog njega odbio.Ne znam ni sam koji je kriterijum, nije ni bitno vise, uglavnom ruzan osecaj ostaje, proci ce me za koji dan, i svakako cu da posle nove godine da ponovo pokusam, nadam se da cu sledeci put imati vise srece jer je ocigledno sreca i te kako potrebna.

Kako te nisu pitali? Zar nisi popunio na online formularu gde ides i gde ostajes i kod koga? Stos je u tome da ti imas nekoga u USA i to ti predstavlja problem koliko god to cudno delovalo. Bolje je nemati nekoga u USA nego imati :( Zato sto taj mozda moze da ti pomogne da ostanes i tako to gledaju. Pokusaj ponovo i ponesi samo bilo kakav dodatni dokaz jer ako bude sve isto odbice te ponovo samo ce te poslati kod drugog konzula i onda ces imati 2 konzula koji su te odbili jer sve ukazuje na to da ti imas nekoga u Amrici ko moze da ti "pomogne". Kod nas imas ljude koji misle da treba "garantno pismo" za turisticku vizu a to je samo otezavajuca okolnost pogotovo od kako su poceli sa vizama na 10 godina.
Ne da ne treba garantno pismo nego je pozeljno da nemas nikoga u USA :-) Ponesi pasose roditelja, nesto dodatno tipa firma mi radi od tad do tad i evo bilansi stanja i uspeha. Bilo sta samo da se razlikuje u odnosu na predhodni put da bi drugi konzul imao opravdanja zasto su ti sad odobrili vizu.

Inace, imam drugara koji je pre 4 godine otisao kao student i ostao na crno, njegova sestra je dobila turisticku na 10 godina
Mozda je ona aplicirala kada vize nisu bile na 10 godina tada se to drugacije gledalo. Ne znam ili nije prijavila da ima brata u USA :) ili su tipa njene veze sa Srbijom tako cvrste da sve drugo ponistava. Da su znali da je imala brata tamo ....verovatno bi je odbili.

Najbolje je covek da preda za vizu i da kaze idem u Diznilend u Kaliforniju, nemam nikoga u USA i da da rezervaciju hotela i eventualno stare pasose gde se vidi da je "turista" koji putuje cesto. Stalno zaposlenje u Srbiji preko godinu dana rada (radna knjizica na uvid) i dobija vizu 100%.

Poslednja izmena:
Moj muz je dobio tur. vizu na 10god.bez problema kad je ishao da poseti nasheg sina na studijama...poneo gomilu papira, dokaz o stalnom poslu, vlasnioshtvo nad stanom i ne znam shta josh...kaze pola su chitali pola nisu, intervju trajao 5min...msm da je glavna stvar bila ta shto sam ja ostala ovde i nasha cerka...to je bila za njih najchvrshca veza...inache mislim da cerka ako ikad bude aplicirala z vizu mora bash da ih ubedi da ce da se vrati:roll:

Moj muz je dobio tur. vizu na 10god.bez problema kad je ishao da poseti nasheg sina na studijama...poneo gomilu papira, dokaz o stalnom poslu, vlasnioshtvo nad stanom i ne znam shta josh...kaze pola su chitali pola nisu, intervju trajao 5min...msm da je glavna stvar bila ta shto sam ja ostala ovde i nasha cerka...to je bila za njih najchvrshca veza...inache mislim da cerka ako ikad bude aplicirala z vizu mora bash da ih ubedi da ce da se vrati:roll:
Da samo ima tu mnogo faktora tipa kriticne godine za ostajanje i slicno.

Poslednja izmena:
Da samo ima tu mnogo faktora tipa kriticne godine za ostajanje i cvrste veze sa Srbijom i slicno.
Da i to je vazno, on ima preko pedeset...mislim vido onaj odmah i josh je bio jako ljubazan, nishta ga nije reshetao...ne znam msm da su to sad pooshtrili i za tur. vizu verovatno zbog duzine trajanja(10god)...cerka od prijatelja je imala problem da je dobije...morala je da se vencha navrat nanos ovde, msm inache je htela da ide sa dechkom a sada muzem...kaze sat ipo su je davili...jadna zena je izashla mokra od znoja od glave do pete...na kraju su odobrili, ali imala je neke potvrde kao zasluzena sportiskinja ovde u Srbiji.

Back