Američka viza

za ovo sam nekad aplicirao i danas dobio mail..ukratko..dal je ovo prevara?
U.S. Department of State - United States Permanent Resident Card

U.S. Government helps you with the accommodation and offers you Health Insurance (Freedom HSA Direct Individual Health insurance for 1 year), Dwelling (Apartment in any city you prefer, 1 bedroom for 3 months ), a guaranteed job (in the field that you are are currently qualified so you can start working even from the first week you arrive in the United States and get paid as U.S citizen. ) and education (for U.S. Students or Higher Education through EducationUSA. It includes transfer to a U.S college or University so you can continue your educational study

Processing fees

Type of Residence Card Status Amount (per person)
United States Permanent Resident Card Granted! - Waiting for payment of processing fee $879
Processing fees Included
Total $879
Although the Diversity Visa participation was free, the law and regulations require to every diversity visa winner to pay a visa processing fee of $879. The Diversity Visa(Green Card) is guaranteed upon receiving the payment.
The per person fee for each Diversity Visa is $879, payable in U.S. dollars or equivalent of your local currency. This $879 fee is the only fee a winner needs to pay throughout the entire relocation process.
Accompanying family members(wife/husband, fiancee, brothers, sisters, childrens, cousins) may be included in the program and their visas will be provided at the same time with yours so you can travel/move together in the same time. However the fees must be paid per person and each member(e.g wife, brother, parents, childrens, cousin) must pay $879. There is no discount for childrens.
Please note that you are allowed to take with you as many family members you want. However for each person you must pay an additional amount of U.S $879
For example if you decide to move in the United States with your wife and a kid the total fee is US$879(your fee) + US$879(your wife) + US$879(your kid) = US $2637
.

PURPOSE: The U.S. Department of State uses the fee payment primarily to process your visa related documents and verify your identity.
Visa Payment processing instructions
The fees must be paid using Western Union money transfer and will be processed by the U.S. embassy in the United Kingdom.
Western Union is a leading provider of International person-to-person money transfer. With more than 150 years experience and 245,000 Agent locations in over 200 countries and territories, Western Union is recognized for sending money quickly, reliably, and safety.
You can send the payment in U.S. dollars or equivalent of your local currency .
Please Note!

The payment must be sent via Western Union in maxx 5 working days after you have received and read the email from U.S. DEPARTMENT of STATE. You are strongly encouraged not to wait until the last day to pay. Heavy demand may result in system delays .
The visa processing fee(US $879) is mandatory for each person and the U.S. Government doesn't offer any discount, loan or exception.
You have been selected winner of the Diversity Visa lottery so the visa is guaranteed upon receiving the payment fees on time.
A hard copy of this letter will be mailed to your postal address upon receiving the payment fees.
Please be advised that even through you are a winner of Diversity Visa your Case Number/Confirmation Number will be provided only after you send the payment confirmation of the fees. Please do not contact us to ask for the Case Number/Confirmation Number.

prevara.. usa ne trazi novac. to je lutrija, besplatno je. dobijao sam par puta takve mailove, proveravao ;)

To jednostavno nije istina :)

Malo mi je lakse :). Zasto bi mi onda tako rekli u agenciji?

Gledao sam za H2B vizu, na zvanicnom sajtu stoji da gradjani Bosne i Hercegovine ne mogu aplicirati, odnosno nisu na listi "Eligible countries".

Postavljam pitanje, za koju vizu aplicirati? (svoj problem i karakteristike predstavio sam na prethodnoj stranici)

"Florrie", ako znas vise, dobro bi mi dosao tvoj odogovor ;).

Pozdrav svima,evo i mene da se oglasim....
Elem suprug i ja smo konkurisali na zelenoj lutriji,pa sta bude bude,ne nadamo se previse,al bar smo pokusali,to nam je prvi put...
imam drugaricu na Floridi u Orlandu,koja je tamo 10 god. ove godine je dobila njihovo drzaljanstvo i odma pocela da nas ubedjuje da dodjem sa svojom porodicom,niti znam gde da idem,ni sta da trazim,zujala sam malo po sajtu americke ambasade,poskidala 4 formulara koje bi trebali da popunimo,stim da i ona popuni formular o garantnom pismu...iscitavala sam par strana,vidim napominjete da je bolje da se ne spominje bilo koji poznanik u Americi...sve vreme mislih da je to plus,al....mi bi zeleli da tamo i ostanemo i radimo,skolujemo decu(imam dvoje male dece)....ne znam ni koja bi nam viza najbolje odgovarala,ako planiramo da tamo ostanemo.....koliko je potrebno imati para na racunu pre polaska kao garanciju da cemo imati od cega da zivimo,mada mi je ta drugarica rekla da je garantno pismo plus,bar bilo kad je ona odlazila sa svojom porodicom,njoj je rodjak neki slao garantno pismo...
izvinite ako je sve s brda s dola,nadam se da ce mi neko odgovoriti na poruku,hvala

Pozdrav svima,imam par pitanja pa bih bas bila zahvalna svima ko moze da mi pomogne
Htela bih sledece nedelje da apliciram za turisticku vizu.. Apsolventa sam, imam 3 ispita do kraja i imam izvestaj da sam sve ispite davala u kontinuitetu.Koja je sansa da dobijem vizu,ako imam potvrdu sa faxa da sam apslolvent Prilozim 7.000 evra na racun, tatin prosek plate(koji je visok),A list od svih nekretnina(ali vode se na roditeljima)? Idem kod decka koji je na master studijama tamo, ne znma da li je pametno da kazem da idem kod njega,ili kod prijatelja koje sam tamo upoznala? Csto da napomenem da sam vec jednom bila tamo, valjda i to uzimaju u obzir, sto sam se vratila u predvidjenom roku. Hvala svima koji mi pomognu

MacaVa, nemoj traziti previse dana, znaci kada ispunjavas formular i kada te pita konzul na koliko bi isla - da kazes 2-3 nedelje, svakako ces konacan ishod koliko mozes ostati, znati pri ulasku u USA.
Zatim, ne prikazuj previse novca. Dovoljno za dane koje mislis provesti u US.
Ne spominji decka, time im otvaras plus opciju da ces mozda ostati s njim i neces se vratiti. Dakle, potencijalni useljenik i razlog za odbijenicu.
Ako si vec ranije bila i ispostovala vizu, to je dobro. Medjutim, ukoliko ides na pricu da ces kod prijatelja koje si upoznala prvi put, onda trebas znati nesto o njima, znati njihove adrese i da ste u kontaktu celo vreme. Pripremi odgovore na sva moguca pitanja, a vrlo vazna ce biti tvoji odgovori za planove u buducnosti, poslu, faxu. Sve to fino poslozi i srecno! :)

Pozdrav svima,evo i mene da se oglasim....
Elem suprug i ja smo konkurisali na zelenoj lutriji,pa sta bude bude,ne nadamo se previse,al bar smo pokusali,to nam je prvi put...
imam drugaricu na Floridi u Orlandu,koja je tamo 10 god. ove godine je dobila njihovo drzaljanstvo i odma pocela da nas ubedjuje da dodjem sa svojom porodicom,niti znam gde da idem,ni sta da trazim,zujala sam malo po sajtu americke ambasade,poskidala 4 formulara koje bi trebali da popunimo,stim da i ona popuni formular o garantnom pismu...iscitavala sam par strana,vidim napominjete da je bolje da se ne spominje bilo koji poznanik u Americi...sve vreme mislih da je to plus,al....mi bi zeleli da tamo i ostanemo i radimo,skolujemo decu(imam dvoje male dece)....ne znam ni koja bi nam viza najbolje odgovarala,ako planiramo da tamo ostanemo.....koliko je potrebno imati para na racunu pre polaska kao garanciju da cemo imati od cega da zivimo,mada mi je ta drugarica rekla da je garantno pismo plus,bar bilo kad je ona odlazila sa svojom porodicom,njoj je rodjak neki slao garantno pismo...
izvinite ako je sve s brda s dola,nadam se da ce mi neko odgovoriti na poruku,hvala
Pozdrav :)
Neka vam je srecna aplikacija za green-ku :D
Elem, ukratko: ne mozete ostati to kako si ti zamislila.
To sto bi ti prijateljica poslala garantno i vi ispunili 4 formulara, to je za posetu turisticki. S tim ne mozete raditi, ostati legalno, ni nista, osim klasicne posete i povratka nazad. Ukoliko bi ostali ilegalno, to je onda druga prica i neka vam je Bog na pomoci sa malom decom.
Ovo sto te zbunjuje da li je bolje spomenuti da nekog imas u Americi ili ne, da li je bolje garantno ili ne, zavisi od slucaja.
Evo devojci iznad sto sam odgovorila - u njenom slucaju nije dobro da spominje da ima decka u Americi i da ide kod njega. Jer je mlada i smatra se da ce ostati, smatra se visoko potencijalnim useljenikom.
Dok u vasem slucaju je sasvim uredu spomenuti i da ce te boraviti kod nje za vreme posete.

Uzdajte se da budete izvuceni na zelenoj lutriji, svi drugi nacini su dugi vremenski, mukotrpni itd. U medjuvremenu, dodjete malo turisticki ako ste u mogucnosti. :)

MacaVa, nemoj traziti previse dana, znaci kada ispunjavas formular i kada te pita konzul na koliko bi isla - da kazes 2-3 nedelje, svakako ces konacan ishod koliko mozes ostati, znati pri ulasku u USA.
Zatim, ne prikazuj previse novca. Dovoljno za dane koje mislis provesti u US.
Ne spominji decka, time im otvaras plus opciju da ces mozda ostati s njim i neces se vratiti. Dakle, potencijalni useljenik i razlog za odbijenicu.
Ako si vec ranije bila i ispostovala vizu, to je dobro. Medjutim, ukoliko ides na pricu da ces kod prijatelja koje si upoznala prvi put, onda trebas znati nesto o njima, znati njihove adrese i da ste u kontaktu celo vreme. Pripremi odgovore na sva moguca pitanja, a vrlo vazna ce biti tvoji odgovori za planove u buducnosti, poslu, faxu. Sve to fino poslozi i srecno! :)

Hvala puno na odgovori, malo ste mi ulili nadu:)).. Ne znam samo da li ce biti problem sto sam produzila apsolventski. Sta mislite?

Hvala puno na odgovori, malo ste mi ulili nadu:)).. Ne znam samo da li ce biti problem sto sam produzila apsolventski. Sta mislite?

Nema na cemu :)
Ne razumem sta znaci ''produzila apsolventski?''
Ti ponesi na intervju ono sto tebi ide u korist, dakle izvestaj o polozenim ispitima i da si apsolvent. Kazes da su ti ostala 3 ispita da zavrsis, ides u Ameriku da se malo odmoris i proputujes, jer kada se vratis diplomiraces a zatim prioniti na master, volontiranja u struci i posao :)

Zdravo :)
Muci me odlazak u usa, kao i sve nas ovde :dash: Verenik mi je otisao pre 6 meseci u usa, pre 2 meseca je postao ilegalac, jer je odlucio da ostane da radi, inace vozi kamion. pokusavamo da sredimo meni vizu, imam uslove za turisticku, ali mi ne odgovara, jer necu dobiti socijalni broj. preko nekih ljudi smo stupili u kontakt sa jednim covekom koji bi nam izasao u sustret i vencao se sa mnom, inace on ima americko drzavljanstvo, ima 40-ak god, imao je firmu u americi, koju je zatvorio i otvorio je ovde u srbiji, trenutno je ovde i predlaze mi da se vencamo i da ja kasnije dobijem green card, a `kasnije kasnije` i njihovo drzavljanstvo. ne znam koliko je to pametno, jer ja imam 22 god, koji je postupak oko svega toga, nacula sam da postoje razne provere i iskreno se plasim da nas ne `provale` i da mi ne udare trajnu zabranu...
bila bih vam veoma zahvalna ako biste mi odgovorili bar na delic pitanja. u svakom slucaju, hvala unapred ;)
PoZz :bye:

Pozdrav drugari treba mi mala pomoc oko dobijanja turisticke usa vize...Razmisljam da predam uskoro cekam neke vece pare da mi legnu na racun i posle toga bi isao i poneo kao dokaz da imam na racunu dosta sredstava .Ozenjen sam ali ne zivim sa zenom ona zivi u nemackoj ja u srbiji imam vec jednu pomorsku usa vizu kao i bio u australiji i uredno se vratio,kolike su mi sanse da dobijem vizu molim vase misljenje?
Hvala unapred

Hvala Florrie...
za sad cekamo 1.maj i izvlacenje,pa kud puklo da puklo...
ali me drugarica ta sa floride konstantno spopada,zovi ambasadu,skupi papire bez obzira sto smo konkurisali za lutriju....
iskreno ako i krenem direktno preko ambasade ne znam koja bi nam viza najvize odgovarala,jer moramo tamo raditi,kako bi posle bili na pozitivnoj nuli od silnih troskova...a klinci u skole...koja bi to mogla biti viza pitanje je sad

Milana, vi mozete nesmetano aplicirati za druge vrste vize bez obzira na lutriju. Lutrija nema uticaja na bilo koje druge vase odluke.
Medjutim, vi nemate sta ici ''direktno preko ambasade'' - ambasada sluzi da ti izda vizu, nece tebi ambasada resavati status kako da dodjes i zbrinuti se za tebe.
Vi ako hocete doci, imate opciju i gledati poslove pa doci tako - na radnu vizu. Ne znam sta ste po zanimanju, ali eto onda gledajte to, jer drugog nacina nema i ne postoji, ne znam sta vas prijateljica spopada i kako to ona misli da vi dodjete?
Znaci: ili preko lutrije ili putem posla. Sve druge varijante za vas dolazak i ostanak uz rad i skolovanje dece su nerealne.

Pozdrav drugari treba mi mala pomoc oko dobijanja turisticke usa vize...Razmisljam da predam uskoro cekam neke vece pare da mi legnu na racun i posle toga bi isao i poneo kao dokaz da imam na racunu dosta sredstava .Ozenjen sam ali ne zivim sa zenom ona zivi u nemackoj ja u srbiji imam vec jednu pomorsku usa vizu kao i bio u australiji i uredno se vratio,kolike su mi sanse da dobijem vizu molim vase misljenje?
Hvala unapred

Imas li posao tu? Treba ti i potvrda sa posla uz dopustenje odmora, odustvo na odredjeni vremenski period.

Trenutno nemam ali mogu lako srediti znas kako to vec ide to je najmanji problem:)KOliko mislis da je realno da kazem da ocu da idem?Ja razmisljam da kazem da idem u obilazak da trosim pare ili da eventualno uvezem neki automobil uz obilazak od 2-3 nedelje...I jako me interesuje gde bi mogao naci kurs jezika negde tamo za opciju da dobijem ssn na osnovu skole??
Hvala na prvom odgovoru Florrie...

Re: Viza za SAD
« Reply #959 on: 11-11-2012, 15:43:16 »
ljudi pomagajte, u problemu sam pokusavam da procitam i da se informisem na sve nacine ali mi i ne ide bas najbolje...

ovako isao bi turisticki za NG u NY a vratio sam se u oktobru sa J1 work and travel programa gde sam ispostovao sve uslove programa i vartio se na vreme, e sada za turisticku vizu stan mi je na roditelje na racuni imam preko 10 000$ i upisao sam apsolventski staz gde imam jos 10 ispita do kraja a planiram jedan da dam pre ambasada...
Jel ima neko neku informaciju sa kojom pricom da idem i kako bih mogao najlakse da dobijem vizu i sta mislite kolike su mi sanse???
I da li da uplacujem program preko kontikija ili da idem na viziranje na svoju ruku???
Hvala vam puno!!! I appreciate...

Ljudi pa jel ima nekog sa nekom inf za dobijanje turisticke za ng a ako sam stigao sa J1 programa u oktobru gde sam ispostovao sve uslove programa a hocu za ng u NY a i imam dosta para na racunu a sada sam upisao apsolventski staz prvi put i dacu jedan ispit pre ambasade. Jel zna neko o takvim sl i kakve su mi sanse? Hvala svima...

Deki, pa ne znam kakve info hoces. Sve si i sam rekao, a to kakve su ti sanse, svaki aplikant je prica za sebe i konzul ce na osnovu onoga sto mu predstavis i sto vec ima u sistemu odluciti da li ces biti odobren ili ne.
Ako ces turisticki u poset NY, onda znas sta ti je ciniti. Spremi sve sto se trazi za tu vrstu vizu i to je to. S kojo ces pricom ici?-pa valjda da bi volio proslaviti praznike u NY, da ces po povratku odraditi apsolventski i zdravo djaci, nema tu puno filozofije.
Ako su tvoje namere uredne, onda samo opusteno.
Ne znam o kakvom programu preko kontikija pricas. Lepo apliciraj za turisticku, prikupi sta ti traze i sa srecom, nemaj frke ;)

Pozdrav svima.

Ako neko moze da mi da informacije u vezi Americke vize.Zivim u Italiji i od 2001 imam transportnu firmu.Od prosle godine imam firmu u Sloveniji.Otisao bih do Amerike da vidim moze li se otvoriti firma.Da li je bolje reci u ambasadi odmah sve to ili otici kao turista.Imao bih nekih 50-60.000 dolara.Hvala unapred

Pozdrav svima..
Imam jedan probem koji me muci danima,, Dobila sam turisticku vizu prosle godine u ovo vreme na 8 meseci i ulazak na 6 meseci, ja sam tamo ostala 3 i po meseca i vratila se u srbiju, sto znaci da sam ispostovala sve. Studnet sam i po povratku iz amerike redovno sam davala ispite. Naravno viza mi je istekla i ja bih zelela ponovo da apliciram za vizu, ali ja sam apsolvent i ostalo mi je jos 6 ispita do kraja. Da li ima bilo kakve veze da me odbiju samo zato sto sam obnovila 3 godinu.. i da li je tacno da moras da das ispit tri meseca pre nego sto apliciras za vizu??? Imam tetku tamo koja ima para svoju firmu i 20 godina zivi tamo. Mene samo zanima kolike su sanse da mi daju opet turisticku vizu i da li postoji sansa da me odbiju? (Elem, imam sve papire sa fakulteta uverenje o polozenim ispitima, indeks, potvdru da sam student, racun u banci i novac na njemu, i svu ostalu dokumentaciju koju sam predavala i prsli put.)Ako neko nesto zna o ovome, ja bih mu bila mnogo zahvalna da mi odgovori. JER JE JAKO HITNO! Hvala Vam unapred!

Poslednja izmena:
mene zanima da li si dobila vizu? da li su ti pravili neki problem oko toga sto si obnovila godinu, i ako jesu sta su te pitali? I da li je tacno da moras da das poslednji ispit 3 meseca pre nego sto apliciras za vizu?? Hvala unapred...

Imam par pitanja, pa vas molim za vas savet, objasnjenje itd.. Inace, imam iskustva sa ambasadom, ali nije zanemarljivo i vase tumacenje istog. Dakle, zavrsio sam fakultet pre godinu i po dana, trenutno sam zaposljen (van svoje struke) naravno iz firme cu moci da uzmem papir na kome stoji prosek plata u proslih tri meseca, mesecna plata kao i to da imam godisnji odmor. Situacija je sledeca, ja sam bio pre sedam godina u Ameriku, naravno preko studentske vize J1, rad nabazenu itd.. ispostovao sam njihove uslove i vratio se na vreme kuci, ubrzo je usledio poziv iz ambasade radi provere da li sam dosao kuci, posle toga sam opet isao na J1, tri godine nakon prvog puta, opet sam dobio vizu bez problema, ali sam imao porodicne probleme kod kuce, pa sam odustao od toga,dakle, par dana nakon dobijanja vize sam otisao u ambasadu i zatrazio da mi se viza ponisti, jer sam zeleo da bude sve po pravilima, tada su mi rekli da to ne utice na sledece izdavanje vize u negativnom smislu. Kakvo je vase misljenje o tome? Sada bih otisao na Novu godinu u NYC,par dana tamo i u Miamiu bih bio par dana, naravno hotel bih bukirao i sa takvim papirom otisao u ambasadu. Planiramo nas troje da odemo, drugar,drugarica i ja na Novu godinu, turisticki i nista vishe od toga !! Na racunu naravno da imam odredjenu sumu novca, naravno, par hiljada evra sto planiram i da potrosim u tu svrhu putovanja, na sebe nemam nista sto se vodi,iako bih imao dosta toga da stavim na svoje ime,od roditelja, ali to necu da radim, jer svrha mog putovanja je turisticka poseta i proslava Nove godine na trgu,iskreno, zato i ne bih "budzio" papire. Moj pasos je inace dosta ispunjen, samo ove godine sam posetio Italiju, Spaniju,Fransucku, Tunis,Italiju,Grcku,Maltu,Bugarsku,Grcku,Sloveniju,isao na krstarenja dvaput u protekle dve godine..koja nisu jeftina uopste,skoro do 1500e aranzman itd.. Vase savet, misljenje?!?! Moguca pitanja?!

Imam i ja jedno pitanje. Odmah da kazem da je moja situacija drugacija time sto ja zivim u Kanadi, a ne u Srbiji. Ovde sam vec skoro godinu dana, udata sam za kandskog drzavljanina i imam Permanent Resident Card u Kanadi. Hteli bismo ici za USA, tamo mi zive roditelji i brat. Ima li sanse da dobijem turisticku vizu ili cu baciti pare bezveze? Mozda ce pomisliti da ja zelim da predjem granicu da bih zivela s roditeljima? Da li ima neku tezinu to sto sam udata za kanadjanina?

Ajd da citiram samu sebe!
Aplicirala za turisticku vizu i odbili me, skotovi!
Nisu hteli ni pogledati da se kuca vodi na mene i muza.
Pun konzulat kineza. Od 100 ljudi 97 su kinezi u redu.
I onda dodjem na salter - i ono kinez!
Jednostavno, premalo sam u Kanadi, bez obzira sto ovde imam Permanent Resident, bez obzira sto mi je muz kanadski drzavljanin, oni i dalje misle da ja zelim da predjem u USA da zivim. :O

Pozdrav svima. 2007. godine sam bio na w&t programu, uredno ispoštovao sve i vratio se na vreme. Iz tog perioda imam socijalni broj koji je validan uz DHS autorizaciju, posle toga nikada nisam aplicirao za bilo kakvu vrstu USA vize. Iako sam završio faks za programera, trenutno se bavim i svoju budućnost vidim (ne ovde) u pozivu fudbalskog (soccer) trenera. Što se toga tiče, znam da sam za njih doktor za fudbal jer sam imao prilike da vidim šta i kako . Naravno, ne pričam o nekom profi levelu, govorim o high school ili college nivou na kom mogu raditi jer imam UEFA licencu koja tamo odgovara njihovoj nacionalnoj diplomi s kojom mogu da radim u srednjoj školi ili koledžu (to sam proverio jer sam bio u kontaktu sa likom koji je zadužen za izdavanje trenerskih licenci u USA)

E sad, da se Vama neko javi iz recimo Čada (:D) i da izrazi želju da dodje i radi za Vas bilo koji posao kojim se bavite, šta biste pomislili i da li bi prihvatili takvu osobu? Teška priča. Ja nemam pojma kako bilo šta da pokušam a tako bih voleo nešto da preduzmem pa makar bio i odbijen ali da znam da sam pokušao. Kontam da znači to što imam social number ali opet, validan je uz njihovo odobrenje.

Da ne davim više, zanima me kako funkcioniše stvar sa ambasadom ako recimo nadjem poslodavca, odnosno neku školu fudbala ili high school.
Ljudi, dajte mi neki predlog, viziju šta i kako jer ovde realno od trenerskog posla nema 'leba ali znam da sam tu najbolji jer sam od 7me godine u fudbalu kao igrač, 10 godina sudim fudbal u Beogradu i 5 se bavim trenerskim poslom. Hvala što ste uopšte i pročitali moj post, pozdrav svima :amen:

Back