Američka viza

zdravo
trazim pomoc.
zelim obasnjenje postupka dobijanja USA vize po tackama 1. 2. 3. sta ide redom.
mnogo bi mi znacila vasa pomoc
nikada nisam vadio vizu a mnogo mi je potrebna.
isao sam na sajt americke ambasade al tamo je totalno sve ne jasno.
unapred zahvalan za objasnjenje i pomoc
md_bm2009@live.com

Sve zavisi koju vizu hoces. Ako hoces permanent, mozda da igras lutriju green card...buaahhaaahaaahaa

Ako hoces neku drugu, ako imas ponudu posla, mozes da dobijes radnu, ili ako ides nekom u posetu turisticku itd. Sve zavisi sta hoces.....

Ne znam kako sve tacno ide, pretpostavljam da ti treba sve kao za bilo koju drugu zemlju. Dakle, da imas nekog tamo ko te poziva ili ides preko neke agencije ili sam turisticki, plus dokaz da imas nesto zbog cega ces se vratiti. Evo ovde imas sta ti treba za turisticku vizu

http://belgrade.usembassy.gov/consular/nv/tv.html

Dakle, kaze :

1. They have a residence outside the U.S. as well as other binding ties which will insure their return abroad at the end of the visit.

Znaci, da si ili student ili zaposlen ili imas firmu itd.

2. The purpose of their trip is to enter the U.S. for pleasure;
3. That they plan to remain for a specific, limited period;
4. Evidence of funds to cover expenses in the United States;

Pretpostavljam da ti treba ili pozivno pismo prijatelja/rodjaka ili dokaz od agencije ili rezervacija hotela itd. Koliko novca ti tacno treba, treba da pitas, mozda ima tacno odredjeno po danu planiranog ostanka.

Ovde ti je kako ide proces tj. kako da apliciras za vizu.

http://belgrade.usembassy.gov/consular/nv/apply.html

Dakle, prvo kupis PIN u Rajfazen banci, onda zoves call centar, pa kada ti objasne sve, downloadujes obrasce pa ides na zakazani sastanak i posle ili dobijas vizu ili ne. Pogledaj i sve ce ti biti jasno.

Poz

Da li mi neko moze pomoci? U Avgustu mi dolazi verenik iz Amerike, on je inace Americki drzavljanin. Mozete li mi reci sta je sve potrebno od dokumentacije da bi se vencali ovde u Srbiji, da li se vencanje obavlja u ambasadi ili u opstini? i koliko dugo cu cekati zeleni karton? HVALA

Zdarvo svima, treba mi pomoc. Udajem se u Avgustu i da li mi neko moze pomoci, moj verenik je Americki drzavljanin, sta mi sve treba od dokumentacije, da li se vencanje obavlja u ambasadi ili u opstini? Koliko cu dugo cekati na zeleni karton? HVALA SVIMA

@Andjelka83, vencanje se obavlja u opcini, gde trebate zakazati termin za vencanje kao i svaki gradjanin jel :)
Od dokumenata ti trebaju rodni listovi, tvoj i njegov.. i svasta jos nesto za njega, ali da ti ja ovde ne nagadjam u vezi toga..kada odes u opcinu da zakazete termin za vencanje, oni ce ti dati listu svega potrebnog i tako ces biti najsigurnija.

Na zeleni karton se ceka otprilike godinu dana, jer toliko traje proces bracne vize za tvoj odlazak.
Dakle, kada se vencate, on se vraca u Ameriku i predaje zahtev za tvoj dolazak.

Ukoliko te jos sta zanima slobodno pitaj ili ovde ili na poruke privatne.
Zanemari ove postove sa ove teme, jer su pisani davno i tada je bio drugaciji postupak i drugaciji zakon, dok se u poslednje vreme svasta izmenjalo ;)

A sada ja imam pitanje za tebe:
Koliko ste dugo u vezi i koliko imate vidjanja uzivo?

Uh ...a meni je potrebna koja utesna.. Ja i moj suprug smo se venacli nakon tri godine zabavljanja ovde u Bg.On je Americki drzavljanin.Predali smo papire jesenas i kazu da procedura traje oko 6 meseci.Malo sam skepticna i mislim da ce biti duze.Da li neko mozda zna nekog da je sve to zavrsio za manje od godinu dana?
Neizveznost ubija....aaaaaaaaaa :(((

Inace da uputim Andjeliku,ja i moj suprug koji je americki drzacljanin smo se vencali ovde od papira ti je potreban izvod,drzavlljnastvo,i njegov izvod gde god da je rodjen i neka ponese sve moguce papire iz USA tj najbitnije je drzavljanstvo njegovo,potvrda o slobodnom bracnom stanju...ako imas email neki napisi mi pa cemo razmenjivati ostalo... :)

NEMOJ CEKATI POSLEDNJI MOMENAT JA KAD SAM PRICALA SA OPERATEROM PRI ZAKAZIVANJU INTERVJUA U AMBASADI REKLA SAM KAD IMAM ZAKAZAN PREGLED KOD LEKARA TAKO DA SU MI ZAKAZALI INTERVJU POSLE PREGLEDA LEKARA NEMOJ SE PLASITI 2 VAKCINE PREGLED PLUCA I PREGLED KOD GINEKOLOGA GDE CE TI VADITI I KRV ALI POSTO JE SVE ZAKAZANO ZA KRATKO VREME IZLAZIS

JA SAM IMALA TAJ SLUCAJ OVDE TRAZE PRVO VERENICKU PA BRACNU VIZU PROCES TRAJE OD 3-9 MESECI POREBNO JE DA ON DODJE U POSETU NEMA RAZLOGA DA NE DOBIJES VIZU
DALI CETE PRIJAVITI NA ADRESU NE MOZE DA SKODI JA MOG MUZA NISAM PRIJAVILA NISMO NI RAZMISLJALI O TOME
STO SE MOG SLUCAJA TICE PISMO ZA ODOBRAVANJE SU POSLALI U POGRESAN GRAD ZBOD POSTANSKOG BROJA U OKTOBRU MESECU JA SAN ZVALA DA ZAKAZEM SASTANAK U DECEMBRU... ZAKAZALI SU SASTANAK U JANUARU I U MARTU SAM DOPUTOVALA IMA TU DOSTA STVARI KAD BUDES DOSLA.

yZa sve oko vize ambasade i lekara je receno. Ja sam isla preko pravnika kad sam dosla ovde uradjene su 4 aplikacije odjednom 1. Promena statusa. 2. Social security 3. Work permit. 4.Green card ( zeleni karton). Predato krajem avgusta a 1. decembra svi dokumenti su dobijeni. Jeste platis malo vise za pravnikove ruke ali niko te ne seta i pre dobijes i mene su ovde savetovali da radimo sve sami ali moras da radis aplikaciju po aplikaciju i sve to vremena treba i nepotrebne papire kao npr. ako je Americki drzavljanin mora prvo traziti verenicku kad je odobrena tek onda bracna viza nema veze dal ste tamo vencani ili ovde. Ko ne uradi promenu statusa kad dodje mora pre drzavljanstva. Priljatelj od mog muza je za zeleni karton za svoju zenu cekao 2 godine. Znaci sve zavisi na koji nacin ces uraditi. tako je ovde u Kentucky-ju. Obicno pravnik trazi od 300-500 $ dali se isplati, kako kome, Ja sam 2. januara pocela raditi mozete uvek naci posao u Meijeru, Krogeru ili Walmartu satnica nije velika 7-8 $ ali za pocetak a i sada kada ima veliki procenat nezaposlenosti I dok ne znas dobro Engleski dobro dodje. Nadam se da ce ti pomoci malo ove informacije i tebi i drugima koje dolaze.

Poslednja izmena:
DA OBJASNIM ZASTO MISLIM NEKI NEPOTREBNI PAPIRI U MOM SLUCAJU ZBOG VENCANJA JER SMO MI TO OBAVILI OVDE, NAMA NIJE BILO POTREBNO DOKAZI DA SMO SE VIDJALI I TAKO TO JER SMO VEC BILI VENCANI. U SVAKOM SLUCAJU I JA MISLIM DA VAM JE LAKSE VENCATI SE U BGD ILI U VASEM GRADU. JEDAN PAR KAD SU TRAZILI VIZU DA ONA DODJE OVDE TRAZILI SU ZELENI KARTON VEC U AMBASADI ALI NE I SOCIAL SECURITY DA SE NE BI RAZLIKOVAO PUNO OD NJEGOVOG, KADA JE ONA DOSLA NJU JE FAKTICNI CEKALA GREEN CARD NA AERODROMU. NJEN MUZ JE OTISAO KOD PRAVNIKA DA GA PITA KOJI JE NAJBRZI NACIN DA DODJE. DALI JE OVO TACNO ILI NE VREDI OTICI RASPITATI SE KOD PRAVNIKA STA I KAKO BAR TO NE MORAS PLACATI A AKO TI POMOGNE STO DA NE. TESKO JE DOBITI KORISNE INFORMACIJE JEL SE ONI SVI PRAVE KAKO SVE ZNAJU ALI TI NE OBJASNE BILI SMO TU, BILI SMO OVDE ZATO SAM I URADILA SVE PREKO PRAVNIKA JER ZNA TACNO KAKO STA .

STO SE TICE OVDASNJEG RAZGOVORA ILI TI INTERVJUA UGLAVNOM TRAZE ISTE ODGOVORE TVOJE I NJEGOVE, NE PROVERAVAJU DALI ZIVITE ZAJEDNO MISLIM, NE DOLAZE U STAN ILI U KUCU ILI TAKO NESTO. MOJ MUZ NA RAZGOVORU BIO NEKIH 10-TAK MINUTA ZATO STO JE ON ODGOVARAO NA PITANJA SA DA ILI NE UGLAVNOM, JA SAM BILA NEKIH SKORO 30 MIN JER MI "DETALJNO PRICAMO" ZAR NE. PITANJA SU BILA KOLIKI JE VELIKI STAN, KO KUVA , BOJA CETKICE ZA ZUBE, NA KOJI NACIN SMO SE UPOZNALI I DALI SMO SE VIDJALI PRE BRAKA, NA KOJI NACIN SMO SE CULI KADA SE NISMO VIDJALI ITAKO TO I KOLIKO NAS ZIVI U STANU NA STA SAM JA ODGOVORILA 2 ( I ONDA MI JE SINULO) JEDINO AKO NE RACUNATE MACKU ONDA NAS JE TROJE, NA STA SAM VIDELA DA JE PRAVNIKU LAKNULO JER SAM DALA SLICNI ILI ISTI ODGOVOR JER JE MOJA JACA POLOVINA REKLA 3 SA MACKOM!!!!........... OD TKZ DOKAZA POTREBNO JE DA NA NEKOM PISMU PISE ILI VASA IMENA STO ONI VISE VOLE( NPR INTERNET RACUN), ILI TVOJE IME U SVAKOM RAZGOVORU VEROVATNO NISU ISTA PITANJA JER BI SVI ONDA DAVALI ISTE ILI SLICNE ODGOVORE ZAR NE???!!!!........... UGLAVNOM NI PITANJA NI INTERVJU NISU STRASNI JEDINO TA NEIZVESNOST I TREMA MALO. U SVAKOM SLUCAJU SVIMA SRECNO I LEPO SE PROVELI MA GDE BILI

Poslednja izmena:
IZOSTAVILA SAM NESTO
U OKTOBRU SAM DOBILA PISMO OD AMBASADE( ZNACI STIGLA JE VERENICKA VIZA) DA UZMEM PIN, PLATIS TIH 10$ U NJIHOVU BANKU KOJA MOZE I U DINARIMA PROTIVVREDNOST, ZAKAZEM INTERVJU URADIM PREGLED KOD LEKARA, KOJE JE ZBOG POGRESNOG POSTANSKOG BROJA OTISLO U DRUGI GRAD KRAJ NOVEMBRA SU MI POSLALI DRUGO PISMO POCETKOM JANUARA SAM IMALA INTERVJU A REZERVISALA SAM AVIONSKU KARTU JER SU SVI BILI SIGURNI DA CU DOBITI ALI MOZETE UVEK REZERVISATI TEK KAD DOBIJETE VIZU, ZNACI TO JE VERENICKA VIZA DOSLA U OKTOBRU JA SAM U MARTU VEC BILA DOSLA OVDE ALI BRACNA VIZA JE TEK U JULU DOSLA U AMBASADI I JEDNA I DRUGA VIZA RADI SE U AMERICI I TRAJE PROCES 3-9 MESECA MOZETE OSTAVITI EMAIL ADRESI NA KOJI VAM MOGU JAVITI DALI STE ODOBRENI ILI NE UKOLIKO ZOVETE DA VIDITE KAKO NAPREDUJE U TOKU TIH 3-9, ODGOVOR JE : NISTA NEZNAMO U PROCESU STE!!!!!!

Back