AMERICKA K1 VERENICKA VIZA / proces i dokumentacija

sonebmw

Početnik
Poruka
20
Za pocetak veliki pozdrav svima !

Posto nisam primetio da ova tema postoji ili ja nisam bio dovoljno snalazljiv da je pronadjem.Resio sam da pokrenem pricu oko K1 US vize i da saznam nesto vise o tome a mozda i pomognemo jos nekome kome je to interesantno.

moj slucaj : Trenutno sam u procesu za K1 vizu i trebam da se ozenim sa Americkom drzavljankom.Zivim u Vankuveru u Kanadi,dosao sam u Kanadu 2014 u Maju kao turista na HR pasos i nekako dosao do radne dozvole na jednu godinu.Ta dozvola istice za par dana i spremio sam aplikaciju za promenu statusa sa radne na vizitor dok ne resim K1 vizu.
U medjuvremenu sam upoznao divnu osobu sa kojom planiram zivot i sa kojom sam zapoceo taj proces.

07.Maja 2016 je moja verenica popunila pisanu aplikaciju/ Petition of Alien Fiance I -797C koju su oni (US Department of Homeland Security) primili i pregledali 21 . Marta.2016 ,24 Marta 2016 je poslato na (NVC ) I odobrena je ( peticja) 14 Juna 2016.

Juce 15.July 2016 smo saznali da je peticija stigla do General US Ambasy in Montreal in Canada. Ostaje da cekam kada ce mi odrediti poziv za interviu i koje sve papire trebam poneti i sto se tice uputstva oko lekarskog .

I na kraju moje pitanja ako neko zna da mi odg je :

U nekom zvanicnom US dokumentu sam pronasao da treba izmedju ostalog i potvrada o ucescu u ratu ili zavrsenoj vojnoj obuci.Ja nisam ucestvovao u ratu jer sam redovnu vojnu obuku od 6 meseci zavrsio tek 2008 godine u srb. Da li trebam to da prijavljujem iako imam Hr pasos sa Hr adresom a u aplikaciji smo naveli moju adrsu iz SRB na kojoj sam privremeno boravio neko odredjeno vreme dok sam zavrsavao skole i dok sam radio?

Da li bi bilo pozeljno ili neophodno izvaditi potvrde i gde o vakcinaciji na gomilu nekih bolesti kao sto su Mumps,Measles,Rubella,Polio,Tetanus,.... ?

Ako se setim jos nekog pitanja bice dodato u temi, veliko HVALA na razumevanju i podrsci !
NEBOJSA G.

Moraćeš da dokazuješ ljubav inače. Pozvaće te jedan dan i imaćeš pitanja tipa ''gde ste putovali, kako ste se proveli, šta je on lepo uradio za tebe, šta ti za njega'' i slično.

Možeš da odeš u onaj photo booth i da napraviš par fotografija sa nekim smešnim facama ili poljubcima. To staviš na FB. Izvedeš je nekada u kafić neki, slikaš gistro čaj od nane ili veliku čašu soka od pomorandže.

Dakle, napravi par ''meda dobrić'' fazona čisto da te ne drnda njihova inspekcija jer, veruj mi, hoće. Pojačali su bezbednost za brakove koji se sklapaju na taj način.

Poslednja izmena:
Za pocetak veliki pozdrav svima !

Posto nisam primetio da ova tema postoji ili ja nisam bio dovoljno snalazljiv da je pronadjem.Resio sam da pokrenem pricu oko K1 US vize i da saznam nesto vise o tome a mozda i pomognemo jos nekome kome je to interesantno.

moj slucaj : Trenutno sam u procesu za K1 vizu i trebam da se ozenim sa Americkom drzavljankom.Zivim u Vankuveru u Kanadi,dosao sam u Kanadu 2014 u Maju kao turista na HR pasos i nekako dosao do radne dozvole na jednu godinu.Ta dozvola istice za par dana i spremio sam aplikaciju za promenu statusa sa radne na vizitor dok ne resim K1 vizu.
U medjuvremenu sam upoznao divnu osobu sa kojom planiram zivot i sa kojom sam zapoceo taj proces.

07.Maja 2016 je moja verenica popunila pisanu aplikaciju/ Petition of Alien Fiance I -797C koju su oni (US Department of Homeland Security) primili i pregledali 21 . Marta.2016 ,24 Marta 2016 je poslato na (NVC ) I odobrena je ( peticja) 14 Juna 2016.

Juce 15.July 2016 smo saznali da je peticija stigla do General US Ambasy in Montreal in Canada. Ostaje da cekam kada ce mi odrediti poziv za interviu i koje sve papire trebam poneti i sto se tice uputstva oko lekarskog .

I na kraju moje pitanja ako neko zna da mi odg je :

U nekom zvanicnom US dokumentu sam pronasao da treba izmedju ostalog i potvrada o ucescu u ratu ili zavrsenoj vojnoj obuci.Ja nisam ucestvovao u ratu jer sam redovnu vojnu obuku od 6 meseci zavrsio tek 2008 godine u srb. Da li trebam to da prijavljujem iako imam Hr pasos sa Hr adresom a u aplikaciji smo naveli moju adrsu iz SRB na kojoj sam privremeno boravio neko odredjeno vreme dok sam zavrsavao skole i dok sam radio?

Da li bi bilo pozeljno ili neophodno izvaditi potvrde i gde o vakcinaciji na gomilu nekih bolesti kao sto su Mumps,Measles,Rubella,Polio,Tetanus,.... ?

Ako se setim jos nekog pitanja bice dodato u temi, veliko HVALA na razumevanju i podrsci !
NEBOJSA G.

Ako bilo šta slažeš otkriće.
A a njima se nikad nezna.
Molba preko 100 USD.
Sina mi jednom odbili,
posle 6 meseci (sve isto)
dali mu vizu na 10 godina.

PS: Ženidbom sa američkom državljankom šanse su Ti 90%.
Ali, i oni se dosetili, pošto to amerikanke naplaćuju oko 5.000 USD.
Vrše redovne provere bračnog stanja.
I to, svakako se neće najaviti
već raspitati kod komšija.
Znam, jer je sinovljev ortak tako dobio.
On se stvarno oženio kaubojkom.

PS: Ako engleski ne govoriš odlično,
ni ne idi na razgovor.

Poslednja izmena:
.... Izgleda da nisam bas sve razjasnio kako treba... Moja verenica je poreklom sa nasih prostora i zivi u Americi 17 godina,naglasio sam Americkom drzavljankom zbog njenog statusa.
,
Inace bila je kod mene u poseti u Vankuveru tri puta i ja sam isao kod nje u US,mogao sam zbog US vise koju imam zbog posla u Kanadi.Imamo gomilu zajednickih slika,nista nije fake,znaci love bez.
Zaprosio sam je u jednom exkluzivnom restoranu na tornju u Vankuveru i tu sam sredio sa menadzerom da nas tajno snimi da bi imali video za uspomenu a i gomilu slika pritom,cak su mi pustili i nasu muziku na razglas jer sam imao takvu ideju o kompletnom iznenadjenju.
Sve je to postavljeno na Facebook i sve je apsolutno javno,cak sam upoznao i roditelje i sve je to ok.
Engleski mi je vise nego solidan i potpuno sam funkcionisem.

Ali savete koje ste mi uputili su zaista dobri i u mojoj i u onoj drugoj situaciji !!!
svaka cast :)

Back