American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hvala svima koji su se potrudili da odgovore na moje pitanje u vezi sa belim stafordima!

pokusacu da se negde raspitam jos, da li ima neko takmicenje gde cemo moci da dobijemo ocenu.
to je drugarova kujica, i njemu to i nije bitno, a ja mu kazem da cu proveriti :D
i eto vi ste mi odgovorili i puno vam hvala!!!

Ja sam kupio neku ogrlicu protiv buva i krpelja, proizvodjac je friskies. Zanima me da li je nako koristio?
Posto nisam imao neku preteranu zelju da dam 30 evra za frontline :)
Ako neko ima jos neki predlog, rado cu ga poslusati.
Hvala

Ja iskreno imam loša iskustva sa tom ogrlicom (nemam staforda al nebitno).Krpelji su se hvatali sve oko nje! I ko ti bre traži 30 evra za frontline??:dash: A i pas ti je čini mi se još štene, pa je mali za ampulu, ali možeš da mu staviš frontline u spreju.

Nisam ni znala da ima frontline ogrlica:dash: Ako već stavljate ogrlicu jako dobro se pokazao Scalibor, za veće pse (obim 65 cm-a) je oko 1400 dinara.

Jao kakvu sam glupost napisao , izvinjavam se ...
Scalibor ogrlica je u pet centar-u 2500 din. (neto sam permutovao proizvode).
Moja greska
@krisb - a gde ima za te pare 1400din , ja sam nasao za najmanje 2100din. i da li sad igra veliku ulogu da li je za odrasle pse ili za stence... zar to nije isto ?

Poslednja izmena:
Ako mi pas vuce u setnji, a prilicno je mali(4 meseca), da li moram da mu kupim davilicu, posto pokusavam da ga prekinem u toj vuci, ali nista ne pali. Tvrdoglav je i misli od svih ulaznih vrata da su mu kuca(stan) posto strasno lice svi ulazi :D, zao mi je da dreknem na njega, jer se prepadne ko funjara :D

Poslednja izmena:
Ako mi pas vuce u setnji, a prilicno je mali(4 meseca), da li moram da mu kupim davilicu, posto pokusavam da ga prekinem u toj vuci, ali nista ne pali. Tvrdoglav je i misli od svih ulaznih vrata da su mu kuca(stan) posto strasno lice svi ulazi :D, zao mi je da dreknem na njega, jer se prepadne ko funjara :D

Mora se Aron malo uskladiti sa tvojom brzinom setnje a i ti kao gazda ne trebas da npr. shetkas kao puz ;)
Ma kakva davilica, pa jos je "dete".
Ja sam to sa Dzingijem resio ovako...
Setamo - on pocne da vuce ja cimnem u nazad sa reci NE VUCI i tako u nedogled... on uporan i tvrdolav, e pa i ja sam :D
On bas pretera u povlacenju , ja jednostavno stanem i drzim da zateze na prazno. Ne govorim nista. On se okrene i onako slatko zine :eek: u mene , zinem i ja u njega :hahaha: .
Stojimo nekoliko sekundi :D posle opet krenemo... (Dzingi ima na sebi am pa je ovo bas super i nisam mu davio vrat)
Tako pet/sest dana tog tretmana, vise ne vuce i nemam problema u setnji.
Malo sam ga vodio i u "bucnije" ulice kojima kola rulaju, ma nista ide uz mene k`o pravi.

Pusti Arona da mirise ulaze jer samo tako ce snati koji je njegov a koji nije :D tj. to sto radi je po meni potpuno normalno.

BTW:
Kada ces doci kod Cezara i Dzingija ? Pozz
:bye:

Danas setam sa drugarom kog nisam dugo video (u medjuvremenu je kupio psa) i on vodi zenku staforda od 4 meseca, i prizor na ulici neverovatan. Ljudi se sklanjaju na drugu stranu kad vide psa, sklanjaju decu, cak i pokrivaju deci oci(!?). Neki ljudi koji su poveli svoje pse (tacnije neki nafurani gari sa samojedom i neka baba sa retriverom) nisu im dozvoljavali da se igraju sa Reom (pas mog druga se zove Rea). Prosto nismo mogli da verujemo ni jedan ni drugi. Koliko moze biti opasno kuce od 4 meseca? Rea je neverovatno umiljata, manje-vise poslusna i definitivno nije opasna. Reakcije kod ljudi su bile... stvarno ne znam sta da kazem...

EDIT - I jedan gari je ponudio 400e za nju, nakon sto je moj drug odbio rekao mi je da mu se to vec desavalo par puta, kazu ljudi da je jako lepa i ima lep raspored boja...

Poslednja izmena:
Koliko moze biti opasno kuce od 4 meseca?

Moje misljenje je, poznavajuci svog psa : totalno bezopasan !
Staffordi u tom uzrastu prosto izgaraju od zelje da svakog zivog upoznaju
( decu,tinejdzere,odrasle,penzionere,invalide... sve ,sve, sve ) i od svakog ocekuju da im se jave,da im se osmehne,da ih pomiluju.

Prema staffordima je ucinjena neverovatna nepravda kroz medije, kroz "bajke",
kroz mentole koji su imali ove pse pa isli sa njima na borbe da to nije normalno i zato ljudi imaju oprez u najmanju ruku. A nikako nece da ostanu sa nekim staffordom bar dva minuta da se uvere kakvi su to psi.

Zove se Kili, promenjeno ime :D
Ma jeste malo prerano, mozda i ja uzmem am, sta znam, videcu...
Krenuo sam da ga setam, mada nesto nije preterano agilan za setnju, vise voli kucu...
Tesko je kad setamo sami, jer mu treba neka konstantna kretnja u vidokrugu, da bi se kretao..
Ako je nema, onda vuce na suprotnu stranu, uglavnom ka kuci! :)
Ja vec setam sa njim po kraju, malo po malo, a prestravljuje se od kola, narocito ovih bez euro 3 motora :D

Moje misljenje je, poznavajuci svog psa : totalno bezopasan !
Staffordi u tom uzrastu prosto izgaraju od zelje da svakog zivog upoznaju
( decu,tinejdzere,odrasle,penzionere,invalide... sve ,sve, sve ) i od svakog ocekuju da im se jave,da im se osmehne,da ih pomiluju.

Upravo tako!
Evo jedne slike...
n1444969149_216996_8536.jpg

EDIT - Za kolko godina bi moja sestra mogla da izvodi staforda napolje? Sada ima 12...

Poslednja izmena:
Pazi, nisu u pitanju godine ili neka starosna granica... neko moze imati 55 godina i imati stafforda a da mu je mozak prehladjen + da je totalna dileja.
U pitanju je da li je vlasni(ca)k psa odgovorna osoba.
Sta mislim pod tim:
Da se brine o svom psu i kada mu je dobro i kada nije, da se u setnji ponasa oprezno i savesno, da svojim usmenim i telesnim
komandama koordinira svojim psom... itd. jer kada stafford upravlja gazdom to je vec put za problem u najavi.

Treba mi vase misljenje! Danas sam se cuo sa jednim deckom koji prodaje staforda starog 3 meseca. poslao mi je slike, pa me interesuje necije misljenje, posto sam ja laik. Meni se svidja, ali bih voleo da cujem jos neko misljenje. Slike nisam uspeo da ubacim, ali ih ima u mom profilu. Nazalost nemam bolje slike. Na slikama je sa ocem.
Hvala svima!!!

E ja ne mogu da verujem kakvih ljudi ima, znaci setam kilija i naidje neki lik starijeg kova sa retriverom, i posto je kili mali ja pustim da se igraju i sve to super, naravski malo popricam sa vlasnikom(hrana, buve)..
Elem, prvo sto me je iznenadilo je to da je covek uzeo i pustio mog psa sa povodca, pritom sam ja to shvatio kao neki njegov bunt protiv vezivanja i to, ili pak je zeleo da ih pusti da se igraju.. Ok,, to prihvatim, malo se igraju,,,... Ali nesto je cudno sa covekom...
Covek mi je nekako mracan i cudan...
iii kaze ajjde da vam dam neke tabletice za dlaku i to, ja nista ne kazem nego samo pratim i posmatram, dolazimo do kola i on se vraca, nesto kroz pricu on tutne kiliju tabletu u grlo direkt, ja u cudu ne mogu da verujem, sta da radim, ne mogu da napadnem nekog bez nekog razloga, a pritom se plasim sta li mu je dao...
Covek nekakav frik ili samo takav tip, sta znam, al je tako presao granicu...
Sramota... i ljudima treba neka davilica..
swedmane izvorska je u pitanju :D
mozda sam ja pogresno protumacio, ali nadasve cudna situacija..

Back