American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tu naboranu kozicu na bradi mogla bih da gnjavim danima i da mi ne dosadi. NIsta sladje na ovom svetu ne postoji.
Elem, nama je najnoviji dogadjaj mis u kuci, koji je nasao neku rupu iz garaze i usunjao se u kuhinju. I naravno kad imas dve macke mislis da si problem resio. Eto greske:) bar pogresna procena deckove mame. Lepo kazem pustite mog debelog da resi problem:) Odmah ga je nanjusio i nasao ali mu je pobegao:( ali sam ga ipak izmazila jer je zasluzio

to sto pricas je van mozga bolji cuvari su Rotvajleri,Dobermani,Bulmastifi cak i Aljaski malamuti a sto se tice pameti kod pasa ast bas i nije elita

Bukvalno : AST je pas stvoren da ujede drugog psa ali im se karakter znatno promenio ..
Bukvalno : Doberman , Rot ,.. su psi stvoreni da ujedu coveka .
Cast izuzecima .

Izvinjavam se vlasnicima i ljubiteljima ovih pasa !

Imam staforda koji ima skoro god dana, nesto je sitniji nego ostali stafordi pa me zanima koliko bi morao da ima kg i kolika bi visina odgovarala za uzrast od god dana. Neverovatno je jak, iako je tezak oko 25kg lako savlada [u igri] nemackog boxera [do duse zenku] koja je oko 10ak kg teza od njega. Nije naucen da ne vuce dok se seta pa imam poteskoce sa setanjem.
Samo da naglasim pas nije bio kod mene od malena, nedavno sam ga dobio. I dali mogu ga mogu "ispraviti" sad u tom uzrastu? Hvala unapred, veliki pozdrav svim ljubiteljima amstafa!

Svaka ozbiljna dresura , se pocinje sa 8-9 meseci .
To pitaj kojeg god hoces dresera .
Tako da nisi zakasnio .

P.S. AST-i nisu psi za dresuru , oni se vaspitavaju !

Koji je ovo pas ?
Dakotaonstepsfeb12th-1.jpg

Necu da preterujem sa pohvalama ali mislim da je jedna od boljih rasa za stan... Do pre par godina sam ziveo i ja u stanu i imao sam prvo dobermana a kasnije pit-bula mogu ti reci da je pit extra brzo naucio sve sto je potrebno od vrsenja nuzde, lajanja itd. Sada u kuci imam pinceve unutra i opet kazem da je pit to brze i bolje i od njih naucio tako da ti je moj savet slobodno da ga uzmes ukoliko ga zaista zelis! Pozdrav.

Tebe ako smara nemoj da citas....
a sto se tice tvog treniranja psa,i o tome pise na prethodnim stranama(ali se nisi potrudio ni da pogledas,cak i na ovoj strani pise ali ni nju nisi pogledao)....sa 8-9 meseci pocinje ozbiljna dresura....
Ja sam prelistao svaku stranu na forumu,procitao svaku poruku,a to sto ti pricas da su 20 puta pisali o ovome sto mene zanima,nije istina,mozda su 20 puta pisali da je ast prilagodljiv uslovima u stanu,ali ne i nesto detaljnije o tome...
Dakle nemoj da budes drzak i bezobrazan,i gledaj svoja posla...
najljubaznije te molim...

pozdrav svim ljubiteljima staforda....

Pozdrav, već sam pisao o ovom problemu. Imam ženku AST, staru 13 mesevi , i suviše je oprezna kada su u pitanju drugi psi. Prilično se plaši nepoznatih pasa. Ako drugi pas (bilo koje veličine) zareži na nju, ona će se skloniti. Nema hrabrosti u njoj. Da li će to doći kasnije, samo od sebe, ili ja treba nešto da preduzmem? Ne želim da bude agresivna, već samo malo odvažnija i sigurnija u sebe.

mislim da sam ti ja mozda odgovorila na pitanje ako se dobro secam. i tada sam ti rekla da ne brines, instikt je cudo. samo je pitanje momenta u kome ce se ona osecati dovoljno ugrozenom da reaguje. bar je moja takva. mozda ako vidis da sa nekim psima voli da se igra, da je pustas da se stalno igraju, tako ce se socijalizovati i postati svesna svoje snage i steci ce sliku o sebi, kao rang, koji ce braniti.

Moze li mi neko reci ,ko ima iskustva sa stafordima u stanu,sto se tice mirisa,kako tu stoje stvari...?:)
hvala unapred...

moja kerusa smrdi samo kad izadje napolje pa se vrati. i to traje nekih po sata. inace spava u krevetu sa nama, posteljinu moramo da menjamo cesce nego ljudi bez psa, ipak se malo usmrdi jer ona spava iskljucivo u nasim krevetima, ali nije to nista strasno. imamo dvoriste, ali je ono ne interesuje preterano. dlaka je zahvalna i za pranje i za cetkanje, i ne lepi se mnogo na odecu, odnosno lako se ocetka. a ako psa redovno cetkas, nece se puno ni linjati. zimi gotovo uposte.
kao sto sam rekla, skoro nikakv miris nemaju, samo kad se vrate unutra, pa valjda vlaga napolju, rade im zlezde i slicno. ali to krakto traje. i dah im je kao ljudski ako jedu nasu hranu. od granula ume da smrdi iz usta, a od kostiju i mesa narocito.
meni mina npr mirise na biskvit. hehhe, ali to mozda zato sto sam u nju zaljubljena! :)

hehe sandrice,hvala ti puno na informacijama,to me je najvise brinulo,posto znam kada dodjem kod druga,on na primer ima pekinezera u stanu,ono je sacuvaj boze kako smrdi,ja stvarno volim pse i rado cu kupiti staforda i odrzavati ga redovno,ali plasilo me je,nece mi doci niko u kucu zbog mirisa posto neki psi uzasno smrde u stanu.....:):)
Inace svi su mi rekli da terijeri manje smrde od ostalih,ok razumem ja da mora da ima neki svoj specifican miris,ali samo da ne pretera:):):):)

hvala ti jos jednom:)

Back