American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Veruj mi da se neces pokajati ako uzmes staforda !
Ja nisam !!!!
Jesu tvrdoglavi i jesu bezobrazni i jesu temperamentni ali bez tih odlika ne bi bili stafordi !
I kad ga kupis neces imati boljeg prijatelja od njega ili nje !
Nikakva knjiga i nikakva citanja te nece pripremiti za odgoj nekog psa ( u ovom slucaju staforda ) .
I sto vise odugovlacis sve ces manje zeleti da kupis psa , a kad ga kupis ta zelja za psom te nikad nece proci !
Ako te zanima mogu ti preporuciti neka legla za koja mislim da vrede , a upoznat sam sa svim leglima i odgaivacima !
Ako te nesto zanima pitaj me preko pm !

spparow:
Veruj mi da se neces pokajati ako uzmes staforda !
Ja nisam !!!!
Jesu tvrdoglavi i jesu bezobrazni i jesu temperamentni ali bez tih odlika ne bi bili stafordi !
I kad ga kupis neces imati boljeg prijatelja od njega ili nje !
Nikakva knjiga i nikakva citanja te nece pripremiti za odgoj nekog psa ( u ovom slucaju staforda ) .
I sto vise odugovlacis sve ces manje zeleti da kupis psa , a kad ga kupis ta zelja za psom te nikad nece proci !
Ako te zanima mogu ti preporuciti neka legla za koja mislim da vrede , a upoznat sam sa svim leglima i odgaivacima !
Ako te nesto zanima pitaj me preko pm !

Jao najbolji si spparow, majke mi! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja sam vlasnik 3 apbt (pita) i nemam losih iskustava sa njima imao sam pre sarplaninca i on je ok pas u principu svaki pas je onakav kakvog vi zelite. Moji pitovi su ok ne idu u borbe nisu agresivni kakvi su cuvari ne znam znam da niko ne ulazi kada su pusteni uglavnom je to nocu i preko dana kada sam u dvoristu sa drugim psima su ok dok nisu izazvani. Mislim da je glupo govoriti o tome koja je rasa najbolja pre treba govoriti kakvi su vlasnici. PRIMER: Devojka i ja smo setali zenku i muzijaka taru i meda ona ima 2 godine medo je 11.5 meseci u parku idilicno vece pokvario je covek sa dva retrivera muzijaka bez povodnika videvsi zenku retriveri su se dali na meda koga je setala moja devojka uzela ga je u narucje ali su oni skakali i sta sam trebao da uradim??? Kako da ih smirim nisu moji psi skocili su jednom uhvatili ga za rep, iskreno bio sam vise uplasen za devojku skratio sam povodac tari i poceo da ih sutiram iz sve snage tada sam cuo gazdu pusti dzukelu mala da ga iskasape mamu vam j... sto setate pitove tada je ona spustila meda a ja pustio taru pogadjate sta je bilo masakr i sta sam trebao da pustim budalu da ode da mi psi povrede devojku u medjuvremenu i njemu sam objasnio par stvari kao prvo ne setaj pse bez povodnika, a sad ih sigurno nece dugo setati i ko mi dirne devojku seta ce ga moji psi ali bez povodnika

Nema najbolje rase pasa sve su rase zbog nekih stvari specificne i dobre, neko ce reci sta je u ast ili apbt dobro. ODGOVOR: to ne mozes da znas dok ga ne budes imao to vazi za sve rase sta da kazem da se lepse igraju od drugih da su umiljatiji to su individualne stvari, ili znas oni su pravljeni za borbe kako to moze biti ljubimac? Pa nemacki ovcari su ovcari ali ne vidim da ih koriste za cuvanje stoke, ako izuzmemo ljude pozatvorima i huligane na stadionu. Pa agresivni su to su ubice? Nisu samo kad nesto ih ucis da rade rade to do ludacke preciznosti i dok ne umru moji psi su proslli sluzbenu dresuru trening im je konstantan ali zato ce na kilometar videti moju ispruzenu ruku ostati zakopan u mestu dok je ne podignem u vis. Ne daj boze da vidi mahanje sa dve ruke izbalavice me do besvesti i onog koje pored mene. Kontrola je kljuc a pozitivan trening kod svakog psa ce izazvati da vas postuje i slusa do smrti samo ne zaboravi te jednu stvar volite vase pse bar upola koliko oni vole vas i videcete kakvi ce biti kazem upola to znaci setnja igra poverenje ne tucite ih nikada cak ni kad pogrese nemojte ih kaznjavati cisto da dokazete ko je gazda vec samo kad su nesto uradili a nisu trebali. Pas je u osnovi vas prijatelj bio pit bio vucijak doga koker ili obican dodz on zivi zbog vas i za vas. Svi se lepo osecate kad kazete nisam bio kuci ceo dan kako je bio srecan kada sam dosao
, sta mislite koliko je tugovao dok niste dosli pa i kada dodjete kasno ili niste bili dugo kuci provedite neko vreme prvo sa njima nemojte ih razocarati i oni imaju osecanja misli...VOLITE I CUVAJTE SVOJE PSE SVI KOJI IH IMATE.

zdravo fullybully!
ova prica gore je stvarno grozna
(btw. isto sam ponosni vlasnik 1+6 malih apbt :) )

imala sam slicno iskustvo u parku gde je neki rot jurio moju cerku koja je vozila rolere
pitam glasno ciji je rot, niko se ne javlja
pitam opet, nista,
krenem da ga oteram jer ne poznajem psa, vlasnik mu nije tu, necu da razmisljam zbog cega ide za mojim detetom
kad iskoci neka devojka, te sto ga teram, te ona zna ciji je i kako je on dobar...
ja joj kazem sto se nije javila kad sam pitala ciji je i uostalom sto nije reagovala kad je videla da trci za mojim detetom, kad je vec sad skocila
a ona kaze pre ce vas pas da ujede nego on!
oooo, ako si glupa nisi corava! - kazem ja-moj pas je sve vreme vezan za klupu i sad dok se ti i ja raspravljamo ona je zavezana! nit trci za nekim, niti je ko interesuje ...

i tako... ;)

Prosta je to stvar ako ces ti mene ja cu tebe i gotovo dosao sam u situaciju da moji psi rade ono sto ja ne podnosim to je da se bore. Jednostavno sam resio sto moj pas da bude povredjen samo zato da ne bi izgledao kao los pit bul kada je lep ziv zdrav lepo vaspitan i zna da se brani i to dobro. Inace pit je od 100 na 97 mestu po broju ujeda na ljude u americi to je fakt i ko to ne razume onda mu pomoci nema, zasto, pit je opasan kada je izazvan i dok ne zavrsi posao nema tu boze pomozi e zato se i vode na kratkim lancima i dresiraju da vam non stop idu uz nogu, moji pitovi ne vuku kao nenormalni idu tik uz nogu glava u ravni kolena on nije opasan, opasan je lik koji ima umiljatog velikog psa koji trckara unaokolo i trazi nevolju sto bih ja pustio da moj pas bude povredjen kad to moze da bude njegov i tacka. Jel treba da dozvolimo da jedna plemenita rasa ispasta zbog kretena i ljudi koji nisu dovoljno jaki da sebi priznaju krivicu da je pas los zbog njih vec to prebacuju na zivotinju koja ponasanje uci od gazde i ni od koga drugog budu li zabranili i ubijali pitove neka dobro razmisle gde to ide hajde da zabranimo i bulove mastife ast staffordshire teriera, nemackog lovnog teriera i sve teriere samo zato sto su ludacki hrabri i sto od ljudi primaju obrazac ponasanja zdravo za gotovo jer ljude vole vise od svega na svetu.

Meni se jedino kod pitova ne svidja to sto su prvobitno uzgajani da ubijaju druge pse (svoje ili neke druge rase). To nikako ne mogu da zaboravim kad sretnem nekoga sa pitom. Ne znam zasto su ljudi to uopste radili, ali cinjenica jeste da dok su se druge rase vaspitavale da cuvaju stada, jure patke i zeceve i generalno love, pitovi su trenirani da se kolju, i to su jos izdvajali one najagresivnije primerke da bi oni nastaljali njihovu krv dalje. Znam da je proslo mnogo vremena od tada, mada i dalje se organizuju tuche i nastavljaju loze pasa ubica, ali ne znam... to mi bas smeta kod njih. Moji rodjaci imaju pita koji je zaista umiljat prema ljudima, prvi put u zivotu kad me je video (bolje reci onjusio, jer je jadan slep) odmah je bilo veselje i radost, ali prema drugim psima je i dalje agresivan.

To je valjda ono kad iz borbe izlazi samo jedan pas (?).
Ma uzas.
Od drugarice sam cula pricu o jednom njihovom porodicnom prijatelju, koji je tokom 90tih prehranjivao porodicu uz "pomoc" pita kojeg je imao. Pas je pobedjivao u svim tim borbama, pa je onda dobijao lepu sumu novca od toga, plus su svi hteli svoje zenke da pare sa njim pa je i tu dobijao lepe parice. I sta reci na sve to. Covek nije imao para da hrani svoju decu, pa je izabrao da pas umesto njega nabavlja lovu, a sa druge strane njegovu "srcanost" (kako vole da nazivaju tzv ljubitelji) je nasledilo ko zna koliko pasa. A da ne spominjem te pse koje je taj pas ubio.

Eво, стиже и бабарога Мили .... морам да вам скренем пажњу да је ово искључиво тема о стафордима и да причу о питовима скратите. Има стварно пуно тема о питовима које су (с разлогом) закључане. И причу о борбама заборавите.

jooj, samo da kazem da sam mislila na ultimate fight gde se biju (dragi nam) muskarci...
i necu vise...
a je l smem da otvorim (milionitu) temu o pitovima?
nije fer, svi imaju teme i labradori i retriveri, samo se na pitovima svadja ....

Ок, Трачо, отвори нову тему. И замоли све учеснике те теме да буду коректни и културни и нека лепо пишу о тој раси. А ја ћу видети ако будем имала времена да твоју тему преспојим са осталим, с тим што би неки постови морали да се бришу. Ништа не обећајем.

Poruka za Miladina
Uopste se ne slazem sa tobom oko tvog misljenja.To sto ti nisi bio u stanju da se malo bavis oko njega nije njegova krivica.A po tvojoj prici bih rekla i da si ga maltretirao pa nije cude da se plasio ljudi.Inace ni ti se nisi rodio naucen,nego su te tvoji roditelji ucili.Ali izgleda su negde gadno pogresili!

pit i staford su isti psi samo je razlika u krvnoj liniji americke federacije dozvoljavaju registrovanje pitova kao staforda i obrnuto. Psi prvobitno nisu uzgajani za borbe pasa vec za lov na krupnu divljac vukove divlje svinje ... a posto su takvi psi bili jaki i to veoma jaki uzeli su ih za koriscenje rudari kao najjevtiniji vid zabave pit-jama rudari u jamama. Inace pit je portabl verzija staforda pravi pit nema vise od 22-24 kg a izuzetni primerci su 26-28 inace u pocetku su imali oko 17 kg kako bi ih sto lakse uneli u rudnike. Inace pitovi su selektirani na nacin da ukoliko se pas okrene na coveka bio bi ubijan odmah i kako takvi primerci nisu imali puno potomaka nastao je pas koji je agresivan prema svim zivim bicima osim prema ljudima koriscen je kao lovni i kao pas za borbe. A to da su ovcari nemacki uzgajani za cuvanje stoke ... on je primer psa koji je predodredjen za sluzbene svrhe kao cuvar imovine prvobitno kasnije sluzbeni crowd control dog i kao takav zna biti vrlo agresivan prema ljudima
uostalom koliko se vucijaka koristi za ovcarenje, dobermani ??? probaj da udjes u dvoriste koga cuvaju dve zenke ili bilo koja dva dobermana pa ces videti koliko razmisljaju lukavo kada napadaju coveka jedan noge drugi vrat pa ti sad vidi koji je pas predodredjen da bude agresivan. ODGOVOR : NI JEDAN JEDINI. Agresija pitova prema drugim psima je ista kao kod ostalih pasa samo sto pit ili ast kada nesto krenu da rade rade dok drugi pas ne umre ili dok oni ne umru jer su ludacki hrabri. Moj drugar pusta pitove i aste na lov na divlju svinju pas je nabasao na vuka borba je trajala 30 min odrasli staf golijat u punoj snazi i vuk rezultat staf je ziv vuk mrtav kako znam samo da je golijat krvario obilno i da je prevezen kod veta na krpljenje ali vuka niko nije zakrpio stegao je za vrat i nije pustao iako ga je vuk drzao za vrat iznad i stezao staf je samo drzao i spustao ga na zemlju nije imao koze na vratu golijat ali nije pustio zvuka to je gladijator.

Posto je ovo tema o AST-u, zelim da vam predstavim psa naseg kuma, Bonda EOC

PA310252-1.jpg

PA310261-1.jpg

PA310256-1.jpg

Pitt i AST uopste nisu isti psi , 1938 god je standard za staffa dosao na snagu i od tad se nije menjao !
Jos pre tog su mnogi odg ( kliford ormsby ... ) poceli su da gaje staffove i birani su oni koji su izgledali najjace a ne oni najjaci u borbama a pitovi su se birali sto manji a da sto izdrzljiviji
Stafordi su bili uzgajani za izlozbe a piutovi za borbe i danas se vidi jedna velika razlika izmedju te dve rase !

Covek koji poznaje ove dve rase vidi razliku izmedju pitta i staffa na kilometar !

Back