American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja bih voleo nekada da kupim ovog psa ali ne znam da li su problematicni u smislu socijalizacije, da li napadaju druge pse, ljude i kakve su naravi da li su umiljati da li se 'osecaju' tj. kakvi su za drzanje u stanu itd.
Znam da sve ovo zavisi od psa do psa ali ipak mene interesuje kakvi su oni u vecini slucajeva ? :)

Takodje ako bi neko mogao da mi ih uporedi sa APBT i sa Engleskim buldozima (sve isto: karakter itd.)

Pozdrav i hvala puno

Ja sam se druzila sa mesancem ASTa i americkog buldoga, lep, veliki pas (ne toliko visok koliko misicav, ima preko 30 kg), izuzetno privrzen vlasniku, sa ostalima se mazi ali ipak zna se koga najvise voli. Treba mu vremena da prihvati nove ljude, ne napada ih ali laje kada ulaze na njegovu teritoriju, posle desetak dana upoznavanja ih prihvati i prilazi im sam, mazi se i sl. Lepo se slaze sa psima sa kojima zivi, laje na druge pse i bogami nisam sigurna da ih ne bi napao, pritom mislim na muzjake. Zenke mislim da su mu OK.

Ukratko...
Generalno se dobro slazu sa ljudima, treba im oko 10 sec da prihvate goste kao najrodjenije, ok su za stan ako im mozes obezbediti dovoljno kretanja napolju (provereno na licnom primeru), sa drugim psima moze biti problema, treba raditi na socijalizaciji sa drugim psima od malena i biti na oprezu pri muzjak-muzjak susret, nista neresivo...
cmok-1.jpg

Ako hoces da vidis kako to izgleda uzivo svrati do nas...:)

hvala i tebi :cmok:

koliko sam do sada cuo od vas dve i koliko sam istrazivao po netu shvatio sam da se dobro slazu sa ljudima ali da su nezgodni sa drugim prsima :)
ali kao sto ti rece treba ih od malena navikavati na druge pse i bice sve u redu :)
bas je zanimljvo da sam pre 2-3 dana u parku video 2 AST (od razlicitih vlasnika) gde se jedan crno-beli igrao sa nekom lutalicom u parku i sa gazdom...njih troje su tako srecno izgledali da je to bilo za ne poverovati :zaljubljena:

samo jso ensto...jel istina da pred smrt postaju agresivni prema gazdi ?
tj cuo sam da pokusavaju ubiti agzdu ? msm meni je to smesno ali sta znam opet da proverim :)

P.S. kuca ti je pre,pre,preslatka :aha:

Pozdrav !!!!!!! Ovako, ja imam staforda i mogu da kazem da je najbolje i najšametnije kuce na svetu :) sinoc sam se vratio kuci , a on me je cekao u dvoristu i ako ga cuvmo u kuci. Ladno je otvorio sva vrata i izasao malo da obavi neke stvari po dvoristu i tako me sacekao iako je bila otvorena kapija. Inace mogu da kazem da su stafordi neverovatno jaki i izdrzljivi psi koji se ( od slucaja do slucaja ) ne umaraju. Moj staford je opasan pas naravno za sve babe i tetke koje kad ga vide preskacu ulicu kao da setam aligatora ali ja ne obracam paznju na takve ljude jer u najgorem slucaju moze da ih umaze ili uprlja sapama kad skoci da nekog poljubi :)))) Izuzetno veran i ne normalno dobar sa ljudima nikad nije zalajao na coveka, ali jedino muske pse ne podnosi nikako i to sto su veci i opasniji to ga vise nerviraju
Evo jedne blesave slike mog Terrija kad je imao oko 10 meseci

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos...8749817527_100001032072625_17715_206096_n.jpg

Pozdrav !!!!!!! Ovako ja imam staforda i mogu da kazem da je najbolje i najšametnije kuce na svetu :) sinoc sam se vratio kuci , a on me je cekao u dvoristu i ako ga cuvmo u kuci. Ladno je otvorio sva vrata i izasao malo da obavi neke stvari po dvoristu i tako me sacekao iako je bila otvorena kapija. Inace mogu da kazem da su stafordi neverovatno jaki i izdrzljivi psi koji se ( od slucaja do slucaja ) ne umaraju. Moj staford je opasan pas naravno za sve babe i tetke koje kad ga vide preskacu ulicu kao da setam aligatora ali ja ne obracam paznju na takve ljude jer u najgorem slucaju moze da ih umaze ili uprlja sapama kad skoci da nekog poljubi :)))) Izuzetno veran i ne normalno dobar sa ljudima nikad nije zalajao na coveka, ali jedino muske pse ne podnosi nikako i to sto su veci i opasniji to ga vise nerviraju
Evo jedne blesave slike mog Terrija kad je imao oko 10 meseci

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos...8749817527_100001032072625_17715_206096_n.jpg

Aaa bas je lep :)
Bas sam primetio po pricama drugih (koji imaju ASTa) da je pas zaista dobar, veran, umiljat itd. ali da vecina vlasnika imaju problema sa drugim MUSKIM psima jer ih njihov pas ne podnosi...
Tako da ja i ako budem nekada uzima (:lol:) uzecu zenku :mrgreen: (al' mastam :andjeo:)

Zdravo svima!
Ja imam staforda starog 3 mjeseca.Blesan je skroz lud i sve je po kuci izgrizao. Neka mi neko kaze sa koliko mjeseci mogu poceti dresuru i na koji nacin bih bar te osnovne stvari mogla sama da ganaucim (poceo je da grize i mene).

Hvala !!

Raspitaj se na http://www.balkankinology.net/pricaonica/index.php oni su strucniji :)
To sa grizenjem je vec neko pisao cini mi se na ovoj temi pa malo prelistaj :)

:bye:

Ukratko...Sa pocetnim vaspitanjem se pocinje cim stenac udje u kucu. Jer stvari koje ne treba da radi kad poraste, ne treba mu dopustiti da radi ni kad je stene. Vec sada mu trebas staviti do znanja sta ne sme da se dira po kuci. Urolana novina odlicno radi posao. :) A igru sa njim teatralno i naglo prekidas cim pocne jako da grize uz glasno NE i odgurivanje, da shvati da to ne valja, tj. da nauci da kontrolise jacinu zagriza (kada im to objasnjavaju odrasli psi uopste nisu nezni prema njima, znas kako brzo nauce :) ).

Back