American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja za rodjendan dobih 11-oro gremlina. Ocekivala jedno 6 , nije mi Lolica nesto krupna a i prvi put je, a mene strefi 11, o 10 smo razmisljali kao o hordi gremlina koja se desava samo vec iskusnijim kujicama.
Prvi put meni, prvi njoj, spremala sam se po youtube-u i netu. Asortiman mi je bio na nivou osrednje ambulante. Vec sam okarakterisana kao teska budala koja nije normalna od strane svih. U ocekivanju 3 noci ne prospavane jer sam brkala dahtanje sa kontrakcijama, pa mi se sve cini SACE!!!! Rekli mi da je ostavim na miru i da ce ona da nadje brlog i zbrise od mene. Moja lepa sojkica spavala u krevetu do godinu dana, od tada na njenoj dekici, ako u vodi snimi samo travkicu ili nije bas bas sveza nema sanse da pije. Vilica mi udari u beton kad sam snimila da je nasla najgore, najprljavije mesto u sutu, kamenju i prasini kao idealno za brlog. Napravismo savrsenu kopiju brloga na istom mestu (u nedovrsenoj kuci) samo umesto prasine i suta bile dekice i posteljina. I debela prihvati. I ja sva odlucna da pokazem kako nisam previse vezana za moju kerusicu odvazno objavim da je necu uznemiravati posetama i kontrolama, a ja sam se mnogo sekirala da je previse razmazena i da nista nece znati sama. I tako ja sedim i sekiram se i zamisljam raznorazna scenarija kad eto meni moje srece. Brlog je samo branila od Baka. Ostatak dana malo brlog malo ispod mojih nogu. Tad sam znala 100% da nema teorije da ode bez mene da se steni ali sam cutala jer bi me prozvali da umisljam. Zvone telefoni, prste saveti. -ne prilazi, gledaj izdaleka- i sl. A ja sta sam sve procitala sta moze naopako da krene. I vec predvece je pokusavala da pravi brlog od mojih nogu u svoj ide samo ako se ja zaputim tamo. Ali ne smem da idem tamo zbog publike koja optuzuje da je smaram. I kad je decko video svojim ocima kako pokusava noge nekako da mi salomi da bi se skroz zaklonila njima dok je imala kontrakcije otera me dole sa njom da ide da se okoti. Potrca ja, potrca i debela. Uleti u brlog, ja naruci da mi donesu vec pripremljen asortiman. U roku od 5 min krenulo prvo, i tako do ujutro 11. Cojka skoro sve sama odradila. Ja presrecna i preponosna itd. Ali se sekiram da li svi sisaju dobro jer ih je mnogo pa moram sutra da kupim ono mlekce u prahu za kuce, sto je sigurno sigurno je.

Smorih boga oca postom , ionako ce samo Swedman da ga procita. Odoh da ih prekontrolisem, slike bacam kasnije.

Ja za rodjendan dobih 11-oro gremlina. Ocekivala jedno 6 , nije mi Lolica nesto krupna a i prvi put je, a mene strefi 11, o 10 smo razmisljali kao o hordi gremlina koja se desava samo vec iskusnijim kujicama.
Prvi put meni, prvi njoj, spremala sam se po youtube-u i netu. Asortiman mi je bio na nivou osrednje ambulante. Vec sam okarakterisana kao teska budala koja nije normalna od strane svih. U ocekivanju 3 noci ne prospavane jer sam brkala dahtanje sa kontrakcijama, pa mi se sve cini SACE!!!! Rekli mi da je ostavim na miru i da ce ona da nadje brlog i zbrise od mene. Moja lepa sojkica spavala u krevetu do godinu dana, od tada na njenoj dekici, ako u vodi snimi samo travkicu ili nije bas bas sveza nema sanse da pije. Vilica mi udari u beton kad sam snimila da je nasla najgore, najprljavije mesto u sutu, kamenju i prasini kao idealno za brlog. Napravismo savrsenu kopiju brloga na istom mestu (u nedovrsenoj kuci) samo umesto prasine i suta bile dekice i posteljina. I debela prihvati. I ja sva odlucna da pokazem kako nisam previse vezana za moju kerusicu odvazno objavim da je necu uznemiravati posetama i kontrolama, a ja sam se mnogo sekirala da je previse razmazena i da nista nece znati sama. I tako ja sedim i sekiram se i zamisljam raznorazna scenarija kad eto meni moje srece. Brlog je samo branila od Baka. Ostatak dana malo brlog malo ispod mojih nogu. Tad sam znala 100% da nema teorije da ode bez mene da se steni ali sam cutala jer bi me prozvali da umisljam. Zvone telefoni, prste saveti. -ne prilazi, gledaj izdaleka- i sl. A ja sta sam sve procitala sta moze naopako da krene. I vec predvece je pokusavala da pravi brlog od mojih nogu u svoj ide samo ako se ja zaputim tamo. Ali ne smem da idem tamo zbog publike koja optuzuje da je smaram. I kad je decko video svojim ocima kako pokusava noge nekako da mi salomi da bi se skroz zaklonila njima dok je imala kontrakcije otera me dole sa njom da ide da se okoti. Potrca ja, potrca i debela. Uleti u brlog, ja naruci da mi donesu vec pripremljen asortiman. U roku od 5 min krenulo prvo, i tako do ujutro 11. Cojka skoro sve sama odradila. Ja presrecna i preponosna itd. Ali se sekiram da li svi sisaju dobro jer ih je mnogo pa moram sutra da kupim ono mlekce u prahu za kuce, sto je sigurno sigurno je.

Smorih boga oca postom , ionako ce samo Swedman da ga procita. Odoh da ih prekontrolisem, slike bacam kasnije.

I ja sam procitao! :cool: Mnogo mi je drago da je sve proslo dobro zelim ti svu srecu sa stencima i kujicom!
Moj savet ti je da ih pustis samo da sisaju kerusu dobro hrani vise puta na dan i daj joj kvalitetnu hranu nista nemoj brinuti ona ce izgurati to!
Leglo je stvarno veliko nasa Lusi je prvi put ostenila 15 a drugi put 10. Tvoja kuja je izgleda isto kao i nasa od onih koje daju dosta stenadi......
Budi sto vise pored njih i prati koji koliko sisa oni sto manje to rade ti ih stavljaj posle par dana bice sve ok.
Nama je i prvi i drugi put ostalo po 9 kucica mogu ti reci da su i to relativno velika legla ali ako kerusu dobro hranis i stenci lepo odrastu.
Necu vise da ti pametujem nije to neka nauka videces, priroda sama u prvih par dana odradi neku selekciju ukoliko je to potrebno i onda to sto ostane samo napred!
Srecno!!!!! :bye:

@mico
Daj okaci jos slika od ovog malog partizanovca (crno belog) :ok:

@slayer
:heart::heart::heart: 11 kom. :eek: - sokiran sam al` pozitivno.
Svaka cast Loli & Baku i vama kao gazdama.
Covece posmatrali ste i iskusili dogadjaj kakav ti ostaje za ceo zivot !
Zelim vam da su svi zdravi i da izrastu u prave pse koji ce svojim zivotom
prkositi onim budalama koji nemaju neku lepu rec za ovu "nasu" rasu. :heart::D:D:D:D
Naravno da slike zeljno cekamo.

Da malo i ja nesto upitam tj. da se posavetujem.
Moj Dzingi ima 19.meseci i vec dugo pokazuje interes za zenke svih rasa u smislu parenja.
Nekako uvek se ispostavi da su to zenke rasne i negovane a zamislite one ulicarke nece ni da pogleda (covek ima kriterijume :hahaha:).
E sad, on kada se docepa neke curice (ne bitno na rasu) jos to ne radi isravno tj. udara se pisom u stomak - jos uci ili sta li vec ...

Pitanja glase:
1. Da li mu trebam naci neku zenku pa da "skine mrak" :) ili je jos rano za to ?
2. Posto Dzingi nema papire da li mi preporucujete da dam oglas da se trazi
zenska staffa za parenje... ?
3. Sta mislite hoce li mi se iko javiti na takav oglas - onako po vasem misljenju ?

HVALA svima na odgovorima u napred i jos jednom Slayer cestitke od Dzingija i mene.

Mico mnogo ti hvala za odgovor, jedno mi je krepalo danas, jedva su me nabedili da prepustim prirodi. Ja sam bila iz fazona svih 11 mora da prezivi ako ne ja sam kriva. Nasli smo ga dva puta umotanog u dzemper kao caura od neke bube, izvadi ga deckova mama misli slucazjno, dodjem ja posle i ja ga izvadim. Pokusavala sam sinoc poslednji put ja nesto da nahranim, nema sanse, nece neki usta da otvore. Mi jedno stavimo na sisu, malo mrsavije ona ga skine i stavi drugo. Tako da sam danas ipak odlucila da cu njoj prepustiti bez mesanja jer mi ipak izgleda da zna sta radi, pa joj se ne bih mesala. Na porodjaju je jedno krenula da davi ja sam je zaustavila.

Swedman hvala:)

Iz mog iskustva sto se parenja tice, Bak je jedini put pogodio gde treba samo kad je Lola htela da se pari sa njim, sve do tada je bilo u prazno, stomak, glava itd.... Tako da verovatno zenkice nisu iz fazona "pravi mi decu" vec "mlati ti a ja cu da blejim"

Swedman za parenje slobodno mozes dati oglas ili probati ako neko od tvojih prijatelja i poznanika ima zenku da ih pustite da se upare, psima je to potrebno svakako.
Ja znam i za dosta pasa koji po nekoliko godina nisu parili ali mislim da je to greska vlasnika ipak je i njima to u prirodi i sasvim je normalno da do toga i dodje.
Dzingi ima 19 meseci a to je sasvim dovoljno da moze da pari.
E sad to da li ce ti se neko javiti ili ne to zaista ne bi niko mogao da ti kaze.
I to sto ti pas nema papire po meni nema nikakve veze on je tvoj ljubimac a takvih ima dosta tako da bi trebalo da se nadje slicna zenka.... Jedino nemoj nikada pristati da paris sa nekom drugom rasom ja to recimo nikada ne bi uradio jer onda dobijas mesance koji nazalost sve cesce zavrse na ulici onda to nije dobro ni za koga!
Drzimo ti palceve da Dzingiju nadjes devojku.

pozz ja sam tako reci novajlija u odgaivanju i izlozbama imam zenku i muzijaka americkog staforda muzijaku su usi kupirane a zenki nisu pa mi treba odgovor na jedno pitanje dali zenka moze proci na izlozbi sa nekupiranim usima.
Zeleo bih da vam predstavim moju zenku i muzijaka.

Prilozi

• Fotografija-0005.jpg
    Fotografija-0005.jpg
    111,9 KB · Pregleda: 13
Koliko sam upoznata sa standardom rase, uši ako nisu kupirane, treba da formiraju "ružu" ili da se preklapaju gornjom trećinom, nekupirane uši nisu diskvalifikaciona mana. Moje lično mišljenje je da "ispravne" uši neće ni moći da se ustale u genotipu rase sve dok se psi kupiraju da bi se prikrilo da nisu idealne. Ali bolje sačekaj da se pojavi neki ozbiljniji odgajivač i poznavalac rase, ja sam samo poštovalac i neko ko je asistirao na kupiranju. :sad2:

Zna li neko da li je ovo rasan pas i koje je rase meni lici na AST-a ali neznam da li je cistokrvan???
Ima 35kg
visina oko 60cm

Prilozi

• 04072010.jpg
    04072010.jpg
    31,8 KB · Pregleda: 20
  • 04072010_003.jpg
    04072010_003.jpg
    33,6 KB · Pregleda: 20
  • 04072010_005.jpg
    04072010_005.jpg
    30,1 KB · Pregleda: 18
  • 04072010_007.jpg
    04072010_007.jpg
    32,8 KB · Pregleda: 17
Poslednja izmena:
Zna li neko da li je ovo rasan pas i koje je rase meni lici na AST-a ali neznam da li je cistokrvan???
Ima 35kg
visina oko 60cm

Visina u grebenu ili...? Ovako, na slikama, mi deluje prenisko za DA, svakako po boji nije čistokrvan, verovatno je mešanac.

Nije mi ranije bilo jasno, kako to keruše rasa bull tipa mogu da budu ženstvene ali njih dve su školski primer! :heart:

Poslednja izmena:
Vise ima veze sa Dogo Argentino.

jedino sto je beo ali ima tufne kao ab i slicne je gradje ali lako se prevariti (zamisli kad je meni licio na ast-a :rumenko:)mogu da kazem i da slabo laje stabilan je po okolinu msm ljude za druge pse neznam posto pas nije moj mog druga je ali koliko znam ja cu pomoci jer je bitno da se otkrije da li je rasan ili nije(msm nemojte pogresno da me shvatite to je bitno samo zbog parenja )

Lola nije prestala da krvari ni posle 3 nedelje, pa sam se bas uzentala i zvala veterinarku. Dala mi dva dana da vidim jos jer se ponasala skroz normalno i ok.. I nije prestalo, otisli, uzeli bris (opet nam je receno da smo debeli) Stigli rezultati juce ima dve bakterije, pa idemo na injekcije. Od pre neki dan pocela da rezi na njih kad joj pridju sikicama, doduse nije to prilazenje vise kao pomahnitala horda. Nije mi bilo svejedno kad je zarezala i kao da ujede malu jednu. Tako da spava sa mnom u sobi, a njima ostavim hranu preko noci pa kad se bude neka jedu. Navijam sat u 6 ujutro da bi je odvela dole da jedu i pocistila ono sve sto kake, ne znam odakle im onoliko govanaca. I pitam se svaki dan sto je meni ovo trebalo u zivotu. Da se brinem svaki dan. Trebalo bi na more da odem a ja ne bi da ih ostavim bez mene 12 dana jer sam panicar i mislim da niko sem mene nece paziti pod konac. A i da propustim 12 dana dok rastu. Ima da je sterilisem za koji mesec. Ne bi prezivela jos jedan put, mislim na sebe. A juce prica neki covek kako mu je krepala zenka nemackog ovcara od sepse dve nedelje od porodjaja, kao najprirodniju stvar. Kao jeeeebigaaaa. Ja se zgranula sto mu na pamet nije palo da zove veterinara.
A ljudi jel stvarno normalno da se ubijaju stenci da ih ima sto manje? Kao popiju joj sav kalcijum? Pa sta? Ja joj dajem i kalcijum i multivitamin.... Dosta mi je ljudi reklo da treba da ubijem bar tri... Ne znam ko je lud oni ili ja. Procitala sam da kad napune 5 nedelja da je tek tada vracam na normalnu ishranu, mi je hranili 4 puta vise, ovu nedelju smo smanjili na duplo. Jel trebaju oni da sisaju 2 meseca ili da prestanu kad napune 5 nedelja? Procitala sam i da te 5. nedelje je stavim na dijetu 1 dan da joj se mleko povuce.

Ima "slučajeva" koji propagiraju da se sve preko 6 ubija, pa nisu ni rodovnike mogli da dobiju "prekobrojni" do skoro. :roll: Toliko malaca, istina, vuče kalcijum za mleko, a sama laktacija i sam čin dojenja su povezani sa lučenjem oksitocina koji je takođe zadužen i za grčenje materice pa je zato donekle i normalno da njoj puerperium bude duži i intenzivniji nego kod prosečnih legala. Ali verujem da će sve biti u redu, uz adekvatnu ishranu i terapiju. :)

Dobila je dve boce, od sutra treba da pije amoksicilin. I rekla mi je da gledam da ako pije vise vode nego uobicajeno da je zovem. A ona inace pije vode ko kamila, pa cu morati da zverkam, a mene bas tesko uspaniciti. Meni je samo zao jer su joj urnisali sikice, sva je u ranicama. Mislim da cu ih odvojiti od sise sledece nedelje, pa da njoj malo kozu saniram. A oni neka ruckaju granule.

napr. das joj govedju kosku taj dan i vode koliko hoce,to ti je post jedan dan,da se malo procisti ;)

ps: nadam se da je mimi mislila na ovu dijetu

Da, pre nešto ovog tipa, ili malo granula, nego izgladnjivanje. I ipak ne toliko vode, koliko sam shvatila, ovako je pije puno? Možda umerenija varijanta par dana, ali onda ide i obavezno mazanje neke resorptivne masti tipa Ihtiol-kamfora i na najmanju promenu ponašanja alarmirati veta.

. Procitala sam da kad napune 5 nedelja da je tek tada vracam na normalnu ishranu, mi je hranili 4 puta vise, ovu nedelju smo smanjili na duplo. Jel trebaju oni da sisaju 2 meseca ili da prestanu kad napune 5 nedelja? Procitala sam i da te 5. nedelje je stavim na dijetu 1 dan da joj se mleko povuce.

Mozes i ranije, ja vec sa tri nedelje pocinjem prehranu, a sa cetiri potpuno prelaze na cvrstu hranu i zalucujem kuju. Da je ne iscrpe previse, pogootovo kad je veliko leglo. Evo moji malci vec uveliko jedu granule a u nedelju ce im tek biti 5 nedelja.

i ne ostavljaj im hranu stalno na raspolaganju, uvedi im ritam ishrane uvek u isto vreme, da ne startuju odmah sa losim navikama u vezi ishrane.

Poslednja izmena:

Back