American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sto bi znacilo onda da je moja cojka ipak malo debeljuca ako su im guze iste, a tvoja skotna. Moja Lola ima teranje hocu da je parim ali nisam sigurna da ce pustiti Baka, svako treanje do sad samo sto ga nije ubila. Veterinarka kaze da se nije zaljubila, lol. Znam za pekinezere da treba da se zaljube ali stafordi?

Da vas ne ometam mnogo.
moja komshinica i njena kuca.:cool:
minidsc00004.jpg

minidsc00003.jpg

Poz svima.Kupili smo zenkicu asta,stara je 2meseca i jednu nedelju vakcinisana polako cekamo i revakcinaciju da bi smo je nosili u setnju...Imam par pitanja za iskusnije...Ast(DONA) je kod nas nedelju dana i jos uvek cvili ponekad nocu a bogami i tokom dana pa ne znam da li je to istina da ova vrsta pasa ne moze dugo bez gazde?Brat je kupio pre 2meseca takodje zenkicu i kada sam ga pitao dokle je njegova zenkica cvilila rekao je da i dan danas ponekad oce da cvili a stara je vec 5meseci.Moja Dona nece da zaspi ako neko ne izadje kod nje.Ne treba je pomaziti dosta je da ona vidi da je neko tu blizu i onda ce otici u svoju kucicu...:)Interesuje me dokle bi ovo moglo da potraje???Takodje ako moze neki savet za njenu ishranu.Trenutno joj dajemo proplan granule u manjim kolicina 4puta dnevno.Hvala unapred

Ja sam to resila jednostavno, spavala mi je na ruci dok je bila mala. Posle godinu dana je dobila svoje cebence pored kreveta, ali i dan danas voli kad ostanemo same da legne pored mene da se malo ljubuckamo. Nikad cvilela nije, proizvod mog (ne)vaspitanja je da kad smo morali da je ostavimo samo u kuci na sat vremena jer je jos imala terane a nije vise htela da se pari i naravno muzijak je uznemiravao, kad smo se vratili zavese su skroz bile pocepane. To je bilo prosle nedelje. I dan danas (muzijak je star 6 godina) kad poslednji izlazi iz dvrosta oni laju kao da ih same u sumi ostavljamo, a kad se vratimo i da nas nije bilo samo 15 min, raduju se kao da nas nije bilo nedeljama. Doduse ja ti nisam najbolji primer jer je moja zenka razmazena mojom krivicom ali ja sam tako htela i to mi uopste ne smeta. Dok muzijaka decko uopste nije razmazio i on ne pravi probeleme. Doduse ponekad i on zacvili.
Ako je drzis negde u kucici napolju , probaj sa nekom svojom majicom ili papucom koja ti ne treba, moja Lola dok nisam bila tu dok je bila mala stalno je spavala na mojoj papuci ili uzme moju carapu.

Ali kao sto rekoh, nisam verovatno najbolja za savet. Ja kad bi je cula da cvili za 15 sekundi bi bila pored mene zagrljena i ljubila bih joj uvence dok ne zahrce.

Poslednja izmena:
Hvala na savetu pokusacemo tako.I ako moze jos jedno pitanje kad joj treba kupirati usi???Moj ujak je drzao dobermane 10godina i mislim da je dosta iskusan oko nekih saveta ali bih ja pitao jos neke...On mi je savetovao da sto pre kupiramo usi Doni posto su joj jos mekane hrskavice i da ce ako joj kasnije budemo kupirali usi,zubi oduzeti sav kalcijum neophodan za uspravljanje uveta.Rekao je da je naj bolje vreme za to od 8-9nedelja.Ja sam bio kod veterinara sa tim pitanjem i on mi je rekao da bi mogli i sad izmedju vakcine i revakcine da kupiramo ali da je bolje sacekati da primi revakcinu da prodje do nedelju dana pa tek onda.Interesuje me i vase misljenje

Ne moras zuriti sa kupiranjem razlicito dizu usi doberman i |AST. I nadji obavezno dobrog veterinara.

A sto se tice cviljenja, cvilece do god neko izlazi :) jer njeno plakanje daje rezultate. Stegni srce i pusti je par dana jer mora da nauci. Zvuci surovo ali drugacije ne moze (dobar je savet sa majcom ili carapom) . AST je jaka i dominantna rasa razmazen i neposlusan pas je isto potencijalno opasan kao i zapostavljen. Jeste, vezuju se izuzetno za gazdu(e) ali to ne znaci da ne mogu radno vreme provesti sami u kuci/dvoristu. Moji psi su mazeni i izuzetno vezani za nas ali ostaju sami u kuci nekad i 10 sati u radno vreme i nema plakanja niti unistavanja, jednostavno znaju da tako mora, da ce mo se mi u 4 sata vratiti a da oni za to vreme rade "vaznu" stvar, cuvaju kucu od Ala i zala :)

Imam problem, mada nisam ni sigurna da li je problem. Treba mi savet od iskusnih ljudi. Kao sto sam rekla Lola se parila sa Bakom, njima prvi put, meni prvi put da mi je kuce mozda skotno. Citala sam po netu, pise da se promene ne vide bas najmanje mesec dana. Oni su se parili pre dve nedelje. E sad , takodje sam procitala da ne treba preterivati sto se aktivnosti tice sa zenkom. Cim izadjem u dvoriste onda krene da skace po zidovima, zove me da se igramo (jer je igra ja pitam gde je bubica, a ona skakuce po zidovima i trazi bubicu) ali ona bas bas skace. I onda meni srce sidje u pete ako je trudna da moze nesto mladuncima da se desi. Onda moram bar jednom-dva puta da pitam gde je bubica, da debela iskulira. Da li moze nesto da se desi?

Drugo pitanje. Ako dobije mladunce da li postoji sansa Bak da im naudi? (Ne znam da li ima neke veze sa tim ali Bak nije dominantan. Ona mu otme i kost i hranu i onda mu brani da pridje, i jos neke sitnice)

Hvala

Poslednja izmena:
Kod pasa se tesko primeti pre nego prodje polovina od parenja znaci tek recimo 35 pa cak mozda i 40 dan ti mozes videti da je skotna mada ja kod mojih pasa primetim prve promene relativno brzo.
Kuja hoce da se umiri posle 3-4 nedelje ili da bude mnogo neznija nego inace da trazi vecu paznju to su isto neki znaci, onda recimo dosta vise da uzima tecnosti nego obicno.....
Mada bas stomak se nece primecivati pre 35-40 dana. Sisice isto pocnu ranije da se uvecavaju i sire i to su neki od prvih znaka.
Sto se muzjaka tice to tesko da se moze sa sigurnoscu reci jer u principu ti bi to najbolje trebala znati. Kakav ti je pas uopste o temperamentu takav bi najverovatnije bio i kasnije mada se desava da dodje do ljubomore i da iznenadi sve oko sebe pa ti ja savetujem da budes dosta obazriva po tom pitanju dok se ne uveris da je tako...
Sigurno da jos neko ima drugacija iskustva iskreno i ja bi voleo da cujem kako su drugi prolazili ovo je bas dobra tema! :)

Pa primetila sam da mnogo vise nego uobicajeno provodi vreme pored mene, ide za mnom i u wc. Bas me svuda prati. A on je bas dobrica, ima poremecaj hiperaktivnosti, u smislu kad se raduje ili nesto slicno tipa setnje, voznja kolima nije u stanju da iskontrolise emocije. Kad je Lola dosla kao stene,plasio se, samo je bezao od nje dve nedelje. A ja sve nesto mislim da ce on znati da su to njegova deca pa ce i on da ih pazi. Posto su oboje nevidjen ljubavni par. Jedino ako mu ona ne bude dala da pridje. Ja se samo sekiram da od njenog skakanja moze da dodje do pobacaja ili nesto slicno. Jel bih trebala da je vodim do veterinara zbog trudnoce?

Ako nema nekih posebnih problema ne treba da je vodis nigde...
Inace nasa se kuja pre 2 dana ostenila imamo lepe bebe slike cu staviti uskoro a isto je bila nemirna i skakala skoro do dana pred stenjenje i bilo je sve ok nemoj je ti nesto posebno forsirati ali ako sama tako skace ili trci ne verujem da ce joj smetati

Back