American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slayer ove poze su svakako najlepse! :)
Imamo i mi nekoliko takvih ali na snegu....

Moutrku-1.jpg

LusiiMo-1.jpg

Mouzivancijanasnegu-1.jpg

Ma da staford a ne kupiran....???? Kod nas malo cudno ali mislim da su izuzetno lepi i tako. Ja ne verujem da cu od sada bilo kog staforda koji bude ostao kod mene kupirati. Ne smatram to mucenjem zivotinje nego jednostavno bas kao sto kazes mnogo su blesavi tako naravno u pozitivnom smislu! :)

Mi treneutno razmisljmo o kupovini ast-a :) do skoro smo imali mesanku rotvajlera i labradora koja je bila odlican cuvar i naravno nama opet teba tako neki pas (cuvar),pa me zanima da li su dobri cuvari i vidim da se ovde nudi red nos xxl pa me znaim da li su oni isto kao i obicni stafovi ali samo veci?

UIkratko z:)

AST nije pojam za cuvara ali se ljudi uglavnom plase njegovog izgleda.

Jedu od 250 do 400g u zavisnosti od vrste granula.

Mogu napolju, dobro izolovana kucica u zavetrini i natkrivena.

A na sta da obratis paznju? Zavisi da li je uzimas za izlozbe ili ne. U svakom slucaju da je pas zdrav, negovan i da je dobrog karaktera.

Po meni NIKO ko ne voli pse iznad svega ne moze da se bavi odgojem a i izlaganjem pasa!
Evocati je ovde apsolutno u pravu, poznajem je licno i znam koliko voli svoje pse i koliko ih pazi!!!
E sad da li neko voli izlozbe ili ne to je opet druga stvar.... Po meni treba se cuvati onih koji ne vole izlozbe a pretstavljaju se kao VELIKI odgajivaci ustvari ili su stanceri ili preprodavci. Da li ces TI (Popkeeee) voditi psa na izlozbu ili ne to je tvoj licni problem, nemoj samo da prodjes kao jedan veliki ljubitelj koji je kupio (cistokrvnog) AST- a od drugog ljubitelja koji ne vodi na izlozbe a kasnije njegov pas dobija bradicu sto za AST-a nije tipicno zar ne?
Pozdrav svima...

Sutra idem kod veterinara da Lexu sredim usi. Necu mu seci, posto postoji sansa da mu se nece podici usi, vec mu lepim usi, to ce trajati oko mesec dana i posle toga ce mu tako ostati (barem tako kaze profesor sa veterinarskog fakulteta). Jedina nedoumica mi je kako mu tacno namestiti usi. Pa bih bio zahvalan ako bi mi neko okacio sliku nekog staforda sa slicnim usima, pa da budem siguran kako da mu ih namestim. Kako mu trenutno stoje usi mozete videti na sledecoj slici (slika je od pre mesec dana, ali su mu usi iste kao i tada). Unapred hvala svima!
012Small-1.jpg

Vidim da je i ovaj forum dosta aktivan sto se tice AST - a ,pa da vam predstavim moje dve lepotice i cujem vase misljenje ... ? ;);)

... Ada Elegant of Cole - stara godinu dana - otac: Johny Walker Fekete Domino

majka : W.B. MF Jamaica Magic Night

evo i najnovijih slicica :D

CL.jpg

41.jpg

4C.jpg

55.jpg

54.jpg

11.jpg

a evo i jedan klip gde mozete da je vidite i u kretanju.

...Druga lepotica je Adora Manjifik - stara 8 meseci - otac: Ach's Red Joshua majka: Romana Elegant of Cole

Evo i par slicica ...

1C.jpg

96.jpg

66.jpg

62.jpg

63.jpg

89.jpg

9.jpg

86.jpg

88.jpg

pucajte .. :D:think:

Lepo vreme, pa odmah napolje... :-)
0211006Small-1.jpg

0212001Small-1.jpg

0219002Small-1.jpg

0222005Small-1.jpg

0222006Small-1.jpg

0222011Small-1.jpg

Na slikama se vidi da mu je uvo zalepljeno. U subotu sam bio kod veterinara (veterinar Milan Dosljen, takodje i medjunarodni sudija za terijere), i skinuli smo mu prvo lepljenje i smatra da napredujemo, ali da jos nista nije sigurno kako ce ispasti. Uvo mu je prelomljeno kako smo hteli, ali se cesto vraca u prvobitan polozaj, pa ce valjda uz pomoc jos par lepljenja trajno ostati u ovom polozaju, odnosno da ce cesce biti u dobrom polozaju :-)

Jeste, Milan Dosen, greska u kucanju :-)
Nazalost kasno sam shvatio da mu je uvo nepravilno. U vise navrata su mi ljudi koji se "razumeju" govorili da su mu usi pravilne (zbog cega mu ih nisam kupirao), da bih tek na izlozbi shvatio kakve su mu usi. Imam strpljenja, pa makar mu lepio i mesecima. Lex se ne buni i ne cacka tako da mu ne predstavlja problem.
P.S. Ako neko primecuje da gresim ili da nesto ne valja ili da nesto treba da ispravim na Lexu neka slobodno kaze, jer je on meni super, samo da se malo ugoji, ali nisam siguran u kojoj meri sam objektivan :-)

Poslednja izmena:

Back