American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Veliki smo, veliki.....:lol:

NOVO1-1.jpg

Hvala Swedman, kaze mi drugarica da se druzite na kosutnjaku, ona tamo vodi Cezara. Mene sramota da svrnem ako ova moja podivlja,pa da se brukamo. Naucila sam je da se male mace ne diraju, ali za pse se bas nesto plasim. Vise ni Bakovu dominaciju ne podnosi, pocela je ona da dominira, nemas pojma sta mu radi. Pravi pubertetlija, dvoriste postalo malo, a onda puca od energije , pa sam razmisljala kako da je umorim a da ja ne umrem , pa sam pocela sa drvetom da se zezam da skace da dohvati i da stavljam na ogradu da pokusa da dohvati. Uspela sam u tome da se trosi ali smo dosli to toga da toliko skace da se prevrce u vazduhu i da joj malo fali da preskoci ogradu. Tako da imam sada novi zent. Gde da mi padne na pamet da pas moze onoliku ogradu da preskoci. Pa sam htela da prestanem igru ali cim izadjem iz kuce ona vec krene da se penje po zidu kuce i skace u vazduh, zove me, svidja joj se, pa nemam srca.

swaka chast shto je owa tema owako aktiwna na forumu... swe pohwale..... nisam imao wremena da prochitam swaki post .. ima ih bash dosta ... pa owako ako mogu da uletim u swu owu prichu sa jednim pitanjem..... Moze li mi ko tachno reci , koliko se razvija Staford.. odnosno kada prestaje sa rasom...kada nastupa shirenje ... .. a imao sam danas problem sa mojim stafordom... o tome cu u nekom drugom postu... za pochetak ... ewo jedna slika ... danas je napunio godinu dana...

Poslednja izmena:

Welcome Dzenaniris
Gledajuci fotku koju si okacio, pas je zdrav,prav i napredan. :klap:

Moje skromno znanje kaze da se staffordi "bombaju" do 2. pa cak i 3 godine.
Ako cemo iskreno, to pocinje od njihovog prvog dana zivota, zar ne ... :rotf:
Tempo telesnog razvoja zavisi od:
a) genetike, b) ishrane, c) nacina zivota tj. aktivnosti psa.
Takodje postoji fazni razvoj stafforda, recimo neki deo tela odskace od drugog
ali to ce se sve izbalansirati u tom razvojnom periodu i odrastanju ako se prate gore
navedene tacke.

Imam stene (muzjak) stafordskog terijera staro oko 3 mjeseca, hranim ga mesom, kuvanim povrcem i rizom, kao i rastopljenom psecom hranom u vodi ili mlijeku. Pas nema preveliku kilazu, ali primjecujem prilikom trcanja da zabacuje nepravilno zadnje noge, tj kao da se primjecuje labavost u kukovima. Pas se ne ponasa pasivno. Da li imam razloga za brigu, i da li mogu pored AD kapi jos nesto da mu dodam u ishranu? Molim vas da mi kazete nesto o displaziji kukova i da li je uopste moguce primjetiti kod steneta ove starosti?
Unaprijed hvala :(:(:(:(:(:(:(:(

Back