American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Swedmen

kada krenu - gotovo je Sto problem? Ja smatram da im je to vrelina, to sto danasnje drustvo osudjuje takav gen u njima to je njihov problem.

Moj je mene dvaput spasao jednom da me ne pregazi kamion, a drugi put je stao ispred neke ogromne avlije i sarplaninca. Avlija hdede da se fajta ali sreca sarplaninka nije, sto vise ona se obradovala Aliju i priklonila. Moglo je biti pogubno.

Problem je sto ljudi ne razumeju AST,PBT, BT, SEBT.... Nisu ini opasni za ljude vec za druge zivotiljke, a pogotovo ako ih izazivaju, a ko za inat slabiji uvek izaziva jaceg. Odustajanje ne, savrsena osobina pogotovo ako brani gazdu to jest tebe.

Napadi ovih rasa 0.7% od svih napada pasa, pokazalo se da je najagresivniji kokerspanijel, da li nekih 5-6%. Jeste imaju ujed, ali imaju ga i samojedi.

Obozavam ih

slayer

Verovala ili ne zbog takvih stvari ja nosim sa sobom diktafon i sluske, uvek u sebe, pa kada bude svadje ja odsad snimam. To sto su susedi takvi ti samo pazi da ih neotruju, veci problem je kada su panduri ti koji su ubedjeni iz sopstvenog straha kako drzis "KRVOLOCNE" pse.

Imao sam par susreta ali lepo snimis pa kada krene vrdanje ti pustis njihove pretnje pa bude nisam ja to hdeo da kazem, bio sam besan, pa upozoris ih da ti vise ne prilaze. Jeste naleteces jednom na "BUDALU" ali i on je tvrdoglav ko njegov PAS,

Swedmen
kada krenu - gotovo je Sto problem?
Ja smatram da im je to vrelina, to sto danasnje drustvo osudjuje takav gen u njima to je njihov problem.
Moj je mene dvaput spasao jednom da me ne pregazi kamion, a drugi put je stao ispred neke ogromne avlije i sarplaninca. Avlija hdede da se fajta ali sreca sarplaninka nije, sto vise ona se obradovala Aliju i priklonila. Moglo je biti pogubno.
Problem je sto ljudi ne razumeju AST,PBT, BT, SEBT.... Nisu ini opasni za ljude vec za druge zivotiljke, a pogotovo ako ih izazivaju, a ko za inat slabiji uvek izaziva jaceg. Odustajanje ne, savrsena osobina pogotovo ako brani gazdu to jest tebe.
Napadi ovih rasa 0.7% od svih napada pasa, pokazalo se da je najagresivniji kokerspanijel, da li nekih 5-6%. Jeste imaju ujed, ali imaju ga i samojedi.
Obozavam ih

Sve sto si napisao mislim i ja samo sam "drugim recenicama" i konceptom pisao.
Tako da nista nije problem :ok:

Kad vec pominjete kokerspanijele: Juce setam ja Lexa (3.5 meseca) i naletimo na zenu koja seta 5 meseci starog kokerspanijela. Njuskaju se njih dvojica, a gazdarica me pita koja je rasa Lex, i kada je cula da je AST nije joj bilo svejedno. Posle 2 minuta razgovora ona meni kaze zasto ne voli staforde. Citiram: "Moj kokerspanijel je dosta prgav, pa moze da naljuti i napadne nekog staforda koji ce ga u tom slucaju verovatno zaklati...". Ne znam kako bi vi reagovali, ali ja sam se jedva suzdrzao da se ne nasmejem. Pozdrav!

Kad vec pominjete kokerspanijele: Juce setam ja Lexa (3.5 meseca) i naletimo na zenu koja seta 5 meseci starog kokerspanijela. Njuskaju se njih dvojica, a gazdarica me pita koja je rasa Lex, i kada je cula da je AST nije joj bilo svejedno. Posle 2 minuta razgovora ona meni kaze zasto ne voli staforde. Citiram: "Moj kokerspanijel je dosta prgav, pa moze da naljuti i napadne nekog staforda koji ce ga u tom slucaju verovatno zaklati...". Ne znam kako bi vi reagovali, ali ja sam se jedva suzdrzao da se ne nasmejem. Pozdrav!
Mamina koleginica je setala jednom svoju kerusicu (mesanku nekog bradatog terijera), mala je i mnogoooo prgava( nesocijalizovana) to joj se sto puta odbilo o glavu jer je bila drska prema jednoj kerusi pita ili stafa i ova je napala i bukvalno je pocepala, da je nije njena vlasnica nije odvojila od te koleginicine keruse, mislim da bi je smrvila.
I ta mamina koleginica uvek je vodi na povodcu i ne da joj da prilazi drugim psima jer bi ih napala a ovi bi je sazvakali jer nema ni 700 grama.

slayer

ti samo pazi da ih neotruju, ,

To je ono sto mene najvise uplasi. Zato je i moj decko otisao posle kod njih kuci kada su se malo smirili da apsolvira stvar. Crnjak je sto jedan komsija ima mesanca vucijaka i sarplaninca koji je ujeo do sada 5 komsija kada pobegne iz dvorista, poslednja je bila mama od mog decka. Ali njega niko ne zove "onaj veliki opasni" to je rezervisano samo za Baka koji nikad nikog nije ujeo, nit ce da ujede. Ali sto kaze Swedman problem je sto ovi kad ujedu ne pustaju. Mene je bas pogodilo kad mi je decko rekao, da je Bak budala i da ce sledeci put da uzme nekog "normalnog psa koji kad ujede pusti"
STo se mene licno tice meni ne treba pas koji ce se voleti sa drugim kucicima, ja hocu psa sa kojim cu se ja voleti. Na meni je da budem odgovorna napolju i ne dozvoljavam da se desi problem. Ono sto sam primetila lutalicama se nikad ne moze desiti ovakva vrsta greske. Probleme smo imali samo sa kucnim psima. I razmisljala sam dosta, pogotovo sto Lola ne pokazuje nikakvo interesovanje a druge pse sem agresivnosti. A mnogo je rano bilo sa 4 meseca da krene. Swedman je video kakva je. Oni u dvoristu imaju svoj mali copor , malteska pudla, njih dvoje i macak + mi naravno. Cak sumnjamo da je pudla navukla civavu, jer se on mnogo ku*rci sa njima. On je glavni lajavac u dvoristu, samo ordinira oko kapije i doziva ih kad neko ide. Ali kad izadjemo samo sa njim bez njih onda je manji od makovog zrna. Imamo i jos jednog macka ali kako nam se sirila porodica zasmetala mu je guzva pa je vise kod komsije. Dolazi samo vikendom kad zna da pravimo rostilj,. Lola ga ne smatra coporom pa ga isteruje iz dvorista ili ga gura glavom kad hoce da udje. Ali ga ne napada.

Ali njega niko ne zove "onaj veliki opasni" to je rezervisano samo za Baka koji nikad nikog nije ujeo, nit ce da ujede.

Pa to i mene nervira. :besan2:
Svima kome kažem kojeg ću psa kupiti svi mi govore da li sam lud,blesav,bolestan,taj će me za užinu pojesti....
Ljudi kada vide da neki pas nosi korpu smatraju ga jako opasnim.
Evo primera.Jedna žena je gradom "šetala" svog rotvajler-a bez korpe i sa povodcom za pudle onaj rastegljiv tako da taj pas može da bude 5m od nje.Mogao je bilo koga da napadne.A zato kad vide kratak jak povodac i korpu odma beže na drugu stranu ulice.A ne shvataju da tako treba svi psi da se vode. :dash:

Joj koliko sam ja gurao da bi dosao da ga mogu setati bez brljice, a koliko sam se samo morao pobiti. Panduri gledaju i smeju se. Cak sam jednom stao ispred repertirane puske da ga pijani lovac nekokne. Moji kada su culi BUDALO pa zar je vredan. Ja samo znam da bi dao zivot za njega a to malo njih kapira, dok sad vec komentarisu mani ga on je lud pusti ga ..... Sreca ne mogu da ga otruju. Nevredi da objasnjavas, ja sam objasnjavo i obasnjavo uvek isto prodjes ti i tvoj pas, a onda poslusas svog psa i pocnes i ti da rezis na ljude, polako ali sigurno ostave te na miru. Moram i reci da moj nikad nikog nije napao niti ujeo, igra se sa decom pored mene.

Neznam ali provalio sam jednu osetljivu tacku kod Alija. Nikad nekuka, razvali prst, nista, primi ujed, nista, razvali zub, nista, ali kada ga stisnem iza uva odma pusta i zacvili. Jedino tad cvili i pusta. Mozda je to samo njemu slaba tacka. Moram naglasiti da ima uspravne ne kupirane usi.

Pozdrav svim izlagacima ljubiteljima rase i odgajivacima! Zamolio bi sve koji su bili na CAC Becej-u i imaju slike pobednika po razredima da postave javno ovde na forumu! Zasto? Zato jer je u intermedia razredu CAC dobila kuja koju ni ja a ni mnogi drugi nisu uopste videli! Nasa kuja je bila prijavljena u tom razredu i sa njom je bila i ta "pobednica" koje tamo nije bilo..... A izvedena je kuja iz razreda zrelih pasa sa nasom kujom iz vec pomenutog razreda! Samo da dodam nasa je kuja dobila r.cac i licno smo prezadovoljni sa ocenom jer smatramo da nije bila dovoljno spremna i da sigurno moze bolje ali nikako nije u redu da pobedi neko koga ustvari nema.... Nismo na vreme videli broj gospodina koji je usao sa tom kujom iz zrelih ali znamo o kom je psu rec, zao mi je sto nisam na licu mesta uspeo za to da reagujem jer sam bio zaokupljen mojim psom. Nista od svega ne bi ni bilo da danas nisam video kako je CAC intermedio pas koji nije izveden, smatram da to nije u redu a ni u kinoloskom duhu pa zato i trazim ako neko ima te slike neka postavi javno da svi vide a ja se unapred izvinjavam ako sam pogresno informisan!

Kakva ispala....

Pa šta da radim nije mi suđeno da imam staforda.Prvo sa jedno ženkom nije uspelo pa sad i sa drugom........Nisam više mogao da čekam.....
Inače danas je moj budući zet kupio ovo :super::super::super:
Dianna Luna
Dianna3m-1.jpg

Zahvaljujemo se evocati :worth::worth:
On je prezadovoljan.Ženkica je stvarno super :ok::ok::ok:
To sam večeras saznao kad mi je pokazao slike.Sutra idemo po nju,pa ću je ja ovde predstavljati.:mrgreen::D
Ipak nije poslednja poruka hehe....;)

Bravo Evocati :super:
Bas mi drago za Diana Lunu i tvog zetica neka je sa srecom i lep zajednicki zivot :heart:
Diana je vise od secera, koliko znam Diana (tj. Evocati je imala jos jednu zenkicu) je imala sestru isto je bila namenjena za "novi dom & vlasnika"
to si mogao i ti da budes al` ajde sad` kad si se odlucio za drugu rasi, srecno ti sa njom i lep zivot vama dvoma takodje.
Ciao :ok:

Sace jos malo.
Ja sam sa Lolom pocela da praktikujem da spava napolju, zato sto sam shvatila da je Bak jako tuzan sto je sam. Raspolozenje mu se jako popravilo od kad ona spava sa njim. Medjutim doslo je do problema. Svadjaju se po celu noc jer vise ne mogu oboje da stanu na dusek, Kod kuce vole da spavaju jedno na drugom ali napolju izgleda ne. Vec par noci sam pokusavala da skontam ogo cega svadja. Kucicu ne vole, ima neka sazidana od cigle, a bivsu drvenu je voleo. Tako da se spremam posle ispita da se bacim na rad. Cula sam da je najbolja varijanta stiropor i iverica.

Swedman koje vitamine dajes Dzingiju? Ja sam od skoro ubacila i multivitamin pored kalcijuma. Sve mi se cini da svima raste glava sem njoj. Kaze mi decko da mi se cini jer je debela. A meni nesto nije debela:)

Back