American Staffordshire Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme dragance
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drugari ja se nadam da shvatate da je razmisljanje tipa "ciji je pas, veci i krupniji" skroz pogresno! Pas od cca 40kg, je totalno izgubio svoju funkciju, da ne pricam koliko se udaljio od standarda... Staford mora biti, brz, okretan, skocan, da sad ne navodim zbog cega, znamo mi to dobro zar ne... Za modernog staforda tezina od 30-32kg je nekako optimum, da izledaju mocno a da opet poseduju kvalitete, iz davne proslosti!!!

... ja ne bi zeleo da mi neko nesto zameri,ali ne vidim sta je lose u tome da pas ima 40kg. a da je i pored te kilaze,brz,okretan,skace,trenira ima kondiciju ,i sve ostalo sto ide uz psa koji ima recimo 32kg. kako kazete ??? ne znam da li je moj pas izuzetak sto je i pored te kilaze sposoban da obavlja sve funkcije koje ste naveli u kojima ga ne sprecava njegova tezina i ne vidim razlog da pas od 40kg. treba da bude "invalid" i ne moze da se pomeri !! A sto se tice toga da pas nije u standardu... ?? :think: ja jos ni na jednom sudjenju od sudije nisam cu za svog psa da je van standarda... naprotiv ... a koliko sam ja upucen u standard mislim da je bitnije da pas nije previsok i predugacak,nego kolika mu je kilaza ??!!! pas ako je standardne visine i proporcija ne bi trebalo da bude problem koliko je tezak,naravno ako je to sve kompaktno rasporedjeno i ne debelo nego misicavo !!! pozdrav;)

evo nekih slika...

230420093246-1.jpg

CopyofIMG_1512-1-1.jpg

cu i za Nemackog Ovcara pise kilaza od 35 do 42 a od jednog mog rodjaka jedan NO ima preko 50 kila isto tako Sarplanincu u standard pise 45 kg a jedan u selo sarplaninac ima blizu 80 kila...toliko o tome

evo ovih dana cu uzeti slike drugovog staforda da mu vidite glavu,vrat i sirinu psa ali zato je premal i prekratak ali nije Stafordski Bulterijer jer mi je pokazao pedigre gde mu pise da je Staford inace ga je uzeo u Čačak odgajivacnica Elegant of Cole....

A zasto je vama toliko bitna kilaza psa,pogotovo steneta. Ako stene ne deluje premrsavi ili predebelo i ako se normalno razvija zasto bi bilo bitno koliko je tesko.

Pele,zasto pises samo o velicini nekog psa,pa nije valjda to najbitnije na psu?

pa to je razlog zasto nisam Staforda uzeo iako u mom gradu posle Nemackog Ovcara,Labradora i Zlatnih Retrivera ima najvise Americkih Staforda...

Napokon sam uzeo psa, rezervisao sam ga i za par dana idem da ga pokupim :super:.
Cestitam
Moze li neko da mi preporuci neki dobar pet shop (bilo gde u Beogradu)
Ako ti nije cimanje... kod carine na Novom Bgd. - kod Maxi-ja (zvali su se Fisherman... il` tako nesto) dosta su jeftini a imaju sirok asortiman.

Poslednja izmena:
Super društvance, Thora i Lakija smo i mi upoznali:)Samo što je Thor bio manji, a Laki naskakao na sve živo:hahaha:
Znaci i vi ste dolazili :D ako vas put "nanese", welcome
Inace tamo svaki pas ima neke svoje bravure npr. zenke tamo drze primat za loptice jer toliko brzo trce da "decaci" nemaju sanse da stignu :hahaha:
Decaci klasika... ganjanje,valjanje,grickanje i naskakivanje (jos uvek bezazleno):)
Nekako se izdvajaju Thor i Dzingi kao dvojica koja ce najbrze da se "pobiju". Ista su rasa,isti uzrast i isti temperament sa malim varijacijama.
Juce su se igrali ali tacno vidis da jedan drugom sapuce: "Kad` te dovatim ispeglacu te" a pred nama-gazdama se kao vole :hahaha:

Back