AMC posudje i recepti

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
meni se pokvario sekukvik, doduše star je baš baš, ne znam ni kome ni da li ima svrhe da se obratim za porpvaku?

naravno da ima svrhe, tu i nema bog zna sta de se pokvari, verovatno ga treba rastaviti, promenuti sve od gume, ocistiti i sastaviti i to je sve. metalni delovi su 100% svi dobri garant. sve u svemu 1.000-2.000 din za servis i imas sekukvik kao nov :):ok:

Tacno kolega,18/10,proverio sam na dnu serpe.Dala mi zena neko sredstvo,ocistio baja sija se k`o pasja mooda.:))
Necu da gresim dusu,nije me terala,trudi se bas da to odrzava,ali samo koristimo plin,on zaprlja,hebga...a i jeftinije mi je da uradim ja nego da upropasti svoje noktice,ionako me ti nokti vise kostaju od benzina.Nije bas,ali skoro.:))

Tacno kolega,18/10,proverio sam na dnu serpe.Dala mi zena neko sredstvo,ocistio baja sija se k`o pasja mooda.:))
Necu da gresim dusu,nije me terala,trudi se bas da to odrzava,ali samo koristimo plin,on zaprlja,hebga...a i jeftinije mi je da uradim ja nego da upropasti svoje noktice,ionako me ti nokti vise kostaju od benzina.Nije bas,ali skoro.:))
Drago mi je čuti. Dobro si prošao, plin je gadost živa za tu vrstu čelika. I seci joj te nokte... ;)

Drago mi je čuti. Dobro si prošao, plin je gadost živa za tu vrstu čelika. I seci joj te nokte... ;)

:zcepanje: Ludiiii ste načisto.

Kad je o reč o posudju, nasladje sam jela iz lonca moje bake, beli sa crvenim tufnama:D
I velika meNtalna vangla crvena sa belim tufnama, sa dve drške sa strana, a na jednoj zakačeno malo konopče.:lol: Koje kfofne su izlazile iz te vangle, ljudi mojiii neponovljivo !

Btw, nemam takvo posudje uvek mi je bilo preskupo, a sad da priupitam kako bude bistra supa u poklopljenom sudu?:think:

ima li neko nesto novo ?

Sinoć sam bio na prezentaciji najnovije linije AMC i šta je zanimljivo ......recimo onaj Navigenio koji putem blututa sa vrha šerpe razmenjuje podatke sa grejačom ....to je navodno najnovija tehnologija i prednost je u tome da nema potrebe da se kontroliše temperatura i vreme jer to radi sam uređaj .
Kuvano je 'na suvo' bez vode odjednom , tri vrste povrća i voće .....krompir , šangarepa , karfiol i pola kruške koja je naknadno spojena sa onom drugom polovinom i moram priznati da se podudra , tj kruška nije izgubila ništa u veličini .
Što se tiče ukusa , iznenađujuće je to da je sve zadržalo svoje originalne ukuse a nije primilo neke dodatne .....kao poređenje je demonstrirana šangarepa kuvana u vodi ...nebo i zemlja . Šangarepa je šangarepa , krompir je krompir a karfiol je karfiol .....a kruška je kruška

E sad ....ja naravno nisam pao na teme od svih tih informacija , nego sam kao tehničko lice vrlo pažljivo slušao demonstratora o čemu govori .
Kuvanje ' na suvo ' AMC radi na 80 stepeni , dakle dovoljno nisko da voda iz povrća ne ispari i dovoljno visoko da se skuva .....na 80 stepeni u posudi koja dobro 'dihtuje ' to je po meni moguće i bez AMC .
Kao drugo važno AMC govori o uštedi struje gde je grejač snage troši svega nekih 200-300 w .

E sad , malom pretragom na internetu se dolazi do električnog indukcionog rešoa za nekih 100-150 $ ......zašto indukcioni ...pa recimo zato što ima daleko veću mogućnost regulisanja temperature , tj nije toliko inertan u regulaciji kao klasičan i može vrlo fino da drži zadanu temperaturu .....nemoj da se zbunite podatkom o potrošnji od 2 Kw , to je za maksimalne temperature .....za 70 stepeni troše svega 120 w a za 100 stepeni 500 w ......AMC-ovih 80 stepeni su tu negde između .
Mislim da se sa jednom običnom šerpom zepter ili amc ili nekom koja dobro dihtuje / mada na 80 stepeni nema ni te pare ni tog pritiska pa se verovatno može i sa nekim drugim tipom / i malim indukcionim rešoom postići vrlo slični rezultati .....jedino što bi trebalo malo iskustva i neka proba da se nađe optimalna SPOLJNA temperatura šerpe , jer AMC kontroliše unutrašnju temperaturu .......ne bi trebalo da ima neke velike razlike između te dve teperature a stabilnost spoljne garantuje sam indukcioni rešo .

Moj mali doprinos u borbi protiv prodavanja muda za bubrege .....pogotovo što je na kraju reklama o štetnosti teflon tiganja i prednosti novih AMC , bila potkrepljena priznanjem .....eto i mi smo nekada to prodavali kao zdravo .....mislim ko sada garantuje da AMC može da zadrži vitamine i soli iz povrća a otrove i pesticide da odstrani ...ili sa svim vitaminima i solima se 'spašavaju ' i oni

Poslednja izmena:
posedujem amc posudje vec tacno 20 godina i prezadovoljan sam
posudje je u odlicnom stanju iako se svakodnevno koristi, jedino sam dva puta do sada servisirao poklopac za brzo kuvanje, sto je i normalno za navedeno vreme.

posedujem maksi komplet, kupljen u nemackoj uz koji sam dobio, na ovim prostorima jedinstven, originalni kuvar za amc
radi se o tvrdo ukoricenoj ljubicastoj knjizi, veliki format /veci od a4/ od oko 500 strana, sa prelepim slikama uradjenim u visokom kvalitetu.

u svakom slucaju, da pocnem kako i dolici, prvi

evo mog radnog, klasicnog recepta za govedju supu sa mocingom i srznim kostima

u lonac od 4,2 lit, stavim do 300 gr mocinga i jednu srednju srznu kost /kad kazem srednju, ne mislim na velicinu nego na to da je u pitanju srednji deo srzne kost, tj bez zglobnih krajeva / komplet zeleni, manju glavicu crnog luka, prstohvat korijandera u zrnu, malo bibera u zrnu, a zacini prema zelji, najejednostavnije je staviti jednu supenu kasiku mesavine suvih zacina ili vegete, pa smo odmah resili i pitanje soli :):)

poklopite poklopcem za brzo kuvanje, staviti na maksimalnu snagu ringle dok 'kazaljka ne udje u zeleno pa odmah smanjiti na najminimalnije i tako kuvati, odrzavajuci kazaljku u zelenom, 15-tak minuta. kako ja volim jaku supu, ja ostavim na ugasenoj ringli da se poklopac sam otvori iako mozete ga pod mlazom hladne vode odmah i otvoriti. paziti da ne pokvasite u tom slucaju, merni uredjaj na poklopcu, tj da pod cesmom bude samo metalno telo poklopca i sam lonac.

sve za supu stavim u korpicu ili kuvam bez korpice pa supu naknadno procedim, sto vise praktikujem, jer volim skroz bistru supu :)

meso iz supe moze da se iskoristi za "'supe sosa i mesa"" verziju rucka, ili ako nista bas ljubitelj kuvanog mesa, stavite meso u blender sa malo maslaca ili margarina, senfa, majoneza, jedno kuvano jaje, so , biber, kiseli krastavac ili malo kapra i eto predivne pastete :)))

prijano :jede:

Amc je ćerka Fisslera ! Fissler je kreirao Amc koji se prodavao preko kućnog ambijenta u većim količinama

Tako da ko želi da nabavi lepe šerpe može komotno da kupi dio po dio od Fisslera

Moje šerpe su Fissler u radnji kzlupljene u maju pune 22 godine !

zanimljivo :D

imas neki posebno drag recept primenjiv za amc način kuvanja?

- - - - - - - - - -

Fissler_Paris_5_piece_set.jpg

- - - - - - - - - -

to je fissler?

Back