Ambasada - ex ''Politikin'' zabavnik

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Alekasandar2:
Ја имам грип и нико ме не поздравља :(

milajovovich4wp4.jpg

Ево само за тебе Мила Јововић! Има одмах да оздравиш чим је видиш!

Док киша у вечери овој ромиња...................некако ми ова ваља да се понови..........као талас који удари у обалу па се врати назад................

АНЂЕО

Ту је негде, баш уз мене
снага неба, тако мила
Брани души да не скрене
мој Анђео белих крила.

Онај други, што ме прати
и на зло ме често тера
Мој Анђео тад наврати
са додиром белог пера.

ЗК

ПС

Вече вам свима добро.....................и свако од нас је хтео не хтео у неком свом ТАЛАСУ..............
Отпоздрав поздраву, равници и Сави по чијим се таласима купају кругови настали од кише која ромиња.............

Samo da mahnem i toplo otpozdravim:)

Moj izbor za ovaj dan:

Moli vocka mlada kalemara

Moli vocka mlada kalemara:
- da mi cuvas martovske pupoljke,
da mi cuvas aprilskoga cvata,
da mi cuvas letnje zelenilo
a s jeseni slatko rumenilo,
od prokleta mraza jutarnjega,
od manita vetra olujine,
od burine hladne kisurine,
i od rdje, a od grada grdje,
leptirice lazne laskavice,
gusenice, gadne izelice:
pa cu tebe nagraditi lepo;
kad s proleca zagrlis jaranku,
zasucu vas cvetnom vejavicom
da vas dusman selu ne prokaze;
junskom danku dacu hladovine
i cutljivu pod mesecom senku;
a kad prva maglica zabeli,
iz vrbaka i na dolovima,
ja cu kumu jabuku u ruku,
da dukatom ureze budimku,
da rumenu daruje devojku.
(Narodna)

Alekasandar2:
Поздрав Биљо:)
Монти, поздрав (иначе свесно сам написао да буде смешно, иронија, цинизам, шкорпија у хороскопу)

:p ;) Slutio sam. I ja: 03.11.??

Zamolila škorpija žabu da je na leđima preko vode prenese, a žaba:
"Jes pa da me ubodeš i otruješ..."
Škorpija: "Ne budi luda pa onda oboje odosmo".
"Pa da, logično, veli žaba ajde penji se"
Na sred vode, škorpija žaoku i - ubode žabu.
Žaba: confused: :confused: :confused:
Škorpija: "Šta mogu takav mi je mentalitet "

monti7-krstas:
:p ;) Slutio sam. I ja: 03.11.??

Zamolila škorpija žabu da je na leđima preko vode prenese, a žaba:
"Jes pa da me ubodeš i otruješ..."
Škorpija: "Ne budi luda pa onda oboje odosmo".
"Pa da, logično, veli žaba ajde penji se"
Na sred vode, škorpija žaoku i - ubode žabu.
Žaba: confused: :confused: :confused:
Škorpija: "Šta mogu takav mi je mentalitet "

02.11. :)

А што се тиче басне, то је прљава пропаганда.
Заборавили су да спомену да је гарант између тога било да је жаба изадал шкорпију, оговарала је, правила смицалице и слично.
Шкорпија никада, никада не убоде без разлога.
Добро, измислимо разлог, каткада, то је тачно, али...
:lol:

Hi A2 :) , izleda i Sokrat bio škorpija? ;)
Biljo please, your comment :)

"Sokrat krivo radi i predaleko ide kad ispituje ono što je pod zemljom i što je na nebu i zemlji i kad lošiju stvar pravi boljom i kad druge tome istome uči" .
Tako glasi optužba.

"Mladići koju me drage volje prate, i koju umaju najviše slobodnog vremena, a to su sve sinovi najboljih građana, vesele se kad slušaju kako se ljudi ispituju, pa se i sami često ugledaju na mene, pa docnije pokušavaju da na drugima ogledaju svoju veštinu ispitivanja.
I pri tom, mislim, pronalaze veliku množinu ljudi koju veruju da znaju nešto, a u stvari znaju malo ili ništa. Otuda dolazi da se ovi što ih ti mladići ispituju srde na me a ne na se. pa govore: "Ima nekakav Sokrat koju kvari omladinu" I kad ih neko upita šta ih kvari, oni ne umeju da odgovore, nego su u neprilici....

To vam je, građani atinski, puna istina... nisam vam ni krupno ni sitno zatajio ni prećutao.

Osuđen sam, doduše, zbog nestašice, ali zacelo ne reči, nego drskosti, i bezočnosti i volje da vam govorim onakve stvari kakve bi vam bilo najprijatnije slušati... koje su mene nedostojne.. jer, ni na sudu ni u ratu ne smem ni ja ni iko drugi dovijati se tome kako bi po svaku cenu izbegao smrt... Ko od nas ide ka boljem spasenju...?".

Platon
Odbrana Sokratova

Zaista ne znam, tesko je saznati u kome znaku je rodjen Sokrat, samo znam da je moguce bio Skoripija:) Samo su one tako snazne licnosti, a opet blagorodne i umne.:) Živeo je u svoje vreme, ali pitanja koja je postavljao važe za sva vremena.

Ispio je pehar od kakute potpuno mirno, stalozen i zadovoljan, a nije morao. Imao je sanse da bude oslobodjen, ali bi onda morao priznati da je kriv, a on to nije mogao i nije hteo- jer, nije bio kriv:)

U najkracem, zasto je okrivljen Sokrat, zasto je postao zrtva atinske "demokatije"?!
Da ne nabrajm sad sve njegove "grehe" koje su mu stavljanje na teret, najkrace receno- on je zrtva "zaštite države od čoveka kao slobodnog pojedinca". U tome je najveca Sokratova krivica, a neko jednom napisa i majka svih grehova.

Kazu da je Ljuba Tadic bio nenadmasan kao Sokrat (Sokratova odbrana i smrt) i da i pre i posle njega, svi koji su tumacili lik Sokrata, nisu bili ni blizu tako uverljivi.
Jedan je Sokrat, i jedan Ljuba Tadic:)

*BILJA*:
U najkracem, zasto je okrivljen Sokrat, zasto je postao zrtva atinske "demokatije"?!
Da ne nabrajm sad sve njegove "grehe" koje su mu stavljanje na teret, najkrace receno- on je zrtva "zaštite države od čoveka kao slobodnog pojedinca". U tome je najveca Sokratova krivica, a neko jednom napisa i majka svih grehova.

Kazu da je Ljuba Tadic bio nenadmasan kao Sokrat (Sokratova odbrana i smrt) i da i pre i posle njega, svi koji su tumacili lik Sokrata, nisu bili ni blizu tako uverljivi.
Jedan je Sokrat, i jedan Ljuba Tadic:)

Ihr beide seid einfach fantastisch :) :) :)

Zasto su Skorpije fantasticne:) Škorpija je osmi znak Zodijaka i drugi vodeni, posle Raka. Pod vladavinom je Plutona, boga pakla i suvladara Marsa, boga rata a to zajedno znači borbenost, agresivnost, neustrašivost, energičnost ali i mudrost.

Ovo je jedini znak koji sadrži tri simbola pa tako i pripadnici ovog znaka mogu da se razlikuju već prema tome kom tipu simbola pripadaju: smrtonosnoj škorpiji, mudroj zmiji ili spiritualnom orlu. Škorpija je jedan od najjačih astroloških znakova ali i najokultniji. Pluton omogućava vulkansku seksualnu energiju kao i sposobnost da se prodre u misterije metarmorfoze i transformacije i spiritualnu snagu koja može da preobrazi škorpiju u spritualno biće. Magnetične su sa prodornim, jakim i hipnotičkim očima koje odmah odaju škorpiju.

Škorpije su hrabre, smele, neustrašive vođe koji se smeju u lice svemu što predstavlja prepreku i opasnost. Međutim, mogu da da budu i iscelitelji duše i tela, da leče i pomažu. Magovi Beli ili Magovi Crni, magični, mračni, zastrašujući. Nedokučivi Pluton tajanstveno odlučuje o sudbini svojih podanika. Postoji u astrologiji jedna čudna analogija u vezi sa škorpijama a to je da rođenje škorpije uslovljava smrt nekog člana porodice a smrt škorpije rađa novi život jer Pluton je planeta smrti i regeneracije.

Skorpije su intenzivne, ne znaju za ograničenja i u svemu preteruju; vole da rizikuju, strastveni su i vole seks. Posesivni su, ljubormorni i osvetoljubivi. Sposobni su da postignu uspeh u velikom broju profesija; idealni su za hirurga zbog svoje hladnokrvnosti, generala, psihijatra, farmaceuta, fotografa, policijskog inspektora a zbog svojih okultnih moći mnogi veliki okultisti i astrolozi rođeni su ovom znaku.

(Malo nas zakla ovaj zadnji pasus):(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back