Алтернативни културни центар на мети Националног строја

Kraški lovac

Poznat
Banovan
Poruka
7.308
Ах, вероватно сте помислили да је неки млади демократа и пребијен или запаљене просторије организације чије чланове би најрадије гледали како висе по дрвећу и бандерама, а не на телевизији.:per:

Међутим, све ово око обичног плаката, само то и ништа више...:(

AKC na meti neonacista.

NIŠ - Na ulaznim vratima Alternativnog kulturnog centra jutros je osvanuo plakat koji je potpisala neonacistička organizacija "Nacionalni stroj", prenosi Medijski istraživački centar.

Plakat crne boje, na kome je belim ćiriličnim slovima ispisano "Nacionalna sloboda, socijalna pravda, rasni identitet", veoma brzo je uklonjen.

- Nesumnjivo je reč o provokaciji usmerenoj protiv Alternativnog kulturnog centra i Centra za razvoj civilnih resursa koji rade na suočavanju sa prošlošću, regionalnom povezivanju i integraciji marginalizovanih grupa - navodi se u saopštenju niškog AKC.

AKC upozorava da je ovo još jedan slučaj propagiranja fašističke orijentacije, „jednom zauvek poražene u Drugom svetskom ratu“.

- Globalna humanitarna katastrofa i milioni žrtava do kojih je ova orijentacija jednom dovela zauvek su je odvojili od mogućnosti bilo kakvog povezivanja sa društvenim idealima socijalne pravde, nacionalnih interesa i slobode - ocenjuje AKC.

Ova nevladina organizacija pozvala je nadležne institucije da spreče isticanje fašističkih simbola ne samo na vratima nevladinih organizacija već i svuda u gradu.

t_akc.jpg


Шта би тек било да су залепили две или не дај Боже три?:eek:
 
Ма ја, па због тебе и теби сличних и отварам ову тему, да се упецате, јер знам да те нервира.

Ne znam zašto bi ikog iole normalnog nervirala ta tvoja "tema".
A ta ekipa iz nacionalnog stroja najverovatnije ni ne zna šta je "rasni identitet", nego se frlja njime kao i "socijalnom pravdom" i "nacionalnom slobodom".

I još se izdrkkava nad jednom običnom organizacijicom, čija delatnost sasvim sigurno nije usmerena protiv srpskog naroda, koji taj stroj kobajagi štiti, a pri tome ne uvažava ni jezik i pravopis tog naroda, uključujući i jednačenje suglasnika po zvučnosti.

Ukratko: marginalci.
 

Back
Top