bird again
Buduća legenda
- Poruka
- 39.191
Nego?Alter ego nije laž
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nego?Alter ego nije laž
Svi mi imamo mnogo osobina u sebi i licnosti koje stoje u prikrajku, alter ego je sredstvo kojim izvlacimo te osobine i licnosti, odnosno ja bih to nazvao individulizacijom prema CG Jungu, zapravo ja bih rekoa da je to upotpunjavanje, covek koji bi promenio mnogo alter ega taj bi eventualno postao upotpunjeniji, jer kad promenimo alter ego- druge osobine nam ostaju pri ruci- npr neko uzme alter ego pisca i onda stekne sposobnosti koje su potrebne za taj alter ego, kad promeni alter ego jos uvek ce imati pri sebi sposobnost dobrog izrazavanja i komunikacije.
Sta vi kazete za ovo? Jel ste videli neke primere ovoga i kakva je bila vasa reakcija povodom toga?
Vasa iskustva, misljenja i komentari?
Pa zavisi o cemu se radi, nekad ce prihvatiti novi identitet, nekad ce se vratiti na staro, a nekad ce eventualno otici u nekom drugom pravcu,Sta sa onima koji su silom prilika morali da menjaju indentitete![]()
Mislim da i na vecem nivo se moze reci da si u jednom momentu iskoristila alter ego efekat i da je dobar primer o cemu se ovde radi:Imam alter ega koji se zove Moje drugo JA.
Nedavno si na temi ljubomora pomenula da kreces u politiku- ovde mozes razraditi plan i napraviti novi alter ego i iskoristiti efekat da ti pomogne- sve sposobnosti koje si naucila da bi se bavila pisanjem i dalje ostaju, a stices nove,
i eventualno kao sto sam rekao dobijas "multiperspektivu" mozes da razmisljas na vise nacina- kao pisao, politicar..
Slazem se.Ego i persona su mi prilično uravnoteženi tako da nemam potrebu za tim alter egom.
Niti bih prihvatila novu, bolju ulogu, ma kakav benefit da bi mi donela.
Sve to dođe na naplatu, svaka laž. Uostalom, ne želim da lažem ni bilo koga oko sebe, da bi mom egu bilo ugodnije.
Ako ne mogu da ostvarim ono što želim da autentičnim egom, ispod časti mi je da kreiram novi.
Nemam potrebu za novim egom.Svi mi imamo mnogo osobina u sebi i licnosti koje stoje u prikrajku, alter ego je sredstvo kojim izvlacimo te osobine i licnosti, odnosno ja bih to nazvao individulizacijom prema CG Jungu, zapravo ja bih rekoa da je to upotpunjavanje, covek koji bi promenio mnogo alter ega taj bi eventualno postao upotpunjeniji, jer kad promenimo alter ego- druge osobine nam ostaju pri ruci- npr neko uzme alter ego pisca i onda stekne sposobnosti koje su potrebne za taj alter ego, kad promeni alter ego jos uvek ce imati pri sebi sposobnost dobrog izrazavanja i komunikacije.
U svima nama se nalazi i heroj i mudrac i vladar i umetnik, ljubavnik...itd...- kao sto mozemo videti iz slike kako je to CG Jung zamislio:
Pogledajte prilog 1693636
Ja ne bih mogla da menjam sebe. Geni i životne situacije nas oblikuju kroz odrastanje.Ko su bili, ko su sad i sta bi hteli da budu? I da li su spremni da totalno redefinisu svoj lik?
Ok, svatam poziciju tebe, bird again i luleta-Ja ne bih mogla da menjam sebe. Geni i životne situacije nas oblikuju kroz odrastanje.
Uvek se vraćam sebi, onakvoj kakva sam. Ponašanje čovek može da promeni ( i treba ako je problematično ) ali karakter teško.
Ko kaze da nije menjan zivotni stil, kako kazes?Ok, svatam poziciju tebe, bird again i luleta-
medjutim tesko mi je poverovati da u jednom momentu nista promenili zivotni stil itd,
tj i sadasnja “zelena milja” je nekad bila nesto drugo?
A sadasnje ponasanje/razisljane je u skladu s onim sto mislis da je “ispravno”?
Hajde sad da opišem situaciju.
Bila je. Menjamo se. Ali ( ovo govorim za sebe, ne znam kako drugi funkcionišu ) ne menjamo se svesno, da kažem " na silu ", od sutra sam neko drugi.sadasnja “zelena milja” je nekad bila nesto drugo?
Hajde sad da opišem situaciju.
Žena sa decom, posao u kojem je cenjena, komšije, prijatelji, kolege - svi je vide kao osobu koja ima normalne, socijalne uloge. Međutim, dama ima jaku želju već godinama koju potiskuje da bude igračica u strptiz klubu, da se skida pred drugima, da možda ima i razuzdani sex, mašta o tome, ali je njena uloga u društvu definisana i bilo bi je sramota da javno otkrije svoje najintimnije želje.
I onda reši da za jedan vikend ode u drugo mesto, stavi periku, dogovori nastup i pojavi se kao igračica na šipci oskudno odevena i zaradi za jedno veče nešto što bi inače za mesec dana. Osim toga, pošto se pretvorila u vamp ribu, smuva se sa nekim tipom koji je vidi na taj način i sa njim provede ostatak vikenda. Zatim se vrati svojoj uobičajenoj ulozi majke, koleginice, prijateljice, komšinice, a da niko ne zna njen Alter Ego koji je imala tog vikenda. Svidelo joj se pa je dorađivala tu ulogu, menjala je, a sve u skladu sa svojim željama. Realizacija tog alter ega je za nju san snova, to je ona, to je deo nje, ali nije laž, ona je samo tražila način kako da ostvari nešto za šta ranije nije imala hrabrosti.
Zamenimo priču u neku sasvim drugu. Čovek, povučen, iako pametan i sposoban nije imao prilike da napreduje u poslu. Međutim, napisao je sebi kakav želi da bude, koji je osoba vrlo slična njemu, samo sa dodatkom hrabrosti da uradi neke stvari. Rešio je da odigra par puta ulogu koju želi i uspela mu je. Postepeno se i sam menjao, samopouzdanje mu je raslo, alter ego, neko koga niko nije znao a koji je čučio u njemu počeo je da se pojavljuje kao glavna persona. Ostvario je ono što je želeo.
Svaki put su to bili ONI, samo neki deo njih koji nije bio vidljiv za druge na taj način. Nije laž. Ono što želiš je deo tebe, tvoj ideal je isto deo tebe. Ono što želi "dete" u tebi si isto ti. Ja sam shvatila da tema obrađuje takvu stvar, a ne kako prevariti druge ljude, nego kako realizovati deo sebe.
Bila je. Menjamo se. Ali ( ovo govorim za sebe, ne znam kako drugi funkcionišu ) ne menjamo se svesno, da kažem " na silu ", od sutra sam neko drugi.
Moguće da nisam shvatila temu na pravi način.
Meni ovo deluje kao ubeđivanje sebe da smo nešto šta nismo.
U navedenom slučaju žena je razvedena i nema partneraMozda ipak imam srece da svoje zelje mogu da realizujem I bez alter ega.
O svojim fantazijama preporucujem otvoreno govorite sa partnerima kako ne biste stvarno bili u iskusenju da stavljate perike...
Mnogi ljudi bi voleli da budu neko drugi.A šta smo?
za gdicu @Paula
da imas sredstva,mogucnosti i interes da li bi menjala indentitete?sama promena indentiteta zahteva i neku korekciju u ponasanju.apstraktno pitanje ne da li si to radila.ne mesam ovo u musko zenske odnose.generalno i nema veze sa nickovima preko mreza
Mnogi ljudi bi voleli da budu neko drugi.
Taj deo razumem. Žele da ostave utisak, možda ispune svoje skrivene želje. I to razumem.
Ali smo svesni da to nismo mi, ukoliko nismo dvostruke ličnosti.
Ovo mi je odlican slagvort- a hteo bih da dodam da sve ovo ima utemenljenje u nauci- tacnije u neuronauci- kad covek definise ciljeve i pocne da radi na njima, uci nove vestine- sam mozak se adaptira-Čovek, povučen, iako pametan i sposoban nije imao prilike da napreduje u poslu. Međutim, napisao je sebi kakav želi da bude, koji je osoba vrlo slična njemu, samo sa dodatkom hrabrosti da uradi neke stvari. Rešio je da odigra par puta ulogu koju želi i uspela mu je. Postepeno se i sam menjao, samopouzdanje mu je raslo, alter ego, neko koga niko nije znao a koji je čučio u njemu počeo je da se pojavljuje kao glavna persona. Ostvario je ono što je želeo.
Ovo mi je odlican slagvort- a hteo bih da dodam da sve ovo ima utemenljenje u nauci- tacnije u neuronauci- kad covek definise ciljeve i pocne da radi na njima, uci nove vestine- sam mozak se adaptira-
Neuroplasticizam- stvaraju se nove konekcije, neke se brisu, neuroni preusmeravaju i ono sto je zamisljeno postaje stvarno.