alopecia areata

• Začetnik teme Začetnik teme pomoc
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ako smijem da primijetim dermatolozi su opasni ljudi. bave se do zla boga delikatnim podrucjem a ne vladaju ni jednom desetinom materije. prvo vas testiraju dok ne izludite samo od toga pa vam onda pocnu psihu pretresati. o tome da ne postoje dva koja se slazu u tome kakva vam terapija treba, da se zna desiti da prepisuju skupa stvari koje se uopste ne bi smjele skupa koristit mada to fino pise na prospektima istih da i ne govorim. pa doktoru koji nam predavanja drzi o stresu moram iskreno pitati nesto. u kom trenutku vi zapravo gubite zainteresovanost za svoje pacijente?

Prvo ja nisam dermatolog i ne mogu da govorim u njihovo ime.Na zalost dematologija je specificna,nisu dermatolozi krivi sto se ne moze naci uzrok nekog oboljenja a ceo svet se bavi ispitivanjem istih.
Svaki lekar je zadovoljan kad uspe da pomogne nekome a to kad izgubi interesovanje...pa to vam ne mogu reci jer ima nas ovakvih i onakvih ali oni koji dobro rade svoj posao nikada ne dizu ruke od svojih pacijenata.

Ja vam ne drzim predavanje o stresu,znam da ga ne mozemo iskljuciti ali mozemo ga smanjiti,to je sigurno,bar nasu reakciju na isti.

[tacno mozemo ga donekle smanjiti kad smo zdravi ali kad imate problem koji je sa stanovista stresa notoran po tome sto sam vrijedi ko svi ostali uzroci stresa zajedno, malo je tesko, priznacete. I to sto kazete da neko ima gastritis, nekog glava boli i sl, i to je tacno ali vi onda za to uzmete nesto i simptom ili umine ili bude otklonjen. Dakle i za ovo, iskreno grozno iskustvo, treba ozbiljna terapija a ne samo savjeti tipa nemojte se sekirati i beviplex koji su meni ti isti dermatolozi koji "nisu krivi" prepisivali prva 2 mjeseca jer valjda zariste nije bilo dovoljno impresivno da bi se oni sekirali. Mozda da je onda nesto pametnije pokusano sad ne bi bilo pola glave zahvaceno. Uzrok se ne zna, lijek se ne zna ali sigurno da ima boljih terapija i da jednom kad poremecaj nastane isti treba biti ozbiljno shvacen.

one of:
ako smijem da primijetim dermatolozi su opasni ljudi. bave se do zla boga delikatnim podrucjem a ne vladaju ni jednom desetinom materije. prvo vas testiraju dok ne izludite samo od toga pa vam onda pocnu psihu pretresati. o tome da ne postoje dva koja se slazu u tome kakva vam terapija treba, da se zna desiti da prepisuju skupa stvari koje se uopste ne bi smjele skupa koristit mada to fino pise na prospektima istih da i ne govorim. pa doktoru koji nam predavanja drzi o stresu moram iskreno pitati nesto. u kom trenutku vi zapravo gubite zainteresovanost za svoje pacijente?

EJ SVAKA TI ČAST!!!

one of:
[tacno mozemo ga donekle smanjiti kad smo zdravi ali kad imate problem koji je sa stanovista stresa notoran po tome sto sam vrijedi ko svi ostali uzroci stresa zajedno, malo je tesko, priznacete. I to sto kazete da neko ima gastritis, nekog glava boli i sl, i to je tacno ali vi onda za to uzmete nesto i simptom ili umine ili bude otklonjen. Dakle i za ovo, iskreno grozno iskustvo, treba ozbiljna terapija a ne samo savjeti tipa nemojte se sekirati i beviplex koji su meni ti isti dermatolozi koji "nisu krivi" prepisivali prva 2 mjeseca jer valjda zariste nije bilo dovoljno impresivno da bi se oni sekirali. Mozda da je onda nesto pametnije pokusano sad ne bi bilo pola glave zahvaceno. Uzrok se ne zna, lijek se ne zna ali sigurno da ima boljih terapija i da jednom kad poremecaj nastane isti treba biti ozbiljno shvacen.
Tacno tako!Ali onda svoj problem resavaj kod psihijatra jer stvarno gastroenterolozi,dermatolozi i kardiolozi ne mogu resiti PSIHIJATRIJSKI problem!!

pomoc:
Mozda mi neko ovdje moze pomoci savjetima ili je poznavao nekog ko je imao iste probleme...Naime,sve je pocelo juna prosle godine kad sam primjetila mali pecat bez kose na glavi s tim sto se isti prosirio na neka 3cm narednih mjeseci a onda je kosa pocela ponovo da raste.Mislila sam da je prica s tim zavrsena ali se u oktobru pojavio novi pecat koji isto tako u medjuvremenu raste stim da je na prvom ponovo kosa opala.Nalazi krvi,stitne zlijezde i hormona su ok.jedino sta sam kao naznaku na lab. nalazu primjetila je da je feritin 5.Doktorica mi nista nije rekla.U medjuvremenu sam posjetila i zubara koji mi je pronasao na umnjacima otok i dubinu dzepa 10mm sta je naveo kao ekstremno i nakon par mjeseci je izvrsene operacija na obe strane.Jedan umnjak je izvadjen a drugi samo operisan jer ga nije zahvatio karijes.Zubar naravno kaze da nezna da li takav problem moze da izazove tako nesto.Od operacije je proslo mjesec i po ali ja ne vidim nikakve promjene.Koliko bi morala da cekam da bi se ispostavilo da su ipak bili zubi u pitanju? Doduse,i drugi pecat je poceo da raste s tim da sam na tom mjestu primjetila jace crvenilo koze.Neznam vise sta da radim,ocajna sam zbog tog.Inace,imam 33 godine.Ima li neko iskustva i bilo kakvu ideju sta bi mogla jos da preduzmem?Svaki dermatolog me uglavnom slao kuci sa kortizonskim mastima.Jedino sta znaju je pretpostavka da se radi o autoimunoj bolesti a ni to nisu sigurni.Hvala unapred.
Evo da ja opet otvorim ovu temu.Imam isti problem kao ti koji se javio pre otprilike oko mesec ipo dana.Interesuje me kako je tebi sada.Da li ti je kosa porasla,sta si koristila od preparata,ma sve me zanima,zato te molim da se javis.Poz...

Aman ljudi pa zar bas niko nema problem sa alopeciom.Ajde javite se sa savetima,interesuje me kako vas je okolina prihvatila,kako ste uopste izlazili napolje,jeste li koristili kape,marame,perike...Dobro bi doslo bilo sta sto moze pomoci.Poz...

Back