P
pomoc
Gost
Mozda mi neko ovdje moze pomoci savjetima ili je poznavao nekog ko je imao iste probleme...Naime,sve je pocelo juna prosle godine kad sam primjetila mali pecat bez kose na glavi s tim sto se isti prosirio na neka 3cm narednih mjeseci a onda je kosa pocela ponovo da raste.Mislila sam da je prica s tim zavrsena ali se u oktobru pojavio novi pecat koji isto tako u medjuvremenu raste stim da je na prvom ponovo kosa opala.Nalazi krvi,stitne zlijezde i hormona su ok.jedino sta sam kao naznaku na lab. nalazu primjetila je da je feritin 5.Doktorica mi nista nije rekla.U medjuvremenu sam posjetila i zubara koji mi je pronasao na umnjacima otok i dubinu dzepa 10mm sta je naveo kao ekstremno i nakon par mjeseci je izvrsene operacija na obe strane.Jedan umnjak je izvadjen a drugi samo operisan jer ga nije zahvatio karijes.Zubar naravno kaze da nezna da li takav problem moze da izazove tako nesto.Od operacije je proslo mjesec i po ali ja ne vidim nikakve promjene.Koliko bi morala da cekam da bi se ispostavilo da su ipak bili zubi u pitanju? Doduse,i drugi pecat je poceo da raste s tim da sam na tom mjestu primjetila jace crvenilo koze.Neznam vise sta da radim,ocajna sam zbog tog.Inace,imam 33 godine.Ima li neko iskustva i bilo kakvu ideju sta bi mogla jos da preduzmem?Svaki dermatolog me uglavnom slao kuci sa kortizonskim mastima.Jedino sta znaju je pretpostavka da se radi o autoimunoj bolesti a ni to nisu sigurni.Hvala unapred.