Alojzije Stepinac

Smatrate li Stepinca za zlocinca?

• Da

• Ne

• Mozda

• Nemam misljenje

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
u dianinom dnevniku se stepinac pominje bukvalno samo u jednom pasusu ...
" 3. prosinca 1941.
Moj prvi prijem kod nadbiskupa dr. Stepinca. I tamo je rezultat razgovora bio potpuno negativan.
Nadbiskup mi je rekao da nema nikakvog utjecaja na vladu, tamo ništa ne može ishoditi.
Spreman je zauzeti se za stvar, ali unaprijed zna da ne može ništa postići . "

Nema potrebe da vičeš

Može ustašija da se buni, ali mnogo je podmuklije kada se prihvata ustaški termin "Pravoslavna deca" a ne kaže se Srbi u priči oko filma

Treba li i ja da vičem - da dvolična ljigavost i uvijanje u prihvatljivu formu NDH ideologije sa sve kao ekstremima koji se kao bune -ne prolazi

To su bila deca Srbi i dok se ne bude govorilo Srbi do tada molim da nam ovde ne podmećeš propagandu i ne terorišeš nas navodnom hrvatskom velikodušnošću . Ok?
Ja kazem dobro je da se film snimio, da se ne zaboravi ko je bila Diana Budisavljevic.

" 3. prosinca 1941.
Moj prvi prijem kod nadbiskupa dr. Stepinca. I tamo je rezultat razgovora bio potpuno negativan.
Nadbiskup mi je rekao da nema nikakvog utjecaja na vladu, tamo ništa ne može ishoditi.
Mozes li da postavis sta je bilo posle ? Da li se Stepinac ukljucio u akciju ?

Posto si procitao ceo dnevnik, da li se Stepinac jos negde pominje u dnevniku ?
priznajem ja sam kriv, nisam bio dovoljno jasan ,
u samo dve poruke koje sam napisao na ovoj temi samo dva puta sam napisao odgovor na tvoje pitanje sto (dosadasnje iskustvo mi govori) u tvom slucaju nikad nije dovoljno ...
" 3. prosinca 1941.
citirao sam ti jedini pasus tj nekoliko recenica gde se stepinac pominje u tom dnevniku .
bio bi red da procitas taj dnevnik kad ga vec komentarises !
ali vidim nije ti jasno , pa da probam i treci put.
stepinac se u dianinom dnevniku pominje na samo jednom mestu i u par recenica koje glase ...
"3. prosinca 1941.
za sve ostalo ostaje ti obaveza da pogledas taj dnevnik da bi dalje komentarisao , nije velik ima samo 160 strana .

priznajem ja sam kriv, nisam bio dovoljno jasan ,
u samo dve poruke koje sam napisao na ovoj temi samo dva puta sam napisao odgovor na tvoje pitanje sto (dosadasnje iskustvo mi govori) u tvom slucaju nikad nije dovoljno ...

ali vidim nije ti jasno , pa da probam i treci put.
stepinac se u dianinom dnevniku pominje na samo jednom mestu i u par recenica koje glase ...
"3. prosinca 1941.
za sve ostalo ostaje ti obaveza da pogledas taj dnevnik da bi dalje komentarisao , nije velik ima samo 160 strana .
Posle Diana Budisavljevic pise kako saradjuje sa katolickom organizacija Karitas, koja joj pomaze. gde je na celu bio Stepinac.
7.svibnja 1943.
Poslijepodne u Karitasu. Direktor mi saopćava da je iz Jaske doveo 18 djece stare 8 do 13 godina. Sljedeći dan će ih u 6 sati poslati u Posavske Brege (Prt~ log 55). Djecu koja su dovedena iz Prozora i još se nalaze u Stakleniku poslat će u Jasku. To je dogovorio sa sestrom Pulherijom, iako se ona tome najprije protivila. U Jaski ima još 72 male djece.
https://core.ac.uk/download/pdf/14425336.pdf
strana 127

О Степинцу су доста зна, мање-више све што би требало. Колико год се упирали они који бране чињења, нечињења и злочињења овог типа, колико код покушавали лажирати, замаглити и искривити историју, превише тога је знано.
Степинац бјеше важна личност у монструм творевини ендехазији, тој гротескној креатури од државе која је на љествици зла и ужаса поставила нове стандарде, и он ће у тој генези зла имати важну улогу.
Он бјеше викар усташког режима, он је дао благослов том усташком злочиначком режиму, у његово име свештеници њему потчињени су дали благослов усташким хордама када су чинили злодјела и звјерства.

Усташе јесу ниткови које су нацисти по окупацији пустили са ланца, они су урадили што им је нарав, и ту творевину претворили у мјесто ужаса, мјесто прекривено српском крвљу. Али ту је и њихов викар који је том злочињењу дао благослов, ту је увијек ? чији је злочин пред Богом већи, оних који зло чине, који су окрварили руке или оних који ће томе настојати дати морално прихватљиву форму.

Што се тиче покушаја подваљивања мантре како је он (Степинац) спасавао српску дјецу, да разјаснимо ствари. Родитељи те дјечице су звјерски убијани или мучени па убијени, а убијени су зато што су били православни Срби, о чему подоста пише у свом дневнику Едмунд Глез фон Хорстенау, убијани су уз благослов римокатоличке цркве и Степинца, дјеца су одвајана од мајки уз исти благослов.
Мисију спасавања (једног броја дјечице, пуно већи број на жалост уморен) је започела Диана Будисављевић, не сама наравно, Каритас се укључио касније, доста касније, и то у склопу пројекта покатоличења те дјеце, мотиви (за разлику од Дианиних) нису племенити, напротив, већ дио пројекта "трећину Срба покатоличити".

Могу неки таквог типа прогласити блаженим, па и свецем, по вољи им, то говори о њима али нити један Србин зарад те наше болне историје, зарад сјећања шта се све дешавало у ендехазији, зарад свих тих наших мученика, нема право бити благонаклон према овом викару усташког режима.

Pise o Karitasu, gde je Stepinac bio na celu.
pa ti onda napravi temu o karitasu , ovde se pise o stepincu i jedini pomen stepinca u dianinom dnevniku je kad joj je stepinac rekao da ne moze da pomogne.

stepinac je bio i na celu katolicke crkve koja je sdusno podrzavala ustase koji su napravili svu tu decu sirocicima i koja je imala desetine svojih svestenika koljaca koji su direktno u jasenovcu vrsili zlocine nad srbima.

pa ti onda napravi temu o karitasu , ovde se pise o stepincu i jedini pomen stepinca u dianinom dnevniku je kad joj je stepinac rekao da ne moze da pomogne.

stepinac je bio i na celu katolicke crkve koja je sdusno podrzavala ustase koji su napravili svu tu decu sirocicima i koja je imala desetine svojih svestenika koljaca koji su direktno u jasenovcu vrsili zlocine nad srbima.
Napravi ti temu o Karitasu jer si ekspert za tu organizaciju. Ovde se iznose istorijske cinjenice o Stepincu. Stepinac joj nije pomogao, a njegova organizacija nije ? U kom si to filmu gledo ?
Bez Kaitasa i Stepinca ne bi Diana nista ni uradila za spasavanje dece.

ma jok sad ce ni kita da dokazuje da je ona lagala kad je napisala jednu recenicu u kojoj stavila sve sto je vezano za stepinca i njegovu "paznju" prema srpskim sirocicima.
Sada ces ti po obicaju da budes Baron Minhauzen, i da izmislis kako je Diana sama spasavala decu iz logora, da joj niko iz Ndh nije pomogao u tome. Inace ja sam vec postavio dokumetarni film o Dinani koji je bio na Rts koji potvrdjuje ovo sto sam ja napisao.

Ti imas dokaze da je katolicka organizacija na kojoj je Stepinac bio, radila sa Dianom Budisaveljevic bez njegovog znanja ?
a gde si ti video uopste da sam ja tako nesto napisao?
opet ispoljavas svoje "kleopatra" nadljudske sposobnosti citanja misli . :rotf:
imas lepo u par recenica tacno opisano kako je tekao njihov susret i sta se tim povodom desilo tj nije desilo !
nije uradio nista !

Napravi ti temu o Karitasu jer si ekspert za tu organizaciju. Ovde se iznose istorijske cinjenice o Stepincu. Stepinac joj nije pomogao, a njegova organizacija nije ? U kom si to filmu gledo ?
Bez Kaitasa i Stepinca ne bi Diana nista ni uradila za spasavanje dece.
tebi je sve gore i gore , evo po cetvrti put sta je diana napisala u svom dnevniku,
pa sad ako ti bolje znas od nje sta je receno i ucinjeno a ti napisi knjigu na tu temu :cepanje:
"3. prosinca 1941.

sta ti ovde nije jasno ???

Sada ces ti po obicaju da budes Baron Minhauzen, i da izmislis kako je Diana sama spasavala decu iz logora, da joj niko iz Ndh nije pomogao u tome. Inace ja sam vec postavio dokumetarni film o Dinani koji je bio na Rts koji potvrdjuje ovo sto sam ja napisao.
sta ima ja da izmisljam, stavim lepo citat iz dnevnika i ciao, rasprse se svi tvoji neuki pokusaji falsifikovanja.
evo sta kaze diana na tu temu da ti vise ne bi karikirao i izmisljao nekakvu pomoc stepinca...

"3. prosinca 1941.

u celom dnevniku ne postoji vise ni jedan jedini pomen tog istog humanitarca niti prikaz bilo kakvog pozitivnog reagovanja stepinca na tu temu.
sve tvoje druge insinuacije na tu temu su samo tvoje izmisljotine .

Back