Alo, BRE, Medenice !!!

Stvarno ne mogu da složim da nije bitan stil pisanja, ili kultura u ophođenju... njima se ne podilazi određenoj čitalačkoj grupi, ali se odaje poštovanje - čitaocu kao takvom. Recimo kad otvoriš 'Kurir' (Vučićevićevo remek delo) i vidiš naslove koji vrlo često sadrže psovke ne možeš ozbiljno da shvatiš novinara - ma o čemu pisao.

Drugo, razumem da su potkačili ovog ili onog - i tu stali. Ostavili državnim organima da njihove napise ispitaju, da ukratko - rade svoj posao. Međutim, Pres se nikad ne zaustavi. Ne daje prostora ni građanima da dobro promisle šta znači ako nema reakcije nadležnih.

Ne, Press je izabrao da vodi revoluciju... vrlo fino... ko će biti vođe???

Није баш исто. Курир је дно дна. Не оправдавам употребу псовки у штампаним медијима. У Пресу нисам видела тако нешто а сама реч "бре" и није толико страшна. И на јавном сервису се емитује нека емисија под називом "Шта радите бре?". Мислим да не долази до непоштовања читалаца употребом те речи. Ако се ова тема односи и на наслове Курира онда се апсолутно слажем да претерују.

Гора и од Преса и од Курира ми је она Правда. та новина толико отворено води хајку против радикала и демократа а у корист напредњака да је то нечувено. Треба их укинути због необјективног извештавања а о квалитету новине најбоље говори што не смеју да ставе опцију за коментаре на сајт.

Гора и од Преса и од Курира ми је она Правда. та новина толико отворено води хајку против радикала и демократа а у корист напредњака да је то нечувено. Треба их укинути због необјективног извештавања а о квалитету новине најбоље говори што не смеју да ставе опцију за коментаре на сајт.

A ubedljivo najgori su Danas i Borba!

Nema ih.Niko na bilo kojem nivou vlasti nije pošten.Pogledaj samo ono što su uradili poslanici pre neki dan kad su rešili da sebi dupliraju plate.To je čista krađa a njihova svest o poštenju više ne postoji.

Tvoj odgovor stvarno zvuči strašno. Neverovato je da se posle tolikih godina stigne samo do ovakve konstatacije koje je danas, čini se, opšte-prihvaćena.

Međutim, moje pitanje se odnosilo na neko buduće vreme. Press najavljuje revoluciju, svi se nešto kao slažu, ali postavi pitanje - ko će posle tačno da vodi državu? Gde preko noći da se nađu ti neki pošteni, dakle -bolji.

I još, pre par dana sam pročitala u pismu nekog radnika DB u kojem opisuje život i lik, a posebno delo - nekog vrlo 'sposobnog biznismena' kojeg prate godinama kako se taj isti sreo sa premijerom Ukraine, koja je posle zavrnula gas...a što je u interesu ovog promoćurka jer planira da ako izbiju neredi počne da se aktivno bavi politikom :eek:

http://www.*******************/srp/clanak2.php?br=181&cl=14

"Međutim, u odnosu na sve ovo postoji jedna mnogo interesantnija i svežija tema za koju sam siguran da bi voleli da znaju i zvanični organi Rusije i Srbije. Naime, neposredno pre izbijanja gasne krize ove zime, Slobodan Dubroja je boravio "poslovno" u Ukrajini.
Navodno je bio tamo da bi ugovorio neki posao u vezi uvoza ili izvoza veštačkog đubriva, to je zvanična verzija. Nezvanično, a neoborivim dokazima, Slobodan Dubroja se tada susreo zvanično sa premijerkom Ukrajine Julijom Timošenko.
Po kom osnovu i od kada se to trgovci pa makar i na veliko sastaju sa premijerima država?! Priča o trgovini je lažna i služi za pokriće. Postoje fotografije Slobodana i Timošenkove u njenom kabinetu.
Po informacijama kojima raspolažem, Slobodan je išao u Ukrajinu da bi insistirao u ime jednog dela ovdašnjih tzv. patriotskih snaga, da Srbiji Ukrajina zavrne gas, a da se za to optuži Rusija, što se i desilo nekoliko nedelja kasnije, što bi njima, u slučaju očekivane narodne pobune, omogućilo da obore aktuelnu vlast dok bi narod u svemu tome bio samo kolateralna šteta."

Poslednja izmena:
Није баш исто. Курир је дно дна. Не оправдавам употребу псовки у штампаним медијима. У Пресу нисам видела тако нешто а сама реч "бре" и није толико страшна. И на јавном сервису се емитује нека емисија под називом "Шта радите бре?". Мислим да не долази до непоштовања читалаца употребом те речи. Ако се ова тема односи и на наслове Курира онда се апсолутно слажем да претерују.

Gori, bolji - svi su oni, u najmanju ruku, vrlo, vrlo neprofesionalni.
Drugo kada Vučićević napiše - govnjiva motka - nije to isto kao kad ovde neko nešto lane. Jednostavno, primitivizmu nije mesto u dnevnoj štampi, a 'Kurir' je njegovo delo...

"Da li je rečca 'BRE' prikladna u naslovima i kolumnama? Ko su danas srpski-tablidni novinari? "
------------------
On je bar u naslovu tu reccu stavio pod navodnike, ti nisi!
I, kao da nisi razumela u kom kontekstu je uopste upotrebio "bre"!

Drugo je to sto se nekima ocigledno ne dopada tekst ispod naslova.
Vidim, ne komentarisete onoga koji je rekao: Znas li ti, BRE, ko sam ja?!

A ko je on?

Nepristojni i umisljeni kabadahija.

Dakle, na delu je klasicna zamena teza.
I, ne moze nijedan novinar da pozove (cega se vi, ustvari, plasite) nekoga da izadje na ulicu, ako je tom "nekom" dobro. Ako nije, ne treba mu nikakav novinar, samo motka!

"Da li je rečca 'BRE' prikladna u naslovima i kolumnama? Ko su danas srpski-tablidni novinari? "
------------------
On je bar u naslovu tu reccu stavio pod navodnike, ti nisi!
I, kao da nisi razumela u kom kontekstu je uopste upotrebio "bre"!

Drugo je to sto se nekima ocigledno ne dopada tekst ispod naslova.
Vidim, ne komentarisete onoga koji je rekao: Znas li ti, BRE, ko sam ja?!

A ko je on?

Nepristojni i umisljeni kabadahija.

Dakle, na delu je klasicna zamena teza.
I, ne moze nijedan novinar da pozove (cega se vi, ustvari, plasite) nekoga da izadje na ulicu, ako je tom "nekom" dobro. Ako nije, ne treba mu nikakav novinar, samo motka!

Drago mi je što si u formi :)

Međutim, negde se nismo razumele. Ja Medenicu obožavam, prelistaj Press pa me pronađi .. u vreme kad nikoga nije bilo s komentarima na njegovim kolumnama, sem možda mene... Bre u tekstu i naslovu ide na račun njegovog nekad glavnog a sada samo zamenika glavnog urednika.

Novinari smeju da prozivaju, ali nemaju pravo da podbadaju, huškaju, a uostalom ni da u tekstovima u novinama - psuju. Drugo, da li neko zna tačnu biografiju Dragana J. Vučićevića i njegovo imovinsko stanje ? Neki ga kritikuju, da je i on - prvo napunio vlastite džepove.

Treće i glavno, taj s motkom će prvo da naleti na narodnu miliciju koja bi i sama da uzme motku, ali ne ide to tako...

Poslednja izmena:

Back