All freeware

XBMC :per:

Jedan od dominantnih trendova kada su savremene tehnologije u pitanje je konvergencija funkcionalnosti. Dok nam je ranije za gotovo svaku operaciju, bilo da je reč o gledanju filmova, slušanju radija ili snimanju TV sadržaja, bio neophodan zaseban uređaj, danas se sve više mogućnosti objedinjuje u jednoj komponenti.

Tako je nastao termin HTPC, Home Theater PC, računar obogaćen multimedijalnim mogućnostima koji, makar u teoriji, može da predstavlja kompletan kućni centar za zabavu. Iako postoje i hardverski specijalizovani HTPC uređaji, oni se najčešće samo blago razlikuju od standardnih računara, u smislu da se koriste kućišta manjih dimenzija, i tiši hardver.

Srce svakog HTPC sistema predstavlja specijalizovani softver koji ga pokreće, a visoko rangiran na listi najboljih besplatnih kandidata se nalazi i program koji danas imamo zadovoljstvo da vam predstavimo, pod imenom XBMC. Uz veoma ispoliran i intuitivan korisnički interfejs, XBMC objedinjuje na jednom mestu sve što vam je potrebno za home theater zabavu

Pročitajte ceo prilog, pogledajte video zapis & preuzmite softver ...
xmas_wink.gif

:arrow: http://www.interfejs.tv/prilog.php?ID=12450

Quick EXIF Writer :per:

Quick EXIF Writer is a tool for fast preview or displaying of JPEG pictures. But its main purpose is to help you comment your digital camera JPEG pictures. Quick EXIF
Writer uses the EXIF standard for commenting the photos which means that the comment or description you write will be written in to the JPG file. Quick EXIF Writer
uses the EXIF tags User comment and description for commenting the JPG files. Version 2.7 includes updates for Windows Vista compatibility.

What's new in this version: Version 3.0 adds Windows 7 compatibility.

Quick Specs

Version: 3.0
File size: 102.73K
Price:
Free
Operating system: Windows 95/98/Me/2000/XP/Vista/NT

INFO &
Diwnload :arrow: http://download.cnet.com/Quick-EXIF-Writer/3000-12511_4-10397181.html

AKO ŽELITE DA PODELITE, DODATE, OBRISETE PARTICIJE, PRAVI PROGRAM ZA VAS JE EaseUS Partition Master

DOWNLOAD:arrow:

P.S Licni sam svedok da stvarcica radi.

Poslednja izmena od moderatora:
Zoner Photo Studio FREE 14

Zoner Photo Studio FREE 13 Build 7 is a free software designed for managing, editing and creating photos in a user-friendly environment, while offering you excellent tutorials.Zoner Photo Studio is a simple software designed for digital photography, that any use can take advantage of and learn a thing or two about manipulating an image. It is definitely recommended for first-time users.

Free-Genuine-Serial-Number-License-Key-of-Zoner-Photo-Studio-12-Xpress.jpg

Photo Managing:
· Download pictures easily
· Get organized with Sort Pictures
· Quickly find any photo
· Describe and tag your pictures
· Geotag to show where you took your shots
· Photo EditingFrom simple touchups and one-click fixes to fancy creative work, it's all here.

Quick Fix - fix it all in one click:
· Remove red eye, wrinkles
· Add cool effects
· Fix exposure problems fast
· Sharpen blurred pictures

Photo Sharing:
· Turn your pictures into panoramas or even 3D pictures
· Share fast on Facebook or Flickr
· Create cool postcards
· Quick, impressive calendars

DOWNLOAD
:arrow: http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Graphic/Graphic-Viewers/Zoner-Photo-Studio-Free.shtml

XBMC :per:

Jedan od dominantnih trendova kada su savremene tehnologije u pitanje je konvergencija funkcionalnosti. Dok nam je ranije za gotovo svaku operaciju, bilo da je reč o gledanju filmova, slušanju radija ili snimanju TV sadržaja, bio neophodan zaseban uređaj, danas se sve više mogućnosti objedinjuje u jednoj komponenti.

Tako je nastao termin HTPC, Home Theater PC, računar obogaćen multimedijalnim mogućnostima koji, makar u teoriji, može da predstavlja kompletan kućni centar za zabavu. Iako postoje i hardverski specijalizovani HTPC uređaji, oni se najčešće samo blago razlikuju od standardnih računara, u smislu da se koriste kućišta manjih dimenzija, i tiši hardver.

Srce svakog HTPC sistema predstavlja specijalizovani softver koji ga pokreće, a visoko rangiran na listi najboljih besplatnih kandidata se nalazi i program koji danas imamo zadovoljstvo da vam predstavimo, pod imenom XBMC. Uz veoma ispoliran i intuitivan korisnički interfejs, XBMC objedinjuje na jednom mestu sve što vam je potrebno za home theater zabavu

Pročitajte ceo prilog, pogledajte video zapis & preuzmite softver ...
xmas_wink.gif

:arrow: http://www.interfejs.tv/prilog.php?ID=12450
program odlican samo imam problem sa titlovima slova đčžć inace na drugim programima se ne desava

program odlican samo imam problem sa titlovima slova đčžć inace na drugim programima se ne desava

nisam ljubitelj menija i interfejsa kucnih bioskopa za koriscenje na kompjuteru ali moram priznati ovaj program je lepo odradjen,malo zahtevniji po hrardver al izgled ima svoju cenu
sto se tice problema,samo treba u meniju da namestis jezik na central europe ,cudi me da nisi vec imao taj problem,jer je vecina programa namestena po defaultu na western za citanje prevoda ,a verovatno film i prevod treba da ti budu u istom folderu i oba istog naziva da bi ti se prevod korektno prikazao

67272365.png
40062166.png

Ostali programi:

GNU/Linux kompatibilni programi(zahvala mom ortaku :D )

3D obrada računalne grafike:
Blender
KPovModeler

Programiranje/IDE/Tekst editori:
Eclipse
NetBeans
KDevelop
Anjuta
Gedit
Code::Blocks
Scintila/SciTE
KWrite
Kate
Geany
scribes
Emacs
Vim
nano
pico
vi
ed

Video playeri:
VLC
KMPlayer
SMPlayer
Totem

Audio playeri:
Rhythmbox
Amarok
Banshee
Exaile
audacious
Songbird
JuK
Decibel

Audio/Video obrada:
Audacity
Kino
Ardour
k9copy (DVD ripper)
Sound Juicer (CD audio ripper)

Web browseri:
Midori
Epiphany
Konqueror
Firefox
Opera

Virtual CD/DVD:
AcetoneISO

CD/DVD burneri:
Brasero
K3B
Graveman
Xfburn
Recorder

Peer-2-Peer
Deluge
KTorrent
Transmission
aMule
Vuze

Download manageri:
Gwget
KGet

Grafička obrada i obrada fotografije:
GIMP
Inkscape
Krita
Draw
Kolour Paint
pencil

Prilozi

• 22534265.jpg
    22534265.jpg
    29,4 KB · Pregleda: 74
Evo,razmišljao sam kako da pridonesem kvalitetu sadržaja Foruma i došao do ideje da u jednu temu stavim sav trenutno besplatan i kvalitetan softver koji se može naći na internetu te tako smanjimo otvaranje nepotrebnih tema tipa:"Treba mi besplatan video player" ili "Postoje li još neki programi za instant komnunikaciju?"
Prije nego što počnem,prvo ću nabrojati nekoliko parametara:
  • Ja ću staviti besplatan softver za koji ja znam i koje sam našao pomoću interneta i ostalih izvora,te će bez sumnje neki nedostajati.U tom slučaju sve što vi trebate napraviti je odgovoriti na ovu temu gdje će u poruci glasiti ime softvera i čemu služi,te link i ja ću urediti OP.
  • SOFTVER KOJI POSTATE MORA BITI POTPUNO BESPLATAN I DOSTUPAN ZA KORIŠTENJE.NIJE DOZVOLJENO POSTATI ILEGALAN SOFTVER,SOFTVER KOJI SADRŽI VIRUSE,CRVE I SVAKOJAKI MALWARE,PIRATSKE VERZIJE I SLIČNO!Takođe bi vas zamolio da ne postate free trial softver,nego kao što sam naveo,samo potpuno besplatan.
  • Ako primijetite da su neki linkovi pokvareni,slobodno mi pošaljite PM i pokušat ću to riješit što prije.
Većina dolje navedeong softvera je kompatibilna saWindows/Linux/unix i Macoperativnim sistemima.Moj ortak je napravio listu softvera koji su sigurno kompatibilni sa Linux/Unix operativnim sistemima i nalazi se na kraju liste.

Lista besplatnog softvera:

NOVO DODANO:
3D obrada računalne grafike:

Anti-Virus/Spyware/malware
  • Avast! (paket-sadrži antivirus,anti spyware/malware)
  • AVG (paket-sadrži antivirus,anti spyware/malware)
  • Avira (paket-sadrži antivirus,anti spyware/malware)

Audio Playeri:

Audio obrada:

CD/DVD burneri:

Desktop:

Firewall:

Link do html stranice odakle mozete preuzeti programe --->http://pastehtml.com/view/bt4fgmyrf.html

Pogledajte prilog 232094

Prilozi

• 22534265.jpg
    22534265.jpg
    29,4 KB · Pregleda: 3
Grafička obrada i obrada fotografije:
Komunikacija:
Kompresija/dekompresija podataka:
Operativni sistemi:
Peer-2-Peer(tzv.torrent)
Programiranje:
Računalne mreže i umrežavanje / Networking:
Ostali sigurnosni softver:

Prilozi

• 22534265.jpg
    22534265.jpg
    29,4 KB · Pregleda: 0
Sistemski alati(monitoring/odžavanje):
Uredski alati:
Video Codec:
Video playeri:
Virtualizacija:
Obrada videa:
Virtual CD/DVD:
Web browseri:

Prilozi

• 22534265.jpg
    22534265.jpg
    29,4 KB · Pregleda: 1
Email/Newsreader/RSS/Chat:
Thunderbird
Claws Mail
Evolution
Kontact
Pan
Empathy
Pidgin
aMSN
Cheese
Xchat
Konversation
Akregator
Liferea
Straw

Edukacija:
GNOME education suite
KDE education project

DTP:
Scribus

Readeri:
Okular
Evince

Preglednici slika:
Eye of GNOME
Gwenview

File manageri:
PCMan File manager
GNOME commander
Krusader
Konqueror
Dolphin
Thunar
ROX-Filer

Emulacija:
DOSBox
ScummVM
Wine
E-UAE

Web editori:
Bluefish
KompoZer

Proširenje funckionalnosti desktopa za Gnome, KDE, Xfce i Window managere:

Clipboard manager:
Glipper
Klipper

Quake style terminal:
Guake
Yakuake

Ostalo:
Tomboy
Tasque
Google desktop
F-Spot
GNOME do
Beagle

Prilozi

• 22534265.jpg
    22534265.jpg
    29,4 KB · Pregleda: 3
Odlična tema...
Ako je moguće da recimo neko posatavi link programa za download uz tačan opis kakav je to program i njegova mišljenja o istom, ne bi mi se baš dopala ogromna lista free programa jer vrlo često ne znam šta je šta a ni koji program tačno mi treba...
:ok:

Odlična tema...
Ako je moguće da recimo neko posatavi link programa za download uz tačan opis kakav je to program i njegova mišljenja o istom, ne bi mi se baš dopala ogromna lista free programa jer vrlo često ne znam šta je šta a ni koji program tačno mi treba...
:ok:
Hvala. Vec sam sate potrosio na ovo,ali cim mognem cu dodati opis pored svakog programa.
Ovo je kao prvi deo,bice tu jos mnogo toga,samo detaljnije. :ok:

Slobodan softver u školama je neophodan kako bi se zadovoljili veoma važni kriterijumi obrazovnog procesa. Veoma je važno da učenici uče pomoću softvera koji mogu slobodno analizirati, proučavati, razmenjivati, menjati i testirati promenjene verzije.
Proces učenja ne bi smeo da bude opterećen isključivo restriktivnim licencnim odredbama koje smanjuju efikasnost procesa učenja. Slobodan softver je često pogrešno nazvan "besplatan softver" ili "softver bez licence". Slobodan softver ima svoju licencu koja definiše njegovu slobodu.
Udruženja profesora informatike Srbije i Linux Centar koji se bavi slobodnim softverom su kreirali sajt tako da on pretežno zadovoljava potrebe nastave iako se neki programi mogu uspešno upotrebljavati u administrativnim aktivnostima škole. Programi koji se nalaze na ovom sajtu jesu mali izbor slobodnog softvera za operativni sistem Microsoft Windows. Udruženje profesora informatike Srbije će posetiti nekoliko škola u Srbiji i pokloniti im izbor slobodnih programa na CDROM-u. Na tom CDROM-u se nalaze programi koji se instaliraju na lokalni računar. Programe možete da instalirate neograničeno te da ih slobodno kopirate i dajete drugima na korišćenje.

Link ka sajtu: http://slobodansoftverzaskole.org/

Back