Alisa u zemlji čuda

Evo Bartonove Gusjenice:

photo_33_hires.jpg

Kad smo kod rimejka...
Postoji jedan jako dobar film
o Alisi.
http://www.imdb.com/title/tt0088693/
Pre svega je mjuzikl.
Gledah ga kao klinac,
ali i ove godine ga jednom overih.
Jako dobro docarana prica,
ali Burtonovo delo jednostavno
se ne moze nazvati rimejkom.

Delo je prozeto i inspirisano elementima
iz Alise u zemlji cuda i Alise iza ogledala.
sa dobro poznatim, fabuloznim i upecatljivim
pecatom Tima Burtona.
Posve originalno.

i meni je dosta bajki, fantastike i efekata, kao sto neko rece, ali ovo je nesto sasvim drugo. mora da se gleda, i to 3D

diznijeva alisa je mozda najbolji crtani svih vremena, i ne zelim da propustim :)

najveci lik mi je gusenica

Međutim, film je prvenstveno epski i u njemu nema ni traga od nevjerovatnih čari narative Luisa Kerola.

Svi kojima se sviđa knjiga, ili koji su je barem pročitali, nesumnjivo će imati loše riječi o filmu. :think:

Bartona obozavam ...
Ne mogu da dochekam Alisu!
Chekam dvdrip, u mom selu ne radi nijedan bioskop.
Otkud en hatavej?? Vrlo smelo od nje, da prihvati ulogu pored Helene..(daj Boze da greshim)
Btw, Helena i Tim imaju dvoje dece, zajedno su od Svini Toda.. nisu u braku.

Međutim, film je prvenstveno epski i u njemu nema ni traga od nevjerovatnih čari narative Luisa Kerola.

Svi kojima se sviđa knjiga, ili koji su je barem pročitali, nesumnjivo će imati loše riječi o filmu. :think:

Meni je "Alisa u zemlji čuda" jedna od najdražih knjiga, a pročitao sam ih dosta. Recimo da sam se prepoznao u tome što si napisao, ali kako je ovde reč o prvom filmu u 3D-u koji sam pogledao, film me je jako zabavio.
Iznenadio sam se kada sam uvideo da ovde nije reč o Bartonovoj verziji književnog dela, već samo o iskorišćenim likovima iz Zemlje čuda kako bi se ispričala neka sasvim nova priča. Neka tamo Holivudska... prilagođena novoj tehnici...

Био ми досадан филм након избављења из дворца Црвене краљице. Нисам више имала снаге да пратим одлучујућу битку...

Најбољи дио ми је био кад Луди Шеширџија нуди Црвеној краљици шешире, па оно... "Фес?" xD

У сваком случају, не иде у ред најбољих Депових филмова.

meni se svideo film.
S obzirom na kritike, ocekivala sam nesto mnogo gore.

Ovako, vise mi se svidja od Vilija Vonke i Sleepy Hollow, ali je definitivo gori od Corpse bride i Velike ribe npr. Svidja mi se macak. I Dzoni Dep. I Nije sija nego vrat.

I da, ovo je film za decu bez ikakvih vecih pretenzija, i kao takav je sasvim OK. Neki kazu da ima previse efekata, da su efekti sami sebi cilj. Nema. Ima taman dovoljno za jedan bartonovski film film...

Nemam pojma, meni i mojoj pratnji se ovaj film vise svideo od Avatara. Mada ta dva filma ne mogu bas da se uporede. I ja sam veliki fan Tima Bartona. I ne studiram FDU.

NE bi trebalo da budete razočarani time da je dečji film..
Bartona sam oduvek smatrao mlakonjom
Ekranizacija Alise može da prođe samo kao dobar psiho ili horor
Iskreno, poslednje što ću gledati je Alisa.
Možda na nekom novogodišnjem programu na TV -u.

Poslednja izmena:

Back