Aleksandra Radović - od kafanske pevačice do uobražene "Zvezda"

Prvo sto moram da kazem jeste da je kod nas muzika poslednjih 20 godina u jednom velikom *****, njome vladaju sve sami mediokriteti, primitivci, sljam, soder i nepismeni.Najvece muzicke zvezde kod nas su Ceca Raznatovic i Lepa Brena, pa o cemu mi onda pricamo??!!!Rokenrol je propao:EKV su pomrli, Riblja Corba peva sve slabije i slabije pesme, Mandic se kurci u Zaovinama i dize Cecu u nebesa itd.Propala je i narodna muzika, zamenio je turbo-folk, koji mnogi brkaju sa narodnom muzikom.Prema tome, jedina nada su Aleksandra i Jelena.Evo mog objektivnog misljenja o njima:
Aleksandra:Simpaticna devojka sa jako dobrim glasom i ponekom solidnom pesmom.Neke njene pesme su slabe, ali s obzirom na jad i bedu nase muzike, to spada u kvalitetnije radove.Kamo srece da postoji nesto bolje kod nas, ali ne.
Jelena-Devojka andjeoskog glasa, koja me je prijatno iznenadila kada je otpevala prvu pesmu na Beoviziji 2005 godine
.Da se razumemo, ja o Beoviziji, Evroviziji, i slicnim sranjima mislim sve najgore, urbani Grand nista vise.Ali, ona je tada oduvala vecinu pevaca sa ovih prostora.E, kasnije je pocela da se lepi za Zeljka Joksimovica i tu nastaju problemi.Njene nove pesme nisu nesto, ali poslusajte je kako peva izvornu i stranu muziku.Meni je okej.

Skidam kapu ...... :kpozdrav: :lol: To je upravo ono o cemu sam govorila sve vreme,ali mene niko ne slusa.......:roll:
Pozz :bye:

Aleksandra Radovic ima dobar, specifican vokal, ali je cinjenica da je jako bahata i nadobudna. To joj nije prvi put. U svakom intervjuu iskoristi priliku da istakne sopstveni talenat i negira sve ostale. U Srbiji ima jako dobrih zenskih vokala u svim vrstama muzike, pa cak i u folk muzici. Tako da, iako je Aleksandra izvanredna pevacica, ipak postoji 10-15 onih koje su vokalno jace od nje. Dalja, gospodjica Radovic je vise puta pljuvala po narodnoj muzici, a kad su je molili da otpeva neku izvornu pesmu ili kafansku, i tada je odbila.
A zna se, pevanje tradicionalnih pesama je mnogo teze i zahtevnije od trotaktovnih urlajucih pesama koje ona peva. Bilo bi postenije da je priznala da ona sa svojim glasom ne bi mogla da otpeva pesme kao sto su Jutros mi je ruza procvetala ili Mito bekrijo. Ako to nije smetalo jednoj Maji Odzaklijevskoj ili Ivani Negativ, ne vidim zasto bi Aleksandri.
Pri tom, ne zaboravlja ni u jednom intervjuu da pomene kako je religiozna, a pri tom zaboravlja da je gordost veliki greh.

Aleksandra ima sjajan glas, nekoliko sjajnih pesama, ali, realno, njena muzika nije vrhunska i dobro prolazi samo zato jer je malo onih koji se bave pravom pop muzikom.

Jedna Merima Njegomir, Maja Odzaklijevska ili Ekstra Nena drze koncerte na kojima pevaju repertoar zanrova od klasike, jazza do izvorne muzike i pesama za kafanu.

Prvo sto moram da kazem jeste da je kod nas muzika poslednjih 20 godina u jednom velikom *****, njome vladaju sve sami mediokriteti, primitivci, sljam, soder i nepismeni.Najvece muzicke zvezde kod nas su Ceca Raznatovic i Lepa Brena, pa o cemu mi onda pricamo??!!!Rokenrol je propao:EKV su pomrli, Riblja Corba peva sve slabije i slabije pesme, Mandic se kurci u Zaovinama i dize Cecu u nebesa itd.Propala je i narodna muzika, zamenio je turbo-folk, koji mnogi brkaju sa narodnom muzikom.Prema tome, jedina nada su Aleksandra i Jelena.Evo mog objektivnog misljenja o njima:
Aleksandra:Simpaticna devojka sa jako dobrim glasom i ponekom solidnom pesmom.Neke njene pesme su slabe, ali s obzirom na jad i bedu nase muzike, to spada u kvalitetnije radove.Kamo srece da postoji nesto bolje kod nas, ali ne.
Jelena-Devojka andjeoskog glasa, koja me je prijatno iznenadila kada je otpevala prvu pesmu na Beoviziji 2005 godine.Da se razumemo, ja o Beoviziji, Evroviziji, i slicnim sranjima mislim sve najgore, urbani Grand nista vise.Ali, ona je tada oduvala vecinu pevaca sa ovih prostora.E, kasnije je pocela da se lepi za Zeljka Joksimovica i tu nastaju problemi.Njene nove pesme nisu nesto, ali poslusajte je kako peva izvornu i stranu muziku.Meni je okej.

Cecina i Brenina muzika svakako nije nesto najbolje i nesto kvalitetno, ali i Brena i Ceca su dobre pevacice, odlicni vokali. Brena narocito. Njoj jedna Tereza Kesovija skida kapu za glas. Druga je stvar sta ona peva. Ceca takodje, njoj je glas pomalo propao od pusenja, ali Ceca ga tonira ko Stivi Vonder :) Sad ozbiljno, nisu one ipak u istom kosu sa nekim folk pevaljkama.
Jedno su Ana Bekuta, Mira Skoric, Snezana Djurisic... To su zene sa glascinama, sta god pevale... A drugo su Seka, Goga, Tina, Jana itd.

Verovatno ste gledali emisiju na pinku gde aleksandra pljuje po čitavoj estradi smatrajući svoj glas unikatnim i dajući pravo sebi da se smatra jedinom osobom na planeti kojoj je Bog dao za pravo da peva. Mislim da joj se život sveo na njenu pesmu "brod budala" koja verovatno i govori o ličnom životnom iskustvu...

Gledala sam emisiju nisam primetila da je rekla to sto si ti naveo,...
Aleksandra Radovic ima obrazovanje i ima talenat i fenomenalan glas

a ti mozes da joj pljunes pod prozor!

Bisera Veletanlic
Beti Djordjevic
Maja ODzaklijevska
Merima Njegomir
Ivana Peters
Nada Knezevic
Jelena Tomasevic
Brankica Vasic Vasilisa
Ekstra Nena
Ana Bekuta
Tanja Jovicevic (Oktobar)
Aleksandra Kovac

na primer

razlog: Adaptibilnija boja glasa, veci repertoar, bolja tehnika....

Ali svakako mislim da je na ovom spisku i Aleksandri mesto. Cak i da se ne vrsi komparacija, cak i da su ravnopravne, ruzno je da svuda istice sama svoje glasovne kvalitete

Bisera Veletanlic
Beti Djordjevic
Maja ODzaklijevska
Merima Njegomir
Ivana Peters
Nada Knezevic
Jelena Tomasevic
Brankica Vasic Vasilisa
Ekstra Nena
Ana Bekuta
Tanja Jovicevic (Oktobar)
Aleksandra Kovac

na primer

razlog: Adaptibilnija boja glasa, veci repertoar, bolja tehnika....

Ali svakako mislim da je na ovom spisku i Aleksandri mesto. Cak i da se ne vrsi komparacija, cak i da su ravnopravne, ruzno je da svuda istice sama svoje glasovne kvalitete

Znam da Bisera ima stvarno predivne pesme,ali nikako da mi se dopadne njeno pevanje.....nekako mi se ne dopada uopste boja glasa,i po mom misljenju ima pesama koje je svojim glasom,kako da kazem,upropastila..... :sad2: Na primer,pesma "Zlatni dan" je njena pesma.....a jeste li mozda culi kako je Jelena Tomasevic otpevala tu pesmu??? Ako niste,evo vam link:

Prosto da se najezis......svaka joj cast..... :super:

P.S.-Pa NARAVNO da se Aleksandra uklapa sa njima i da joj je mesto na tom spisku,jer bez obzira sta su ovi ljudi iznad govorili,cinjenice (a i uvo) kazu da je Aleksandra izvrsna pevacica,i o tome nema rasprave.

Pozdrav :bye:

Aleksandra Radovic ima dobar, specifican vokal, ali je cinjenica da je jako bahata i nadobudna. To joj nije prvi put. U svakom intervjuu iskoristi priliku da istakne sopstveni talenat i negira sve ostale. U Srbiji ima jako dobrih zenskih vokala u svim vrstama muzike, pa cak i u folk muzici. Tako da, iako je Aleksandra izvanredna pevacica, ipak postoji 10-15 onih koje su vokalno jace od nje. Dalja, gospodjica Radovic je vise puta pljuvala po narodnoj muzici, a kad su je molili da otpeva neku izvornu pesmu ili kafansku, i tada je odbila.
A zna se, pevanje tradicionalnih pesama je mnogo teze i zahtevnije od trotaktovnih urlajucih pesama koje ona peva. Bilo bi postenije da je priznala da ona sa svojim glasom ne bi mogla da otpeva pesme kao sto su Jutros mi je ruza procvetala ili Mito bekrijo. Ako to nije smetalo jednoj Maji Odzaklijevskoj ili Ivani Negativ, ne vidim zasto bi Aleksandri.
Pri tom, ne zaboravlja ni u jednom intervjuu da pomene kako je religiozna, a pri tom zaboravlja da je gordost veliki greh.

Aleksandra ima sjajan glas, nekoliko sjajnih pesama, ali, realno, njena muzika nije vrhunska i dobro prolazi samo zato jer je malo onih koji se bave pravom pop muzikom.

Jedna Merima Njegomir, Maja Odzaklijevska ili Ekstra Nena drze koncerte na kojima pevaju repertoar zanrova od klasike, jazza do izvorne muzike i pesama za kafanu.

Сагласан потпуно :hvala:

Међутим, како данас може свако да снима песме, да пева, да се јавно представља са песмама у којима су главне теме разни доњи и горњи веш, преваре и отворени позиви на секс, онда и понекад дам за право певачима који знају да певају, да буду надобудни и да се поставе изнад оног ко само блати музику.

Znam da Bisera ima stvarno predivne pesme,ali nikako da mi se dopadne njeno pevanje.....nekako mi se ne dopada uopste boja glasa,i po mom misljenju ima pesama koje je svojim glasom,kako da kazem,upropastila..... :sad2: Na primer,pesma "Zlatni dan" je njena pesma.....a jeste li mozda culi kako je Jelena Tomasevic otpevala tu pesmu??? Ako niste,evo vam link:

Prosto da se najezis......svaka joj cast..... :super:

P.S.-Pa NARAVNO da se Aleksandra uklapa sa njima i da joj je mesto na tom spisku,jer bez obzira sta su ovi ljudi iznad govorili,cinjenice (a i uvo) kazu da je Aleksandra izvrsna pevacica,i o tome nema rasprave.

Pozdrav :bye:

Znam Jeleninu verziju, ali mi je Biserina mnogo bolja. Naravno, Bisera nikad ne bi mogla izvorne pesme otpevati tako dobro kao Jelena i Jelena je kompletniji pevac u tom smislu od Bisere. Ali, Bisera je skolovala glas i to sto se tebi ne dopada njeno pevanje stvar je afiniteta. Ona ima savrsenu jazz i blues tehniku kao mozda nijedna pevacica ovde (izuzev Nade Pavlovic, ali ona vec godinama nije nasa)....
Ali Zlatni dan mi niko nikad nije otpevao kao Bisera. Naravno, to zavisi od ukusa.

Tako i za Aleksandru. Zaista je stvar ukusa. Ja je postujem, ali i njene mogucnosti su ograniceno zanrom i to jeste nedostatak. Ali, naravno, svaka cast. Trenutno je u samom vrhu nase estrade i ja je rado cujem i pratim sta radi.

Gledala sam emisiju nisam primetila da je rekla to sto si ti naveo,...
Aleksandra Radovic ima obrazovanje i ima talenat i fenomenalan glas

a ti mozes da joj pljunes pod prozor!
da,da,a ti posle mozes i da joj obrises tu pljucu :per: To ti je inace i posao,zar ne?:hahaha::rotf::rotf::rotf:
Obozavam ove napaljene fanove Tv Stinka i ostale sund seljacije....:mrgreen:

P.S.
Jos jedna nakaza za "ignore" STAVLJAM I TO ODMAH!!! :mrgreen:

da,da,a ti posle mozes i da joj obrises tu pljucu :per: To ti je inace i posao,zar ne?:hahaha::rotf::rotf::rotf:
Obozavam ove napaljene fanove Tv Stinka i ostale sund seljacije....:mrgreen:

P.S.
Jos jedna nakaza za "ignore" STAVLJAM I TO ODMAH!!! :mrgreen:

Uf uf uf bas me zabole ***** sto ces da me stavis na ignore

mozes jos 10000000000 njih da stavis na ignore i
to sve one koji nemaju isto misljenje kao ti ...

Uvek sam mrzela ovakve koje cim nemas isto misljenje kao i on odmah stavljaju na lomacu

a ni sami nisu svesni koliko su povrsni i debilni !!!

Uf uf uf bas me zabole ***** sto ces da me stavis na ignore

mozes jos 10000000000 njih da stavis na ignore i
to sve one koji nemaju isto misljenje kao ti ...

Uvek sam mrzela ovakve koje cim nemas isto misljenje kao i on odmah stavljaju na lomacu

a ni sami nisu svesni koliko su povrsni i debilni !!!

reche neko ko napljuva nekog ko je izneo svoje mishljenje...:hahaha:

Aleksandra Radovic je dobra pjevacica i veoma kulturna i umiljata osoba.Ne znam zasto je napadate da li je u pitanju njeno politicko opredijeljenje ili nesto drugo.Gdje takva osoba da pjeva u kafani i ako je pjevala sigurno nije od miline izasla da pjeva u kafani.Ne vjerujem da je pjevala u kafani narodne pjesme.Ona je obrazovana pjevacica.
Glas Aleksandre Radovic podsjeca na Anactasia voice.Samo joj trebaju naocare.

Ma ima ona naočare, samo ih ne nosi. :D

Nekad (dok je bila kafanska pevačica) i ... sad (kad se profinila)! :cool:

Ma sta ste zapeli za kafansku pevacicu?! Kafanska pevacica,pa kafanska pevacica.... :dash: pa sta ako je bila kafanska pevacica?! Svi ste vi pametni i velika gospoda,pa sad ste nasli da ocenjujete i osudjujete osobe koje su stvarno uspele u zivotu....ti je cist prostakluk...... :evil: Zena je zaradjivala za zivot,i kad je dobila priliku - probila se i postala zvezda......I STA S TIM?! A znate da slusate Zvezde Granda,gde 90% njih i dalje radi pod satorima..... :roll: bar ja to znam,verujte mi......ljudi na razlicite nacine zaradjuju novac za zivot,i to nije smesno,niti sramota......tako da....... :roll:

Back