Александар Вучић: Србија не може да постане чланица ЕУ док не реши односе са Приштином

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Да ли сте за размену - Косово за чланство?

• Ukupno glasova
    25

Droid

Legenda
Poruka
51.846

Александар Вучић: Србија не може да постане чланица ЕУ док не реши односе са Приштином, нико не треба било кога да лаже и обмањује по том питању

1652558761612f51eeadaa6938449990_w640.jpg
https://www.rts.rs/page/stories/ci/...cic-pristina-vasingtonski-sporazum-bled-.html

"Брине ме информација да они 4. септембра крећу у нову акцију да буду признати у међународним организацијама. Наше је да се припремимо за то", казао је Вучић новинарима после учешћа на панелу у оквиру Бледског стратешког форума.

Српски председник је рекао да се на Бледу није састао са премијером тзв. Косова Аљбином Куртијем, већ да га "видео са бине", и додао да вероватни "сви чекају да се заврше локални избори у Приштини".

+++++++++++++++++++++++++

Па нека не улазимо у Европску содомистичку унију! А која је то Унија добра донела! Јако ме то подсећа на унијаћење.
Зар треба да усвајамо њихове болштине као вредности. И ово мало што је прошло уништава наш народ. Шта нас тамо чека осим погрома? Знамо ми колико нама добра мисле Немачка и Аустрија. Имали смо прилике да се у историји уверимо.

Poslednja izmena od moderatora:
Rezimski Alo , sta gura , slucajnost neka :lol:

SRBIJA ĆE IMATI ODREŠENE RUKE DA MENJA GRANICE Tako će biti rešeno kosovsko pitanje​

Kosovo onlajn/Alo!
KiM
01.09.2021

12:07
0

Profesor Centra za geopolitiku Univerziteta Kembridž Timoti Les u intervjuu za Kosovo onlajn naveo je da će Crna Gora, BiH i Kosovo na kraju pristupiti inicijativi "Otvoreni Balkan", ali i da će odsustvom članstva u EU Albanija i Srbija dobiti odrešene ruke da "pričaju" o promeni granica i da će se na taj način rešiti kosovsko pitanje

https://www.alo.rs/kim/aktuelnosti/...ice-tako-ce-biti-reseno-kosovsko-pitanje/vest

Ako deli penzosima po 20 000 pred izbore onda ce moci nekih 50 000 pred referendum ...
Moze bukvalno da napravi sta hoce od ove zemlje ... samo mu treba jos 10 godina ...
Vučić godinama priča o raznim referendumima i to ne samo po pitanju Kosova i nijedan nije održao. Deluje mi da referendum može teže da kontroliše nego izbore. Ipak tu postoji neka razlika. Za izbore je lakše praviti propagandu i kampanju jer tu imaš niz opštih pitanja a kod referenduma imaš jedno pitanje.

Ako deli penzosima po 20 000 pred izbore onda ce moci nekih 50 000 pred referendum ...
Moze bukvalno da napravi sta hoce od ove zemlje ... samo mu treba jos 10 godina ...
Rekoh ja, bez staraca nema udaraca.

Vučić: Kosovo od 4. septembra kreće u lobiranje​

https://www.slobodnaevropa.org/a/vucic-kosovo-lobiranje-vašingtonski-sporazum-/31438631.html

Godišnjica Trampovog penkala.

„Dakle u potpunosti zaustavljaju dalju implementaciju Vašingtonskog sporazuma i dogovora koje smo imali. To će uneti dodatnu nestabilnost u region, a naše je da se pripremimo i odgovorimo na to“, poručio je Vučić.

Patološka lažovčina strikes again. U sporazumu piše isto ovo što i u nastavku teksta

Vašingtonskim sporazumom od 4. septembra 2020. godine o normalizaciji ekonomskih odnosa Srbije i Kosova, Kosovo se složilo sa jednogodišnjim moratorijumom na traženje članstva u međunarodnim organizacijama, dok se Srbija saglasila da na godinu dana odustane od kampanje za povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti ili traženja od drugih država da ne priznaju Kosovo.

Dakle, Kosovo se obavezalo da godinu dana neće aplicirati u međunarodne organizacije. Godinu dana prolazi 4. septembra. Dakle ne zaustavljalju implementaciju sporazuma, ne krše dogovor, ispoštovali su ono što je dogovoreno i što piše u sporazumu.

Nego, jel reko lažovčina hoće li Srbija sad da lobira protiv tih njihovih kandidatura?

"Ако признамо Косово примиће нас у ЕУ" је лажна дихотомија.

Свакако је добро да Србија и Косово међусобно размене признања, јер то је добро за регион.

Али обе државе морају да испуне много других квоцијената, од којих су миљама далеко. Поштовање права, независност судства, слободни избори, транспарентност државе, функционална легислатива, независни медији, то је у обе државе научна фантастика, а на Косову је и слабо поштовање права мањина.

С тим у вези, ако Србија сутра призна Косово, не би је прекосутра примили у ЕУ.

"Ако признамо Косово примиће нас у ЕУ" је лажна дихотомија.

Свакако је добро да Србија и Косово међусобно размене признања, јер то је добро за регион.

Али обе државе морају да испуне много других квоцијената, од којих су миљама далеко. Поштовање права, независност судства, слободни избори, транспарентност државе, функционална легислатива, независни медији, то је у обе државе научна фантастика, а на Косову је и слабо поштовање права мањина.

С тим у вези, ако Србија сутра призна Косово, не би је прекосутра примили у ЕУ.
Pitanje je da li bi i tada primili.
Recimo kada su primali Poljsku i Madjarsku one su tada bile demokratije a sada idu ka autokratiji. EU je verovatno postigla maksimum što se tiče proširenja i više je moguće da jednog dana Madjarska i Poljska izadju iz EU nego da neki Balkanosi udju da bi posle guslali kako će izaći kao ovi. Za Zapadni Balkan je odredjena neka mini unija kao hodnik ispred EU koja će biti saveznička i to je sve.

Pitanje je da li bi i tada primili.
Recimo kada su primali Poljsku i Madjarsku one su tada bile demokratije a sada idu ka autokratiji. EU je verovatno postigla maksimum što se tiče proširenja i više je moguće da jednog dana Madjarska i Poljska izadju iz EU nego da neki Balkanosi udju da bi posle guslali kako će izaći kao ovi. Za Zapadni Balkan je odredjena neka mini unija kao hodnik ispred EU koja će biti saveznička i to je sve.

Пожурили су да приме Источну Европу да тамо опет не би порасле Проруске Струје. Али има ту још нечега.

Сличности Западне и Источне ЕУ су много веће од разлика. Разлике су настале у последњих неких 7 година, кад смо ми Миленијалци и Зумери постали битан политички глас у ЕЕЗ. Пре је запад био мало друштвено либералнији од истока али доста конзервативнији него данас, тако да нема неке огромне разлике између Бумера и иксера са обе стране Гвоздене Завесе. Наиме, Вестернбумери су расисти и хомофоби и донекле националисти, и онда су народи истока сматрали да су ти фашистички квалитети ти које Западњаке чине моћним.

"Какви дивни и озбиљни људи", мислио је рецимо Јарослав Качински о, на пример, Јошки Фишеру и његовим пајташима. "Има и ми тако озбиљни да будемо, па ћемо да процветамо".

Али онда се испоставило да је целокупна Миленијал генерација (87-о и млађе) у ЕУ на ЛГБТКју+ спектру, а уз то и да су савезници народа од боје.

"Ма овај Запад је полудео, све п-едери и ч-амуге. Шта ћемо сада, јадни ми? На Западу чека обрезани да нам ј-ебе ћерке а п-едери синове а на истоку Руја Рус хоће проверено да нам ј-ебе ћерке. Шта ћемо бре сад?"

И онда су Качински и Земан рекли "Ма море да направимо Моћну Вишеградску Унију" а Орбан је размишљао по принципу "Бољи су они што хоће да ј-ебу само ћерке", као Библијски Лот, па се подао Клутину. Е сад, Миленијалци и Зумери у тим источним ЕУ државама исто више воле Дилдо од Нације, али је проблем у томе што су мањина јер су то старачка друштва, па их бумери прегласавају. Тако да, неће бити никаквих иступања из ЕУ.

Међутим, у погледу на народе Западног Балкана, у Европи влада одређени Расизам, на фазон "Јој ево их опет ови Срби са робијашком кратком косом у тренеркама, сад ће да нас смарају, не пуштај бре то у ЕУ".

Е због тог расизма нам је признато чланство у Елитном Клубу "Народа од боје", којем ја поносито припадам!

1630513081233.png

Ja i dalje verujem da je dugoročni plan EU da Zapadni Balkan bude u EU. Možda sad nemaju popularnu podršku za to usled bojazni od nacionalista i novog Bregzita, ali i dalje im je to na agendi. To je najbolji način da se kontinent osigura od nekih eventualnih sukoba ovde i naravno malignog rusokineskog uticaja.

Ако је неко остао још у Србијама да 'оће у ЕУ - онда ок (не за КиМ него за причу о ЕУ уопште). :D
------------
нпр. да нађе компромисно ријешење са монархистима :malav: (неће да послуша народ)

Ja i dalje verujem da je dugoročni plan EU da Zapadni Balkan bude u EU. Možda sad nemaju popularnu podršku za to usled bojazni od nacionalista i novog Bregzita, ali i dalje im je to na agendi. To je najbolji način da se kontinent osigura od nekih eventualnih sukoba ovde i naravno malignog rusokineskog uticaja.

То би било ФАНТАСТИЧНО

Али проблем је што је ЕЕЗ сад немачка бирократска катастрофа, одласком УК изгубила се спонтаност.

Рецимо Тони Блер је озбиљно 2004. хтео да прими СРЈ у ЕУ, на фазон, што да не мои ви?

Али Немци траже 897 страна са Апостил Печатом да би те погледали, тако им функционише систем.

Уз то, Французи, Немци, Бенелукшани али и Чехословаци и Пољаци гледају не само на Балкан, већ и на рецимо Грчку, Шпанију и Португал као на Цигане.

ЕЕЗ је осмишљена као Резурекција Царста Карла Великог, и отприлике је остала на том нивоу ментално али је само наставила да апсорубује нове територије без да их Асимилује.

То би било ФАНТАСТИЧНО

Али проблем је што је ЕЕЗ сад немачка бирократска катастрофа, одласком УК изгубила се спонтаност.

Рецимо Тони Блер је озбиљно 2004. хтео да прими СРЈ у ЕУ, на фазон, што да не мои ви?

Али Немци траже 897 страна са Апостил Печатом да би те погледали, тако им функционише систем.

Уз то, Французи, Немци, Бенелукшани али и Чехословаци и Пољаци гледају не само на Балкан, већ и на рецимо Грчку, Шпанију и Португал као на Цигане.
Izostavio si Rumuniju i Bugarsku. Na nas ( Srbe i Hrvate) gledaju
cak kao i na gospodu u poredjenju sa Rumunima i Bugarima.
A i mnogo je Cigana stvarno i doslo iz te dve zemlje.

Izostavio si Rumuniju i Bugarsku. Na nas ( Srbe i Hrvate) gledaju
cak kao i na gospodu u poredjenju sa Rumunima i Bugarima.
A i mnogo je Cigana stvarno i doslo iz te dve zemlje.

Мислим да Румунију и Бугарску не региструју стварно, али свакако у негатвном контексту.

Хрватску повезују са морем па воле.

Србија, па... Овде код мене у Брауншвајгу већина није стварно чула за њу.

Back