qvey
Aktivan član
- Poruka
- 1.001
Ja koliko znam Aleksandar nije bio Hrom nego zdrav u ruke i noge..Aleksandar je bio pe*er.Jos losije je to sto je bio Grk,onda Rom....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja koliko znam Aleksandar nije bio Hrom nego zdrav u ruke i noge..Aleksandar je bio pe*er.Jos losije je to sto je bio Grk,onda Rom....
У популарној култури, и кроз филмове и кроз литературу, лик Александра је подобро романтизован. Нема сумње да у питању јесте била изванредна и фасцинантна личност, али и његово дјело није без гријеха.
Освајање Тира након шестомјесечне опсаде 332.године п.н.е. је обиљежио један од највећих грађевинских подухвата у историји. Како је Тир био смјештен на острву, тешко приступачан, изграђен је насип дужине 800 метара и ширине око 70 метаеа.
Браниоци и поносни становници Тира су ипак пружили снажан и жесток отпор, храбро су бранили свој град од освајача
Што је разгњевило Александеа. По паду и освајању Тира услиједила је одмазда и бестијалан масакр. Различити аутори избосе различите податке о ратмјеру одмазде, Аријан пише да је масакрирано и на свиреп начин убијено 8.000 сттановника Тира а 30.000 одведено у робље. Други аутори износе друге бројеве, но извјесно размјери покоља су били и за ондашње стандарде преко сваке мјере.
Istina živa, ja mu vid'o krštenicu.Ako niste znali kako se čuveni vojskovođa Aleksandar Makedonski prezivao, evo ga odgovor , prezime mu je Karanović
Oduvek je bilo jasno da je Aleksandar ime Slovenskog porekla, i oduvek je bilo jasno da je Makedonski mu bio samo nadimak, ali puno ime i prezime mu je Aleksandar Karanović tako da je i to jasno
Ako niste znali kako se čuveni vojskovođa Aleksandar Makedonski prezivao, evo ga odgovor , prezime mu je Karanović
Oduvek je bilo jasno da je Aleksandar ime Slovenskog porekla, i oduvek je bilo jasno da je Makedonski mu bio samo nadimak, ali puno ime i prezime mu je Aleksandar Karanović tako da je i to jasno
То је тактика, да му пола војске не би побегло кући још пре него што је пресекао Гордијев чвор.Meni je ovde najviše zapalo za oči da je bio uspešan vojskovođa jer je patentirao vođenje žene i dece sa vojskom.