Nikita Kulganov
Buduća legenda
- Poruka
- 37.908
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Битка код Гаугамеле.Која је најпознатија битка Александра Великог? Његова највећа победа?
Битка код Гаугамеле.
![]()
По мени, Александар је био велики војсковођа, стратег и храбар човек. Не сматрам га никаквим чаробњаком, а још мање човеком чије име треба изговарати са дивљењем.
Мој однос према њему добро осликава ова икона Св Сисоја Великог, који је живео на прелазу 4. и 5. века. Једном приликом Сисоје је посетио гроб Александра Великог и видео је да су од највећег освајача и владара света остале само суве кости и прашина. Питање које се намеће је у вези са овом иконом је "Ко је заиста велики? Онај који војском побеђује народе или онај који постом, молитвом, понизношћу побеђује страсти?"
nije "tobožnje" , jer Grcija kao takva ne postoji sve do tog 19 veka postoji samo hellada gradovi državeтобожњем непостојању Грка и одвојености у односу на
Добро па?nije "tobožnje" , jer Grcija kao takva ne postoji sve do tog 19 veka postoji samo hellada gradovi države
Добро па?
pa _postavio si pitanje i kada dobiješ odgovor , nešto ti nije po volji i drsko postavljaš to _dobro pa _, čime širiš mržnju i namećeš se ,pa nemoj da se praviš mangup , eto to , na dobro pa,А шта треба да значе ове објаве о тобожњем непостојању Грка и одвојености у односу на античке Македонце из 19-вековне пројекције са Александром Великим!
neće da je dobro, pa i ja se čudim kako Grcija polaže pravo na Aleksandar Makedonski , ako su oni Grci , a on Makedonac, to je ono paДобро па?
Питао сам ко нормалан данас сматра да Грци нису постојали тада, и какве везе то има са Александром Великим.Према коме мржњу?pa _postavio si pitanje i kada dobiješ odgovor , nešto ti nije po volji i drsko postavljaš to _dobro pa _, čime širiš mržnju i namećeš se ,pa nemoj da se praviš mangup , eto to , na dobro pa,
i šta ćeš sad , jer ako počnem kao ti na svaki tvoj post sa _dobro pa , ostaćeš ovde u vremenu istorije
Него ко треба да полаже право на њега?neće da je dobro, pa i ja se čudim kako Grcija polaže pravo na Aleksandar Makedonski , ako su oni Grci , a on Makedonac, to je ono pa
ja sam normalan i smatram da Grci , sa dužnim poštovanjem, u to vreme nisu postojaliПитао сам ко нормалан данас сматра да Грци нису постојали тада
to se i ja pitam , kakve veze imaju Grci sa Aleksandrom Makedonskimкакве везе то има са Александром Великим