Aleksandar Rankovic - lik i delo

Kako vidite ulogu Leke Rankovica u nasoj istoriji?

• Ukupno glasova
    39
  • Anketa je zatvorena .
Aleksandar%20Rankovic.jpg

OZNA SVE DOZNA!!!

Bio kiridžija po zanimanju,posle se dokopao vlasti i ubijao sve za koje je mislio da mu stoje na putu,njemu i njegovom šefu - Josipu Franje Broz.Broj njihovih žrtava nikad nije utvrđen.Ranković je bio psihopata i ubica.Treba ga iskopati iz aleje velikana i baciti u neku septičku jamu gde mu i jeste mesto pored Josipa Broza Franjinog.

chuo sam da je on drzhao shiptare pod kontrolom i time gurnuo prst u oko brozu koji je insistirao na naseljavanju shiptara iz albanije na srpskoj zemlji, navodno ga je broz bash zato smenio. e sad neko upuceniji bi mozhda mogao vishe da kazhe o tome, mozhda je u pitanju samo josh jedna komunistichka izmishljotina

Bio kiridžija po zanimanju,posle se dokopao vlasti i ubijao sve za koje je mislio da mu stoje na putu,njemu i njegovom šefu - Josipu Franje Broz.Broj njihovih žrtava nikad nije utvrđen.Ranković je bio psihopata i ubica.Treba ga iskopati iz aleje velikana i baciti u neku septičku jamu gde mu i jeste mesto pored Josipa Broza Franjinog.

-Nije bio kiridzija, vec abadzija.
-Ubijao je samo narodne neprijatelje i one koji su u ratu saradjivali sa okupatorom.
-Nije bio nikakav psihopata.
-Iz Aleje velikana ga niko ne moze i nece izbacivati, to je tvoj sanak pusti.

chuo sam da je on drzhao shiptare pod kontrolom i time gurnuo prst u oko brozu koji je insistirao na naseljavanju shiptara iz albanije na srpskoj zemlji, navodno ga je broz bash zato smenio. e sad neko upuceniji bi mozhda mogao vishe da kazhe o tome, mozhda je u pitanju samo josh jedna komunistichka izmishljotina
Ma Tito nije znao uistinu šta se dešava na Kosmetu. Te priča kako je on kolonizirao Kosmet sa Aljbancima zato što je Enver Hodža bio njegov prijatelj, ne pije vodu... Jedina kolonizacija koju je Tito sproveo je dovođenje Krajišnika i Bosanaca u Vojvodinu i etničko čišćenje banatskih švaba.
On je mnogo verovao Leki i priznavao svaku njegovu odluku.
Raskol između Tita i Leke se desio kada je onaj gov-nar Stevo Krajačić napunio Titu glavu kako ga Leka prisluškuje. To jeste bilo tačno, UDBA je imala mikrofone svuda po belom dvoru, ali Leka je to činio iz najboljih namera.
Međutim nakon plenuma taj isti Stevo Krajačić je postavio mikrofone u klonju i u spavaću sobu Titu. Tito nakon toga nije mogao da prdne bez znanja Udbe.
Nije ovo moja pričica, ovo je Joška ispričao kad je bio gost na televiziji Košava.

To kakav je bio Rankovic je sada bitno kao kisa koja je pala 15.avgusta 1978. Citava komunisticka bulumenta je zavila Srbiju u crno i ubila nacionalnu svest,dok su je neki drugi narodi SFRJ brizljivo hranili i zalivali,sve to da bi se desilo ono sto se desilo devedesetih ..

rankovića su morali da uklone jer je jedini štitio interese srba i to najviše na kosovu i metohiji i zato je smetao ostalim
bratskim narodima na čelu sa drugom titom...

rankovića su morali da uklone jer je jedini štitio interese srba i to najviše na kosovu i metohiji i zato je smetao ostalim
bratskim narodima na čelu sa drugom titom...
U prethodnom postu sam objasnio zašto je Leka uklonjen(na neki način).
Prvo Leka nije bio nacionalista među komunistima kao što je to recimo bio Krcun. Leka je bio pravi ortodoksni komunista. Možda su hrvati u njegovim centralističkim težnjama videli srpski nacionalizam ebe li ga... :think:

Nista specijalno, ali cenim sto se izdigao iznad te komunske dogmne i nije tolerisao Arbanase kojima su komunci dali krila da se bune protiv Srbije iako su vecinski bili uz okupatora.
Eto još jednog pogrešnog tumačenja Leke. Dakle ako je pomagao Srbe i sprečavao secesionizam na Kosmetu on se "uzdigao od komunističke dogme". Potpuno netačno.
Leka je bio najortodoksniji komunista od svih. Krajnje pero u levom krilu.
Rekao sam da su mnogi secesinistički i nacionalistički faktori među Hrvatima i Slovencima njegovu težnju za ukidinje autonomija republika i stvaranja jake centralne vlasti, videli odnosno pokušali da prikažu kao srpski hegemonizam, što je čista glupost.

Eto još jednog pogrešnog tumačenja Leke. Dakle ako je pomagao Srbe i sprečavao secesionizam na Kosmetu on se "uzdigao od komunističke dogme". Potpuno netačno.
Leka je bio najortodoksniji komunista od svih. Krajnje pero u levom krilu.
Rekao sam da su mnogi secesinistički i nacionalistički faktori među Hrvatima i Slovencima njegovu težnju za ukidinje autonomija republika i stvaranja jake centralne vlasti, videli odnosno pokušali da prikažu kao srpski hegemonizam, što je čista glupost.

Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku ВЛАЙКО.
Bravo momcino!

Nemam neki poseban stav, ali sam svestan da je on jedan od retkih koji su se u samom komunističkom establišmentu istinski borili, svesno ili nesvesno za prava Srba... Nzm koja je bila njegova uloga u proterivanju folksdojčera, ali je svakaka, ako ništa drugo, a onda jedan od retkih Srba na samom vrhu kom establišmenta !

Vrlo svesno podgrevana zabluda,you are what you are,Nikakvo dobro nisu ni on ni Krcun ni drugi srpski komunisti donosili srpskom narodu.Svima njima je ideologija bila iznad svega drugog,a naročito iznad bilo kakve nacionalne svesti.To što se spominje kako je bio "čvrste ruke prema Šiptarima" je priča koja treba da zabašuri činjenicu da je takav isti bio i prema Srbima koji nisu prihvatali sa oduševljenjem komunizam.

Back