Aleksandar Jovanović Ćuta se odrekao poslaničkog imuniteta

Duskwood

Veoma poznat
Poruka
10.288

Aleksandar Jovanović Ćuta se odrekao poslaničkog imuniteta​

https://www.danas.rs/vesti/politika/aleksandar-jovanovic-cuta-se-odrekao-poslanickog-imuniteta/

Ekološki ustanak saopštio je danas da je skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, na osnovu zahteva Trećeg osnovnog tužilaštva, doneo odluku kojom se potvrđuje da poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta u slučaju postupka povodom incidenta na Savskom nasipu ne koristi poslanički imunitet.

U saopštenju je navedeno da je Treće osnovno tužilaštvo uputilo dopis Odboru kojim je tražilo da se konstatuje da se Jovanović nije pozvao na imunitetu u postupku koji se vodi povodom događaja na Savskom nasipu i da je predsednik Odbora Milenko Jovanov doneo odluku kojom to potvrđuje.

Jovanović je bio sa građanima na Savskom nasipu „u odbrani javnog dobra i sprečavanju dalje devastacije priobalja, kada je došlo do verbalnog i fizičkog koškanja sa pripadnicima policije“, navedeno je u saopštenju.

Ekološki ustanak je istakao da taj slučaj još jednom pokazuje da su poslanici dužni da budu uz građane, a ne iznad zakon i da odbrana javnog interesa ne može biti tretirana kao prekršaj, već kao odgovorna građanska dužnost.
---

Svaka cast.

Ebo te, kad citam ovakve vesti ne mogu vise ni da se glupiram, toliko materijala za cinizam i ironiju , da vise se covek zamori...
Tacno sve suprotno od pameti , i od logike, sve je ruganje Srbima...bas sve...i zivot i ljubav i odgovornost i ne znam da li da kazem postenje...vise ne smem to da pomenem, tek onda cela recenica dobija totalno smehotresnu notu...i kontekst...

Za njega sam oduvek imala utisak da je u sve ušao iskreno i od srca.
To ne može da se folira, zato ga interešdžije i kleveću.

Imala sam juče interesantan slučaj:
Kasnije sam se vraćala s posla, zahladnelo je, u gradu kolaps i zaustavim taxi.

Kako smo krenuli taksista je počeo da histeriše, a da ja nisam ni reč rekla sem adrese gde da me vozi:
- hoćete vi zeleni, plavi, kako li se već nazivate, jednom da ustanete protiv ovog zagađenja, podavićemo se, svi imate po 3 automobila, vidi ove kretene kako voze...

Srećom brzo dođosmo do moje kuće ali mi ostade nejasno kako je on to na neviđeno i neznano mene svrstao u te zelene, a da sama nisam ni pisnula?!

Back