Aleksandru Kavčiću, filantropu koji je u poslednje vreme sakupio oko 100 miliona dinara pomoći prosvetnim radnicima u Srbiji, dozvoljeno je da uđe u Srbiju, pošto je prvo zadržan na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, potvrđeno je iz njegove Fondacije Alek Kavčić za „Vreme“.
„Profesoru je dozvoljeno da uđe u zemlju, ali nismo dobili razlog zašto je prvobitno zadržan“, kaže za „Vreme“ advokatica Ljiljana Borović Marjanović.
Kako dodaje, ovo nije prvi put da je profesor Kavčić zadržan na aerodromu u Beogradu, ali prvi put je odveden u posebnu sobu.
„Ovo je već treći put kako prelazim granicu da su me uhapsili. Voleo bih da čujem zašto“, kazao je Kavčić. „Svi policajci kažu – nisam ja kriv, tako je odredio kompjuter. Pa bih voleo da znam ko je programirao taj komjuter.“
Fondacija Alek Kavčić sakupila je oko 100 miliona dinara pomoći za prosvetne radnike.
Advokatica Borović Marjanović kaže da se nada da to nije razlog njegovog zadržavanja.
„Ja ne želim da verujem da ovo ima veze sa njegovom pomoći prosvetnim radnicima“, kaže Borović Marjanović.
Piše Vreme