Albanski revizionizam

Interesatno da se ovde ljudi rugaju ovom opicenom Albancu, koji se istorijom bave na isti nacin kao i on, samo sto vide i Srbe gde ih nema, kao sto on vidi albance gde ih nema.
Не наравно. Овај албанац се само наставља на ББ школу а све то су му омогућили београдски историчари. Да немамо катастрофалне историчаре од Руварца на овамо (част изузецима) ни многих ствари као што су ове не би ни било.

Albanski istoričar: "Nemanjići su ilirskog porekla, srpska nacija nastala tek u 19. veku"

Albanski istoričar Jusuf Budžovi izjavio je da je dinastija Nemanjića bila ilirskog porekla, a da je srpska nacija formirana u 19. veku.

Prizren/Foto: Depositphotos/mlehmann

"Nemanjići su hrišćansko-dardansko pleme, ilirskog porekla", istakao je Budžovi u emisiji "Presing" na prištinskoj televiziji T7, prenosi Gazeta Ekspres.

"Srpska nacija je formirana u 19. veku, nakon što su formirali jezik. Srbi nemaju istoriju", naveo je Budžovi.

Takođe je govorio o dinastiji Nemanjića "koja je vladala Dardanijom tokom srednjeg veka", u periodu od 1166. do 1371.

Budžovi je poručio da je došlo vreme za suočavanje sa velikom srpskom propagandnom ideologijom.

Naglasio je i da su Srbi uplašeni jer je njegova knjiga "Kosovo" prevedena na engleski jezik.

Priština/Foto: depositphotos/dbajurin

"Srbija se prvi put suočava sa mišljenjem albanskog istoričara koji ruši te okvire velikosrpske misli. Oni reaguju, ali to su činjenice koje su falsifikovali i plaše se njihovog javnog izlaska. Uplašeni su jer je knjiga 'Kosovo' prevedena na engleski jezik", istakao je Budžovi.

Naveo je da se bitka sa velikim srpskim lažima, iza kojih stoji Srpska pravoslavna crkva, i dalje nastavlja.

"Takođe sam čuo izgovore od kosovskih akademika, to su nenaučne stvari, jer to nisu samo emisije. Srpska istorija je u poslednjih 100 godina, pored genocidnih projekata, objavila i 24 knjige koje su takođe prodate u SAD", dodao je Budžovi.

Prema njegovim rečima, moraju da imaju naučne kompetencije i da se ne boje.

"Ono što je uradila srpska istoriografija, dugo smo živeli sa tim značenjima kao da, na primer, Bizmark ne poznaje albansku stvarnost. Uvođenje Kosova kao alternativne istorije dovelo je do odlaska četiri srpske akademske knjige. Na primer, Novaković koji govori o istoriji", istakao je Budžovi, prenosi Kosovo onlajn.

https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2020&mm=11&dd=19&nav_id=1766775
Albanski revizionizam je ideja da su Albanci potomci Ilira i da su bili pre Srba na Balkanu. Ovo što si postavio kao "revizionizam" ustvari je novokomponovano ludilo naslonjeno na revizionizam jer naši istoričari nemaju snage da mu se suprotstave već 100 godina.

Dakle, revizionizam je kurs koji je već 100 godina nametnut kao mejnstrim.

Dakle, šta autor tem ovde podmeće? Revizionizam podrazumeva kao normalno, a totalni idiotluk proglašava za revizionizam. Ne znam da li postoji posebno ime u retorici za tu logičku podvalu.

Poslednja izmena od moderatora:
мо наставља на ББ школу а све то су му омогућили београдски историчари. Да немамо катастрофалне историчаре од Руварца на овамо (част изузецима) ни многих ствари као што су ове не би ни било.

Ovde pises ko po obicaju gluposti.

Koji BB skolac tvrdi da su Nemanjici Albanci.

Ovde pises ko po obicaju gluposti.

Koji BB skolac tvrdi da su Nemanjici Albanci.
Кад не умеш ни да прочиташ шта сам написао немој ни коментарисати и не вређај.
ББ школа је омогућила албанцима да иду овако далеко јер су њухови радови на корак од овога, албанци су само наставили.

Прочитај шта о албанцима кажу наше званичне историјске књиге, уџбеници итд, погледај колико је то далеко од истине и колико је близу онога шта албанци тврде. А следећи корак ће бити да нас врли професори са ФФ убеђују како постоји основа за то и како не смемо да износимо оно шта знамо да се они не увреде којим случајем.

To ti je zbog toga što on veruje u potpunosti u deretićevske fantazmagorije, pa ima u svojoj mašti potpuno izmeštenu sliku o stvarnosti. Tako da, kada je granica daleeeko pomerena od realnosti, totalno su izmeštene i percepcije o svemu unutar njenih okvira.
Ја пре свега не приступам историји са веровањем, за разлику од тебе. И уопште ништа од Деретића нисам прочитао, нисам стигао до сада, тако да његов концепт и не познајем. И наравно ово је по ко зна који пут да ти у недостатку аргумената нападаш човека. Немој да мислиш да ти је понашање заборављено.

Кад не умеш ни да прочиташ шта сам написао немој ни коментарисати и не вређај.
ББ школа је омогућила албанцима да иду овако далеко јер су њухови радови на корак од овога, албанци су само наставили.

Прочитај шта о албанцима кажу наше званичне историјске књиге, уџбеници итд, погледај колико је то далеко од истине и колико је близу онога шта албанци тврде. А следећи корак ће бити да нас врли професори са ФФ убеђују како постоји основа за то и како не смемо да износимо оно шта знамо да се они не увреде којим случајем.

I vracamo se opet na istu temu. Ti imas u tvojoj glavi sliku o "BB skoli" koja jednostavno ne pije vodu.

Ako aludiras o tezi da je albanski jezik naslednik ilirskog ili jos realnije jednog od ilirskog jezika, to za Nemanjica nema ama bas nikakve veze.

Interesatno kako novoromanticari izgleda misle pod bb skolom neke albanske deretice.

I naravno nacisticku teoriju su preuzeli da je onome zemlja koji je bio prvi tu.

Ideologija zemlje i tla koja je bila u modi 30 tih godina u Nemackoj i od koje boljke albanski nacionalisti i fasisti bole.
Не знам јел све радиш намерно или не разумеш до те мере.
ББ школа је створила албанску нацију као јединствену, ББ школа је створила основе и за бошњачку нацију, и македонску, а и покушавају да створе црногорску. ББ школа ради на томе да се албанцима да староседелаштво и да се културни споменици од праисторије до средег века могу приписати њима иако уствари они немају своје споменике тог доба. На тај начин их хомогенизује и даје им заједничко фиктивно порекло, и истовремено активно ради на томе да Срби имају што мање наслеђа које недвосмислено припада њима. То је једноставно потпуно важећи принцип свуда у свету, нема никакве везе са Немачком 30-их година.
Када ти униште гробља, растерају народ, део цркава и манастира поруше други део покушају да преузму, онда се сматрају власницима земље. Да је то заправо најбитније од свега упраов показује њихова акција и показује ти зашто је битна историја и зашто је покушавају фалсификовати, јер да није битна да је битно само фактичко стање они не би то ни радили. Највећи наш проблем је што наша званична историографија не ради скоро ништа и уствари помаже њихов рад.

Ti o BB skoli nemas pojma. Vec sam Lesandru jednom reko, albanske fatamorgane nisu zvanicna istorografija, posebno ne u Srbiji. Tako da mi pricamo o razlicitim stvarima. Ja ili Slaven777 o pravoj istoriografiji, ti o nekoj bajci koju si sam tebi izpricao.

A i vec sam reko svi balkanski narodi misle da je bas njihova nacija prirodna i bogom dana, a sve ostale nacije vestacke.

Ti o BB skoli nemas pojma. Vec sam Lesandru jednom reko, albanske fatamorgane nisu zvanicna istorografija, posebno ne u Srbiji. Tako da mi pricamo o razlicitim stvarima. Ja ili Slaven777 o pravoj istoriografiji, ti o nekoj bajci koju si sam tebi izpricao.

A i vec sam reko svi balkanski narodi misle da je bas njihova nacija prirodna i bogom dana, a sve ostale nacije vestacke.

Tako je; to je suština. Oni prave čoveka od slame; nemaju čak ni najblaže predstave o istoriografiji. Ne poznaju je, ne čitaju, niti se informišu o njoj; samo gledaju Balkan INFO, slušaju radio Serbonu i sl. izvore i odatle se informišu, slepo verujući da je ono što im se servira kao najprizemnija propaganda zapravo istina.

I najgore je što je polemika zato nemoguća. Ako imaš drugo mišljenje, prvo treba da odbaciš svu literaturu, pa onda i sopstveno i prilagodiš se njihovim negativnim stereotipima. Jer to je sve o čemu oni žele (i mogu, zapravo) da pričaju.

I najgore je što je polemika zato nemoguća. Ako imaš drugo mišljenje, prvo treba da odbaciš svu literaturu, pa onda i sopstveno i prilagodiš se njihovim negativnim stereotipima. Jer to je sve o čemu oni žele (i mogu, zapravo) da pričaju.

Upravo si ti, Slavene, oličenje ličnosti koja ne prihvata nove činjenice, već ih ignoriše ili retorički prikriva u skladu sa unapred zacrtanim bebejskim okvirom.

Na kraju krajeva, nikako ne možeš biti iznad nas ako se služiš našim metodama.

Upravo si ti, Slavene, oličenje ličnosti koja ne prihvata nove činjenice, već ih ignoriše ili retorički prikriva u skladu sa unapred zacrtanim bebejskim okvirom.

Jes' malo morgen. Koga si još video da na ovom forumu piše o najnovijm otkrićima, tekstovima, i još posvećujem pažnju nekada i strašno malo poznatim činjenicama ili one oko kojih postoje kolokvijalna pogrešna uverenja, uključiv i u školskim udžbenicima? :roll: Od afere zvane Mehmed-paša Sokolović, pa na dalje.

Ne znam niti jedn jedini primer gde sam se pokazao rezistentnim kada se radi o nekim novim činjenicama. Štaviše, ljudi uglavnom smatraju da se previše istrčavam tj. da nisam po tom pitanju dovoljno konzervativan.

However. Ima nešto što cenim kod tebe naspram onih tvojih kolega koji ovo čitaju, ali se ne upuštaju u raspravu, a to je radoznalost da čuješ drugu stranu i da je razumeš po cenu da dozvoliš neistomišljenicima, često ozlojeđenim, da ti priđu. To jeste za poštovanje.

Ne znam niti jedn jedini primer gde sam se pokazao rezistentnim kada se radi o nekim novim činjenicama. Štaviše, ljudi uglavnom smatraju da se previše istrčavam tj. da nisam po tom pitanju dovoljno konzervativan.
Niko se ne pokazuje rezistentnim na činjenice, Slavene, samo na prihvatanje nečeg kao činjenice.

Poslednja izmena:
And those are..? :andjeo:
Na primer, sam si dokazao da je trčki jezik srpski. Dokazao si da su reč sabaja (pivo) i ime božanstva (pijanstva) Sabazija sinonimi grčkog bromos, što znači - zob. Etimologija zobi povezana je sa slovenskim glagolom zobati i imenicom zub.

I sada, iako si dokazao to kao činjenicu, da su Tračani Sloveni, ti u svom nepoštenju ne želiš nju da prihvatiš jer navijaš za bebejsku školu mnogo više no što bi ti godilo da si u nečemu došao do otkrića.

Na primer, sam si dokazao da je trčki jezik srpski. Dokazao si da su reč sabaja (pivo) i ime božanstva (pijanstva) Sabazija sinonimi grčkog bromos, što znači - zob. Etimologija zobi povezana je sa slovenskim glagolom zobati i imenicom zub.

I sada, iako si dokazao to kao činjenicu, da su Tračani Sloveni, ti u svom nepoštenju ne želiš nju da prihvatiš jer navijaš za bebejsku školu mnogo više no što bi ti godilo da si u nečemu došao do otkrića.

Mislim da ti (suštinski; duboko i potpuno) uopšte ne razumeš značenje reči činjenica i koncept dokazivanja.

Šta je činjenica?

Činjenica je da je Goran Šarić bio gost u kući jednog pomorca po imenu Nevena Antića, koji je koji gledao predavanja Jovana I. Deretića na YouTube i, inspirisan njima, gledao fotke po Google Maps. Činjenica je da je radeći izmeu ostalog i to naleteo na Crkvu blažene Marije kod lokaliteta zvanog Tugare, na kojem se nalazi ćirilični natpis iz 1739. godine, iz vremena splitskog nadbiskupa Antuna Kačića, za koji je Antić tvrdio da je znatno stariji od IX stoleća i da je krunski dokaz kojim se potvrđuju Deretićeve teze da je ćirilično pismo bilo upotrebljavano u kontinuitetu punih šest hiljada godina od nestanka vinčanskog pisma do vremena Ćirila i Metodija. Činjenica je da je Goran Šarić s ushićenjem i bez imalo samostalnog razmšljanja usvojio taj podatak i njega potom iznosio kao dokaz upravo pomenute teze.

Ono što nije činjenica — već naprotiv, manipulacija činjenica — tvrdnja da je gospodin Šarić navodno bio svestan koliko je Antić debelo pogrešio, a primer tugarske ploče naveo između tzv. Margumskog natpisa i Prizrenskog epitafa kao, eto, primer kako sve može da izgleda ćirilica; što je nešto za šta ni u čemu izrečenom ne postoje apsolutno nikakve indicije (niti direktne, pa ni indirektne).

Činjenica je da je Goran Šarić bio gost u kući jednog pomorca po imenu Nevena Antića, koji je koji gledao predavanja Jovana I. Deretića na YouTube i, inspirisan njima, gledao fotke po Google Maps. Činjenica je da je radeći izmeu ostalog i to naleteo na Crkvu blažene Marije kod lokaliteta zvanog Tugare, na kojem se nalazi ćirilični natpis iz 1739. godine, iz vremena splitskog nadbiskupa Antuna Kačića, za koji je Antić tvrdio da je znatno stariji od IX stoleća i da je krunski dokaz kojim se potvrđuju Deretićeve teze da je ćirilično pismo bilo upotrebljavano u kontinuitetu punih šest hiljada godina od nestanka vinčanskog pisma do vremena Ćirila i Metodija. Činjenica je da je Goran Šarić s ushićenjem i bez imalo samostalnog razmšljanja usvojio taj podatak i njega potom iznosio kao dokaz upravo pomenute teze.

Ono što nije činjenica — već naprotiv, manipulacija činjenica — tvrdnja da je gospodin Šarić navodno bio svestan koliko je Antić debelo pogrešio, a primer tugarske ploče naveo između tzv. Margumskog natpisa i Prizrenskog epitafa kao, eto, primer kako sve može da izgleda ćirilica; što je nešto za šta ni u čemu izrečenom ne postoje apsolutno nikakve indicije (niti direktne, pa ni indirektne).
Pitao sam za definiciju.

Ovo gore nema veze sa ni sa ovom temom ni sa činjenicom da si falsifikovao Šarićeve reči na toj tamo temi.

Pitao sam za definiciju.

Ovo gore nema veze sa ni sa ovom temom ni sa činjenicom da si falsifikovao Šarićeve reči na toj tamo temi.

Kao što rekoh, nemaš predstave šta su činjenice; to se i ovde lepo vidi. :lol:

Ako hoćeš da ti sastavljam definicije ili citiram iz enciklopedija, ne budi lenčuga već se potrudi nešto sam uraditi...potraži nekog tutora upiši neku večernju školu i sl.

Kao što rekoh, nemaš predstave šta su činjenice; to se i ovde lepo vidi. :lol:

Ako hoćeš da ti sastavljam definicije ili citiram iz enciklopedija, ne budi lenčuga već se potrudi nešto sam uraditi...potraži nekog tutora upiši neku večernju školu i sl.

Izreci definiciju činjenice, Slavene. Nemoj da se bojiš, nije to sveta vodica.

Back