Albanski jezik postaje drugi službeni jezik u Makedoniji

Primjećujem da na temi nikome nije stalo do Makedonaca, već svi kukaju zbog sebe. Odnosno, nije problem što se uvodi albanski kao drugi službeni, već je problem što bi to moglo, za buduća vremena, otežati nametanje srpskog kao prvog službenog u Makedoniji i što umanjuje nade nacionalistima da u budućnosti anektiraju Makedoniju i pripoje ju Srbiji.

Doista mi nije jasno zašto forumaši odbijaju izreći svoj stvaran stav, već ga prikrivaju i parkiraju u tobožnju zabrinutost za Makedonce i Makedoniju.

Ne budite licemjeri!

Mislim da gresis.
Izuzev BG vecinu Srba zaboli K za bivse republike i njihove teritorije, toliko da su se i CG odrekli.
Makedonija ih ne zanima ni pod razno, gledaju kako i KiM da se otarase, izuzev delova gde su Srbi vecina i da zadrze nacionalno blago u vidu SPC manastira.
Hrvati su proterivanjem Srba dobili kratkorocno ali su dugorocno izgubili, sto se najbolje vidi sada u vreme velikih migracija kojih ce samo da bude vise u buducnosti.
Makedonci su ga ugasili, samo ih jos nisu obavestili. Makedonija, CG i BiH su drzave koje u buducnosti nece ostati u granicama u kojim su danas iz istog razloga zbog kojeg se i SFRJ raspala - svi ljudi koji tamo zive to vise ne zele. Oni su najvise izgubili kad su glasali za odcepljenje od Jugoslavije, tada su ugasili i svoju drzavnost.

Poslednja izmena:
Mislim da gresis.
Izuzev BG vecinu Srba zaboli K za bivse republike i njihove teritorije, toliko da su se i CG odrekli.
Makedonija ih ne zanima ni pod razno, gledaju kako i KiM da se otarase, izuzev delova gde su Srbi vecina i da zadrze nacionalno blago u vidu SPC manastira.
Hrvati su proterivanjem Srba dobili kratkorocno ali su dugorocno izgubili, sto se najbolje vidi sada u vreme velikih migracija kojih ce samo da bude vise u buducnosti.
Makedonci su ga ugasili, samo ih jos nisu obavestili. Makedonija, CG i BiH su drzave koje u buducnosti nece ostati u granicama u kojim su danas iz istog razloga zbog kojeg se i SFRJ raspala - svi ljudi koji tamo zive to vise ne zele. Oni su najvise izgubili kad su glasali za odcepljenje od Jugoslavije, tada su ugasili i svoju drzavnost.

Mislim da i ti griješiš po pitanju Hrvatske (koja uopće nije tema ovdje, sic!). Mnogo gore migracije dogodile su se krajem 19. i u prvim desetljećima 20. stoljeća pa to nije pretjerano naštetilo demografskoj slici zemlje, tako da ni ovo sada, neće biti od većeg značaja.

Što se tiče Makedonije, ne bih rekao kako nema, čak i na političkim pozicijama u Srbiji, onih koji smatraju da se ona trebala vratiti u sastav Srbije ili barem ostati kao republika krnje Jugoslavije, pod srpskom kontrolom.

S druge strane, slažem se s tobom da ima sve više ljudi u Srbiji kojih zaboli đon za republike bivše SFRJ. Ipak su od raspada te države rođene nove generacije, kojima su te države nešto strano i ne mogu se povezati s njima, niti ih drže svojima.

Mislim da i ti griješiš po pitanju Hrvatske (koja uopće nije tema ovdje, sic!). Mnogo gore migracije dogodile su se krajem 19. i u prvim desetljećima 20. stoljeća pa to nije pretjerano naštetilo demografskoj slici zemlje, tako da ni ovo sada, neće biti od većeg značaja.

Hoće, jer je ovo prvi put da Hrvati ne žive na tuđ račun, već moraju da plaćaju svoje račune, a s obzirom na to da nikada do sada nisu imali svoju državu, ne znaju kako se to radi.

Što se tiče Makedonije, ne bih rekao kako nema, čak i na političkim pozicijama u Srbiji, onih koji smatraju da se ona trebala vratiti u sastav Srbije ili barem ostati kao republika krnje Jugoslavije, pod srpskom kontrolom.

S druge strane, slažem se s tobom da ima sve više ljudi u Srbiji kojih zaboli đon za republike bivše SFRJ. Ipak su od raspada te države rođene nove generacije, kojima su te države nešto strano i ne mogu se povezati s njima, niti ih drže svojima.

Hrvatska nije tema, ali sam komentarisao bivsu drzavu (SFRJ) i njene republike.
Prostori gde su Srbi ziveli su pusti, zato sam spomenuo migracije, jer Hrvatska kao i ostale drzave regiona gubi stanovnistvo iz naseljenih delova, a kamoli da popuni one opustosene.

Opet kad smo kod Makedonije, to je daleko od istine, izuzev par irelevantnih debila mozda u parlamentu o kojim govoris.
Makedonija u Srbiji nikog ne zanima, jer tamo zivi manje Srba nego u Hrvatskoj danas, na nivou statisticke greske.

Srbi jos uvek boluju od jugoslovenske ideje sto je i noramlno, s'obzirom da su je stvorili.
Kao sto kazes, nove generacije su rodjene svuda, Jugoslaviju poznaju iz udzbenika i mislim da je sa tom idejom zavrseno.
Podrzavam reciprocne susjedske odnose na svim stranama.

Plan je ocigledan, da vecim delom Makedonije, siptari postanu vecina, a onda sledi sledeci korak, odceplejnje.

To je jedini model po kojem funkcionisu..

Ili pak uzimanje cele Mak, kada siptari postanu vecina u zemlji.

Na redu je Crna gora a i Srbiju ce jos jednom pogranicno da drmaju.

Mada racunaju da nas u Srbiji za dve do tri decenije, bude mnogo manje, pa da nas zajedno sa alabnijom pripoje uz njih kao manjinu, uz plansku asimilaciju.
Sto nije mogao Osman, probace ovi.
Nikada nece odustati od toga.

Plan je ocigledan, da vecim delom Makedonije, siptari postanu vecina, a onda sledi sledeci korak, odceplejnje.

To je jedini model po kojem funkcionisu..

Ili pak uzimanje cele Mak, kada siptari postanu vecina u zemlji.

Na redu je Crna gora a i Srbiju ce jos jednom pogranicno da drmaju.

Mada racunaju da nas u Srbiji za dve do tri decenije, bude mnogo manje, pa da nas zajedno sa alabnijom pripoje uz njih kao manjinu, uz plansku asimilaciju.
Sto nije mogao Osman, probace ovi.
Nikada nece odustati od toga.

kako da odustaju kada su dali besu za veliku albaniju?

Back