Албанци нису Илири

Nije ti original mapa. Ptolomej je Albanopolis zaokruzio crvenim flomasterom.

Problem je ,,samo'' to sto Albanija danasnje ime duguje Karlu Anzujskom, koji je i osnovao prvu Kraljevinu Albaniju i takvo ime joj dao po nacinu na koji su njegovi Normani oslovljavani od Vizantinaca u Italiji - ,,Albani/Albanoi". ,,Albanus" je latinska rec koja znaci ,,stranac, dosljak".

Znam, jeste ironicno...

I jos nesto , i grci su nazivali Alexandar Velikom ko barbar ( sto znaci dosljak ) to znaci da i on bio albanac , i ako za to se zna, da on vec bio mesan ( Makedonac i albanac)

Epiroti su bili takodje albanci a Aleksandrova majka bila ( varvara, barbara) sto znaci albanka

Ipak albanci ne nazivaju sebe albanci vec Shqiptar - Orlov Sin , i srbi isto zovu nas Siptari i to je dovoljlno , susedi nas zovu onako kako mi nazivamo sebe, nije mi briga kako na primer zovu nas francuzi.
Ono sto kazu srbi za shqiptare , da su dosli iz azije itd. ne briga nikome ovde i nigde, jer svet navikao na politicku istorijsku propagande srbije.
Naucna genetika resio da iliri i kelti su prvi dosljaci u evropu, kelti u zapad a iliri u istok, takodje genetska nauka resio da najmanje 30% albanaca u albaniju , i 100% albanaca u Srbiju ( Kosovski Albanci ) su iliri, 19% albanaca su fenicani ( takodje starija civilizacija),
gledaj www.igenea.com

:rotf::rotf::rotf::rotf:

To ne kazem ja kazu svajcarski genetski instituti,

Hrvati su 35% iliri
Bosanci 40% iliri po tom institutu, oni su vise od nas iliri, samo sto smo mi drzali jezik, i to zahvalujuci tome sto nije nam bilo briga za religiju, zapamtite nikad u istoriju albancima nije bilo briga za religiju, Mi razlicimo o tome od jevreja

Oni naciju drze crvstu ,da cuvaju vjeru
a mi promenimo vjere ,da cuvamo naciju

:rotf:
Ma jel...i Milosevica su zvali varvarinom pa je i on bio Albanac ali garant:rotf:

E DRUZE JOS SUMNJAS DA MILOSEVIC JE BIO SRBIN , pa ko bi mogao da otcepljuje kosovo iz srbije samo za 10 000 mrtvih

ON JE RADIO NESTO STO NE BI MOGAO DA URADI NIKO

ISTORIJA CE DA DOKAZE KO JE BIO MILOSEVIC, I KOJI KRV JE IMAO,

NIJEDAN ALBANSKI VODJA PA NI SKENDERBEG DA BI SE DIGAO IZ GROBA NE BI MOGAO DA SLOBODI KOSOVU IZ SRBIJE SAMO SA 10 000 MRTVIH I TO U GLAVNOM STARIH, ZENA I BOLESNIH LJUDI

hahahahah pa da znači albanci sa kosmeta su čistokrvniji "iliri" nego albanci iz albanije ... neverovatno...

koliko slovenskih gena imaju albanci ?
koliko helenskih gena imaju albanci ?
koliko turskih gena imaju albanci ?

da druze; jer albanci sa kosove, su ovde dosli iz planina severne albanije, i tamo u te visine do 3000 metara nad more, nikad nikakva vojska nije mogla da udje i tamo su albanci najcistiji, nemesani, tamo oni su uglavnom katolici, i jos drze paganske ceremonije, imaju KOD leke dukagjini koji je bio skenderbegov suraditelj

E DRUZE JOS SUMNJAS DA MILOSEVIC JE BIO SRBIN , pa ko bi mogao da otcepljuje kosovo iz srbije samo za 10 000 mrtvih

ON JE RADIO NESTO STO NE BI MOGAO DA URADI NIKO

ISTORIJA CE DA DOKAZE KO JE BIO MILOSEVIC, I KOJI KRV JE IMAO,

NIJEDAN ALBANSKI VODJA PA NI SKENDERBEG DA BI SE DIGAO IZ GROBA NE BI MOGAO DA SLOBODI KOSOVU IZ SRBIJE SAMO SA 10 000 MRTVIH I TO U GLAVNOM STARIH, ZENA I BOLESNIH LJUDI

:cool: ti si blago poremecena osoba.......:lol:]
Ali dobro......:rotf:

da druze; jer albanci sa kosove, su ovde dosli iz planina severne albanije, i tamo u te visine do 3000 metara nad more, nikad nikakva vojska nije mogla da udje i tamo su albanci najcistiji, nemesani...

druže koliko ja znam Srbi su te planine prepešačili ... (albanska golgota), i to u povlačenju onda možeš zamisliti kako su vojske to zauzimale u napadu ...

a vidim da se ti pozivaš na istraživanja sa ove stranice http://www.igenea.com/index.php?c=49a

a tu se za Srbe navodi :
Slav 30 %
Illyrian 21 %

što je glupost jer se genetika ne odredjuje po narodima, nego haplogrupama ...
sve jedno pogledaj malo to "istraživanje" u kojem se npr. navodi da su Poljaci 60% tevtonci, a Nemci 45% kelti i slično ...

druže koliko ja znam Srbi su te planine prepešačili ... (albanska golgota), i to u povlačenju onda možeš zamisliti kako su vojske to zauzimale u napadu ...

a vidim da se ti pozivaš na istraživanja sa ove stranice http://www.igenea.com/index.php?c=49a

a tu se za Srbe navodi :
Slav 30 %
Illyrian 21 %

što je glupost jer se genetika ne odredjuje po narodima, nego haplogrupama ...
sve jedno pogledaj malo to "istraživanje" u kojem se npr. navodi da su Poljaci 60% tevtonci, a Nemci 45% kelti i slično ...

Ma pusti ih...budale i idioti!:thumbdown:

voslav po haplogrupu vecina albanaca imaju 12A haplogroup sto znacu da su ovde pre 10 000 godina

gledaj www.igenea.com

kao prvo odmah da kažem da taj sajt ne smatram validnim , ali evo ako želiš :

Albanija _________________SCG(tako piše)
I2a - 30% ____________________38 %
R1a - 29% ___________________ 19%
R1b - 10% ___________________14%
J2b1 - 15% ___________________9%
E1b1b1a2 - 16% ______________20%

nadam se da znaš šta je koja haplogrupa

Poslednja izmena:

Hrvati su 35% iliri
Bosanci 40% iliri po tom institutu, oni su vise od nas iliri, samo sto smo mi drzali jezik, i to zahvalujuci tome sto nije nam bilo briga za religiju, zapamtite nikad u istoriju albancima nije bilo briga za religiju, Mi razlicimo o tome od jevreja

а колико посто су срби илири?

а колико посто су срби илири?

Indigenous Peoples in Albania

Illyrian 30 %
Slav 20 %
Thracians 18 %
Phoenician 16 %
Hellenic People 14 %
Vikings 2 %

Y-haplogroups in Albania

I2A 30 %
R1A 29 %
E1B1B 16 %
J2 15 %
R1B 10

Indigenous Peoples in Serbia & Montenegro

Slav 30 %
Illyrian 21 %
Teuton 18 %
Celtic 14 %
Phoenician 9 %
Hellenic People 6 %
Vikings 2 %

Hrvati su 35% iliri

Ovo prosto nije istina, :roll: ALBANSKI JEZIK I IZUMRLI ILIRSKI PRIPADAJU CAK DVIJEMA POSEBNIM GRANAMA JEZIKA CENTUM I SATEM, PROSTO JE NEMNOGUCE DA JE DANASNJI ALBANSKI NASTA OD ILIRSKOG.

A sto se tice ilirskog/rimskog porijekla, svi smo mi na prostorima ex yu pomalo potomci ilira i rimskih naseljenika, neki manje neki vise....

Skrenuo bih pažnju ovim šatro genetičarima na neke stvari.

Npr. na ovo :

Some very interesting news on the Minoan civilization. There was a dispute as to where did the population of Minoan Crete originate from. Some indicated Egypt and others Anatolia.
Now, a research called: "Origins of Neolithic populations in Greece, based on Paternal DNA" has been published by the professor of Genetics at the Aristotle University of Thessaloniki, Mr. Triantafillidis, in cooperation with Uni's in US, Canada, Russia and Turkey.

He has identified DNS in 193 individuals from Cretan males and 171 from mainland Greece. Results were compared to other samples in other universities.

Results showed that Minoan Cretan samples compared with the Anatolian ones, while the Greek mainland compared with Balkan ones. Of course, as proven by other experiments, the professor said, we have proof that also mainland Greek genes originate from Anatolia too, but entered Greece through different routes.

Dakle, kod ovih istraživanja se radi o uzorcima od par stotina ljudi. Teško da je to dokaz bilo čega.

Takođe, treba imati u vidu da nije reč o Srbima ili Grcima, nego o stanovnicima Srbije ili Grčke.

Uostalom, dovoljno je primetiti da postoji barem deset različitih istraživanja sa barem deset različitih rezultata.

zslov8.jpg

AncientEmpiresoftheEast750pix-1-1.jpg

BC200Huns-1-1.gif

Alexander-Empire_323bc-1.jpg

ove mape sam postavio na jos jednoj temi ovo su samo 3 od hiljadu drugih koje imam u svom racunaru koje dokazuju ko su i gde se albanci

za one slabijeg vida usresredite pogled na predeo danasnjeg azarbejdzana

albani su za mene azerbejdzansko ratnicko pleme koje su ovde doveli turci dok su osvajali z;)
Albance na Kavkazu su pokorili Arapi u 7 Veku i jedan deo preselili na Siciliju i Jug Italije ..
U 11 Veku je jedan deo preselio na Balkan..
Kavlaska Albanija je u proslosti bila naseljena Albancima-koji si Indo-Evropski Narod najblizi Jermenima i Irancima i vode poreklo sa Balkana pre 7000 godina..
Kavkaska Albanija je naseljena i Planinskim Jevrejima i zbog toga Jevreji imaju dobre odnose sa Albancima..
Turci su asimilirali ostatak Albanaca-i to su danasnji Azerbejdzanci..
Mali broj Albanaca nije asimilovan i to su danasnji Lezgini u Dagestanu i Azerbejdzanu...
Turci Azerbejzdanci su pobili Jermene 1915 godine..

Back