Alati za učenje jezika ?

• Začetnik teme Začetnik teme medix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pravi softver ti je učenje napamet riječi, riječi, riječi i opet riječi a gramatika dolazi sama po sebi..

Ali ni približno. Bubanje reči napamet je zamorno i kontraproduktivno, pogotovo bez znanja osnovne konstrukcije rečenice i gramatike - bubanje reči bez znanja kako da ih iskoristiš u velikoj meri odmaže pri učenju jezika. A gramatika ne dolazi "sama po sebi", samo bubanjem rečnika napamet...

Da ne bude zabune - naravno da se reči i njihovo značenje moraju učiti, i time vokabular stalno proširivati pri učenju jezika, ali je osnovna gramatika i pre svega osnovna konstrukcija rečenice najbitnija - osnovne, najpotrebnije stvari da bi se uopšte moglo nešto reći na jeziku koji se uči, i da bi se uopšte nešto razumelo - gde dođe subjekat, glagol, objekat, kako se prave upitne i potvrdne rečenice i slično. Kad je ova osnova poznata, proširivanje vokabulara uvek novim rečima ide mnogo prirodnije i lakše. Dodatno, kada vladaš osnovnim izražavanjem, uvek možeš da reč koju ne znaš opišeš uz pomoć nečega što ti je poznato.

Uglavnom pratim nova otkrića u vezi tehnike i tehnologije, i mislim da još uvek nije izmišljena naprava da se znanje usadi direktno u glavu :D ako neko zna nešto šta ja ne, molim da to podeli sa mnom :D bila bih mu večno zahvalna :D doduše u Srbiji hteo - ne hteo redovno ljudima vrše lobotomiju :D ali vratimo se na temu, moj najiskreniji i stručni savet, ako već ne želiš da platiš privatnog nastavnika ili da ideš na grupne časove u privatnoj školi, na netu ima puno načina da se "pozajme" knjige sa CD-om. Radiš tempom koji ti odgovara i slušaš jezik, što je i najbitnije.

Back