Awaken God
Domaćin
- Poruka
- 3.821
zanimam me kako je oficijalni naziv edicije AF ovaj sto izlasi u Srbiji sto stampa color group?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
zanimam me kako je oficijalni naziv edicije AF ovaj sto izlasi u Srbiji sto stampa color group?
)
Mislim da nove epizode uopšte nisu loše, dobro je došla promena posle 420 brojeva. I da, samo Alan Ford "preživljava" od cele grupe TNT, ali vremenom se vraća jedan po jedan. Nije loša mala promena. Malo mi je glupo što su preuredili cvećarnicu, ali ostalo nije tako loše... Imam 24 broja Alan Ford Extra iako ih još nisam sve čitao, ali prija mala promena. Bilo bi dobro da se kasnije sve vrati u normalu...
Na kraju se svi vraćaju, poslednji se vraća Broj Jedan, ali još nisam stigao do te epizode. Što se tiče epizode "Svijet Alana Fonta", ta se ni meni ne sviđa jer je već postojala slična epizoda samo se ovog puta radi o nekoj trećoj dimenziji... Epizoda "Proklestvo mjeseca zelenog poput jabuke" mi se baš svidela i ona je razlog što sam nastavio da čitam ove nove epizode. Stvar koja mi se još ne sviđa je to što sada dobijaju novac za njihov rad, a ne da vide 10$ jednom godišnje...
Mislim da nove epizode uopšte nisu loše, dobro je došla promena posle 420 brojeva. I da, samo Alan Ford "preživljava" od cele grupe TNT, ali vremenom se vraća jedan po jedan. Nije loša mala promena. Malo mi je glupo što su preuredili cvećarnicu, ali ostalo nije tako loše... Imam 24 broja Alan Ford Extra iako ih još nisam sve čitao, ali prija mala promena. Bilo bi dobro da se kasnije sve vrati u normalu...
moze da prica ko sta hoce al jedino su originalne epizode od 001 do 073 sa pravim smekom,cistim specificnim crtezom,neponovljivim detaljima u slici,verno prenet scenario u crtez-to je AF.
Drugi serijal je isto imao svoju draz ali definitivno daleko od originala..
A ovo novo gde agenti TNTlete savremenim avionima umesto paklenim izumima kolege Grunfa,gde krljaju klopu po hotelima umesto da zicaju za hrenovku(virsle)--stvarno nemam reci.
Jos jedna stvar je neponovljiva u pocetku a to je perfektno uklopljen prevod pok.Nenada Brixy-savrsenstvo satire i crnog humora na nas ex YU nacin i nemoguce ga kopirati.
Novi prevodi kao da su radjeni na Google-translate.
I dan danas ih volim i citam-jedino zbog stare slave!
Samo zelim da podsetim da su i ranije clanovi grupe "nestajali na neko vreme", ali su se uvek vracali. Npr. Sefa i Jeremije nije bilo, takodje ni Grunfa, a i Bob je znao da "nestane"
Ma problem nije u nicemu drugom nego sto je komercijala preovladala svagde pa i u stripu.
Mora se navrat-nanos stampati sto vise samo da bi se bolje zaradilo i cim se nesto radi pod pritiskom a ne zato sto to volis tu je kvalitet u k***cu.
Ocigledan primer vam je i prestanak izlazenja Mister No-a u Italiji,cim je tiraz pao iza neke kriticne crte nemilosrdno su ga sj****li,a to isto ocekuje i Alan forda,on jos zivi samo zahvaljujuci tome sto pored redovne serije izbacuju i razne reprinte starih epizoda i svaki poklonik AF kad kupuje recimo neki reprint iz 70-ih kupi i novu epizodu cisto da ima,pa onda tu su brojevi u boji koji isto doda onaj mali potrebni deo citalaca koji je potreban i ljudi samo iz navike nova izdanja kupuju...
U mom okruzenju od nas 100 koji smo odrasli uz AF jedva da 15 cita ovo novo,nas 50-ak ih ipak kupujemo i cekamo da nam bude tako dosadno i da vise nemamo sta citati pa da bi se naterali na citanje..
Pa i sami znate pre 90-ih ko se recimo bavio muzikom,ljudi koji su znali da pevaju i sviraju a sad i kurta i murta vatili se mikrofona.
Tako je i sa stripom!