DOKONI UM
Iskusan
- Poruka
- 6.928
Ja ću u ovu sa zvezdicama...
Tačno tamo mi je mesto...
:shock:
Yesss !
Tačno tamo mi je mesto...
:shock: Yesss !

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
DOKONI UM:Ja ću u ovu sa zvezdicama...![]()
Tačno tamo mi je mesto...![]()
Yesss !![]()
DOKONI UM:storm cloud:Biće i toga, garant!nesons:Puno upadljiva bi bila da je ofarbana u dugine boje ! :shock:![]()
Sad će DULE DALTON, DIJAGONALA ili ALEXANDAR da izgrade po jednu u takvim bojama...
Eh, to ČUDO i da hoćeš, NE MOŽEŠ propustiti, prosto te štipa za oči. Šta mislite, jesu im i stanovi tako okrečeniMirjaMN:Ima jedna PLAVA zgrada u Pavla Papa. Ovo čudo nemojte propustiti!
Garant će deca iz komšiluka koja previše vremena provode pored te boje izrasti u manijake mackica ns:Eh, to ČUDO i da hoćeš, NE MOŽEŠ propustiti, prosto te štipa za oči. Šta mislite, jesu im i stanovi tako okrečeniMirjaMN:Ima jedna PLAVA zgrada u Pavla Papa. Ovo čudo nemojte propustiti!Garant će deca iz komšiluka koja previše vremena provode pored te boje izrasti u manijake
Kako ostati normalan pored takvog svakodnevnog prizora :?
storm cloud:E moram baš da obratim pažnju kad budem prolazila tuda. :?
MirjaMN:Ajde malo da pričamo o DOBRIM fasadama!
Ima jedna Zgradica mislim da je u ulici C. Dušana( tom ulicom prolaze 1.i 9.autobusi, kad se ide ka Telepu sa DESNE strane je), siva i bordo, odlična je.
Volela bih da čujem i druga mišljenja...
krvolok:DOKONI UM:Ja ću u ovu sa zvezdicama...![]()
Tačno tamo mi je mesto...![]()
Yesss !![]()
Dogovoreno !!! Moja KLOZETSKA ŠOLJA je sa zvezdicama, ali nisam siguran za veličinu, TOLIKO NEŠTO još nije zapremila ...![]()

MirjaMN:Ajde malo da pričamo o DOBRIM fasadama!
Ima jedna Zgradica mislim da je u ulici C. Dušana( tom ulicom prolaze 1.i 9.autobusi, kad se ide ka Telepu sa DESNE strane je), siva i bordo, odlična je.

mackica ns:DOKONI UM:storm cloud:Biće i toga, garant!nesons:Puno upadljiva bi bila da je ofarbana u dugine boje ! :shock:![]()
Sad će DULE DALTON, DIJAGONALA ili ALEXANDAR da izgrade po jednu u takvim bojama...
Ma, Alexandar ne odstupa od svoje zelene. Možda će samo promeniti nijansu u drečavo-zelenu da bi se uklopio u novi urbanistički plan.
A Dule će da napravi duž Bulevara po zgradu u obliku slova D A L T O N; mislim, onaj natpis je suviše mali i neuočljiv.
A
T
NMirjaMN:Ajde malo da pričamo o DOBRIM fasadama!
underwater:MirjaMN:Ajde malo da pričamo o DOBRIM fasadama!
u cara dusana je sivo-crvena(metal) zgrada, koju je projektovao laza kuzmanov (iako bi da je izgradjena po projektu bila jos atraktivnija)...
ipak mislim da mislis na zgradu na bulevaru cara lazara, od istog autora (ovaj put u tandemu sa iljom mikitisinim), ona je bordo-siva...
inace, njih dvojica (mikitisin i kuzmanov) jedni su od retkih arhitekata u gradu ciji se projekti mogu nazvati arhitekturom...
interesantna je i nova mikitisinova zgrada na bulevaru, kod futoske pijace, izmedju panonske banke i zgrade na cosku (koja je takodje u izgradnji)...
Pera_Zdera:...Sve te zgrade se prave na frku, pa ni ne daju vremena projektantima da se bace na umetnost, nego odrade ono sto je neophodno...

underwater:zato su svi spratovi prepusteni za 90 cm (to je dozvoljeni maksimum) u odnosu na prizemlje
LePiaf:Jeste, dobre su, ali je taj fazon koji Laza protura odavno provaljen. Mogao bi da proba nesto drugo. Njegov hotel Aleksandar i njegov konkursni predlog za Pariski Magazin su u potpuno istom duhu. E ne moze to tako, Lazo. Jedno je Liman a drugo je stari Centar...
Jel' tako? Tako je!
LePiaf:Zapravo, dozvoljeni prepust je najcesce 120cm...
underwater:LePiaf:Jeste, dobre su, ali je taj fazon koji Laza protura odavno provaljen. Mogao bi da proba nesto drugo. Njegov hotel Aleksandar i njegov konkursni predlog za Pariski Magazin su u potpuno istom duhu. E ne moze to tako, Lazo. Jedno je Liman a drugo je stari Centar...
Jel' tako? Tako je!
mislim da mi kao sredina trenutno nismo zreli (kako po pitanju kulture, tako ni po pitanju finansija) za neke vise arhitektonske domete... pa ovde se digla prasina zbog stakla i granita u centru grada (pariski magazin), zamislite kako bi novosadska javnost reagovala na neki avangardni objekat...nesto poput kunsthausa u gracu... recimo
![]()
inace, sto se 'pariskog magazina' tice, prava je steta sto nije izveden prvonagradjeni objekat (mikitisin-kuzmanov), posto je zaista bio izuzetan projekat... ovako smo dobili jedno tradicionalno zdanje odeveno u moderno ruho... high-tech eklekticizam...
underwater:90 cm za erker, 120 cm za balkon...
MirjaMN:storm cloud:E moram baš da obratim pažnju kad budem prolazila tuda. :?
Molim te ponesi sunčane naočare, za tvoje dobro 8)