izvini sto cu ovo reci,ali uslovi za cuvanje su ti ocajni,no,ja sam tu da pomognem

isplaniraj da sto pre,odnosno u narednih 5 dana sredis taj akvarijum od 20l,odnosno da nabavis kvarcni pesak koji ces koristiti kao podlogu(mozes ga kupiti i u pet shopu).akvarijum postavi na mesto koje je daleko od prozora,odnosno gde nije izlozeno suncevim zracima jer ce ti u suprotnom alge unistiti akvarijum...
sto se tice vode,u akvarijum ide iskljucivo ustajala ili prokuvana voda jer hlor koji se nalazi u cesmovaci nikako nije dobar ni za jedno zivo bice koje se nalazi u akvarijumu!dakle,pre punjenja akvarijuma,pripremi vodu onako kako sam napisao.
obavezno kupi u pet shopu preparate za pripremu vode koji ce ti dodatno omeksati vodu i dodati neke vitamine zbog kojih ce ribice biti manje podlozne stresu

takodje obavezno nabavi unutrasnji filter i grejac!sa filterom ces znati kako da rukujes a grejac neka ti bude podesen na 22-23 stepena zato sto to japankama odgovara.
dakle,da rezimiramo,ovo su stvari koje obavezno moras da nabavis pre petljanja sa akvarijumom:
- preparati za pripremu vode
- filter
- grejac
- i moja preporuka, odgovarajuce osvetljenje
pod osvetljenjem mislim na gro lux neonku od 18w odgovarajuce duzine...
kada sve to resis,napisacu ti koje ribice mozes da stavis sa japankom kao i koje bilje da koristis...
ako iz Beograda i ne znas gde sve to mozes da kupis,slobodno mi posalji privatnu poruku i ja cu ti detaljno objasniti