- Poruka
- 201.620
Kako da prebacim ribicu iz Čačka u Bg, jer se selim? razmišljala sam o tegli, ali ne znam koliko je pametno...
Jadnostavno, u kesi. Uzmi kesu kao za zamrzivač, malo deblju ako mozes da nađeš, ali može i obična za zamrzivač. Ako je tanka, možeš dve kese, jednu u drugu, više radi preventive od bušenja kese (ili spolja, ili od strane ribe).
Neka vode bude oko 1/3, a vazduha 2/3. Nikako ne duvaj u kesu, već brzim pokretom "uhvati" vazduh, onako kako pakuju ribe u prodavnicama. Vrh kese ili veži u čvor, ili koristi gumicu za teglu, ali pazi da bude dobro zatvorena. Stavi kesu u neku kutiju, ali pazi da ne ostane na toplom ili hladnom, da ne dođe da veće promene temperature (ne ostavljaj na sedištu auta na koje pada sunčevo svetlo i slično).
Tegla ili kanta mogu da budu opasne, jer riba može da se povredi, za razliku od mekane kese.

. Ja bih ipak neku pumpu za vazduh i za čišćenje, voda mi se brzo muti. Šarani koje ja imam mogu da porastu oko 10 cm, nisu ono pravi Koi nego nešto izmešani i mogu u akv. ne mora u jezerce. Da kažem da nisam stručnjak, ali ih volim i zato vi što ste već iskusni pomozite savetima, jer bi baš volela da im bude lepo kod mene, a uskoro će dobiti nov akvarijum od 100L