Mogu ja da ti pricam bajke, ali ja ne pricam bajke, iako to vecina zeli ...i na forumu i u realu...
U realu igram igru, kad vidim da osoba zeli da odrzi svoju pozorisnu predstavu....
A u vezi samara, jednom sam lupio samar devojci kad sam bio 6 razred, vise od pola sata me je pratila svuda kud ja god krenuo i popovala i ja opominjao , opominjao, i na kraju me doterala do vrata zbornice i ja pukao, i zavalio joj samar....
Kasnije se nasminkala crno i tuzila me razrednom , ali me bas ovo moje prirodno i iskreno iznosenje svega i spasilo iako je malo falilo da me kazni razredni...ali pre toga sam bio ukoren kad sam prihvatio na sebe krivicu kad su me uhvatili u vacarenju sa dve skolske drugarice...pa se vec znalo i sa ekskurzija i ovako da ih branim kao sestre....
Kasnije je ispalo da je bila zaljubljena u mene pa me zato , zato sto joj je bilo krivo sto sam je optuzio da se gura pred vratima (o kojeg glupog razloga da me maltretira pola sata popovanjem, jos joj ja priznao i izvini i kriv sam i u redu je, i sve probao....)
A samar sam prihvatio kao sredstvo za samoodbranu kad sam video da postoje razni oblici psiholoskih ocekivanja kod zena....
To ne moze da ispravi covek recima...
Npr:
-Zene koje vole da osete cvrstu ruku (ne udarac, vec namerno provociraju dok se ne pokazes musko i cvrsto i to im otprilike traje 15 dana....znaci samar ili skrgut zuba na svakih 15 dana...da ne poverujes
-Zene koje vole da se svadjaju pa mire ( e to je vec mnogo cesca situacija, nisam bas sabrao sve razloge takvog sladostrasca, ali sam upoznao dve takve, na srecu proslost....)
-Zene koje ne racunaju svoje samare kao samar, a ja ne dozvoljavam da me iko fizicki maltretira, pa ako je musko zna se , dobice na muski nacin odgovor, a ako je zensko dobice nekoliko upozorenja i onda sledi samar....ja to ne krijem.....Ako se ne obazire na moja upozorenja da fizicko nasilje ne moze da prodje , i ako smatra da popustanje zato sto je zena mora da traje vecito, onda je red da joj kratko objasnim da to nece moci, i naravno odmah dobija sut kartu....eventualno dobije mogucnost, ako bas vidim da je stvarno razumela sta je neprihvatljivo....
Ali obicno je to sut karta....
A znaju da se ponesu time sto ih razumem potpuno pa im i popustam puno i ne foliram ih....igram se , ali ne foliram....
A uopste me ne interesuje vadjenje mojih postupaka van konteksta....niti sto danas muskarac ne moze da bude vitez koji brani i svoju i cast postovane zenske osobe, vec mora da bude vise piz.da i politikant, znaci da zensko drzi na distanci da ona sheni za njim i da se tako igraju on odrzava distancu , a ona svu snagu usmerava da smanji distancu izmedju njih i tako neka igra sa opsesijama....
U vezi tebe , moja izjava da me lose tumacis je zasnovana na tome sto mislis da ja i Jovo tosevski imamo slicne stavove po pitanju zenske agresivnosti i nasilja nad muskarcima...On je tipicni balkanac kome se to ne desava i razbio bi svakog muskarca koji udari zenu.Ali u praksi se zato svasta desava...
Ja sa druge strane ne zelim ni da me neko psihicki ni fizicki maltretira iako znam da se branim , ali necu da ja glumim policajca...niti zelim da me neko dovodi do toga da ja nekoga fizicki ili psihicki maltretiram....znaci ne zelim da glumim muskarcinu ,balkanca , da uterujem strah u kosti ko bosanci sto rade sa zenama...prepirkom pa posle ko je vise lud i na kraju uteraju u strah od svog ludila...
Ove moderne verzije nenasilnih devojaka su vrlo cesto nasilne, sto si videla ako si gledala emisiju...i psihicki i fizicki nasilne....a ocekuju zbog razmazenosti i opsteg muskog pristupa da im se stalno oprasta ta tortura....Samo sto u praksi to nije najbolje resenje...
Najbolje resenje je natezanje i dovodjenje do apsurda i na kraju prebacivanje krivice...preko ucena....
Znaci nikako nije dobro resenje sa nekom elokventnom da je upoznajes sa svojim stavovima da ne trpis nikakvo nasilje ni psihicko ni fizicko , jer skoro kao da zene to ne cuju i ne prepoznaju...A u stvari one moraju da provere dokle mogu da idu, i onda je vrlo lose naglo donositi odluke vec je bolja varijanta dresura....Znaci losija varijanta je da ja kazem, vec nekoliko puta pokusavas i uspevas da me maltretiras i fizicki i psihicki i nismo jedno za drugo.....
Mnogo bolja varijanta je , kad prvi put odradi bezrazlozno maltretiranje (a toga uvek ima), pocnes nabacivanje krivice....prvo pojasnis da vidi da je itekako bezrazlozno i onda nabacis mnogo vecu povredjenost nego sto jeste i drzis je dosta dugo da se ponasa kao krivac, nebitno da li stvarno misli da je krivac...to dolazi kasnije vremenom cim drugi put neopravdano pocne da maltretira ....ili ovo ili bosanska varijanta svadjanja sve u sest do prekosutra, dok ni najgluplja zena ne vidi da je ludji i veca budala od nje.....
A da li zensko ume ili ne ume da zasluzi samarcinu , to ne znam, ne delim ja samarcine , samar je moje sredstvo samozastite, znaci mene agresivno maltretiras, ne ulazim da li si zasluzila ili ne, jos imam pravilo pola sata (kad se desi svadja sa devojkom , odmah ako vidim da ne moze da se lako razresi, da jedan ide u setnju da se ohladi glava....) Znaci ako pored svih zastitnih mera opet dodjemo do situacije da sam maltretiran, e onda nema vise nego tri , cetiri upozorenja i otvorena pretnja....
Ne zelim uopste da se odricem tog stredstva, pa da me prca i najmanje dete.
Sama upotreba je vec druga stvar, a ideja o upotrebi mi je prihvatljiva...
U praksi se ne desava samar, jer treba biti stvarno nerazumna zenska osoba da bi mene dovela do toga....jer pre nalikujem na nekog ko svakog tumaci kao dete , pa resava nesporazum , nego neko ko ti pamti pa sabira....
Ali kazem jasno i glasno , ne odricem se prava na samar....i znam da zbog ovog stava mogu da se dovedem u situaciju da se fajtam i sa muskarcima u grupi, zbog nekog njihovog kvazi finog stava zastitnika , a mlate pa rasturaju svoje devojke....ali stite ideju o zasticenim devojkama....
Ljudi i situacije mogu da te dovedu na sopstvenom pragu do takve situacije da se uspostavlja komunikacija na jedinom mogucem nivou , a to je nasilno....iliti sa curkom na curkastom nivou...obicno se to moze pre izbeci, ali ako ne moze, ta opcija stoji , nije izbrisana....
Ne idealizujem ni osobe, ni situacije , niti se nadam najoptimalnijem toku dogadjaja i resavanju zapleta....
A za zujanje, verovatno ne zujis dobro....ta nevidljiva komunikaciona linija.....sa odgovarajucima...