Aktivnost i agresivnost u RS

Ne mislim nista, nije moje da mislim nesto sto moze biti suprotno od njenog tumacenja....
Ja se u osecaj srece ne mesam, samo ga konstatujem....
I ne lecim ga, vec mogu samo da ga korigujem , ali to se radi ponudom koja je bolja....ili ispadne bolja, ...ne ako ne ispadne bolja...

Postujem svoja osecanja pa eto postujem i tudja, ma kako izgledala cudno...cak i one ovcojebce postujem, ne ulazim u to sta orka misli o njima....niti razmisljam kako to rade, niti na koji nacin...
Postovao bih i siledzije da svojom strascu ne narusavaju tudji mir....
Cak ne bih jurio ni ove sto jedu ili zele da budu pojedeni od strane ljudi...ne razumem ja mnoge ljude na nivou zasto im je to ugodno , ali ako uzmem sta im je ugodno , onda razumem kako ce da se ponasaju....

Ja sam i pitala za konstataciju.. da li bi je ti okarakterisao kao zadovoljnu..
Ili, da uprostim.. dok si je posmatrao kada ti je sve ono pricala, da li si pomislio "ova devojka je zadovoljna svojim zivotom"? Da li ti je to govorio njen izraz lica?.. na to sam mislila..

Znaci, mislis da je bas skroz naskroz u zabludi.
Razmisljam.. to bi moglo da bude i samo za javnost.. da si ti samo publika ciji joj je aplauz potreban da podigne sebi moral, a da, kada ostane sama sa sobom, tacno zna sta je problem..
Ustvari, zabluda mozda nije adekvatan termin, jer je tu proces dovodjenja u istu svrsen.. pre bi to bilo neko zabludjivanje, jer traje.. ovo se odnosi samo na prvi slucaj.. u drugom se ne radi o tome..
Zanimljivo je kako covek da reaguje kad ima ispred sebe nekog ko mu tako nesto govori..

Odes na pijacu , stocnu, i tamo vidis trgovce kako prodaju svoje konje, goveda....
I uvek postoji neki konj, govedo koje se izgledom izdvaja, ali kosta 50% vise od ostalih, jer gazda konja ima opravdanje da digne cenu moralnom pobedniku....za snobovskog i elitnog kupca tog dana....

Pitala si me kako covek reaguje kad mu neko kaze da mu konj nije najbolji.
Ja odgovorio , isto kao trgovac koji prodaje konja koji nije najbolji na vasaru...ali je kao kupovina primamljiviji....

Nista te nisam razumela, Patak.. Pitala sam te kako covek da reaguje kada mu neko kaze ovo..

Kaza :
"Ja sam meduza, zavodim mornare zeljne ljubavi i seksa"
"Okamenjene statue mogu biti vrlo lepe ili prosecne..."

Tvrdi da nije naisla na mornara koji su odoleli carima meduze, osim drugacije ne vide ljubav i seks , kako ih ona naziva "oni s mozgom"....
Oni nisu interesantni ili se malo trude....(trud se nagradjuje , i mora biti bezuslovan, bez obzira sto ostavlja utisak suplje ili povrsne ili animalne ili cak i superkvalitetne devojke....).

.. da se smeje ili da place.. ili da iskoristi svoju superiornost..

Pa pusti druge da zive onako kako vole....ja to tako gledam....biznis ali fer....os nes....

Ti bi izgleda da uvedes garanciju na predstavljanje, da ne bude ulepsavanja ili cistog laznog predstavljanja....
Ja ne vidim sebe tu kao superiornog....cak sta vise u ovom drustvu je ona superiorna, a to se da potvrditi i u tvojoj okolini , samo pogledaj pazljivije....

Kad procveta mediokritet nije vazno toliko sta je na stolu , vec je cak vaznije sta je specijalno za njega ponuda....u smislu 100din nije 100din vec 50% popusta od 200din...sta zna mediokritet sta je bilo pre njega....ali uziva u popustima specijalno za njega....
Ili zenskim recnikom receno , nije vazno kakav je vec koliko se "zrtvuje"....predstava koja uspesno ili cak i ne pokusava da prikaze "kolicinu zrtvovanja".....

Da li je to otvorena emotivna ucena ili je skriveno ocekivanje pariteta ili je samo konstatacija "ne postuje me","ne ferma me ko dve pare, tursko groblje..." nebitno je etiketiranje, sustina i podsvesno prilagodjavanje ostaje isto....

Pa zar ne ispade , samo uvijeno , na drugoj temi da zene ocekuju povratni flert od za njih pozeljnog muskarca ili je to uvreda za njihovu zenstvenost....dakle ugradjen pristup svrhe da se ocara onaj koji bude izabran....a posredno je posledica da svaki muskarac bude ocaran, jer ne vidim danas onakvu selektivnu nameru ocaravanja tacno odredjene mentalne grupe muskaraca kao sto je bila nekada u normalnija vremena...

Ako ne vidim specijalizaciju , to znaci da je mnogo teze zenama , koje sad moraju nespecijalizovano da budu tip top, od proleca do jeseni (cak i one same nesvesno dele sezone za ljubav)...
I stvarno su onda mucenice iz tog ugla, jer ih pogodi izjava nekog napirlitanog bizgova koji izmedju njih tri odabere jednu i ruga se drugoj zbog nekog kriterijuma koji je bio presudan kod njega....
To ipak ne znaci da tu tezinu prave , generisu muskarci, vec univerzalni pristup osvajanja, i zahtev da osvajajuca moc bude univerzalna....postavljeno od same zene...

Kako neke ruznjikave, obicne, uspevaju da nadju bas adekvatnog muskarca sebi...jer umeju da se postave prema ciljnoj grupi....a ne prema svom egou...pa da sve leti dok svima , osim meni , jezici poispadali...
Ovo osim meni znaci da ce se uvek naci neko , ko je mozda bas njen parnjak , koji nece pasti ili zbog takvog njenog ponasanja (kucka mase repom pred svim dzukcima), ili zbog situacije koja ne favorise onakvu selekciju kakvu bi on zeleo, ako se javno dobacuje, kad spustis pajseru on se uvredi i pocinje tuca, a dok on kao zeza tebe, nikom nista....ili cak i zbog sopstvenog kriterijuma i procene da kod nje prolazi estetika, a ne nesto drugo i sam sebe realno ocenjujuci neutralise kao izbor....

Ne znam odakle ne postoji bar malo ne curkaste pameti u srbiji, ili je tacna ona od Jove Tosevskog da balkanska zena generise balkanskog muskarca , jer on mora da se dodvori i bude izabran....
Znaci vrlo malo ja vidim devojaka koje su selektivno privlacne, znaci tacno vrse selekciju , ali i usmeravanje svoje privlacnosti prema pojedinim muskarcima ili kvalitetima kod muskarca...

Sponzoruse su jedan ovakav tip namenski specijalizovanih devojaka i to vrlo cenim...
Anti sponzoruse su totalno suprotan tip , takodje cest kao opsti....znaci opozit trazenom na prvi pogled....
Tu su jos dominantno ratoborne (koje zacudo traze jakog da ih ukroti), neemotivne koje zacudo traze nekog manje osetiljivog da ih postavi i malo prizemlji gde ce njihova emotivnost dobiti smisao)...."intelektualke" a cisti rob svoje mindze, truck ljubiteljke (bolje jedan kamiondzija nego sto intelektualaca)....
Na prvi pogled to je teza ona demagosko i prizemno tumacen anima i animus....gde se tumaci osoba kao jin jang svojih antagonih , suprotnih teznji....(ne prava anima animus teorija gde su to idealizovani APS ideali nasih emocija i nositelja emocija, generisani i rodjenjem i vaspitanjem i iskustvom)....

Kako iko moze biti superioran u ljubavi....kad je to uvek interakcija...

Neka ja mogu da smotam svaku devojku, opet nisam superioran....po vise razloga, od mahanja repom, do ameboidnosti devojaka koja ce mi doci glave jer nemam pojma sa kim sam , zbog aktivnog napada koji sam izvrsio, dok bi u pasivi vec nesto i video....
Najbolje se vidi devojka druga, komsinica itd....

Vidis je na delu , a ne boli tebe po celu....

Uff.. nisam mislila da ti sad tu ispravljas krive drine u necijem zivotu.. znas vrlo dobro sta sam te pitala, samo se pravis, jer neces da odgovoris, pa sad komplikujes pricu..

Pa zar ne ispade , samo uvijeno , na drugoj temi da zene ocekuju povratni flert od za njih pozeljnog muskarca ili je to uvreda za njihovu zenstvenost....

Zar muskarci ne ocekuju isto.. povratni flert od za njih pozeljne zene? Ako ne dobiju, zar to nije uvreda za njihovu muskost?

Ako ne vidim specijalizaciju , to znaci da je mnogo teze zenama , koje sad moraju nespecijalizovano da budu tip top, od proleca do jeseni (cak i one same nesvesno dele sezone za ljubav)...

Znas kako me briga da li sam tip top ili nisam ili da delim sezone za ljubav..

Ovo osim meni znaci da ce se uvek naci neko , ko je mozda bas njen parnjak , koji nece pasti ili zbog takvog njenog ponasanja (kucka mase repom pred svim dzukcima), ili zbog situacije koja ne favorise onakvu selekciju kakvu bi on zeleo, ako se javno dobacuje, kad spustis pajseru on se uvredi i pocinje tuca, a dok on kao zeza tebe, nikom nista....ili cak i zbog sopstvenog kriterijuma i procene da kod nje prolazi estetika, a ne nesto drugo i sam sebe realno ocenjujuci neutralise kao izbor....

Pa ovo je vrlo slicno onome sto sam napisala na prvoj strani.. tacno se vidi koliki je znacaj razlike izmedju onog u sebi i onog sto se prezentuje u datom trenutku..

To jeste najbolje i bilo bi divno, ali tesko se nadju dvoje da tako razmisljaju u datom trenutku.. to sam htela da kazem..
..npr. dve osobe izadju isto vece na Adu.. sretnu se, svide se jedno drugom, generalno isto razmisljaju (iako to ne znaju), ali je ona (ili oboje) dosla sa namerom "ma bas me briga veceras za sve..", koja je poseldica trenutnog besa ili skepticizma.. ne zeli da zna o njemu nista vise nego sto je nuzno i stavi mu to do znanja.. on pristane (ionako otpocetka nije ocekivao previse), eliminise je kao posebnu.. razidju se.. sutradan je ona opet ona koja u stvari jeste.. prebrodila taj trenutak krize (?) i opet ceka.. sama.. tako i on..

Valjda je sad malo jasnije na sta sam mislila iako sam mozda malo preterala (nije identicna situacija onoj gore, jer se ovde radi o samo jednom susretu, ali mislim da je sustina ista)..

Ne znam odakle ne postoji bar malo ne curkaste pameti u srbiji, ili je tacna ona od Jove Tosevskog da balkanska zena generise balkanskog muskarca , jer on mora da se dodvori i bude izabran....

Jel znas da sam nesto malo gledala taj Kljuc i tacno sam pomislila ovako bi pricao i Patak..
.....
Sponzoruse, dominantno ratoborne, neemotivne, intelektualke, truck ljubiteljke.. bas si nas lepo katalogizirao.. ozbiljno.. jedino sto si zaboravio one normalne..

Kako iko moze biti superioran u ljubavi....kad je to uvek interakcija...

Uopste nisam spominjala superiornost u ljubavi (to ne postoji).. izricito sam govorila o odnosu izmedju ove devojke iz price i tebe..

>>>Zar muskarci ne ocekuju isto.. povratni flert od za njih pozeljne zene? Ako ne dobiju, zar to nije uvreda za njihovu muskost?

Ne znam za metroseksualce, ali muzjaka ne moze da uvredi odbijanje zenke koju zeli....Znaci da joj nije dorastao ili kriterijumima koje nesvesno ima (zenke su selektori i kod drugih vrsta i to vrlo nesvesni, ali racionalni)

Jesi li ti videla opsednutost utiskom kod zene kod muzjaka...a da nije metroseksualac i placipicka....zainteresovanost itekako , ali ne i opsednutost...
"Ko sam ja da se nazovem gospodarem tvoga srca kad mu ni ritam ne mogu prepoznati"...

---------------------------------
U vezi ovih licnih opaski i konstatacija, treba ti malo vise vere i specijalizacije...jer ti bi htela , ali ne verujes u to....a onda i ne obracas paznju na desavanja i kriterijume i vibracije koje postoje kod tvog pozeljnog modela muskarca....

Ne zujis dobro.....;-)
A sto se tice Jove, tu si ti mnogo omasila, jer zajednicko nam je samo da smo u opozitu zenskoj dominaciji....ja kroz pariranje, a on kroz musku dominaciju....

Sto se tice kljuca i te emisije, tu je Jova bas lepo ubacen kao predstavnik prizemnog , jasnog i najcesceg odgovora muskarca na ponasanje balkanske zene....to je njegova teza....i lepo ju je demonstrirao....
I ako si primetila sam sebe doveo u cosak kad se postavlja pitanje sta uciniti kad vas zensko samara, jer kod njega to ne postoji kao opcija....a ne postoji samo ako je ubijes u pojam distancom ili nekontrolom sopstvenom....

Ovim si mi pokazala da ti mene uopste ne razumes kao stav , vec kao opozita svom stavu....ja ti dodjem kao kalup da ti oblikujes svoje testokako mislis da treba...a uopste niti te interesuje niti vidis oblik kalupa , daska , oklagija, poludaska....sto je ok....ali zato vrsim korekciju.

Ne znam koliko obracas paznju na to kako ces da napises ono sto hoces da kazes.. naravno da si sebi kristalno jasan, ali nisam sigurna da vodis racuna da li ces biti potpuno jasan i onome ko te cita.. a volis da suvise zakomplikujes stvari ponekad.. ovo kazem, jer moguce da otuda dolazi to nerazumevanje koje mi spocitavas..
O demagogiji da ne govorim sad, ali pogledaj samo kako si ubacio ovo nesvesno gore.. uopste umes tako socno da smuckas stvari da ispadne da tvoj idealni muskarac (uslovno receno idealni) nema pandan u zenskom svetu.. odnosno da kad bismo sveli 1 na 1 zena nikada ne bi mogla da bude takav kvalitet kao muskarac.. a sve sa ovom romantikom na kraju.. iskusno i svaka cast, kapiram da prolazi.. A, vidis, ja nikada ne bih svodila stvari tako.. muskarac je muskarac, a zena je zena (mada razumem da se ti pojmovi tumace ponekad suvise proizvoljno).. tu ne bi trebalo da bude nadmetanja.. ako nadmetanje postoji, to je siguran znak da nesto debelo ne valja..

U vezi ovih licnih opaski i konstatacija, treba ti malo vise vere i specijalizacije...jer ti bi htela , ali ne verujes u to....a onda i ne obracas paznju na desavanja i kriterijume i vibracije koje postoje kod tvog pozeljnog modela muskarca....

U sta vere? Ja necu da igram kako mi se svira.. i ne zelim da silim sebe da se ukalupljujem vise nego sto vec jesam.. vise nego sto smatram da je neophodno.. a mozda i ne mogu, nebitno.. bitno je da znam da nisam in, ali isto tako ja volim sebe bas ovakvu kakva sam.. ako je to problem, ok.. prihvatam da snosim posledice..

Ovim si mi pokazala da ti mene uopste ne razumes kao stav , vec kao opozita svom stavu....ja ti dodjem kao kalup da ti oblikujes svoje testokako mislis da treba...a uopste niti te interesuje niti vidis oblik kalupa , daska , oklagija, poludaska....sto je ok....ali zato vrsim korekciju.

Zar mislis da ja prvo sacekam da vidim sta je tvoj stav, pa onda formiram svoj? Zar mislis da sam pocela da razmisljam tek kada sam ovde dosla?..

U svakom slucaju, da sam mnogo omasila si u pravu.. Patak koga sam ja mislila da kapiram nikada ne bi napisao ono sto ti jesi..

Jesam, i toga se ne odricem ni u buducnosti....treba imati meru , a ne odbijati opciju....

Moj samar je vrsta samoodbrane , a ne ubedjivanja, da ne bi dosli do goreg sredstva za samoodbranu....
Ono sto su tri bombe za muskarce, to je samar za zenu....
A posle tri bombe niko ne dize ruku na mene , ni muskarac , a ni zena posle samara.....
.. ne jer mislim da zensko ne ume da zasluzi samarcinu svojim ponasanjem (iako nikada, ni u kom slucaju, taj samar ne sme da dobije).. nego sto sam mislila da se nikada ne bi spustio na taj nivo.. nivo curke.. ali izgleda da je i to to pariranje o kom pricas.. A bas sam se obradovala kad sam videla smajlija.. tako to ide valjda..

Mogu ja da ti pricam bajke, ali ja ne pricam bajke, iako to vecina zeli ...i na forumu i u realu...
U realu igram igru, kad vidim da osoba zeli da odrzi svoju pozorisnu predstavu....

A u vezi samara, jednom sam lupio samar devojci kad sam bio 6 razred, vise od pola sata me je pratila svuda kud ja god krenuo i popovala i ja opominjao , opominjao, i na kraju me doterala do vrata zbornice i ja pukao, i zavalio joj samar....
Kasnije se nasminkala crno i tuzila me razrednom , ali me bas ovo moje prirodno i iskreno iznosenje svega i spasilo iako je malo falilo da me kazni razredni...ali pre toga sam bio ukoren kad sam prihvatio na sebe krivicu kad su me uhvatili u vacarenju sa dve skolske drugarice...pa se vec znalo i sa ekskurzija i ovako da ih branim kao sestre....

Kasnije je ispalo da je bila zaljubljena u mene pa me zato , zato sto joj je bilo krivo sto sam je optuzio da se gura pred vratima (o kojeg glupog razloga da me maltretira pola sata popovanjem, jos joj ja priznao i izvini i kriv sam i u redu je, i sve probao....)

A samar sam prihvatio kao sredstvo za samoodbranu kad sam video da postoje razni oblici psiholoskih ocekivanja kod zena....

To ne moze da ispravi covek recima...
Npr:
-Zene koje vole da osete cvrstu ruku (ne udarac, vec namerno provociraju dok se ne pokazes musko i cvrsto i to im otprilike traje 15 dana....znaci samar ili skrgut zuba na svakih 15 dana...da ne poverujes
-Zene koje vole da se svadjaju pa mire ( e to je vec mnogo cesca situacija, nisam bas sabrao sve razloge takvog sladostrasca, ali sam upoznao dve takve, na srecu proslost....)
-Zene koje ne racunaju svoje samare kao samar, a ja ne dozvoljavam da me iko fizicki maltretira, pa ako je musko zna se , dobice na muski nacin odgovor, a ako je zensko dobice nekoliko upozorenja i onda sledi samar....ja to ne krijem.....Ako se ne obazire na moja upozorenja da fizicko nasilje ne moze da prodje , i ako smatra da popustanje zato sto je zena mora da traje vecito, onda je red da joj kratko objasnim da to nece moci, i naravno odmah dobija sut kartu....eventualno dobije mogucnost, ako bas vidim da je stvarno razumela sta je neprihvatljivo....
Ali obicno je to sut karta....

A znaju da se ponesu time sto ih razumem potpuno pa im i popustam puno i ne foliram ih....igram se , ali ne foliram....

A uopste me ne interesuje vadjenje mojih postupaka van konteksta....niti sto danas muskarac ne moze da bude vitez koji brani i svoju i cast postovane zenske osobe, vec mora da bude vise piz.da i politikant, znaci da zensko drzi na distanci da ona sheni za njim i da se tako igraju on odrzava distancu , a ona svu snagu usmerava da smanji distancu izmedju njih i tako neka igra sa opsesijama....

U vezi tebe , moja izjava da me lose tumacis je zasnovana na tome sto mislis da ja i Jovo tosevski imamo slicne stavove po pitanju zenske agresivnosti i nasilja nad muskarcima...On je tipicni balkanac kome se to ne desava i razbio bi svakog muskarca koji udari zenu.Ali u praksi se zato svasta desava...
Ja sa druge strane ne zelim ni da me neko psihicki ni fizicki maltretira iako znam da se branim , ali necu da ja glumim policajca...niti zelim da me neko dovodi do toga da ja nekoga fizicki ili psihicki maltretiram....znaci ne zelim da glumim muskarcinu ,balkanca , da uterujem strah u kosti ko bosanci sto rade sa zenama...prepirkom pa posle ko je vise lud i na kraju uteraju u strah od svog ludila...

Ove moderne verzije nenasilnih devojaka su vrlo cesto nasilne, sto si videla ako si gledala emisiju...i psihicki i fizicki nasilne....a ocekuju zbog razmazenosti i opsteg muskog pristupa da im se stalno oprasta ta tortura....Samo sto u praksi to nije najbolje resenje...

Najbolje resenje je natezanje i dovodjenje do apsurda i na kraju prebacivanje krivice...preko ucena....
Znaci nikako nije dobro resenje sa nekom elokventnom da je upoznajes sa svojim stavovima da ne trpis nikakvo nasilje ni psihicko ni fizicko , jer skoro kao da zene to ne cuju i ne prepoznaju...A u stvari one moraju da provere dokle mogu da idu, i onda je vrlo lose naglo donositi odluke vec je bolja varijanta dresura....Znaci losija varijanta je da ja kazem, vec nekoliko puta pokusavas i uspevas da me maltretiras i fizicki i psihicki i nismo jedno za drugo.....
Mnogo bolja varijanta je , kad prvi put odradi bezrazlozno maltretiranje (a toga uvek ima), pocnes nabacivanje krivice....prvo pojasnis da vidi da je itekako bezrazlozno i onda nabacis mnogo vecu povredjenost nego sto jeste i drzis je dosta dugo da se ponasa kao krivac, nebitno da li stvarno misli da je krivac...to dolazi kasnije vremenom cim drugi put neopravdano pocne da maltretira ....ili ovo ili bosanska varijanta svadjanja sve u sest do prekosutra, dok ni najgluplja zena ne vidi da je ludji i veca budala od nje.....

A da li zensko ume ili ne ume da zasluzi samarcinu , to ne znam, ne delim ja samarcine , samar je moje sredstvo samozastite, znaci mene agresivno maltretiras, ne ulazim da li si zasluzila ili ne, jos imam pravilo pola sata (kad se desi svadja sa devojkom , odmah ako vidim da ne moze da se lako razresi, da jedan ide u setnju da se ohladi glava....) Znaci ako pored svih zastitnih mera opet dodjemo do situacije da sam maltretiran, e onda nema vise nego tri , cetiri upozorenja i otvorena pretnja....
Ne zelim uopste da se odricem tog stredstva, pa da me prca i najmanje dete.
Sama upotreba je vec druga stvar, a ideja o upotrebi mi je prihvatljiva...
U praksi se ne desava samar, jer treba biti stvarno nerazumna zenska osoba da bi mene dovela do toga....jer pre nalikujem na nekog ko svakog tumaci kao dete , pa resava nesporazum , nego neko ko ti pamti pa sabira....
Ali kazem jasno i glasno , ne odricem se prava na samar....i znam da zbog ovog stava mogu da se dovedem u situaciju da se fajtam i sa muskarcima u grupi, zbog nekog njihovog kvazi finog stava zastitnika , a mlate pa rasturaju svoje devojke....ali stite ideju o zasticenim devojkama....

Ljudi i situacije mogu da te dovedu na sopstvenom pragu do takve situacije da se uspostavlja komunikacija na jedinom mogucem nivou , a to je nasilno....iliti sa curkom na curkastom nivou...obicno se to moze pre izbeci, ali ako ne moze, ta opcija stoji , nije izbrisana....

Ne idealizujem ni osobe, ni situacije , niti se nadam najoptimalnijem toku dogadjaja i resavanju zapleta....

A za zujanje, verovatno ne zujis dobro....ta nevidljiva komunikaciona linija.....sa odgovarajucima...

O tacno , ili pre toga skrenes svadju i pricu na drugu stranu....
Ali ima mnogo ljudi i mnogo cudi....
Imao sam poznanicu koja me je nekoliko puta zavalila pesnicom u stomak , jer me voli devojka, i naravno rekoh joj , draza si mi kad me pola mrzis....

A bije , jaka .....e vidis tu bi katastrofalno bilo da se odreknem retoricki samara kao resenja u krajnjem slucaju....
Mada kod nje , da je stvarno frka , ne bi bilo dovoljno samari, ali sam siguran da bi samar resio stvar jer bi pokazao da sve sto poseje zna i da nikne....a onda se osveste iz tog uljuljkanog sanjarenja...

Ne moze se uvek izbeci ili moze, ne znam.
Znam samo da se necu odreci svoje izjave da je i to vid resenja za kojim mogu da potegnem....
Zdravije i za mene i za nju....mani ovih sto su kao fini , a lako prsnu i pretuku devojku ili svoju zenu....
Ili je ostavljaju u pogresnom utisku da su stabilno mekani , a oni polulujke....pa se iznenade kao svojom reakcijom...

Ja sam prosao sito i reseto, pa znam da mogu i da ubijem i da osamarim i da prebijem , ali i milion taktika kako da izbegnem, i kako da predvidim da bih mogao da pobegnem (i to radim...izbegnem tuce koje me se ne ticu pre nego sto izbiju, a umirim one koje bi izbile da nemam razvijenu tu interaktivnu inteligenciju....i necu da budem politicki korektan a licemeran....svaka normalna jedinka je spremna i da osamari i da udari i prebije i ubije....

Ja mislim da se ljudi ponasaju prema nama onako kako im mi dozvolimo. Dok nisam to shvatila i naucila da postavim granice, dosta sam istrpela (vike i uopste psihickog maltretiranja, lomljenja stvari etc..)..
A granice se postavljaju od starta.. od onog trenutka kad pocnes sa nekim.. i tu ne sme da bude oscilacija (slicnu gresku prave i roditelji kad vaspitavaju dete i ne drze se jednog kursa vec vrte kako detetu dune)..
Ta devojka o kojoj pricas, ne bi te udarila da joj ti nisi to dozvolio.. ni jednom, a kamoli vise puta.. osim ako se radi o mentalno poremecenoj osobi.. u svakom slucaju, nije bas cista, ako te bije zato sto te voli (?!).
Kazes da bi bilo katastrofalno da se odreknes retoricki samara kao resenja u krajnjem slucaju.. zar ne vidis? Kazes da se ne odrices ideje samara, a i dalje dobijas udarce.. ja ti tvrdim, da si se postavio valjano, do udaraca ni jednog nikada ne bi doslo..

svaka normalna jedinka je spremna i da osamari i da udari i prebije i ubije....
Ovo je vec nesto drugo..

Ta devojka je bila poznanica i nikad nisam ni bio sa njom bas zbog toga sto bi njeno iskazivanje ljubavi moralo da dovede do toga da je dresiram i timarim....kao kobilu....

Ovo za samar i da sam ga dobio zato sto sam dozvolio nedozreloj devojci da radi ispade, to jeste....ali nisam ja ni za varijantu elitnog snobovskog modernizma.
To je kad je ona fina, pa sve radimo u rukavicama, a u stvari metroseksualizam na delu, partneri po potrebi....tesitelji po potrebi i ljubav po potrebi , i neophodna pogodnost "nisam sam na ovom svetu" , a ko da jesi.....

Ja volim seljacki tip ljubavi, iako sam gradjanin, tj volim kad dvoje ljudi cine jedinstvenu zajednicu , porodicu, pa zajednicki postoje, a ne individualno....kao sto je slucaj kod metroseksualnih brakova...skup dva pojedinca sa porodicom kao dodatnim licnim oznakama....

Ja sam radije za majstorsku radionicu, tj oba clana uvek imaju u vidu porodicnu korist i zastitu....
I toga hvala bogu ima puno u unutrasnjosti , da li zbog neobrazovanja ili zbog vaspitanja...
U beogradu retko...bas retko....

Jer prozimanje ljubavi dva pojedinca sa dve komponente, jedna je sama njihova ljubav 1-1, a drugo je ljubav koju dobijaju preko ljubavi prema porodici (to se dodatno racuna i duze traje i jaca je, nekad to jedino i ostane kod supruznika do doba kad ostare , kada se ponovo zaljube jedno u drugo....)
I na kraju tu je i ljubav prema deci koja neminovno vezuje i ljubav prema majci i ocu, koje dete pokazuje a majka i otac dele sa detetom....

Ne moze se biti dobar roditelj ako ne delis i tu detetovu ljubav i onda moras malo da volis i tog svog partnera ciji plod gledas dok volis dete.....

Ali ja ne mogu cesto da pricam ovo jer niti je in, niti je prihvatljivo osim kao lepa ljubavna drama ili film , kao romancic, ovako u par recenica...I ovo se ovde gleda kao sentimentalno lep detalj u postu....

.. kad dvoje ljudi cine jedinstvenu zajednicu , porodicu, pa zajednicki postoje, a ne individualno....
..oba clana uvek imaju u vidu porodicnu korist i zastitu....
Jer prozimanje ljubavi dva pojedinca sa dve komponente, jedna je sama njihova ljubav 1-1, a drugo je ljubav koju dobijaju preko ljubavi prema porodici (to se dodatno racuna i duze traje i jaca je, nekad to jedino i ostane kod supruznika do doba kad ostare , kada se ponovo zaljube jedno u drugo....)
I na kraju tu je i ljubav prema deci koja neminovno vezuje i ljubav prema majci i ocu, koje dete pokazuje a majka i otac dele sa detetom....
Ne moze se biti dobar roditelj ako ne delis i tu detetovu ljubav i onda moras malo da volis i tog svog partnera ciji plod gledas dok volis dete......

Ovako mora da bude.. kako drugacije, a da to bude ljubav.. (plus i porodica)?..
Samo sto ne znam kako se ovo kosi sa onim sto sam napisala.. nisam znala da sam zastupnik "elitnog snobovskog modernizma".

Ponos, reci ti , reci ja, odnos prema svadjama, odnos prema putovanjima, odnos prema budzetu....odnos prema deci, to su neke stvari koje razlikuju ove dve grupe.....a da ih pitas, nema sanse da se prepoznaju ....jer danas je u modi egoizam koji je empatijski.....saosecam ja sa njim , o kako mi je samo stalo, a egoista sam ....to su silne ego igre i dodvoravanja sopstvenom moralu (ne moralu zajednice)....

Nesto nalik samoobmani kad se lazemo da ce serijski prevarant zato sto smo mi zaljubljeni u njega da se promeni zbog nase ljubavi, stvorice svoju ljubav , pa ce prestati da bude prevarant...(a istina je da ce u najidealnijem slucaju , znaci najidealnijem da posle 10 godina ponovo zapliva u prevarantskim vodama, a i pre....samo kad moze....psihologika to jasno podrzava, za razliku od logike koja cesto dovodi do zabluda pa izuzetke tumaci kao izuzetke, a ne kao sasvim drugacije psihologike kojima je pripisano van konteksta delo koje su ucinili....)

Ti pravis kolaz, iliti ono kad na zurkama i svadbama ides sa tanjiricem pa strp ovu tortu , strp onu, i miksujes ukuse....i mislis da je to sve duze odrzivo....
I rekoh ti da nema sanse da prepoznaju sami sebe, osobe iz prve grupe....oni to vide kao kriterijume koje bi svi trebalo da ispunjavaju, oni cak izvesno imaju tendenciju da sire i namecu te svoje nazore ....

Sta stvarmo hoces, to ne znam , niti ce te postojanje ili nepostojanje ideje samara svrstati u jednu od grupa, ali to sto mislis da hoce, to upravo kazuje da si prva grupa.....oni koji uvek u vezi pricaju JA, a ne MI....imas teme o ranoj udaji , gde je sam i ja postovao i tu imas pojasnjeno sta je razlika izmedju pristupa ja i on i pristupa MI....ako uopste moze da ti se to pojasni, postoji i ta mogucnost ....zavisi koliko si ogrezla u moderne pseudokreacije odnosa i floskula koje kao izgradjuju te odnose...Kao ono o empatiji , kad osoba izjavljuje da saoseca, a u stvari je boli uvo....
Ili kao mediokritetski interes za prijatelje, poznanike....Briga njih za ljude, samo ih zanima odnos uzajamne pomoci i kreiraju subkulturu, udruzenje pomagalaca toj osobi...oni se neguju i kao sa njima se saoseca, a u stvari se samo izgradjuje daj uzajamno koristan odnos....bez stvarnih emocija, vec kroz emotivnu teatralnost.

Ja nisam napisala da me ideja samara bilo gde svrstava.. to je tvoja demagogija na delu..
Ti si podelio ljubav na dva tipa "seljacku" (koju karakterise postojanje ideje samara) i "ljubav po potrebi" (koju karakterise nepostojanje ideje samara), sto je ujedno i razlog zasto sam sebe uopste uzela za primer.. samo da ti pokazem da ti podela nije dobra..
Slicno toj podeli, opet suvise pojednostavljujuci stvari, sto umes vrlo cesto da radis, podelio si i muskarce na one poput tebe, koji zastupaju ideju samara i one koji zastupaju "kvazi fini stav zastitnika, a mlate pa rasturaju svoje devojke"..

Inace, kada dajem sebe za primer to cinim jer sam sigurnija u sebe kao primer za datu stvar nego u nekog drugog, a ne da bi tema otisla u jeftinu analizu mene.. jer ovo sto si ti sada napricao su krupne i za mene uvredljive stvari.. suvise drsko od tebe i suvise neozbiljno, s obzirom da za ovakve zakljucke nemas materijala..
Ti si mene ubacio u neku od svojih kategorija i sada me samo bombardujes kvalifikacijama karakteristicnim za tu dodeljenu mi grupu, a sve u fazonu steta da se baci..
Paradoks je da istovremeno mislis da neko ne moze da poznaje dovoljno sebe, svoje mogucnosti i granice (vezano za to da ne znam da se svrstam u grupu) i da ti sebe poznajes odlicno (posto si sebe svrstao u seljacku grupu, pretpostavljam rezervisanu samo za tebe, a, nazalost ce, verovatno, tako i da ostane..)..
Mada, kada imam u vidu ljude kojima si okruzen (odnosi se naravno na ljude koje kao primere navodis) i ne cudi me toliko sto si tako arogantan covek..

Uzalud ja sve ovo pisem.. ti imas svoje fiksacije i teraces ih do kraja, a argumetni protiv te ne zanimaju.. zasto bi inace napisao ovo..

I rekoh ti da nema sanse da prepoznaju sami sebe, osobe iz prve grupe

pa ovo..

oni cak izvesno imaju tendenciju da sire i namecu te svoje nazore ....

onda ovo..

niti ce te postojanje ili nepostojanje ideje samara svrstati u jednu od grupa, ali to sto mislis da hoce, to upravo kazuje da si prva grupa.....

zatim i ovo..

ako uopste moze da ti se to pojasni, postoji i ta mogucnost ....zavisi koliko si ogrezla u moderne pseudokreacije odnosa i floskula koje kao izgradjuju te odnose.

.. ako ne da bi unapred moju argumentaciju ucinio besmislenom i omogucio sebi da teras s istim i dalje.. opet bez osnova, ali boze moj..

Misli sta zelis, ali nemoj mi govoriti da ne znam razliku izmedju "ja" i "mi", za osecaj empatije i slicno.. osim ako ne zelis da me vredjas.. u tom slucaju, samo napred.. ja volim da su namere ciste.. Ali znaj da ne planiram ni da se nadmecem ovde sa tobom niti da te ubedjuem u bilo sta.. uostalom, ja se u "mi" grupu svrstavam u rl-u, a ti me ovde svrstavaj gde hoces..

"Ja volim seljacki tip ljubavi, iako sam gradjanin, tj volim kad dvoje ljudi cine jedinstvenu zajednicu , porodicu, pa zajednicki postoje, a ne individualno....kao sto je slucaj kod metroseksualnih brakova...skup dva pojedinca sa porodicom kao dodatnim licnim oznakama...."

Ovo sam ja rekao...a neko ima obicaj da svako nepodrzavanje svrstava kao negaciju....

Ja i kazem da si to rekao.. podelio na metroseksualnu i seljacku.. sebe svrstao u jednu, sto je tvoje pravo.. a mene u ovu drugu ("niti ce te postojanje ili nepostojanje ideje samara svrstati u jednu od grupa, ali to sto mislis da hoce, to upravo kazuje da si prva grupa.....oni koji uvek u vezi pricaju JA, a ne MI"...).. opet tvoje pravo.. ja sam na to i odgovorila..

Pa zar nije logicno , cim mislis da te ideja o samaru svrstava u jednu od ovih grupa, jasno je da je to nije seljacka...te da si vrlo iskljuciva kad je u pitanju bilo sta u vezi tebe, a tu nema MI, tu si ti....
A ima jos materjala zasto su sanse velike da si u drugoj grupi....a da ti se cini da shvatas i zelis ljubav na nacin prve grupe....

Zacudo , u ruralnim predelima je zbog vaspitanja lakse osobama ostvariti ovu prvo shvatanje ljubavi, a u urbanim sredinama je itekako tesko ostvariti prvo shvatanje i mnogo , mnogo lakse je ostvariti ovo drugo shvatanje ljubavi...

Nadji tu temu , pa je procitaj, bice ti puno jasnije, ovako se ja raspravljam sa dogmatom koji hoce da se predstavi na onaj nacin na koji misli da razmislja....

Back