ma patak je dao definiciju muškog serijskog ljubavnika.... ( : a što se tiće selekcije koju stalno pominjemo - tu "selekciju" je frojd zvao liebesbedingung, uslov za ljubav, uzrok želje. ona je vrlo individualna, i zato mislim da svaka diskusija o tome ne može da ima osnova u tipologijama i generaralizacijama..postoje kriterijumi za liebesbedingug da bi neko bio odabran, ne za sex, već za ljubav. nekome može da se dopadne pramen nečije kose, ili kao kod getea..koji vidi onu, sad sam zaboravio, šarlotu, koja je okružena decom i upeca se na tu divnu sliku materinstva...ima još tu milion kombinacija i sve je to začaraTA kombinatorika i psihologika...po frojdu ljubav muškarca koji je preplavljen emocijama čini "ženskastim". uz ustaljene stereotipe da je zaljubljeni muškrac ma ne patetičan nego čak i smešan, komičan i sad, po frojdu, ako se on od toga uplaši - znači nije siguran u svoju muškost, odnosno u sopstvenu muževnost...muška agresija se zato ogleda u tom spavanju sa ženama koje čak i ne želi previše, a ne voli ih sigurno..i tako se kompenzuje...sve je to, deco, začarat vilajet.. ( :
A kako mozes nekog da volis ako ga ne poznajes...
Iz dosadasnjeg iskustva, meni se zaljubljenost desava posle nedelju dana....a ljubav tek posle 3,4 nedelje ili cak i vise...
A uopste se ne uplicem da ubrzam ili usporim....
A volim to da se upecam...rekoh da apsolutno postujem nagone, znaci ako osecam strast zbog razmaka zubica...meni dovoljno....plavog cuperka, zelenih ociju...dobre guze (pipavo zbog trajnosti ali trenutno ako radi radi....)
Ili kad se upecam zbog nekog stava i ponasanja...to mi stvara emotivnu podlogu , ali ne i seksualnu, a nekad i seksualnu, ali to se da raskrstiti...
Ja imam drugi problem, jer vecito naletim na trazenje "hajde priznaj da si se odmah zagledao u mene".....
I vrlo je neprijatno ponasanje devojaka ako im kazes da prema njima nisi osetio udar zaljubljenosti prvi put kad si pokusao kontakt....neka moderna fantazija o sudbinskoj ljubavi, sta li je....
I onda moram da igram igru, i ispadam lazljivi muskarac...jer nemam drugog izbora, ili lazem da sam zaljubljen ili lazem da je jos rano da volim, a da mi se svidja...a kako da me zavoli ako mi se samo svidja , to nije nimalo privlacno...
Kao da zene imaju potrebu da odmah budu zaljubljene i odmah da vole...i bas se pitam kojim to razumnim delom sebe razmisljaju ako odmah znaju kakav je ko , kakav je muskarac , a nisu imale vremena da ga upoznaju...
U nekadasnje doba su se nekako malo sporije palile...to je islo redom , simpatija, zagrejanost, zaljubljenost, pa ljubav , pa veza...
No verovatno i one nas nesto lazu, pa je nereseno...
Stvarno sta kazu psiholozi za muskarce koji se sporije pale, na 3,4 nedelje?....
Ja polako osecam kako se zaljubljujem i kako pocinjem da volim ,ali treba vremena, a strast za seksom mi se razvija nezavisno od ovih osecanja, mada mozda mogu da kazem da se seksom brze zaljubljujem...ali za ljubav , hm.....
A ne osecam nikakve fobije vezivanja ili nesto slicno...
Kad vec pricamo o tome da li je zaljubljen muskarac patetican, ili je nezaljubljen muskarac odvratan i nesiguran....
Mislim da bi se danas frojd mnogo iznenadio koliko se razgranala simbologija....i pseudo komunikacija....