xella
Veoma poznat
- Poruka
- 14.341
Pre godinu dana "majstor" je gletovao hodnik i tom prilikom naneo debeo sloj gleta. Stari glet nije išmirglao, a pretpostavljam da je trebalo to uraditi...
Nisam sigurna ni da li je podlogu odradio, iako je bila kupljena...
Uglavnom katastrofa!
Posle, evo godinu dana, glet je na 4 mesta pukao od plafona, pa sve do poda.
Ne znam sada šta je najpametnije da uradim, ali razmišljala sam da radim akrilni bavalit...
Interesuje me da li treba da skinem ceo sloj gleta? Ići će to prilično lako čini mi se.
Samo onaj prethodni, star pretpostavljam 20 godina ne može da se skine, jedino da se šmirgla, a od toga mi je muka (šmirglala sam dnevnu sobu juče i prekjuče i poludela sam
)
Onda da li pre bavalita premazujem podlogu ili ne? I da li zid mora biti idealno ravan da bi se radio bavalit? Planiram da skinem taj sloj gleta sa špaklom, tako da nema šanse da bude ravan....
Joj, ako neko ima iskustva sa bavalitom, volela bi da mi ukratko objasni postupak rada.
I da, planiram sama da radim

Posle, evo godinu dana, glet je na 4 mesta pukao od plafona, pa sve do poda.

Interesuje me da li treba da skinem ceo sloj gleta? Ići će to prilično lako čini mi se.

Onda da li pre bavalita premazujem podlogu ili ne? I da li zid mora biti idealno ravan da bi se radio bavalit? Planiram da skinem taj sloj gleta sa špaklom, tako da nema šanse da bude ravan....

Joj, ako neko ima iskustva sa bavalitom, volela bi da mi ukratko objasni postupak rada.
I da, planiram sama da radim