Akrilne slike poput snova, autorke Edžem Bozkurt

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
395.520
Mešajući nadrealizam sa poznatim detaljima, živopisne akrilne slike Edžem Bozkurt deluju kao uvidi u paralelni univerzum. Umetnica iz Turske je slavna
po svojim fantastičnim scenama koje pozivaju gledaoce u nezemaljske pejzaže, gde ženske figure otelotvoruju duboku, gotovo natprirodnu vezu sa prirodom.
Bozkurt se preselila iz grada u Daču, mali lučki grad na jugozapadu Turske, gde je okolno okruženje duboko uticalo na njen rad.
„Živeći u mediteranskoj klimi, blagoslovena sam pogledima na brda, dve male planine i stalno promenljivo more“, kaže ona

Clip_2.jpg

Bozkurtina prepoznatljiva paleta boja inspirisana je svakodnevnim izlascima i zalascima sunca koje posmatra u Dači. „Moj razigrani moto je postao: 'Kada ste u nedoumici, dodajte još ljubičaste'“, otkriva ona. „To je moj način da proslavim i produbim blistave ružičaste i ljubičaste nijanse koje me dočekuju svakog jutra.“ Bozkurt nam kaže da takođe ceni kišnu sezonu u ovom kraju, kada biljke ožive. Ona kaže: „Neki od mojih najsrećnijih trenutaka su u studiju po kišnom danu, moj pas spava pored mene, dok kapi kiše nežno kucaju po prozorima.“

Back