Ako ste normalni, nemojte u BUGARSKU!!!!!!

Na Kritu, bio sam prvo u Agios Nikolaosu, koji je lepsi od svega ostalog zajedno, ali me posao ( citaj devojka ), premestila u Hanju, koja je sasvim ok.Posebno okolina sa Elafonisijem, Balijem, Therissom...U okolini Platanisasa ima jedno selo Gerani, gde mozete sebi priustiti da usred sezone budete na lepoj pescanoj plazi, istina bez okolnih sadrzaja, i da budete sami na citav kilometar do sledeceg turiste. U Irakliu ( Heraklion, za neupucene, ali Grci ce vas istuci ako ga tako nazovete, jer je to turski izraz ) ne bi ziveo ni da mi plate da sedim i ne radim.
Hersonisos, onako, za masovni turizam je u redu. Volim Ierapetru, najjuzniji grad Evrope, a gnusam se Sisija i Malje, jer ne mogu da podnesem onu englesku stoku. U Sisiju nose djubre tek posle 10 ujutro, zato sto su prosle sezone dva pijana Engleza stradala, tako sto ih je samleo kamion. Bili su spavali u kontejneru, gde su ih prijatelji smestili iz sale, kad su se pred zoru vracali iz paba. Znam i da su dve Engleskinje umrle na plazi, jer su se napile i zaspale na 50 C. A o onima sto padaju sa motora, dave se u talasima i skacu sa krova hotela, da ne govorim. A ipak...ponekad ne odolim njihovim devojkama. Takvi smo mi Srbi, zato nas i svrbi.
DA, zaboravio sam i Vai, to je lepo, ali cepaju sa cenama najstrasnije.

Eto, odgovorio sam ti, ali usput dao i par saveta onima koji se dvoume da li da odu na divlji ( to ja iz miloste ) Krit, koji je kolevka evropske civilizacije i grcke mitologije. Tamo je sve pocelo...

xpajamacax:
Bugari su lopovi,
odvratni mali ljudi niskih pobuda.
tamo još uvek postoje drumski razbojnici!
odvratni su.
koji ćemo mi q u evropi kada su nam oni tamo društvo?
fuj
Tek sad shvatam kakav sam ja srecnik jer vec 3 godine idem u Bugarsku na more kolima sa zenom i 2 dece i da me niko od drumskih razbojnika nije dirao niti ko od mestana pokrao. Al sam talican...........

Ovo nije NIKAKVO preterivanje, prelistaj arhivu stare stampe, nadji na pretrazivacu po temi.

Jednostavno, zaustave autobus sa policijskim kolima, svi obuceni u policijske uniforme i opljackaju ih. I NIKAD nisu uhvaceni, verovatno su to ustvari pravi policajci.

Ma,ne postoje veci prevaranti od njih. Samo se time i bave. Lenji, debeli od ugodnog zivota, sve sa zlatnim lancima, a pocepanom trenerkom. Kusturica treba tamo da ode da nadje temu za film. Nasi cigani su MNOGO pitomi spram Bugara.

mrs depp:
naj,ali naaaajodvratnije more! JBŠ što je jeftino,ružno u PM.....nemaš lep grad,nemaju ništa,pa čak i Sunčev Breg ništa posebno...samo je Nesebar lep!stari! a more-crvi plivaju,nigde ribica,pomorskog živog sveta....sem meduza.....ružan narod,cigan-mala! jedino nek idu oni koima je važno da se kupaju i izlace uveče,a ne i da vide prirodne lepte! JBG ZA MENE SU KARIBI,EGIPAT.......CRNA GORA JE ZA BUGARSKU MAURICIJUS!!!! BAR JE MORE PLAVO I IMA MORSKIH PASA,I ISTORISKO-KULTURNIH ZNAMENITOSTI!!!!

IZVINJAVAM SE ZA GREŠKU U NASLOVU TEME!!!!SLUČAJNOST

uf
mogu si misliti šta je tek onda Hrvatska
ipak Lijepa naša Domovina, najljepša u regionu definitivno

hrvatska jeste lepa.
a ti Jerotije čitaj malo. nemoj da si tako isključiv.
imao si sreće zaista! i daj bože da uvek imaš!
diablo...bila sam jednu sezoni u ierapetri, pokušavam već pola sata da se setim imena hotela:roll:
ali bilo davno-davno da se naježiš:lol: '94:)
lep je krit.planiram da odem nekad ponovo. sa klincima i suprugom.
ali brodom, da švrljamo malo po okolini:)
previše je toga tamo da bi bio stalno u jednom mestu.
jedan drugar mi je tamo. mislim da se bavi fotografijom.sa ženim i decom je tu.
mislim da je tu bar 10 godina!

xpajamacax:
jel te stvarno zanima šta srbi misle o bugarima?
naleteo si mi ko kec na ...
imam poslovne partnere bugare.
tačnije oni su u lancu iznad mene, je r su dok smo ratovali pokupili dobar broj predstavništva, pa smo mi ovde pod patronatom bugara za mnoge firme:roll:
to su takvi kenjatori i filozofi koje čovek još nije video.
sve su po pravilniku,i drnd zvrc,ali nikada ništa nije bilo po dogovoru,ni po tom pravilniku koji su sami smislili...nikada nisu uradili ili odgovorili u datom roku.
a onda se mi peremo ovde klijentima!
inače matična firma je iz švajcarske...
ali hebi ga...bugari pili prvi kod devojke:p
inače...bila sam u Sofiji više puta u poslednjih par godina, inače do tada nikada,
jer me nikada nije privlačilo da idem u bugarsku,
sofija je divna i tačka.
jeste prljavo,ali nismo mi (srbi) merodavni da pričamo o tuđoj prljavštini...
e...dakle moj prvi susret sa bugarskom koji je trebao da bude jedan divan weekend sa suprugom u sofiji u najboljem hotelu...
se pretvorio u noćnu moru!
čim smo ušli u sofiju izbušili su nam gumu, nismo ni sanjali da su nasi odzeparili za svu lovu i pasoše i sve...
kako? nemam pojma.
ništa nije bilo na izvolte, nikoga nije bilo oko kola....
ma coperfild bi im pozavideo.
u međuvremenu stiže kolega bugarče...
i odosmo do hotela gde smo na recepciji shvatili da smo odzepareni!
(sve se dešava na drugom kraju grada)
i odemo u muriju u blizini hotela...
kad trče zajapureni dva pandura i mašu sa mojim novčanikom....
u novčaniku sve sem novca....uzeli su i metalne dinare....
kao našli na ulici...
kako keve ti za pola sata?
na potpuno drugom kraju grada?
naravno dadosmo njima po 10 jevra....
ostali smo u gradu...
i sve je bilo super, jer je bio dobar organizator i potrudio se da nam
baš pokaže najbolje od sofije...
ali gorak ukus nestanke prilične količine novca,
je dugo ostao...
evo i sada sam se potresla...
zanimljivo je da je naš kolega rekao ...
pa ne mogu da verujem da se ovo događa već 5 put mojim poznanicima!!!
dakle,nisu svi imali sreću da im murija nađe dokumenta...
ali evo za statistiku:
jedan čovek zna 5 ovakvih slučajeva-lično!
nije pročitao u novinama!
šta reći ondak o bugarima?
još i to da idu u evropsku zajednicu
a u srbiji nadniče za koru hleba?
i ubijaju starce po zabitima za sitne pare?
ma...o istoriji i bugarskoj bratskoj naravi ne bi ovom prilikom...
evo iskopala sam da ne pišem opet

Pa, vecina Srba se bavi na Kritu fotografijom. Lak i unosan posao, ali nije za svakoga. Meni, recimo ne lezi. Lepo je to islikati sve, ali posle kad treba da im prodas, nastaje muka. Italijani su genijalni kupci, jos te pitaju da napravis duplikate. Jednu fotografija se prodaje za 6 eur, popust na vise, 5 eur komad, a izrada kosta 30 centi. Dobro, ima dosta slika, koje ti nece kupiti, ali zarada u takvom procentu postoji verovatno samo na drogi.

Ali ako naidjes na Nemce. Katastrofa. Jednom sam prodavao za nekog drugara fotografa, i kad sam se iscenkao na nemackom, koji znam samo iz partizanskih filmova, i dao ponudu od 15 eur, za tri fotografije, tip je razmisljao POLA sata, i onda je izvadio JEDAN IPO eur. Nije mi tako strasno sto je mislio da to kosta samo toliko, strasno mi je sto je razmisljao pola sata da li da potrosi JEDAN IPO eur.

Fotografi tamo, a trvdim da nasi drze monopol, zaradjuju cca 200 eur za vece. Kad zarade 50, za sat vremena slikanja, hoce da se ubiju od muke. Istina, hotelima gde slikaju placaju UNAPRED FIKSNU naknadu za celu sezonu, po nekoliko hiljada eur, u zavisnosti od procenjene zarade, i aparat kosta cca 1000 eur, ali je i dalje to uzasno primamljiv posao..

Mozda ideja za nekoga ko ne zna cime bi se bavio ???

mrs depp:
Diablo-slažem se sa tobom zato sam i ispljuvala lika koji je rekao da je Pariz samo po ajfelovom tornju poznat i da nema ništa više,pa taj ni osnovnu nije završio kad tako priča.....
HEBENA-mislim da ne možeš da sudiš o narodu u CG da su loši ljudi,nisu svi takvi! mnogi vole Srbiju,jer inače pola njih ima rodbinu ovde! mada ima i onih cikotića koji misle da su bogom dani.....

Mislim da imam neosporivo pravo da sudim jer je zivim u Crnoj Gori od rodjenja. Otac mi je Crnogorac, djed takodje i vjeruj mi znam mentalitet ovdasnjeg naroda.
Mislim da ljubav prema Srbiji nema veze sa tim. Licno ne mogu reci da volim citavu Srbiju jer je nisam bas komplet obisla, ali Bg mi je jako prirastao srcu. Zivjela sam tamo nekih 6 mjeseci i cesto sanjam Adu, Kalemegdan, Terazije i Brankov most sa koga se pruza najdivnijji pogled. Uz to, ne volim, nego obozavam Zlatibor i cini mi se da sam prestala da razmisljam o tome gdje bih mogla na zimovanje ili obican odmor - ova planina je uvjek u kombinaciji...
Da li vole Srbiju nemam pojma niti je bitno, ali znam da je najveci dio ljudi ovdje lijen i nemastovit, a treba samo malo maste i truda da bi Crna Gora ponudila gostima ono najbolje od sebe.

Da je lenj to je od davnina poznato. I vicevi su mnogi posveceni toj tematici. To da su losi ljudi je diksutabilno. Svuda ima i losih i dobrih i u Srbiji i u Bugarskoji u Hrvatskoj. Da se vratimo na naslov teme a to je BLGARIA. Prosle godine sam poslao dvojicu svojih kolega na moju prreporuku u mesto Primorsko 50 km juzno od Burgasa i to kod istog tog Bugarina kod koga ja letujem. Takodje su isli porodicno sa 2 kola i to novijeg datuma i takodje kao i ja nisu imali problema ni sam milicijom ni sa razbojnicima. Cuo sam za te price o drumskim pljackama ali iz mog visegodisnjeg dobrog iskustva mislim da je to proslost. Uz put od ulaska u Bugarsku pa do mora video sam miliciju na vise mesta a uglavnom putujem nocu i niko me nikada nije ni zaustavio a kamoli trkeljisao. Cak kad smo prvi put isli stajali smo da pitamo za pravac da nismo zalutali i bili su veoma ljubazni da nas upute gde treba. Secam se onako u magli i da su bili crnoputi ili takoreci verovatno cigani ali opet napominjem izuzetno korektni i ljubazni. I mislim da ce ove godine verovatno jos da im se pojaca disciplina s obzirom da ulaze u EU ali videcemo. Nekazem da cu ove godine u Bugarsku na more ali nije iskljuceno ni da necu. Nisam ni Bugarin poreklom niti imam koga u Bugarskoj osim ovog Bugarina Dmitra kod koga sam letovao pa nemam ni razloga da nekoga lazem. Kazite mi za te pljacke i otimacine sto ste malopre napisali, kada se to izdesavalo, mislim pre koliko vremena, u kom periodu ?

Evo malo copy/paste sa neta. Kako ono kazu nasi stari : " ako lazu novine, lazem i ja " Napominjem da ovo nije sa nekog foruma, nego iz turistickih novina.

Crnomorski "specijaliteti" - pazite se sumnjivaca!
Veliki broj naših turista se ove godine uputio u pravcu Bugarske, tj. Bugari procenjuju da će tokom 2005. godine "celih" 600.000 naših turista potražiti sunce i pesak na Crnom moru... Stoga, evo nekoliko saveta koji su ključni za crnomorsku obalu našeg jugoistočnog suseda. U velikim i živahnim turističkim centrima, kao što su Varna ili Burgas, prosto vas saleću "sumnjivi likovi", nudeći vam raznorazne usluge. Prvenstveno su to usluge menjačkih poslova, za koje ove osobe mogu da vam ponude sjajne kurseve svakojakih valuta. Vrlo je važno napomenuti da je u Bugarskoj prilično rašireno falsifikovanje raznoraznih novčanica najsavremenijom tehnologijom, tako da su im i falsifikati veoma uverljivi, iako i novi "lev" ima zaštitu identičnu onoj koju ima euro. Dok vi proverite da li je novac pravi ili lažan, vaš "veliki prijatelj" diler može veoma brzo da nestane sa vašim, pravim novcem, a velika količina leva koju držite u ruci može da ne vredi ništa. Zato, preporučujemo vam banke i menjačnice. Bugarske banke daju najbolje kurseve, jer nisu limitirane na fiksno uzimanje provizije. Strane banke veoma često vole da napišu "no comission", ali to važi za razmenu od preko 200 eura, recimo. Menjačnice imaju lošiji kurs, ali ne uzimaju proviziju, dok je sa bankama obratno, osim lokalnih giganata "DZI" i "DSK". I još jedna bitna stvar za kraj. Pričajte srpski i recite da ste iz Srbije. Ne dajte da vas pomešaju sa Rusima ili Česima, što često čine. Rusi su jako bogati, i lokalne protuve veoma privlače ruski visokoplatežni turisti, dok se, kada saznaju da ste iz Srbije, veoma često ovi "urbani banditi" povlače, jer znaju s kim imaju posla. Sa takođe prevejanim Balkancima, koji i nemaju tako puno novca. Sa Nemcima vas uglavnom neće pomešati...

http://www.travelmagazine.co.yu/srp/saveti.php?savet=91

'Ebi ga ne vidim koja vas muka moze naterati u Bugarsku, osim nedostatka novca.

Tacno je da ima prevaranata ali zasto menjati pare po kojekakvim kioscima i sl kada postoje drzavne banke na svakom cosku i kurs im je isti ili neznatno slican. Zadnje 3 godine nam niko nije prilazio niti ista nudio a kamoli pare za zamenu. Zato te i pitam od kada su ti te informacije, jesu li sveze ? A to dali je muka naterala da idemo u Bugarsku........pa i da imam bas mnogo para opet bih gledao gde cu da ih potrosim. Nije realno otici na odmor 7-14 dana i potrositi vise od oko 1.000 eura jer to treba i zaraditi a tih recimo 10-tak dana prodje dok lupis dlanom o dlan. Nije realno ni da npr CG-ci ili Grci zarade u julu i avgustu toliko da mogu da nista nerade do sledece sezone. Mozda je tebi baba iz Cikaga ostavila nasledstvo pa te sve ovo neinteresuje alimi smo ovde sa prosecnim normalnim standardom i moramo da gledamo gde nam ide svaki dinar. Pozdrav !

Dakle, da budemo krajnje pošteni, Bugarska je mnogo bolje rešila probleme sa "divljim" i nepoštenim taksistima nego što smo mi u Srbiji i Crnoj Gori to čak i namerili da uradimo. Naime, posle decenija problema sa taksistima koji su "drali" turiste, nisu plaćali porez državi, naplaćivali su "odokativnu" tarifu, ili čak učestvovali u pljačkama vozeći putnike na izolovana mesta "na ruke" bandama, sada su vlasti Bugarske u potpunosti uvele red u ovu profesiju. Dakle, ako idete u Bugarsku na odmor, znajte da su svi, ali apsolutno svi taksiji u toj zemlji, zakonskim rešenjem iz 1999. godine, žuti. Bez obzira na udruženje kojem pripadaju. Na njihovom krovu mora da piše TAKSI ćirilicom, a ispod toga TAXI na engleskom, tako da ne ulazite u one koji imaju samo latinični natpis, jer su ga negde prokrijumčarili. Isto tako, duž bokova auta svaki taksi mora imati "šahovničastu" crno-belu prugu, i natpis na bugarskom jeziku o vlasniku taksija ili udruženja. Povrh svega, svaki taksi mora imati na zadnjim sedištima (tj. prozorima) jasno ispisanu tarifu za početak vožnje i svaki pređeni kilometar. Dakle, ako imate problem sa nepoštenim vozačima, rešavate ga grubim i transparentnim merama... Još jedan plus za Bugare, a naše vlasti neka se još jednom zamisle nad ovako jednostavnim rešenjima...

jerotije:
Tacno je da ima prevaranata ali zasto menjati pare po kojekakvim kioscima i sl kada postoje drzavne banke na svakom cosku i kurs im je isti ili neznatno slican. Zadnje 3 godine nam niko nije prilazio niti ista nudio a kamoli pare za zamenu. Zato te i pitam od kada su ti te informacije, jesu li sveze ? A to dali je muka naterala da idemo u Bugarsku........pa i da imam bas mnogo para opet bih gledao gde cu da ih potrosim. Nije realno otici na odmor 7-14 dana i potrositi vise od oko 1.000 eura jer to treba i zaraditi a tih recimo 10-tak dana prodje dok lupis dlanom o dlan. Nije realno ni da npr CG-ci ili Grci zarade u julu i avgustu toliko da mogu da nista nerade do sledece sezone. Mozda je tebi baba iz Cikaga ostavila nasledstvo pa te sve ovo neinteresuje alimi smo ovde sa prosecnim normalnim standardom i moramo da gledamo gde nam ide svaki dinar. Pozdrav !
I JOS JEDAN DODATAK IZ ISTOG MAGAZINA Koliko puta ste čuli da se ne isplati zarađivati novac u Srbiji, a trošiti ga na mestima koja su mnogostruko skuplja od nje? I Zapadnjaci vole da svoje teško stečene pare potroše na nekoj jeftinijoj i povoljnijoj destinaciji, a kamoli građani naše zemlje, sa svega nekoliko stotina eura prosečnog mesečnog prihoda

Slazem se Jerotije,nama je stvarno projekat da odemo na letovanje.Za moju porodicu,koja je ,hvala Bogu,velika ni najjeftinije letovanje za 10 dana ne moze biti ispod 2000E,a de se samo malo opustimo ode 2500-3000 kao od sale.Zato mi ovde treba da opisujemo mesta,hotele,a ne da jedni drugima popujemo oko toga kolko mozemo potrositi.Slazem se da i mnogi nisu svesni da kad odaberu najjeftiniji smestaj ne mogu ocekivati bog zna sta,pa se nerviraju,kude agencije,domacine itd.U par navrata sam odabirala bukvalno najjeftinije ponude i tako sam malo ocekivala da sam se uvek odusevljavala sto sam dobijala vise!Ja radije odvajam novac za izlete,opustenu vanpansionsku potrosnju(ne shoping jer nismo time opsednuti)nego za luksuzni smestaj(mada mi on itekako prija).Mogu sa ponosom reci da smo se uvek bas lepo provodili jer mi sa tom idejom polazimo od kuce i sitni nedostaci nas ne mogu spreciti u tome,a imali smo srece da prodjemo bez bolesti i nekih nedaca koje bi jedino mogle da nam upropaste odmor!Inace,svi bi mi umeli da se organizujemo da nas lupi 7 na Loto-u,neko nasledstvo,da nam salju roditelji iz inostranstva...
Sto se Bugareske tice,letovali smo jednom,u S.Bregu.Mene je vukla radoznalost,a muz je posao skoro na silu(bio nekad pa zapamtio da je bilo s..nje).ALi,lepo smo se proveli!More im jeste bez veze,posteno!Ipak bilo je puno sadrzaja.lepih bazena,aqua park,odlicna povezanost mesta....letovanje je nadmasilo nasa ocekivanja,ali i bilo skuplje nego sto smo ocekivali.Tada smo shvatili da su moguca jeftina letovanja u Bugarskoj samo u manjim mestima koja nam se nisu dopala,nemaju nikakve sadrzaje osim mora(koje nije za prave ljubitelje mora,kupanja).Dakle,za S.Breg.Z.Pjaske i Albenu treba vise para,otprilike kao za jeftinije delove Grcke-a Grcka je za nas mnogo,mnogo lepsa.
Treba svida otici,probati svaku destinaciju koja je dostupna.Bugarska nije losa,nas ne vuce da idemo ponovo,ali nije iskljuceno nikada.... :D

Potpuno se slazem s tobom. Bugarska nije bas za medalju ali nije ni za nesto sto bi otkacio odmah na pocetku. Svuda stoji ona stara da koliko para toliko i muzike. Uvek smo presrecni kada dobijemo vise od obecanog ali i to se desava. Uvek nam je lepo kada za male pare prodjemo super. Niko nema para za bacanje. S.Breg, Zlatni Pjasci i Albena su uvek bili elitniji delovi Bugarske. Tamo nisam bio ali slusao sam price i gledao slike i prospekte hotela i plaza. Ovde gde sam ja bio a to je juzna pruga Bugarske je jeftino ali bilo. Vec prosle godine to vise nije bilo to. I tamo su digli cene ali za nas standard i dalje je superpovoljno. Opet za male pare mozes da se super provedes pod uslovom da se u startu pomiris sa sudbinom da more nije bas slano i da je to ipak Bugarska. Strasno me nerviraju ove poruke da Bugarskom haraju drumski razbojnici, pljacke, milicija koja reketira i sl. Dali sam ja toliki srecnih i neki od mojih prijatelja da BAS NIKADA nisam imao problema s nicim od ovoga sto je gore napisano. Neverujem da je to bas slucajno. Mozda sam lep covek pa me svi preskacu ha ha ha Veliki pozdrav svima !

hehe i ja sam bila u bugarskoj jednom, i niko me nije odzepario, cak sam ja nasla na ulici 20 leva (10 evra) :P:P
bila sam u suncevom bregu, hotel je bio super, sa toboganima itd :D , nije bio nesto skup. nesebar je u blizini, kao i aqua parkovi koji su stvarno super! :P:P:P
tako da za neku jeftiniju varijantu bugarsku preporucujem.

mrs depp:
a ti Srbenda!!!! Budva je oduvek,ali ODUVEK bila vašar! ko da u Guču ideš,samo nema trube! stari grad je jedino lep......ja sam mislila,kada sam govorila,o mestima kao Kotor,Novi koji se razlikuju i imaju neku kulturu! zapanjila sam se kada sam videla Mirište i Žanjice,koje su skoro netaknute,bistra voda,zelenilo,uvale....preko pute malečno ostrvce sa crkvicom Presvete Bogorodice,do kog jedino možeš da otplivaš da bi došao!! malo iza veće ostrvo mamula i stari zatvor....a na mirištu austriska kula,iz 1817,netaknuta....mesto skoro pusto,ljudi tu kampuju jer nema hotela,tek 5 kuća..... :D
a ti vidim imaš nešto protiv Crnogoraca............a pitanje je Bugarska :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja u Bugarsku nikad neću, zbog razno-raznih predrasuda i zato što još uvek postoje Grčka, Španija, Portugalija, Italija, Francuska i za sve njih će mi trebati još tri života.
Ipak, istine radi, ta država je u EU, imaju zakone, evropske sudove, efikasnu miliciju, stabilnu valutu. Dakle, sve ono što mi nemamo ili ćemo imati za 100 godina. Naravno, imaju i drumske razbojnike, i razne protuve i muvare, barabe, siledžije, ludake, ubice. Ali koja to država nema? Pre par godina jedna grupa je operisala na drumovima Austrije i Madjarske, ko se seća pisalo u novinama. U Hrvatskoj moji prijatelji na benzinskoj pumpi opljačkani za 500e. U Nemačkoj ili Belgiji morate dooobro da pazite da ne uđete u Hrvatski kafić, Na Kritu morate da izbegavate engleske navijače. Itd, itd.
Svuda ima svega.
Kome se sviđa Bugarska neka ide, ništa mu se neće desiti. Sigurno ne više nego da je u Londonu ili Madridu.

Back