Ako ste normalni, nemojte u BUGARSKU!!!!!!

mrs depp:
naj,ali naaaajodvratnije more! JBŠ što je jeftino,ružno u PM.....nemaš lep grad,nemaju ništa,pa čak i Sunčev Breg ništa posebno...samo je Nesebar lep!stari! a more-crvi plivaju,nigde ribica,pomorskog živog sveta....sem meduza.....ružan narod,cigan-mala! jedino nek idu oni koima je važno da se kupaju i izlace uveče,a ne i da vide prirodne lepte! JBG ZA MENE SU KARIBI,EGIPAT.......CRNA GORA JE ZA BUGARSKU MAURICIJUS!!!! BAR JE MORE PLAVO I IMA MORSKIH PASA,I ISTORISKO-KULTURNIH ZNAMENITOSTI!!!!

IZVINJAVAM SE ZA GREŠKU U NASLOVU TEME!!!!SLUČAJNOST

Ništa od Bugarske nije viđeno...

Ha Ha Ha
Sit sam se nasmejao.
Kao da uporedjujemo neki Novobeogradski bulevar ( molim bez uvrede ) i Jelisejska polja.

Kad smo vec kod Pariza, proveo sam prosle zime dva meseca tamo i devojka me je terala da se svaki dan ili noc prosetamo tim bulevarom. Cak i kad sam bio bolestan, pod visokom temperaturom. Sa obrazlozenjem : Konju jedan, ceo svet masta o tom dozivljaju, gledaju filmove i placu od zavisti, a ti si ovde i sve to ignorises. Iz ovih stopa izlazi napolje i idemo !

diabolo:
Ha Ha Ha
Sit sam se nasmejao.
Kao da uporedjujemo neki Novobeogradski bulevar ( molim bez uvrede ) i Jelisejska polja.

Kad smo vec kod Pariza, proveo sam prosle zime dva meseca tamo i devojka me je terala da se svaki dan ili noc prosetamo tim bulevarom. Cak i kad sam bio bolestan, pod visokom temperaturom. Sa obrazlozenjem : Konju jedan, ceo svet masta o tom dozivljaju, gledaju filmove i placu od zavisti, a ti si ovde i sve to ignorises. Iz ovih stopa izlazi napolje i idemo !
ŠTA BIH DALA,ŠTA BIH DALA....DA SKOKNEM DO PARIZA!!! NA ŽALOST,TAMO NIKAD NISAM BILA...A VOLELA BIH ZA ROĐENDAN,20. APRILA ;) ;)

Mislim da mnogo gledas kanal TRAVEL a za pitanje dali sam ja negde putovao.........pa evo. Bio sam profesionalni muzicar do pre 17 godina dok se nisam ozenio i u svojoj karijeri sam ispusao 4 pasosa koji nisu istekli vec nije bilo mesta za pecate. Al nebih sad da se hvalim, nije mi to namera vec da ukazem da su ukusi razliciti. Svakom je lepo tamo gde se lepo oseca i gde naravno nekosta puno. Ako ja ili Vi treba 6 meseci da odvajamo da bi negde otisli 10-tak dana na kojima se mozda hocemo ili necemo odmoriti onda tu nevidim kombinaciju. Nije vredan ni Kipar, ni Egipat a ni Pariz. Osim Ajfelove kule koja je za njih kao nama Kalemegdan nista posebno nema da se vidi. Francuska azurna obala je vise izvikana nego sto je to stvarno nesto extra. Sta to tamo ima sto npr u CG ili Bugarskoj nema ? Jedino sto je to za nas nesto novo jer tamo nismo bili. Arapa i ostalih pridoslica koliko hoces i naravno........i tamo ce te oklepati za kintu samo ako nisi oprezan. Pozz

jerotije:
Mislim da mnogo gledas kanal TRAVEL a za pitanje dali sam ja negde putovao.........pa evo. Bio sam profesionalni muzicar do pre 17 godina dok se nisam ozenio i u svojoj karijeri sam ispusao 4 pasosa koji nisu istekli vec nije bilo mesta za pecate. Al nebih sad da se hvalim, nije mi to namera vec da ukazem da su ukusi razliciti. Svakom je lepo tamo gde se lepo oseca i gde naravno nekosta puno. Ako ja ili Vi treba 6 meseci da odvajamo da bi negde otisli 10-tak dana na kojima se mozda hocemo ili necemo odmoriti onda tu nevidim kombinaciju. Nije vredan ni Kipar, ni Egipat a ni Pariz. Osim Ajfelove kule koja je za njih kao nama Kalemegdan nista posebno nema da se vidi. Francuska azurna obala je vise izvikana nego sto je to stvarno nesto extra. Sta to tamo ima sto npr u CG ili Bugarskoj nema ? Jedino sto je to za nas nesto novo jer tamo nismo bili. Arapa i ostalih pridoslica koliko hoces i naravno........i tamo ce te oklepati za kintu samo ako nisi oprezan. Pozz

MISLIM DA SI ZA PARIZ PRETERAO! NEMA ŠTA DA SE VIDI?!? PA JEDINO AKO ZNAČAJNU ARHITEKTURU,MUZEJE,BAROK KOJI JE ZA FRANCUSKU SIMBOL,PA-MULEN RUŽ KOJI JE BIO INSPIRACIJA LOTREKU(slikar za neobrazovane) SMATRAŠ KAO BEZNAČAJNIM.....PARIZ JE GRAD KULTURE,SVETLOSTI-A PO MENI NAJZNAČAJNIJE-DOBROG UKUSA GDE JE LIKOVNA UMETNOST OSTAVILA TRAGA,NARAVNO I RASKOŠNA ISTORIJA.....a Crna Gora ima prirodne lepote i takođe značajnu istoriju! Boka-Kotorska(ne bezveze nazvana nevestom Jadrana) je prošla kroz razne ruke-te Mletaka,posebno Italijana, Kotor je bio glavni grad zimi velikog župana Stefana Nemanje...itd....a sve je to ostavilo traga na izgled i kulturu gradova u Boki,kao što cela južna Srbija izgleda kao mala Turska(zbog osvajanja),Novi Pazar-grad islamske kulture....Bugarska je pripadala Turcima do 2.balkanskog rata pa tako je i arhitektura u Nesebaru-islamska....meni ne predstavlja važnost lep i moderan hotel,to mi nije merilo,mesto mora imati kulturnu baštinu! CG ima stare gradove a Bugarska samo Sozopol i Nesebar,koji su npr kao Sv.Stefan,ali naravno mnogo siromašnije kulture i istorije! oduvek su bili turski,a Boku ko nije osvajao! pa šta misliš otkud ona utvrđenja silna u Herceg Novom?? pola su kula španskih osvajača,italijanskih...itd.....

Zaboravila si da je ovo tema u kojoj se Bugarska nepreporucuje normalnima. Ode ti na sve ostalo a od odmora ni O. Vidim da si solidno potkovana za istoriju i tu oblast uopste, sta vise, daleko ispred mene si, ali ako govorimo o odmoru Bugarska je daleko ispred CG. Nenaplacuju plaze, suncobrane, parking, vanpansionska potrosnja je daleko jeftinija od ostalih nama poznatih destinacija......sve u svemu ko zeli da se odmori i dobro uvece provede a nepotrosi puno ovo je pravo mesto za njega. Voda je cista i bistra ali ne i slana, plaze su peskovite kao npr u Sutomoru i na svim plazama je obilje restorana gde za male pare moze da se pojede i popije. Sto je i vazno, nijedan restoran ne zaostaje po kvalitetu, usluzi i higijeni od Grcke, cg ili nekog drugog letovalista. Budi realna i priznaj da sam u pravu. Imas pozdrav !

BRAVO !
Ovo je prvi PRAVI odgovor. Radim u Grckoj, i Bugari su dostojni samo toga da mi operu kola. A kad mi se obrate sa "bratko", odma ih stopiram sa pricom o istoriji, gde su nas pet-sest puta napali, i svaki put popili po PiCki. I kakva oni mogu da mi budu braca ?
Ljigavci, ruzni, prljavi i zli !

A sta me najvise nervira, je to sto svi kad se vrate sa letovanja odande, samo pricaju o tome kako su jeli najvece cevapcice, koje su ikada videli. Komentar nije potreban, ali ipak...zar terba da idem u inostranstvo da jedem cevapcice ? Pa zasto onda ne odem u Leskovac ?

CG necu ni da komentarisem. Ko voli toplo pivo i hladnu supu, tamo ce to SIGURNO pronaci.

A onaj gore komentar da je Pariz ustvari Ajfelova kula i nista vise je za P O V R A C A N J E.
Ti SIGURNO nisi bio u gradu svetlosti. Cisto da te obavestim, ako si gledao stare filmove, od pre cca 5 godina je i Ajfelov toranj osvetljen sa milion sijalica.

U svakom slucaju, predlazem da izglasamo taj komentar za NAJGLUPLJI ikada na ovom forumu.

P.S. Mislim da sam bio preblag, tako sam vaspitan....

Aj, kad smo kod komsija Bugara - udjose ljudi u EU. Sad ce nekima trebati viza. Da li ce to malo otezati stvar. U principu, Bugari zive od nizeg srednjeg turizma i vjerujem da ce im EU pomoci u mnogo cemu, ali ne znam kako ce se izboriti sa averzijom koju ljudi imaju prema vizama. Mislim da nece biti rigorozno kao za Francusku (kad vec siroti Diabolo pomenu Jelisejska polja), ali ce biti nesto.

PS. diabolo, kad si bio u Parizu. Ja sam bila na ljetovanju 2004. i 2005. i taj drugi put sam u Versaju (moj decko i ja) sreli momka i djevojku i zamolili ih za fotku. Na engleskom. Kad ono Srbi - "thanks. Where do you come from?" "From Serbia" "Ma, daaj!" I oni su bili na neka 2 mjeseca, pa da nisi mozda ti...
Sorry sto skrecem temu, smor mi da idem na pm.

Pariz i nije nista sem Ajfelov toranj. U pravu je covjek. Ajfelov toranj. Pa, mozda jos i Luvr. Eventualno Jelisejska polja, trijumfalna kapija, Versajski dvor i vrtovi, nebrojeni muzeji poput muzeja igracaka, Diznilend, Sena i nocna krstarenja po njoj. Notr dam, Latinska cetvrt sa ludim grckim ugostiteljima koji bacaju tanjire iz restorana da privuku goste, Sveto srce, najljepse noci na svijetu...

Pa, da, tako je, manje-vise nista specijalno. U stvari, zasto ici dalje od Petrovca? Onog na Mlavi, moru ili bosanskog... Pariz je bas, ono, isfoliran i bzvz!

O, boze...

mrs deep,

lijepo je cuti da nekoga osim kafica i plaza zanima i istorija i kultura podneblja. Drago mi je i sto si pomenula hercegnovske kule i tvrdjave, koje imaju samo jednu manu - ljude.
U Atini ako kamencic iskopas, naplate ulaz i pocnu da prodaju razglednice... Malo pretjerujem i nije mi namjera da poredim kulturnu bastinu Atine i CG, samo navodim prijmer, da sad ne ospu po meni...
Spanjola, koju su naceli Spanci, dovrsavali Turci, koristili Austrougari, na kraju i kraljevina Jugoslavija, da bi uz sve bila zatvor u II svj. ratu, je stvarno divno zdanje u kome sam kao dijete provela mnogo vremena i igre. Nazalost, sisaju je mali izvidjaci, smece kupe dobri ljudi, a bacaju losi, okupljaliste je za delikvente i narkomane, mjesto za alkoholisanje... Ulaz, prilaz, nema... Turista ne ide ni U CG ni u Bugarsku da otkriva i izmislja toplu vodu. Nema vremena i hoce da se odmori. Domacin mora da mu omoguci da na sto laksi i bolji nacin spozna pricu mjesta u koje je dosao. To u CG jos nema i to je razlog velikog zaostatka u odnosu na druga ljeotvalista.

@HEBEHA - Nisam to bio ja, devojka mi je Norvezanka, a pricamo izmedju sebe uglavnom na Grckom, posto oboje zivimo i radimo tamo. Govorim nekoliko jezika, ali taj Norveski mi je bas tezak, tako da sam odustao, znam samo stotinak reci.

Pariz je inace tako dosadan, da ustajem po mraku da bih vec u svanuce bio na nekom trgu da se jos malo dosadjujem. Stan od mog prijatelja je na Trokaderu, pa je ustvari dovoljno samo izaci ispred, sesti i posmatrati ceo grad, ali to meni nije dovoljno. Mislim da znam vec skoro sve ulice, i da bih mogao biti i taksista.

U Bugarskoj nisam bio i najverovatnije cu otici ove godine, jer cujem mnogo oprecnih komentara, pa bih zeleo sam da osetim. Sto se tice Crne Gore moj omiljeni grad je Petrovac, malo mesto, dosta kulturni ljudi, otvoreno more (ne idem u mesta na Boki Kotorskoj jer volim otvoreno more), jedna od najboljih plaza u Crnoj Gori - Lucice. Sve u svemu za mene je Petrovac idealno mesto za odmor. Drugo vidim dosta ljudi prica o obilazenju kulturnih znamenitosti, sve je to u redu i ja obozavam istoriju ali leti zelim da idem na more da se kupam a ne da obilazim manastire. Prolece ili jesen su periodi kada reba praviti putovanja fakultativnog tipa, leto je ipak samo za more, bar za mene.

Diablo-slažem se sa tobom zato sam i ispljuvala lika koji je rekao da je Pariz samo po ajfelovom tornju poznat i da nema ništa više,pa taj ni osnovnu nije završio kad tako priča.....
HEBENA-mislim da ne možeš da sudiš o narodu u CG da su loši ljudi,nisu svi takvi! mnogi vole Srbiju,jer inače pola njih ima rodbinu ovde! mada ima i onih cikotića koji misle da su bogom dani.....

mrs depp:
Diablo-slažem se sa tobom zato sam i ispljuvala lika koji je rekao da je Pariz samo po ajfelovom tornju poznat i da nema ništa više,pa taj ni osnovnu nije završio kad tako priča.....
HEBENA-mislim da ne možeš da sudiš o narodu u CG da su loši ljudi,nisu svi takvi! mnogi vole Srbiju,jer inače pola njih ima rodbinu ovde! mada ima i onih cikotića koji misle da su bogom dani.....

Izgleda da osobe na forumu sude po naslovima iz novina, a do pre pola godine su urlali:

"CRNA GORA JE OLIMP SRPSTVA"
"U CRNOJ GORI JE SRPSKO MORE"
"CRNA GORA IMA NAJLEPSE MORE"
"NJEGOSH JE NAJVECI SRBIN"
"CRNA GORA I SRBIJA - DVA OKA U GLAVI"...

a interesantno je i to da je velika, OGROMNA... huh, pa to nije zdravo kolika vecina govorila;

"I JA SAM POREKLOM IZ CRNE GORE"

Nego eto.. tek toliko da se zna da sledece leto i svako naredno, u ostalom kao i do sada provodim u CRNOJ GORI !

Back