Ako ste ikada razmišljali o samoubistvu...

Zbog zatvora smo se mi posvadjali i između sebe koliko je teško bilo prepoznati razloge zašto je to uradio.
Nikad prije nije uradio ništa a onda zatvor dva puta u mjesec dana.
Prvi put jer je udario šakom retrovizor parkiranog auta. Ne znamo razlog zašto. Znamo da ne poznaje vlasnike uopšte.
Drugi slučaj; ušao u rent a car gdje je nekad radio i odvezao auto. Ovi su našli auto istu večer i odvezli a on je otišao opet tamo da im vrati ključeve. Kao da nije shvatao da je to kradja. Malo koji lopov dođje da vrati ključeve. Izgleda kao da mu je logika i zdravo razmišljanje skroz poremećeno.
Ja tebi i toj grupi ljudi koji se brinu o njemu sve najbolje zelim, ali
dozivecete od tog mladog coveka raznorazne neprijatnosti i necete
uvek umeti da nadjete opravdanje za njegove ispade.

Ja tebi i toj grupi ljudi koji se brinu o njemu sve najbolje zelim, ali
dozivecete od tog mladog coveka raznorazne neprijatnosti i necete
uvek umeti da nadjete opravdanje za njegove ispade.
Hvala!
Opravdanje je bolest.
Vidi se da nije dobro. Folijom ukrašava stepenice. Ponekad kupi smeće kraj puta. Nedavno je otvorio deset razvaljenih kišobrana i suncobrana ispred kuće.
Ponekad samo hoda i ne spava, kao pun snage a ima dana da samo spava.
Najviše mi liči na biopolarnu depresiju sa psihozom. Vidićemo

Национална СОС линија за превенцију самоубиства је пројекат Министарства здравља Републике Србије и Клинике за психијатријске болести “Др Лаза Лазаревић”. Свим заинтересованим грађанима (особама у кризи, њиховим породицама, пријатељима, колегама и околини) наш мултидисциплинарни тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља доступан је свима којима је помоћ потребна 24 часа дневно. Активности које реализујемо односе се на:
  • интервенције у кризним ситуацијама
  • саветодавни рад и
  • пружање подршке и помоћи
http://sos.lazalazarevic.rs/index.php/on-line-chat

Danas sam imao jos jednu krizu (svadju) i to ce mi biti poslednji put u zivotu! Da meni celo drustvo indirektno preti smrcu ili ugrozenoscu od smrti, i da budem kaznjavan bez razloga, da budem bez dostojanstva i slobode, ne pada mi na pamet, sam cu to da ucinim. Imam lak nacin koji ce trajati neko vreme, ali za mene vrlo lak, i vise nema nazad jer i da hocu da zivim nemam mogucnosti da zivim. Da budem kaznjen, ponizen, usamljen, prakticno u bezizlaznom ropstvu ili da mi se indirektno preti smrcu, vise ne zelim.

Razlog su: nasilni roditelji psihopate, fasistoidni nasilni ljudi/drustvo isto psihopate, kapitalizam koji je indirektna pretnja smrcu, drzavne represije koje ugrozavaju slobodu i dostojanstvo. I to je to.

Back